Προς το περιεχόμενο

H Square Enix εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μία συνδρομητική υπηρεσία για όλους τους τίτλους της


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Square Enix θέλει να προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια της σε ψηφιακή μορφή, και ειδικά εκείνα για τις παλαιότερες παιχνιδοκονσόλες που δεν έχει επανακυκλοφορήσει.

Ο Πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Yosuke Matsuda δήλωσε στην ιστοσελίδα Game Informer ότι η Square Enix σχημάτισε μία ομάδα ειδικά για να φέρει τους κλαστικούς τίτλους NES –υποθέτουμε ακόμα και εκείνους από την εποχή που οι Square και Enix ήταν δύο διαφορετικές οντότητες- σε μοντέρνα συστήματα. Η εταιρεία διερευνά επίσης την πιθανότητα να λανσάρει μία συνδρομητική υπηρεσία streaming ή downloading που θα προσφέρει αποκλειστικά τους τίτλους της εταιρείας στους χρήστες.

«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό (στο λανσάρισμα της βιβλιοθήκης των τίτλων της εταιρείας σε ψηφιακή μορφή) με διάφορους τρόπους. Είναι ένα αίτημα που ακούμε συχνά. Όσον αφορά στους μεγάλους μας τίτλους, για τους περισσότερους από αυτούς, έχουν προσφέρει διάφορες εκδόσεις τις οποίες μπορείτε να παίξετε αυτή την ώρα. Οι πιο κλασσικοί τίτλοι που ενδεχομένως έχετε παίξει στο NES, εργαζόμαστε ακόμα σκληρά ώστε να παρέχουμε την δυνατότητα στους gamers να παίξουν και αυτούς. Μάλιστα έχουμε ξεκινήσει εσωτερικά ένα ειδικό πρότζεκτ για να μεταφέρουμε (port) αυτούς τους τίτλους (στα νέα συστήματα) οπότε εργαζόμαστε και για να τους καταστήσουμε διαθέσιμους σε ποικιλία πλατφορμών. Μελλοντικά βεβαίως, θα θέλαμε να δούμε κάτι τέτοιο σε μία συνδρομητική υπηρεσία streaming, οπότε και διερευνούμε την πιθανότητα να δημιουργήσουμε ένα ειδικό κανάλι για εμάς τους ίδιους» δήλωσε ο Yosuke Matsuda.  

Η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιο format να υϊοθετήσει, ωστόσο ο Matsuda υπόσχεται ότι επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τον κατάλογο των παιχνιδιών όπως έχουν κάνει και άλλοι developers (π.χ Ubisoft Uplay Plus). Για να μπορέσει βεβαίως η εταιρεία να προχωρήσει στα σχέδια της, θα πρέπει να ξεπεράσει κάποια άλλα, όπως να εντοπίσει τον… αρχικό κώδικα των παιχνιδιών. «Είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να τον εντοπίσεις, επειδή παλαιότερα, απλώς ολοκλήρωνες τον τίτλο, και τον έβαζες για πώληση και τελείωνες – δεν σκεφτόσουν πως θα τα πουλήσεις (τα παιχνίδια) και στο μέλλον» δήλωσε ο Yosuke Matsuda. Παλαιότερα, η Square Enix είχε ζητήσει από έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας να προσπαθήσει να βρει τον κώδικα ενός παιχνιδιού σε ένα παλαιό PC που είχε στην κατοχή του. Από ότι φαίνεται λοιπόν, η Square Enix έχει πολύ δουλειά ακόμη μέχρι να μετατρέψει και να προσφέρει όλη της την βιβλιοθήκη παιχνιδιών σε ψηφιακή μορφή.

Engadget

 

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι η αυτό η θα αρμέγει τα Final Fantasy και ειδικά το FFVII μέχρι την αποκάλυψη. 😂

 

mickey.jpg

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενω οι συνδρομες ξεκινησαν καλα και σαν εντιμο μοντελο, πχ netflix και spotify,

πλεον εχει μπει μεσα ο καθε πικραμενος πιστευοντας οτι  θα πληρωνουμε np 10 συνδρομες το μηνα

και απο content δεν θα μας ανηκει τιποτα κι ολας. 

Επεξ/σία από rofl
  • Like 22
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι παιδιά έτσι κάντε όλοι. Microsoft, Ubisoft, ea, square enix, Netflix, Spotify και να μου φεύγει ένα 200αρι το μήνα αέρα. Βάλε και την υπηρεσία game streaming γιατί δεν μένουν λεφτά για δόσεις λάπτοπ και θα βγω στο κλαδί.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά Squaresoft - SquareEnix δεν είναι μόνο Final Fantasy παιδιά.Να το πούμε και αυτό.

Απο την άλλη τώρα.....προσωπικά που έχω παίξει το πολλά αν όχι όλα τα παιχνίδια της εταιρίας δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το να ξαναπαίξω παιχνίδια του 90' με ελάχιστες εξαιρέσεις τις οποίες αν δεν τις έχω στη συλλογή θα τις κατεβάσω να τις παίξω σε emulator.Όποιος απο την άλλη δεν τα έχει παίξει πάλι δε νομίζω να ασχοληθεί με τόσο παλιά παιχνίδια ή αν ασχοληθεί θα είναι με πολύ συγκεκρημένα πχ το FFVII.Δεν νομίζω πως θα μπει σε διαδικασία συνδρομής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο τέλος θα αγοράζουμε το παιχνίδι και για να μπορούμε να τερματίσουμε το single player (story) θα πετάει να πληρώσουμε ξανά για τις 2-3 τελευταίες ώρες 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ετσι μπραβο. Φτιαχτε ολες οι εταιριες και απο μια υπηρεσια και εχετε μονο τα παιχνιδια σας σε αυτη. Να ξερετε ομως οτι στο τελος μονο steam και epic θα μεινουν. Αντε και κανενα gog που ειναι drm free. Μυριστηκαν ολοι χρημα και αρχισαν τα δικα τους. Το ιδιο παει να συμβει και στις ταινιες/σειρες με netflix/amazon/disney/ote/nova/hbo/hulu και καμια 50αρια συνδρομητικες υπηρεσιες που η καθε μια εχει τις δικες της παραγωγες. Σου λενε ειναι προτιμοτερο να πεφτει το χρημα καθε μηνα ολο το χρονο παρα να μην ξερουμ αν αγορασει ο αλλος η οχι. Καλη σκεψη αλλα οχι για τον καταναλωτη. Καλη οταν υπαρχει μια αντε 2 υπηρεσιες. Οταν υπαρχουν 10 20 50 κανεις δεν θα κατσει να πληρωνει καθε μια ξεχωριστα καθε μηνα.

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο την στιγμη που παιχνιδια της εταιρειας(πχ tomb raider)μπορει να βρει καποιος στο xbox game pass πχ,ειναι τελειως ανουσιο να βγαλει συνδρομητικη υπηρεσια η Square.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...