Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

ειμαι καινουργια στην ελληνικη πραγματικοτητα :) εκανα το βημα να γυρισω ελλαδα απεξω για οικογενειακους λογους. δεν ειχα δουλεψει εδω, εφυγα λιγο πριν την κριση. την θυμομουν αλλιως. 

γιαυτο εχω φαει τοσο μεγαλο σοκ, και τοση απογοητευση. και εχω γνωρισει μαυρες πτυχες του εαυτου μου που δεν γνωριζα

κάτσε ρε κουρκουμπίνι, το θέμα σου είναι ότι δε βρίσκεις δουλειά ή ότι δε βρίσκεις αξιοπρεπή δουλειά; 

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

δουλειά. μονο για τηλεφωνήτρια με πήρανε, αλλά βρήκα και αρρώστησα με φαρυγγίτιδα 2 βδομάδες και έχασα τη φωνή μου. νο τζοκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

δουλειά. μονο για τηλεφωνήτρια με πήρανε, αλλά βρήκα και αρρώστησα με φαρυγγίτιδα 2 βδομάδες και έχασα τη φωνή μου. νο τζοκ.

τελοσπάντων μην απογοητεύεσαι, όσο έχεις την υγεία σου (που υποθέτω ότι την έχεις σαν νέος άνθρωπος) μπορείς να το παλέψεις , δεν υπάρχει λόγος να φορτωθείς και ψυχολογικά από πάνω ή μάλλον δεν θα σου προσφέρει κάτι αυτό το πράγμα 

απλά για τους περισσότερους στην ελλάδα αυτή τη στιγμή που δεν κινούνται με γνωριμίες τα πράγματα είναι δύσκολα, ακόμα και αν βρεις δουλειά δεν πρόκειται να είναι εύκολο στη συνέχεια, αλλά με κάποια επιμονή (και υπομονή.. ) τα πράγματα στρώνουν στο τέλος, για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό βλέπω να συμβαίνει 

το πρόβλημα μπορεί να το έχουν πιο μεγάλοι που πέφτουν από τα ψηλά στα χαμηλά με την κρίση, για τους πιο νέους δύσκολα υπάρχει χειρότερα 

αν πάντως σκοπεύεις να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα που έθεσε ο ts, που δεν είναι και τόσο απίθανο να ξέρεις ότι δεν θα περάσεις καλά εκτός αν γίνεις τελείως αναίσθητη , γιατί αν αρχίσεις και συμπάσχεις με τα προβλήματα του καθενός που σίγουρα θα έχει θα το χάσεις στο τέλος. και δυστυχώς οι γυναίκες αν και πιο μεθοδικές, εργατικές κτλ είναι περισσότερο ευαίσθητες και γενικά δεν τις βλέπω στα καλά τους.. 

δηλαδή και η δικιά μου έπιασε σχετική δουλειά (έψαχνε κι αυτή μήνες) και έχω αρχίσει και ανησυχώ, η σιστερ γεια σας εκτός εαυτού.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

Δεν χρειαζεται απογοητευση. Αυτη ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα και ειναι η ιδια για χιλιαδες νεους. Ευκαιριες για δουλειες υπαρχουν απλως χρειαζεται να βαλεις νερο στο κρασι σου, αρκετο νερο καποιες φορες αλλα δεν γινεται αλλιως. Και γω με μεταπτυχιακο και ειδικευσεις ειμαι αλλα τα τελευταια δυο καλοκαιρια λογω αναγκων δουλευω μεροκαματο σε χωραφια.

Επισκέπτης
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αν πάντως σκοπεύεις να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα που έθεσε ο ts, που δεν είναι και τόσο απίθανο να ξέρεις ότι δεν θα περάσεις καλά εκτός αν γίνεις τελείως αναίσθητη , γιατί αν αρχίσεις και συμπάσχεις με τα προβλήματα του καθενός που σίγουρα θα έχει θα το χάσεις στο τέλος. και δυστυχώς οι γυναίκες αν και πιο μεθοδικές, εργατικές κτλ είναι περισσότερο ευαίσθητες και γενικά δεν τις βλέπω στα καλά τους.. 

οχι, ιδανικα δεν θα ηθελα να ασχοληθω με λογιστικα. δεν υπαρχει βεβαια τιποτα που να ειναι ιδανικο στη ζωη. αλλα εχω και προγραμματισμο, οποτε προτιμω προς τα εκει να στραφω

4 λεπτά πριν, melodicpunk είπε

Δεν χρειαζεται απογοητευση. Αυτη ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα και ειναι η ιδια για χιλιαδες νεους. Ευκαιριες για δουλειες υπαρχουν απλως χρειαζεται να βαλεις νερο στο κρασι σου, αρκετο νερο καποιες φορες αλλα δεν γινεται αλλιως. Και γω με μεταπτυχιακο και ειδικευσεις ειμαι αλλα τα τελευταια δυο καλοκαιρια λογω αναγκων δουλευω μεροκαματο σε χωραφια.

καταλαβαινω πως θελει πολυ υπομονη. και κυριως γνωστο να δωσει το σιβι σου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, kourkoumpini είπε

αλλα εχω και προγραμματισμο, οποτε προτιμω προς τα εκει να στραφω

νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον στην αρχή θα είναι πιο προσοδοφόρο , στη λογιστική αργείς να δεις αξιοπρεπή μισθό τα καλά λεφτά βλεεεπουμε 

όταν δηλαδή βλέπεις άτομα με 10ετη εμπειρία που ξέρουν να κάνουν πραγματάκια δεν παίζουν , να παίρνουν στο χέρι 1000-1200 είναι κάπως αποκαρδιωτικο.. και για πιο νέους δε το συζητάμε καν ο βασικός δίνει και παίρνει "για να μάθεις" και πολλές φορές ούτε κι αυτός ολόκληρος.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

νομίζω ότι αυτό τουλάχιστον στην αρχή θα είναι πιο προσοδοφόρο , στη λογιστική αργείς να δεις αξιοπρεπή μισθό τα καλά λεφτά βλεεεπουμε 

δεν θελω ναμαι απαισιοδοξη...η να με πειτε γκρινιαρα....αλλα κει εκει βλεπω προτιμουνε τους νεους των 22 ετων. ειχα παει σε μια ημεριδα, και ολοι προσληφθηκαν ως προγραμματιστες junior εκτος απο μενα χαχα. (34 για την ελλαδα σημαινει γιαγια)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

δεν θελω ναμαι απαισιοδοξη...η να με πειτε γκρινιαρα....αλλα κει εκει βλεπω προτιμουνε τους νεους των 22 ετων. ειχα παει σε μια ημεριδα, και ολοι προσληφθηκαν ως προγραμματιστες junior εκτος απο μενα χαχα. (34 για την ελλαδα σημαινει γιαγια)

δηλαδη ειχες τα ιδια σκιλς - ιδια αποδοση & σε απερριψαν λογω ηλικιας ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

είχα φίλη μου στο master που μετά τα 30 το γύρισε σε προγραμματισμό  (την είχε πάρει κι αυτή από κάτω) και τώρα πάει καλά νομίζω , την πήραν σε μια μεγάλη εταιρεία και σταμάτησε να την παίρνει από κάτω 

το θέμα της ηλικίας είναι πρόβλημα,  κι εγώ στην ηλικία σου είμαι (35) και δεν έχω τα χρόνια που θα έπρεπε να έχω μιας και μπήκα στα 28-29 στη συγκεκριμένη δουλεια και αυτό έχει αποτελέσει πρόβλημα όταν έπαιρνα διαταγές από τσουτσέκια (μικρότερά μου) που τώρα τα έχω αφήσει πίσω μου, δυστυχώς ειδικά στην αρχή τα πράγματα είναι πολύ ασχημα και μέχρι να μάθεις να κινείσαι αυτόνομα και να λύνεις πράγματα πριν στο πούνε είσαι του πεταματού 

το μεγαλύτερο θέμα όμως είναι να τρέχεις μέσα σε μικρο διάστημα να καλύψεις εμπειρία που δεν έχεις και οι άλλοι την έπαιρναν στην ώρα τους με το πάσο τους. αν εγώ πχ νιώθω φοβερός για λογιστής 6-7 έτων πάλι μειονεκτώ σε σχέση με άλλους συνομηλικους μου που έχουν 10+ χρόνια στη πλάτη

και θέλει πολύ τρέξιμο να κλείσεις αυτή τη ψαλίδα πριν μείνεις για τα καλά πίσω 

το τι κάνεις στη δουλειά πάντως είναι πολύ πιο σημαντικό από τις σπουδές 

Επεξ/σία από logistoulis
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mclein² είπε

δηλαδη ειχες τα ιδια σκιλς - ιδια αποδοση & σε απερριψαν λογω ηλικιας ; 

οχι διαφορετικο background. οικονομολογος με msc computer science. και οι υπολοιποι ηταν με πρωτο πτυχιο πληροφορικης απο ιεκ τει η αει

11 λεπτά πριν, logistoulis είπε

είχα φίλη μου στο master που μετά τα 30 το γύρισε σε προγραμματισμό  (την είχε πάρει κι αυτή από κάτω) και τώρα πάει καλά νομίζω , την πήραν σε μια μεγάλη εταιρεία και σταμάτησε να την παίρνει από κάτω 

το θέμα της ηλικίας είναι πρόβλημα,  κι εγώ στην ηλικία σου είμαι (35) και δεν έχω τα χρόνια που θα έπρεπε να έχω μιας και μπήκα στα 28-29 στη συγκεκριμένη δουλεια και αυτό έχει αποτελέσει πρόβλημα όταν έπαιρνα διαταγές από τσουτσέκια (μικρότερά μου) που τώρα τα έχω αφήσει πίσω μου, δυστυχώς ειδικά στην αρχή τα πράγματα είναι πολύ ασχημα και μέχρι να μάθεις να κινείσαι αυτόνομα και να λύνεις πράγματα πριν στο πούνε είσαι του πεταματού 

το μεγαλύτερο θέμα όμως είναι να τρέχεις μέσα σε μικρο διάστημα να καλύψεις εμπειρία που δεν έχεις και οι άλλοι την έπαιρναν στην ώρα τους με το πάσο τους. αν εγώ πχ νιώθω φοβερός για λογιστής 6-7 έτων πάλι μειονεκτώ σε σχέση με άλλους συνομηλικους μου που έχουν 10+ χρόνια στη πλάτη

και θέλει πολύ τρέξιμο να κλείσεις αυτή τη ψαλίδα πριν μείνεις για τα καλά πίσω 

εχω 10 χρόνια εμπειρία στο εξωτερικό. αλλά δεν της δίνουν σημασία εδώ ελλάδα... εκανα μια συνεντευξη με μια απτις μεγαλες λογιστικες, και μου ειπαν πως επειδη δεν εχω δουλεψει ελλαδα, μονο ως assistant μπορω να ξεκινησω. Ασχετα αν εγω ημουν VP σε μεγάλη επενδυτική τράπεζα Ευρώπη.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

Προτιμουν νεους για οικονομικους λογους. 1. χαμηλοτερο μισθολογικο κλιμακιο οι κατω των 25, 2. μια γυναικα στα 22 συνηθως δεν σκεφτεται γαμο και οικογενεια αντίθετα μια ανω των 30 ισως και να τα σκεφτεται ή να τα εχει ηδη, πραγμα που σημαινει επιδομα τεκνου, αδειες λοχειας, αδειες παιδιων κλπ = οικονομικη ζημια στον εργοδοτη.

ον τοπικ τωρα, οσον αφορα τα οικονομικα τις προαλες διαβαζα οτι ενα μεταπτυχιακο της ασοεε ειναι ενα απο τα καλυτερα στην Ευρωπη αυτη την στιγμη.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, melodicpunk είπε

Προτιμουν νεους για οικονομικους λογους. 1. χαμηλοτερο μισθολογικο κλιμακιο οι κατω των 25, 2. μια γυναικα στα 22 συνηθως δεν σκεφτεται γαμο και οικογενεια αντίθετα μια ανω των 30 ισως και να τα σκεφτεται ή να τα εχει ηδη, πραγμα που σημαινει επιδομα τεκνου, αδειες λοχειας, αδειες παιδιων κλπ = οικονομικη ζημια στον εργοδοτη.

ον τοπικ τωρα, οσον αφορα τα οικονομικα τις προαλες διαβαζα οτι ενα μεταπτυχιακο της ασοεε ειναι ενα απο τα καλυτερα στην Ευρωπη αυτη την στιγμη.

ναι, και εχουν και καλες διασυνδεσεις με εταιριες. γενικα εχουμε καλα μεταπτυχιακα ελλαδα. αλλα εγω εχω ηδη 3,  και τα κρυβω πολλες φορες :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

εχω 10 χρόνια εμπειρία στο εξωτερικό. αλλά δεν της δίνουν σημασία εδώ ελλάδα... εκανα μια συνεντευξη με μια απτις μεγαλες λογιστικες, και μου ειπαν πως επειδη δεν εχω δουλεψει ελλαδα, μονο ως assistant μπορω να ξεκινησω. Ασχετα αν εγω ημουν VP σε μεγάλη επενδυτική τράπεζα Ευρώπη.

ναι γιατί δεν έχει ιδιαίτερη σχέση το πώς δουλεύουν τα πράγματα σε ο,τι αφορά τις ελ επιχειρήσεις και τη μεγάλη επενδυτική τράπεζα της ευρώπης 

το θέμα είναι ότι βρήκες δουλειά (γιατί αυτοί που λες παίρνουν αβέρτα και ο,τι κάτσει), εσύ δεν ήθελες να πας..

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

ναι, και εχουν και καλες διασυνδεσεις με εταιριες. γενικα εχουμε καλα μεταπτυχιακα ελλαδα. αλλα εγω εχω ηδη 3,  και τα κρυβω πολλες φορες :P

Καλα μεταπτυχιακα υπαρχουν αλλα δυστυχως ο ελληνας εχει την νοοτροπια να παρει μεταπτυχιακο για να διοριστει και οχι για να εξελιχθει. Γι αυτο ρωτας καποιον τι μεθολογια χρησιμοποιησε για την ερευνα του και σου λεει τι ειναι αυτο, τον ρωτας εκανε ποσοτικη ή ποιοτικη ερευνα και σου λεει εγω αδερφε κατι ερωτηματολογια εδωσα και μετα την σταστικη αναλυση την εδωσα εξω. Εμπορικοποιηση καθαρα πλεον τα μεταπτυχιακα.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε

οχι διαφορετικο background. οικονομολογος με msc computer science. και οι υπολοιποι ηταν με πρωτο πτυχιο πληροφορικης απο ιεκ τει η αει

Προφανως δεν δινουν σημασια, ποια εταιρεια ειναι σοβαρη στην Ελλαδα για να παρει καποιον με τετοια προυπηρεσια;
Οι εταιρειες στην Ελλαδα εχουν διαφορετικη νοοτροπια, το management ειναι διαφορετικο, οι συνθηκες εργασιας ειναι διαφορετικες.
Καποιος που εχει δουλεψει εξωτερικο - ποσο μαλλον σε υψηλη θεση και σε σοβαρη εταιρεια - γνωριζει τις διαφορες και μπορει κατευθειαν να καταλαβει τι εννοω.
Προφανως και οι εταιρειες το γνωριζουν αυτο. Ξερουν πως αν προσλαβουν ατομο με σοβαρη εργασιακη εμπειρια απο το εξωτερικο, αυτοματως θα δημιουργηθουν προβληματα, εφοσον η εταιρεια δεν εχει την διαθεση, την ορεξη και τους πορους να αλλαξει την κατασταση και την νοοτροπια βαση της οποιας δουλευει. 

Αφηνω το μισθολογικο κομματι στην απ'εξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...