Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, merkon είπε Προφανως δεν δινουν σημασια, ποια εταιρεια ειναι σοβαρη στην Ελλαδα για να παρει καποιον με τετοια προυπηρεσια; Οι εταιρειες στην Ελλαδα εχουν διαφορετικη νοοτροπια, το management ειναι διαφορετικο, οι συνθηκες εργασιας ειναι διαφορετικες. Καποιος που εχει δουλεψει εξωτερικο - ποσο μαλλον σε υψηλη θεση και σε σοβαρη εταιρεια - γνωριζει τις διαφορες και μπορει κατευθειαν να καταλαβει τι εννοω. Προφανως και οι εταιρειες το γνωριζουν αυτο. Ξερουν πως αν προσλαβουν ατομο με σοβαρη εργασιακη εμπειρια απο το εξωτερικο, αυτοματως θα δημιουργηθουν προβληματα, εφοσον η εταιρεια δεν εχει την διαθεση, την ορεξη και τους πορους να αλλαξει την κατασταση και την νοοτροπια βαση της οποιας δουλευει. Αφηνω το μισθολογικο κομματι στην απ'εξω. Που λές, σε αυτή τη λογιστική που έκανα συνέντευξη , με ρώτησε (ο παρτνερ πρεπει να ηταν) αν μπορώ να δουλέψω με εξέλ όπως οι υπόλοιποι στις ελληνικές εταιρίες. Και αν μπορώ να κατανοήσω μαθηματικές έννοιες και χρηματοοικονομικές, γιατι το προτζεκτ ήταν για τράπεζικά. Θα μου πεις πολυ σωστές ερωτησεις. Ναι. Όταν όμως εχεις κάνει VP σε quant σε investment banking με MSc finance, είναι λίγο περίεργες οι ερωτήσεις Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
merkon Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 14 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε Που λές, σε αυτή τη λογιστική που έκανα συνέντευξη , με ρώτησε (ο παρτνερ πρεπει να ηταν) αν μπορώ να δουλέψω με εξέλ όπως οι υπόλοιποι στις ελληνικές εταιρίες. Και αν μπορώ να κατανοήσω μαθηματικές έννοιες και χρηματοοικονομικές, γιατι το προτζεκτ ήταν για τράπεζικά. Θα μου πεις πολυ σωστές ερωτησεις. Ναι. Όταν όμως εχεις κάνει VP σε quant σε investment banking με MSc finance, είναι λίγο περίεργες οι ερωτήσεις Καταλαβαινω ακριβως τι λες, για αυτο ανεφερα πιο πανω πως καποιος που εχει εργαστει στο εξωτερικο γνωριζει τις διαφορες στον τροπο εργασιας. Δυστυχως στην Ελλαδα τα πραγματα δε προκειται να αλλαξουν, οσο η νοοτροπια δεν αλλαζει. Και η νοοτροπια ειναι κατι που αλλαζει πολυ πολυ δυσκολα.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 τοχω δώσει ως φθινόπωρο. αν δεν βρω κάτι εδώ θα στέλνω κάθε μέρα για έξω. και αν όλα ειναι οκ με οικογένεια κτλ
melodicpunk Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 37 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε τοχω δώσει ως φθινόπωρο. αν δεν βρω κάτι εδώ θα στέλνω κάθε μέρα για έξω. και αν όλα ειναι οκ με οικογένεια κτλ Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα το καλοκαιρι ειναι νεκρη περιοδος οσον αφορα την ευρεση εργασιας στην Ελλαδα, εκτος αν ενδιαφερεσαι για εποχικη εργασία.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Και ως λογιστής,φοροτεχνικός θα προκόψεις εφόσον διαβάζεις ...διαβάζεις ...διαβάζεις +σεμινάρια και έξτρα εργατοώρες..Πήγαινε μια βόλτα στην κοινότητα των λογιστών να πάρεις μια πρώτη γεύση. edit.Γραφειο δικό σου χωρίς εμπειρία με την καμία.Αν θες να γίνεις λογιστής ,το μεταπτυχιακό για την ώρα δεν είναι απαραίτητο.Ααα και σκέψου ..αν θες να γίνεις λογιστής.Η πρώτη σου εργασιακή εμπειρία στον κλάδο όπως αναφέρθηκε θα είναι άστα να πάνε εκτός αν είσαι τυχερός. edit no2.Αν πας σε γραφείο για 1η ,τα outdoor tasks ,θα ειναι σχεδον καθημερινά.Θα σου πουν τώρα που είναι μαθαίνεις ...και αν έχουν πελάτες σε όλη την Αττική το glx ή το yaris αν πάρεις αυτοκίνητο,το έχω δει,θα πάρει φωτιά.+Τα δικα τους θελήματα. editno3.Να έχεις ψιλά ...για καφέ. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
logistoulis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, CallMeRp είπε Κeditno3.Να έχεις ψιλά ...για καφέ. έχω συνάδελφο που της έχει κάνει φοβερή εντύπωση πώς έχω κάθε μέρα ψιλά και μάλιστα ακριβώς για τους καφέδες
Krusty Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε ένα πολύ παλιό βιβλίο εργατολόγου (του Κατσανέβα νομίζω) είχα διαβάσει ότι το περίπου 70% των θέσεων στον ιδιωτικό τομέα καλύπτονται μέσα από κοινωνική γνωριμία. Είναι το ντιπ γουέμπ της εύρεσης εργασίας και προϋπήρχε του διαδικτύου! Όσον αφορά την διαμάχη ΑΕΙ και ΑΤΕΙ στον κλάδο της ιατρικής και νομικής δεν υπάρχει καν θέμα διαμάχης. Γιατί και εκεί να μην είναι ίσα και όμοια; Δεν θα μπορούσε γιατροί από ΤΕΙ να έχουν καλύτερα προσόντα στην πράξη και ίσως να χειρουργούν καλύτερα; Μήπως εκεί έβαλε όρια η κοινωνία; Συμφωνώ με τον melodicpunk σε αρκετά για το πως η οικονομία καθορίζει πολλά πράγματα. Εργοδότης μπορεί να προσλάβει απόφοιτο Λυκείου επειδή είναι άσσος στον προγραμματισμό. Μηχανικός μπορεί να μην γραφτεί στο ΤΕΕ και στο ταμείο των μηχανικών επειδή θέλει να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό μόνο κά. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από Krusty
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, Krusty είπε Όσον αφορά την διαμάχη ΑΕΙ και ΑΤΕΙ στον κλάδο της ιατρικής και νομικής δεν υπάρχει καν θέμα διαμάχης δεν υπαρχει θεμα διαμαχης γιατι δεν υπαρχουν οι σχολες...περνα μια βολτα απο νοσοκομεια ομως και δες για τις θεσεις νοσηλευτων που υπαρχουν 3-4 διαφορετικοι τροποι. ΕΠΑΛ,ΤΕΙ,ΑΕΙ και νομιζω και ΙΕΚ...χαμος γινεται και τυχαινει να το ξερω γιατι εχω κοντινο προσωπο που τελειωσε Νοσηλευτικη στο ΕΚΠΑ
alex19871987 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, Krusty είπε Σε ένα πολύ παλιό βιβλίο εργατολόγου (του Κατσανέβα νομίζω) είχα διαβάσει ότι το περίπου 70% των θέσεων στον ιδιωτικό τομέα καλύπτονται μέσα από κοινωνική γνωριμία. Είναι το ντιπ γουέμπ της εύρεσης εργασίας και προϋπήρχε του διαδικτύου! Όσον αφορά την διαμάχη ΑΕΙ και ΑΤΕΙ στον κλάδο της ιατρικής και νομικής δεν υπάρχει καν θέμα διαμάχης. Γιατί και εκεί να μην είναι ίσα και όμοια; Δεν θα μπορούσε γιατροί από ΤΕΙ να έχουν καλύτερα προσόντα στην πράξη και ίσως να χειρουργούν καλύτερα; Μήπως εκεί έβαλε όρια η κοινωνία; Συμφωνώ με τον melodicpunk σε αρκετά για το πως η οικονομία καθορίζει πολλά πράγματα. Εργοδότης μπορεί να προσλάβει απόφοιτο Λυκείου επειδή είναι άσσος στον προγραμματισμό. Μηχανικός μπορεί να μην γραφτεί στο ΤΕΕ και στο ταμείο των μηχανικών επειδή θέλει να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό μόνο κά. Καλημέρα φίλε μου η φίλη.ευτυχως η δυστυχώς δεν υπάρχουν γιατροί και δικηγόροι από ΤΕΙ.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 13 ώρες πριν, logistoulis είπε έχω συνάδελφο που της έχει κάνει φοβερή εντύπωση πώς έχω κάθε μέρα ψιλά και μάλιστα ακριβώς για τους καφέδες Το χειρότερο είναι να τρως τον χρόνο σου στο έξω.Μετα τρέχεις για να καλύψεις την εσωτερική δουλειά. Άποψη μου ,για τον φίλο που άνοιξε το νήμα αυτό που ακολουθήσεις να το αγαπήσεις.Ειδαλλως αν το κάνεις από αγγαρεία δεν θα αντέξεις.Και σε αυτό μετράει το να έχεις απασχοληθεί στα πρώτα σου χρόνια σε διάφορα πόστα.
logistoulis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 15 λεπτά πριν, CallMeRp είπε Το χειρότερο είναι να τρως τον χρόνο σου στο έξω.Μετα τρέχεις για να καλύψεις την εσωτερική δουλειά. κοίτα, για μένα τα έξω όντως ήταν μεγάλο σχολείο και παρότι πλέον (ευτυχώς) δεν βγαίνω από το γραφείο ώρες ώρες θα ήθελα να κάνω και καμιά βόλτα ή άμα κολλάνε θέματα ξέρω ότι θα τα έλυνα καλύτερα μιας και έχω γίνει μεγάλος πρήχτης που δεν ξεκουμπίζομαι αν δεν κάνω δουλειά αλλά σαν εμπειρία τη θεωρώ απαραίτητη και επίσης από την αρχή είχα καλή επικοινωνία και τρόπο να κάνω τη δουλειά μου και να φεύγω , αφού βέβαια στην αρχή γύριζα πολλές φορές άπραγος είτε από μη γνώση των πραγμάτων είτε από κακή καθοδήγηση ατόμων που βαριόνταν θυμάμαι πάντως είχα στείλει μια φορά τη γυναίκα να κάνει μια δουλειά εφορία με όλη την απαραίτητη χαρτούρα και μου έλεγε με απορία, πήγα εκεί, φώναζαν και τσακώνονταν όλοι, εμένα μόλις ήθρε η σειρά μου έφυγα σε 2 λεπτά (και απορούσε γιατί οι άλλοι τα είχαν πάρει και δεν έκαναν δουλειά ) αλλά από ένα σημείο κι έπειτα πάντως όταν η δουλειά μου ανέβαινε ήταν πρόβλημα το να βγω έξω, για αυτό και όταν έβγαινα στα τελευταία μου πήγαινα καταδρομικά , δεν έχανα χρόνο, έκλεινα επιχείρηση σε κάτω από 2 ώρες σε μια επίσκεψη
Krusty Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, alex19871987 είπε Καλημέρα φίλε μου η φίλη.ευτυχως η δυστυχώς δεν υπάρχουν γιατροί και δικηγόροι από ΤΕΙ. Καλημέρα, αυτό ακριβώς εννοώ χωρίς να έχω διάθεση να υποτιμήσω τον ρόλο τον ΑΤΕΙ γενικά. Είναι επιλογή του κράτους να μην υπάρχουν γιατροί και δικηγόροι από ΑΤΕΙ ενώ αν μπεις σε ένα γραφείο που γράφει πχ Μηχανολόγος Μηχανικός δεν είσαι σίγουρος αν μιλάς με μηχανικό ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ. Οι ίδιοι οι απόφοιτοι ΑΤΕΙ δεν χρησιμοποιούν καν τον παλαιότερο όρο Τεχνολόγος Μηχανικός και για να μην φανώ ότι ειρωνεύομαι συνέχεια όντως αν ένα πρόγραμμα σπουδών ξοδεύει παραπάνω χρόνο σε τεχνικά και πρακτικά θέματα βγάζει καλύτερα αποτελέσματα εκεί. Προσωπικά προσέχω και σε γιατρό αν θα πάω αν είναι απόφοιτος από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ πχ ή Ελληνικού πανεπιστημίου γιατί ξέρω τους λόγους που φύγανε οι περισσότεροι για να γίνουν γιατροί εκεί. Με την ίδια λογική που ανέπτυξα παραπάνω θα μπορούσα να μπαίνω σε ένα ιατρείο και να μην ξέρω αν ο ιατρός είναι απόφοιτος ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Αλλά το επάγγελμα του γιατρού στην Ελλάδα είναι ακόμα ιερή αγελάδα. Δεν μιλάω για την ανεργία των γιατρών και καθυστερήσεις για την ειδικότητα τους κά. Είναι ο κλάδος που μπορούν να φοροδιαφύγουν όποτε θέλουν αφού ότι δηλώσεις είσαι εκεί. Νομίζω και σαν κλάδος έχουν αντιδράσει και για ελεγκτικούς μηχανισμούς και για τα μηχανήματα POS νομίζω. Ένα διαμέρισμα που το έχεις κλειστό και δεν κόψεις την ΔΕΗ (άρα σχεδόν μηδεν κιλοβατώρες) μπορούν να έρθουν από την ΔΕΔΔΗΕ και να σου αλλάξουν τον μετρητή σε ψηφιακό χωρίς καμία ενημέρωση, να στείλουν τον παλιό για έλεγχο και μετά ραντεβού για έλεγχο για ρευματοκλοπή. Έξω από ιατρεία ιδιωτών δεν έχω δει ποτέ για έλεγχο για αποδείξεις, το 10ευρώ του ΕΟΠΥΥ το συναντάμε σπάνια και πολλά άλλα. Ένας έκανε καταγγελία για παράνομη χρέωση εξόδων φωτοτυπίας σε ιατρικό διαγνωστικό κέντρο και οι ελεγκτές δεν στείλαν άτομο εκεί να δει επί τόπου τί αποδείξεις και χρεώσεις κόβονται, αλλά καλούσαν λίγο κόσμο μετά από έναν χρόνο τυχαία για να δουν στις αποδείξεις του κόσμου αν υπήρχαν έξοδα εκτύπωσης! Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από Krusty
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Στις 20/6/2019 στις 10:27 ΠΜ, kourkoumpini είπε Που λές, σε αυτή τη λογιστική που έκανα συνέντευξη , με ρώτησε (ο παρτνερ πρεπει να ηταν) αν μπορώ να δουλέψω με εξέλ όπως οι υπόλοιποι στις ελληνικές εταιρίες. Και αν μπορώ να κατανοήσω μαθηματικές έννοιες και χρηματοοικονομικές, γιατι το προτζεκτ ήταν για τράπεζικά. Θα μου πεις πολυ σωστές ερωτησεις. Ναι. Όταν όμως εχεις κάνει VP σε quant σε investment banking με MSc finance, είναι λίγο περίεργες οι ερωτήσεις Αν επιτρέπεται σε ποια χώρα ήσουν ;; Βρετανία ;
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 24 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Αν επιτρέπεται σε ποια χώρα ήσουν ;; Βρετανία ; ήμουν κυρίως βρετανία. και σε άλλες αλλα κυρίως λονδίνο
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε ήμουν κυρίως βρετανία. και σε άλλες αλλα κυρίως λονδίνο Αν έκανες μία σύγκριση μεταξύ των χωρών που έζησες, πού θεωρείς ότι ήταν πιο καλά (από εργασιακής άποψης) ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα