Doubt Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν κατάλαβα καλά, είτε έχεις Libra είτε δολάρια στο PayPal, ένα και το αυτό. Το κρυπτο του κρυπτονομίσματος; ❓ Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2019 από Doubt
imvrios Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Μισό λεπτό. Χωρίς νομοθετικό πλαίσιο κανένα κρυπτονόμισμα έχει πραγματικό status νομίσματος. Ακόμα και αν έχει το backing του Facebook και άλλων εταιρειών. Φορολογικά πως θα λειτουργεί το πράγμα; Δηλαδή θα μετατρέπουμε ένα ποσό σε κρυπτονομίσματα (ας πούμε χωρίς προμήθειες) θα κάνουμε τις συναλλαγή μας χωρίς φόρους και μετά θα ξανακάνουμε τα κρυπτονομίσματα ευρώ ή δολάρια και όλα καλά χωρίς να έχουμε πληρώσει τίποτε σε φόρους; Το ίδιο σκεπτικό εφαρμόζεται και στην αμοιβή της εργασίας. Κάνω δουλειά, με πληρώνεις σε κρυπτονόμισμα, τα κάνω ευρώ/ δολάρια και δε πληρώνω φόρους; Χώρια του τι επίπτωση θα έχει στο ξέπλυμα. Στην τράπεζα αν κάνεις μεγάλη κατάθεση σε ψάχνουν. Εδώ θα αγοράζεις κρυπτονομίσματα, θα τα ξανακάνεις χρήματα και θα έχεις ξεπλύνει ωραία ωραία τα ναρκοδολάρια σου;
moure Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Ξηλώθηκαν λέμε!Επένδυσε λέει η PayPal και η visa 10 εκκατομυρια.Σαν να λέμε ότι επένδυσα εγώ ένα ευρώ...
atheatos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, imvrios είπε Μισό λεπτό. Χωρίς νομοθετικό πλαίσιο κανένα κρυπτονόμισμα έχει πραγματικό status νομίσματος. Ακόμα και αν έχει το backing του Facebook και άλλων εταιρειών. Φορολογικά πως θα λειτουργεί το πράγμα; Δηλαδή θα μετατρέπουμε ένα ποσό σε κρυπτονομίσματα (ας πούμε χωρίς προμήθειες) θα κάνουμε τις συναλλαγή μας χωρίς φόρους και μετά θα ξανακάνουμε τα κρυπτονομίσματα ευρώ ή δολάρια και όλα καλά χωρίς να έχουμε πληρώσει τίποτε σε φόρους; Το ίδιο σκεπτικό εφαρμόζεται και στην αμοιβή της εργασίας. Κάνω δουλειά, με πληρώνεις σε κρυπτονόμισμα, τα κάνω ευρώ/ δολάρια και δε πληρώνω φόρους; Χώρια του τι επίπτωση θα έχει στο ξέπλυμα. Στην τράπεζα αν κάνεις μεγάλη κατάθεση σε ψάχνουν. Εδώ θα αγοράζεις κρυπτονομίσματα, θα τα ξανακάνεις χρήματα και θα έχεις ξεπλύνει ωραία ωραία τα ναρκοδολάρια σου; Στην θεση του κρυπτονομισματος βαλε ραβδους χρυσού και ξανακάνε την σκέψη σου αν μπορείς.....
chek2fire Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Στις 16/6/2019 στις 9:31 ΠΜ, imvrios είπε Μισό λεπτό. Χωρίς νομοθετικό πλαίσιο κανένα κρυπτονόμισμα έχει πραγματικό status νομίσματος. Ακόμα και αν έχει το backing του Facebook και άλλων εταιρειών. Φορολογικά πως θα λειτουργεί το πράγμα; Δηλαδή θα μετατρέπουμε ένα ποσό σε κρυπτονομίσματα (ας πούμε χωρίς προμήθειες) θα κάνουμε τις συναλλαγή μας χωρίς φόρους και μετά θα ξανακάνουμε τα κρυπτονομίσματα ευρώ ή δολάρια και όλα καλά χωρίς να έχουμε πληρώσει τίποτε σε φόρους; Το ίδιο σκεπτικό εφαρμόζεται και στην αμοιβή της εργασίας. Κάνω δουλειά, με πληρώνεις σε κρυπτονόμισμα, τα κάνω ευρώ/ δολάρια και δε πληρώνω φόρους; Χώρια του τι επίπτωση θα έχει στο ξέπλυμα. Στην τράπεζα αν κάνεις μεγάλη κατάθεση σε ψάχνουν. Εδώ θα αγοράζεις κρυπτονομίσματα, θα τα ξανακάνεις χρήματα και θα έχεις ξεπλύνει ωραία ωραία τα ναρκοδολάρια σου; τα backed νομίσματα με κάποιο fiat money να τα φανταστείς σαν IOU δολαρίου η ευρώ.Δλδ χρησιμοποιούνται σαν δολάριο η ευρώ με την υποσχετική ότι θα σε αποζημιώσουν στην αξία που έχεις ότι ώρα θέλεις. Κόβουν κρατικό χρήμα δλδ και νομικά πιστεύω κινούνται σε γκρίζα ζώνη. Φυσικά υπάρχουν και άλλα τέτοια νομίσματα στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων με το ποιο γνωστό και διαδεδομένο να είναι το Tether αν και αυτό δημιουργήθηκε ακριβνώς για να αποφεύγει την υποχρέωση των ανταλλακτήριων για αδειοδότηση τους όταν χρησιμοποιούν κανονικά δολάρια. Οπως έγραψα το bitcoin έχει λόγο που επιβίωσε μια δεκαετία. Πριν από αυτό υπήρχαν και άλλες παρόμοιες προσπάθιες με την ποιο γνωστή να είναι το E-gold baked με χρυσό με εκατομμύρια πελάτες αλλά όπως και το facebook coin με μια κεντρική εταιρεία να το εκδίδει Το e-gold έκλεισε καθώς οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών κινήθηκαν εναντίον τους https://en.wikipedia.org/wiki/E-gold
imvrios Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, chek2fire είπε τα backed νομίσματα με κάποιο fiat money να τα φανταστείς σαν IOU δολαρίου η ευρώ.Δλδ χρησιμοποιούνται σαν δολάριο η ευρώ με την υποσχετική ότι θα σε αποζημιώσουν στην αξία που έχεις ότι ώρα θέλεις. Κόβουν κρατικό χρήμα δλδ και νομικά πιστεύω κινούνται σε γκρίζα ζώνη. Φυσικά υπάρχουν και άλλα τέτοια νομίσματα στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων με το ποιο γνωστό και διαδεδομένο να είναι το Tether αν και αυτό δημιουργήθηκε ακριβνώς για να αποφεύγει την υποχρέωση των ανταλλακτήριων για αδειοδότηση τους όταν χρησιμοποιούν κανονικά δολάρια. Οπως έγραψα το bitcoin έχει λόγο που επιβίωσε μια δεκαετία. Πριν από αυτό υπήρχαν και άλλες παρόμοιες προσπάθιες με την ποιο γνωστή να είναι το E-gold baked με χρυσό με εκατομμύρια πελάτες αλλά όπως και το facebook coin με μια κεντρική εταιρεία να το εκδίδει Το e-gold έκλεισε καθώς οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών κινήθηκαν εναντίον τους https://en.wikipedia.org/wiki/E-gold Ευχαριστώ για την απάντηση. Καταρχήν σήμερα το Facebook το ανακοίνωσε και επίσημα, θα λέγεται Libra, public launching το 2020, υπόσχεται σχεδόν μηδενικές προμήθειες. Εγώ προσπαθώ να καταλάβω κάτι ποιο ταπεινό: πως θα λειτουργεί στην πράξη. Έστω ότι εσύ είσαι συνεργαζόμενη επιχείρηση κι εγώ αγοράζω από εσένα και σε πληρώνω σε Libra. Η απόδειξη που θα μου δώσεις θα λέει τα πάντα (καθαρή αξία + ΦΠΑ) σε δολάρια και το Libra θα είναι κάτι για να παίζουμε μεταξύ μας; Ή θα είναι σε Libra, οπότε θεωρώ κι εγώ ότι είναι σα να εκδίδει νόμισμα και είναι γκρίζα περιοχή;
atheatos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 30 λεπτά πριν, imvrios είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Καταρχήν σήμερα το Facebook το ανακοίνωσε και επίσημα, θα λέγεται Libra, public launching το 2020, υπόσχεται σχεδόν μηδενικές προμήθειες. Εγώ προσπαθώ να καταλάβω κάτι ποιο ταπεινό: πως θα λειτουργεί στην πράξη. Έστω ότι εσύ είσαι συνεργαζόμενη επιχείρηση κι εγώ αγοράζω από εσένα και σε πληρώνω σε Libra. Η απόδειξη που θα μου δώσεις θα λέει τα πάντα (καθαρή αξία + ΦΠΑ) σε δολάρια και το Libra θα είναι κάτι για να παίζουμε μεταξύ μας; Ή θα είναι σε Libra, οπότε θεωρώ κι εγώ ότι είναι σα να εκδίδει νόμισμα και είναι γκρίζα περιοχή; Απο την στιγμη που ειναι ισοτιμο του δολαριου , η αποδειξη σε libra θα φορολογειται κανονικά οπως το δολαριο. Δεν υπαρχει γκριζα περιοχη. Το πορτοφόλι ειναι ηλεκτρονικο στο cloud και τα οποια ποσα εχεις σε αυτο ειναι προσβασιμα οπως ο τραπεζικος σου λογαριασμός. Πληροφοριακα υπαρχουν τραπεζες που χρησιμοποιουν κρυπτονομισματα για να μεταφερουν χρηματα μεταξύ τους γλυτωνοντας κοστος και φυσικά με ασφάλεια. Γκριζο παραμένει σε όποιον εχει συνδέσει το κρυπτονομισμα με ξεπλυμα χρηματος και αδιαφανεις συναλλαγές. Αλλα δεν ειναι ολα τα κρυπτονομισματα έτσι και ουτε όλα εχουν μία οψη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα