Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλοι, 

εχοντας στο γραφειο μου αυτη την οθονη: 

https://www.lg.com/gr/press-releases/lg-pr-mp76-ips-monitor

απο το 2014, αποφασισα να παω σε κατι μεγαλυτερη καθως δουλευω παραλληλα πολλα αρχεια και πλεον κουραστηκα με την 24αρα. Ειμαι λογιστης και δουλευω excel, pdf, λογιστικα προγραμματα και browsing οπου χρειαζεται να τα βαζω διπλα διπλα πολλες φορες. Δεν ξερω καταρχας αν αξιζει να παω σε ultra wide ή σε 2η 24αρα και σκεφτομαι απλα μια 27αρα για να εχω και ανεση οταν δουλευω 1 προγραμμα μονο.Επισης νιωθω οτι θα με καλυψει. 

Αν και η χρηση που κανω δεν εχει απαιτησεις gaming, θελω μια καλη οθονη, ξεκουραστη για τα ματια, και φυσικα να ειναι καλη και για video/φωτο πχ. 

Στο σκρουτζ οπου κοιταξα βρηκα αρκετες, και επειδη με ενδιαφερει και το design κατεληξα σε αυτες και θαθελα τη γνωμη σας: 

https://www.skroutz.gr/s/18451454/Dell-S2719DC.html?from=account_favorites#sku-info

https://www.skroutz.gr/s/14488632/LG-27UK650.html?from=account_favorites#specs

https://www.skroutz.gr/s/16277133/Dell-UltraSharp-U2719D.html?from=account_favorites#sku-info

https://www.skroutz.gr/s/13227850/Asus-MZ27AQ.html?from=account_favorites

Τωρα, γιατι αυτες? αλλη μαρεσει πιο πολυ, αλλη τη θεωρω πολυ καλη σαν μονιτορ, αλλη γιατι μοιαζει να τα εχει ολα, αλλα γενικα αξιζει πχ να παω σε 4K hdr σαν μια future proof επιλογη αφου ειναι μες το budget μου? 

ή δε θα κερδισω τιποτα (ή και να χασω για τη δουλεια μου)

μηπως να κοιταξω μονο ποιοτητα μονιτορ που αυτο δε φαινεται εδω αλλα θελει αλλο ψαξιμο? θαθελα λιγο τα φωτα σας..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Εφόσον μιλάς για δουλειά γραφείου με αρκετές ώρες διάβασμα, μην κοιτάς 27 4κ, θα δεις είτε 27 2560*1440, είτε 32 4κ

Επόμενη λύση είναι να σκεφτείς την λύση 2ου μόνιτορ δίπλα στο υπάρχων

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Εφόσον μιλάς για δουλειά γραφείου με αρκετές ώρες διάβασμα, μην κοιτάς 27 4κ, θα δεις είτε 27 2560*1440, είτε 32 4κ

Επόμενη λύση είναι να σκεφτείς την λύση 2ου μόνιτορ δίπλα στο υπάρχων

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. 

Γιατι οχι 4Κ σε 27? γενικα δε θελω πιο μεγαλο απο 27 γιατι δε θα βλεπω τους πελατες, παει πολυ μετα και δεν υπαρχει χωρος.

Αντιστοιχα 2ο μονιτορ το εχω σκεφτει αλλα πολλες φορες θελω ενα μεγαλυτερο, κανω δηλαδη δουλεια που θελω και παραπανω υψος, χωρις πολυ παραπανω πλατος, γιαυτο σκεφτηκα να παω σε 27, και αααααν μελλοντικα δω οτι υπαρχει αναγκη για πιο μεγαλο, τοτε να βαλω ενα 2ο στην ακρη, οπου θα δουλευει μονο τους 2-3 μηνες που πηζω με δηλωσεις και θελω πολλη χρηση αυτων, αλλιως τον υπολοιπο καιρο δεν με καιει και τοσο.

Η 4κ 27αρα γιατι ομως λες οχι?

απο αυτες που προτεινα δηλαδη οι 4Κ δε σαρεσαν?

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Nikolas7_7 είπε

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. 

Γιατι οχι 4Κ σε 27? γενικα δε θελω πιο μεγαλο απο 27 γιατι δε θα βλεπω τους πελατες, παει πολυ μετα και δεν υπαρχει χωρος.

Αντιστοιχα 2ο μονιτορ το εχω σκεφτει αλλα πολλες φορες θελω ενα μεγαλυτερο, κανω δηλαδη δουλεια που θελω και παραπανω υψος, χωρις πολυ παραπανω πλατος, γιαυτο σκεφτηκα να παω σε 27, και αααααν μελλοντικα δω οτι υπαρχει αναγκη για πιο μεγαλο, τοτε να βαλω ενα 2ο στην ακρη, οπου θα δουλευει μονο τους 2-3 μηνες που πηζω με δηλωσεις και θελω πολλη χρηση αυτων, αλλιως τον υπολοιπο καιρο δεν με καιει και τοσο.

Η 4κ 27αρα γιατι ομως λες οχι?

απο αυτες που προτεινα δηλαδη οι 4Κ δε σαρεσαν?

Θα τα βλέπεις όλα πολύ μικρά είναι ο πιο εύκολος τρόπος να στο εξηγήσω και το scaling τον Windows δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε παντού

Σου έγραψα κατά προσέγγιση τα ιδανικά μέγεθοι, 27 σε ανάλυση 2560*1440, και μετά 32 σε ανάλυση 4κ

μπορείς να σκεφτείς και την λύση μια ultrawide 3440*1440 στις 34 ίντσες(σε ύψος είναι όσο η 27 περίπου και κερδίζεις μεγαλύτερο πλάτος

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Θα τα βλέπεις όλα πολύ μικρά είναι ο πιο εύκολος τρόπος να στο εξηγήσω και το scaling τον Windows δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε παντού

Σου έγραψα κατά προσέγγιση τα ιδανικά μέγεθοι, 27 σε ανάλυση 2560*1440, και μετά 32 σε ανάλυση 4κ

μπορείς να σκεφτείς και την λύση μια ultrawide 3440*1440 στις 34 ίντσες(σε ύψος είναι όσο η 27 περίπου και κερδίζεις μεγαλύτερο πλάτος

χμμ, καταλαβα τι λες, αλλα δε γινεται να την ρυθμισω σε μικροτερη αναλυση? θα μου πεις, τι την παιρνεις την 4Κ αμα ειναι να τρεχεις πιο χαμηλα, αλλα νομιζω με ενα δεξι κλικ ρυθμιζεται οπως παλια στα windows.. ή θα ειναι μαπα και θα χανει?

Η Ultrawide ηταν κατι που σκεφτηκα επισης...και με ψηνει.. λες να χτυπησω? αν ειναι σε υψος οσο η 27, μια 32αρα ultra wide τοτε ισως ειναι η καλυτερη λυση..

απλα οτι παλι θα πιανει ολο το γραφειο και δε θα βλεπω πελατη, ενω με τις 2 θα εκανα γωνια...και θα τις εβαζα διπλα διπλα μονο οταν τις δουλευα

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nikolas7_7 είπε

χμμ, καταλαβα τι λες, αλλα δε γινεται να την ρυθμισω σε μικροτερη αναλυση? θα μου πεις, τι την παιρνεις την 4Κ αμα ειναι να τρεχεις πιο χαμηλα, αλλα νομιζω με ενα δεξι κλικ ρυθμιζεται οπως παλια στα windows.. ή θα ειναι μαπα και θα χανει?

Η Ultrawide ηταν κατι που σκεφτηκα επισης...και με ψηνει.. λες να χτυπησω? αν ειναι σε υψος οσο η 27, μια 32αρα ultra wide τοτε ισως ειναι η καλυτερη λυση..

απλα οτι παλι θα πιανει ολο το γραφειο και δε θα βλεπω πελατη, ενω με τις 2 θα εκανα γωνια...και θα τις εβαζα διπλα διπλα μονο οταν τις δουλευα

Η αλλαγή ανάλυσης γίνεται μεν αλλά δεν είναι όπως παλιότερα στις crt τώρα καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά με την εικόνα (εμένα προσωπικά με ενοχλεί /κουράζει όσες φορές δοκίμασα να τρέξω σε μικρότερη ανάλυση)

η ultrawide είναι η μέση λύση γιατί ούτε το μέγεθος 2*27 έχεις (η ακόμα ούτε 2*24)αλλα έχεις μια streched 27, αν θέλεις όταν γυρίσω σπίτι να σου στείλει διαστάσεις της 34uc88 που έχω

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Η αλλαγή ανάλυσης γίνεται μεν αλλά δεν είναι όπως παλιότερα στις crt τώρα καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά με την εικόνα (εμένα προσωπικά με ενοχλεί /κουράζει όσες φορές δοκίμασα να τρέξω σε μικρότερη ανάλυση)

η ultrawide είναι η μέση λύση γιατί ούτε το μέγεθος 2*27 έχεις (η ακόμα ούτε 2*24)αλλα έχεις μια streched 27, αν θέλεις όταν γυρίσω σπίτι να σου στείλει διαστάσεις της 34uc88 που έχω

αχα, με βοηθησες αρκετα. Σκεφτομαι μηπως παω σε 2κ 27αρα, και καλυτερα να χωσω αλλη μια μελλοντικα αν ειναι. γενικα δεν χανονται οι οθονες οποτε θα μπορουσα να την βαλω αλλου αν δω οτι δε βολευει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

Θα πω λιγάκι την αποψή μου και ξεκαθαρίζω ότι συμφωνώ σε ότι έχετε πει με τον @Inuyasha, απλά νομίζω ότι πας να δώσεις πολλά λεφτά για monitor γραφείου. Οπότε με ανάλογα specs που έχετε συζητήσει απλά θα προτείνω δύο πιο οικονομικά monitors με τη μόνη μαγάλη διαφορά ότι έχουν TN panel το οποίο σημαίνει ότι η εικόνα θα είναι λιγότερο φωτεινή από τα IPS που κοιτάς εσύ και σίγουρα λιγότερο φωτεινή όταν θες να κοιτάς από γωνεία και όχι ευθεία.
1) https://www.skroutz.gr/s/8600952/Asus-PB277Q.html#specs
2) https://www.skroutz.gr/s/14310220/Acer-KG271U.html#specs

Αν και εμένα με βολεύει το συγκεκριμένο panel (και για δουλειά και για gaming) γιατί θέλω και ζητάω τον πιο χαμηλό φωτισμό δεν είναι δεδομένο ότι θα βολεύει και εσένα. Οπότε καλό θα ήταν αν θες να κερδίσεις κάποια λεφτά, να επισκευτείς κάποιο κατάστημα ώστε να το τσεκάρεις μόνος σου και να δεις αν σου κάνει το TN panel. 

Σημείωση: Ο φωτισμός είναι κάτι που μπορείς να το φτιάξεις μέσω των ρυθμίσεων αλλά και πάλι λέω ότι αν πας για TN panel πριν κάνεις αγορά να πας να το δεις από κοντά πρώτα.

Επεξ/σία από D1mm1s
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, D1mm1s είπε

Καλημέρα σας,

Θα πω λιγάκι την αποψή μου και ξεκαθαρίζω ότι συμφωνώ σε ότι έχετε πει με τον @Inuyasha, απλά νομίζω ότι πας να δώσεις πολλά λεφτά για monitor γραφείου. Οπότε με ανάλογα specs που έχετε συζητήσει απλά θα προτείνω δύο πιο οικονομικά monitors με τη μόνη μαγάλη διαφορά ότι έχουν TN panel το οποίο σημαίνει ότι η εικόνα θα είναι λιγότερο φωτεινή από τα IPS που κοιτάς εσύ και σίγουρα λιγότερο φωτεινή όταν θες να κοιτάς από γωνεία και όχι ευθεία.
1) https://www.skroutz.gr/s/8600952/Asus-PB277Q.html#specs
2) https://www.skroutz.gr/s/14310220/Acer-KG271U.html#specs

Αν και εμένα με βολεύει το συγκεκριμένο panel (και για δουλειά και για gaming) γιατί θέλω και ζητάω τον πιο χαμηλό φωτισμό δεν είναι δεδομένο ότι θα βολεύει και εσένα. Οπότε καλό θα ήταν αν θες να κερδίσεις κάποια λεφτά, να επισκευτείς κάποιο κατάστημα ώστε να το τσεκάρεις μόνος σου και να δεις αν σου κάνει το TN panel. 

Σημείωση: Ο φωτισμός είναι κάτι που μπορείς να το φτιάξεις μέσω των ρυθμίσεων αλλά και πάλι λέω ότι αν πας για TN panel πριν κάνεις αγορά να πας να το δεις από κοντά πρώτα.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Οντως πολυ χρησιμη, αλλα στα θελω μου ειναι και ενα ωραιο design..και αυτες ειναι λιγο χοντροκομμενες. Γενικα για 100 ευρω διαφορα σε αυτα τα λεφτα δε σωνομαι, οποτε ο λογος που ρωτησα για αυτες ηταν και γιατι μου αρεσαν εμφανισακα.. Απο εκει και περα φωτεινοτητα δε δουλευω ψηλα γιατι ειναι κουραστικη, οποτε δε με πειραζει. Αυτο που θελω ειναι ενα ξεκουραστο για δουλεια γραφειου πανελ αλλα και για χρηση Multimedia Λιγακι, εξαλλου μπορει σε 5-6 χρονια να το παρω σπιτι και να παρω ενα καλυτερο παλι, αν δω οτι χρειαζεται. γιαυτο κοιταζω και τις λοιπες δυνατοτητες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ μάλλον θα πήγαινα στην Asus.

Και ο λόγος ότι σε περίπτωση μελλοντικού 2ου monitor και χωρίς να ξέρω τι PC έχεις, με 2 HDMI & 1 Displ. Port μου δίνει περισσότερες θήρες σε σχέση με την DELL το οποίο μπορεί να με περιόριζε στο μέλλον.

Το έχω συναντίσει σαν πρόβλημα στο παρελθόν με φίλο και οι έξοδοι για την εικόνα μας περιόριζαν πάρα πολύ τις επιλογές που είχαμε για να μπουν δεύτερα monitors στα PC.

Επεξ/σία από D1mm1s
Δημοσ.
2 ώρες πριν, D1mm1s είπε

Εγώ μάλλον θα πήγαινα στην Asus.

Και ο λόγος ότι σε περίπτωση μελλοντικού 2ου monitor και χωρίς να ξέρω τι PC έχεις, με 2 HDMI & 1 Displ. Port μου δίνει περισσότερες θήρες σε σχέση με την DELL το οποίο μπορεί να με περιόριζε στο μέλλον.

Το έχω συναντίσει σαν πρόβλημα στο παρελθόν με φίλο και οι έξοδοι για την εικόνα μας περιόριζαν πάρα πολύ τις επιλογές που είχαμε για να μπουν δεύτερα monitors στα PC.

Ε; Κάτι δεν καταλαβαίνω. Γιατί να επηρεάζουν οι θύρες σύνδεσης της οθόνης, στο σενάριο που θες να βάλεις 2η πάνω σε ένα pc; Εκεί κοιτάς τι εξόδους έχεις από την κάρτα. 

Τις εισόδους της οθόνης να το καταλάβω ότι θα τις κοιτάξεις, όταν θες να έχεις πολλές πήγες πάνω της.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Carrion είπε

Ε; Κάτι δεν καταλαβαίνω. Γιατί να επηρεάζουν οι θύρες σύνδεσης της οθόνης, στο σενάριο που θες να βάλεις 2η πάνω σε ένα pc; Εκεί κοιτάς τι εξόδους έχεις από την κάρτα. 

Τις εισόδους της οθόνης να το καταλάβω ότι θα τις κοιτάξεις, όταν θες να έχεις πολλές πήγες πάνω της.

Μηπως εννοει οτι η asus δινει πιο πολλα ειδη εισοδων επειδη εχει και το diplay port Και το hdmi...οποτε σε μια καρτα που εχει 1hdmi Και 1 display port θα παιξουν και οι 2 οθονες..

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Nikolas7_7 είπε

Μηπως εννοει οτι η asus δινει πιο πολλα ειδη εισοδων επειδη εχει και το diplay port Και το hdmi...οποτε σε μια καρτα που εχει 1hdmi Και 1 display port θα παιξουν και οι 2 οθονες..

Ναι ακριβώς αυτό εννοώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...