Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα με ενημερωσαν απο το λογιστηριο της εργασιας μου οτι θελουν για τη μισθοδοσια μου εναν λογαριασμο εθνικης για δικους τους δικους τους λογους (μεχρι τωρα ειχαν πειραιως)

και εχω εναν απλο ταμιευτηριου μονο της εθνικης εκει που μπαινουν επιδοματα παιδιου,ανεργιας κλπ.

Η ερωτηση μου ειναι αν ξερει καποιος αν μπορω αυτον τον λογαριασμο να τον κανω ακατασχετο και αν ναι τη χαρτια χρειαζονται να βρω για να προσκομισω στην τραπεζα?

Δεν εχω αλλον ακατασχετο στο ονομα μου.

Επεξ/σία από FromDusk_TillDawn
  • Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Καλησπερα με ενημερωσαν απο το λογιστηριο της εργασιας μου οτι θελουν για τη μισθοδοσια μου εναν λογαριασμο εθνικης για δικους τους δικους τους λογους (μεχρι τωρα ειχαν πειραιως)

και εχω εναν απλο ταμιευτηριου μονο της εθνικης εκει που μπαινουν επιδοματα παιδιου,ανεργιας κλπ.

Η ερωτηση μου ειναι αν ξερει καποιος αν μπορω αυτον τον λογαριασμο να τον κανω ακατασχετο και αν ναι τη χαρτια χρειαζονται να βρω για να προσκομισω στην τραπεζα?

Δεν εχω αλλον ακατασχετο στο ονομα μου.

Πλέον το ακατασχετο το κάνεις μέσα από το taxis, και 3-4 μέρες μετά βλέπει η τράπεζα ότι το έκανες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μέσα από το taxis γίνεται, και συγκεκριμένα από εδώ:

https://www1.gsis.gr/webtax/accountdecl/year2014/accountdecl/index.jsp

Η τράπεζα δεν έχει καμία δουλειά με αυτό.

3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Πλέον το ακατασχετο το κάνεις μέσα από το taxis, και 3-4 μέρες μετά βλέπει η τράπεζα ότι το έκανες

Αν δε κανω λαθος στο taxis γινεται οσον αφορα το φοβο προς την εφορια.Εγω δεν εχω καποιο δημοσιο χρεος απλα δε θελω να βαλει χερι η τραπεζα για ενα δανειο παλιο που εχω.

Μιας και ο λογαριασμος ειναι απλο ταμιευτηριου και οχι μισθοδοσιας που ισως εχεις μια παραπανω προστασια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Αν δε κανω λαθος στο taxis γινεται οσον αφορα το φοβο προς την εφορια.Εγω δεν εχω καποιο δημοσιο χρεος απλα δε θελω να βαλει χερι η τραπεζα για ενα δανειο παλιο που εχω.

Μιας και ο λογαριασμος ειναι απλο ταμιευτηριου και οχι μισθοδοσιας που ισως εχεις μια παραπανω προστασια.

Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, οι τράπεζες ενημερώνονται από το taxis.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη κανω την online αιτηση χωρις να ενημερωσω καν την τραπεζα?Δεν θελουν φυσικη παρουσια ειδικα οταν ο λογαριασμος ειναι απλος?

Επισης δεν υπαρχει καποιο οριο στο ακατασχετο που καποιος πρεπει να υπογραψει η να ενημερωσει?

Δημοσ.

Για τελευταία φορά, η δήλωση λογαριασμού ως ακατάσχετος γίνεται μέσα από το taxis, και το taxis με τη σειρά του ενημερώνει τις τράπεζες.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Δηλαδη κανω την online αιτηση χωρις να ενημερωσω καν την τραπεζα?Δεν θελουν φυσικη παρουσια ειδικα οταν ο λογαριασμος ειναι απλος?

Επισης δεν υπαρχει καποιο οριο στο ακατασχετο που καποιος πρεπει να υπογραψει η να ενημερωσει?

Το ακατασχετο είναι αν θυμάμαι καλά 1200 ευρώ αλλά όχι σε όλες της καταθέσεις (μισθοδοσία, συντάξεις επιδόματα κτλ έχουν συμανση για να μην κατασχεθουν, άλλες καταθέσεις πάλι κινδυνεύουν)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Inuyasha είπε

Το ακατασχετο είναι αν θυμάμαι καλά 1200 ευρώ αλλά όχι σε όλες της καταθέσεις (μισθοδοσία, συντάξεις επιδόματα κτλ έχουν συμανση για να μην κατασχεθουν, άλλες καταθέσεις πάλι κινδυνεύουν)

Μονο για τη μισθοδοσια μου προκειται και δεν ειναι πανω απο 1000 ευρω.Αρα να κανω αυτο που μου ειπατε πιο πανω και τελος?Ενταξει απο το να τρεχω στη τραπεζα βολευει εννοειται απλα δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχει online αιτηση για ακατασχετο λογαριασμο και πιστευα οτι θα μου ζητουσαν κανα ματσο χαρτια με παρουσια.

• Moderators
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Μονο για τη μισθοδοσια μου προκειται και δεν ειναι πανω απο 1000 ευρω.Αρα να κανω αυτο που μου ειπατε πιο πανω και τελος?Ενταξει απο το να τρεχω στη τραπεζα βολευει εννοειται απλα δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχει online αιτηση για ακατασχετο λογαριασμο και πιστευα οτι θα μου ζητουσαν κανα ματσο χαρτια με παρουσια.

Και η τράπεζα θα σου πει να μπεις στο taxis να το κάνεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Και η τράπεζα θα σου πει να μπεις στο taxis να το κάνεις

Να στε καλα.Μια τελευταια ερωτηση πια η διαφορα σε απλο ταμιευτηριου λογαριασμο με εναν μισθοδοσιας λογαριασμο;

Δεχονται στην εργασια σου απλο για να σε πληρωνουν η πρεπει μονο μισθοδοσιας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Το  ακατασχετο   λειτουργει   για   το  δημοσιο   και  οχι  για   τριτους.

Ενημερωσου   πρωτα   απο  τον  αρμοδιο   υπαλληλο   της   τραπεζας   σου.

Επεξ/σία από tigergreg
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tigergreg είπε

Το  ακατασχετο   λειτουργει   για   το  δημοσιο   και  οχι  για   τριτους.

Ενημερωσου   πρωτα   απο  τον  αρμοδιο   υπαλληλο   της   τραπεζας   σου.

Ναι το ειπα και εγω πιο πανω

Δημοσ.
Στις 16/6/2019 στις 12:20 ΜΜ, Inuyasha είπε

1250 ευρώ είναι και ούτε μειώνεται, ούτε και αυξάνεται, ανεξαρτήτως του πόσες οικογενειακές ας πούμε υποχρεώσεις έχεις. Για Ελλάδα πάντως μια χαρά ποσό είναι. Εδώ υπάρχουν πιο αναπτυγμένα κράτη στο εξωτερικό που όσο κουφό και αν ακούγεται, το έχουν πιο κάτω το όριο (πχ Γερμανία όπου αναμένεται μία αύξηση στα 1200 ευρώ τώρα από Ιούλιο και μέτά, κάποτε ήταν στα 1070, αυτά τα ποσά δεν είναι τίποτα για Γερμανία και υπάρχουν διαμαρτυρίες και ας γινεται να αυξηθει αναλογα το ενοικιο κ τα παιδια σου λιγο). Ναι αυτά που λες δεν κινδυνεουν με την καμία.

Έγω άλλη απορία έχω. Η αίτηση αυτή εγκρίνεται πάντα ή σου κάνουν και νούμερα μετά για πως και γιατί αν δεν εγκριθεί ας πούμε?? Γιατί υποτίθεται περνάει απ την ΑΑΔΕ για έλεγχο. Θέλω να πω, πρέπει νάσαι αντιμέτωπος με χρέη ή μπορείς και απλά έτσι έναν λογιαριασμό σου ακατάσχετο, τυπική υπόθεση δηλαδή, προληπτικά απλά να υπάρχει για το μέλλον? Γιατί αν και δεν εχω δανειο, χρεος προς την Εφορια ή καποιο Ασφαλιστικο Ταμειο σκεφτομουν να το κανω ετσι για ασφάλεια, ποτέ δεν ξέρεις στα ξαφνικά τι μπορεί να σου τύχει κάποτε. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Neoss είπε

Η αίτηση αυτή εγκρίνεται πάντα ή σου κάνουν και νούμερα μετά για πως και γιατί αν δεν εγκριθεί ας πούμε?? 

Δεν ειναι αιτηση, ειναι δηλωση. Δηλωνεις εναν ακατασχετο λογαριασμο, δεν εγκρινει κανεις τιποτα, απλα τον δηλωνεις και τελεος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...