xstreamgamer Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Και εμείς που γεννηθήκαμε το σωτήριον έτος του 1975 πως στο διάολο ξέρουμε να κάνουμε και format και να μπαίνουμε σε safe mod να στήνουμε pc να έχουμε email e-banking και ότι άλλο χρειάζεται;Παιδιά οι γενικεύσεις δεν είναι ποτέ καλές.Εγώ αυτό που έβλεπα όταν ζούσα στο χωριό μου είναι ότι πολλά άτομα της ηλικίας μου που ήθελαν να μάθουν τους δυσκόλευε το γεγονός ότι δεν ήξεραν Αγγλικά.Εγώ ήμουν από τους τυχερούς καθώς μέχρι τη πρώτη γυμνασίου διέμενα στην Λάρισα οπότε είχα πρόσβαση στα τότε φροντιστήρια ξένων γλωσσών.Άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί,αλλά από την άλλοι δεν είναι ανίκανοι ούτε και χαζοί. Πάρα πολλά μέλη από εδώ βγήκαν από την κοιλιά της μητέρας τους με ένα κινητό στο χέρι,εγώ όταν γύρισα στο χωριό σταθερό είχε μόνο το καφενείο του χωριού.Οπότε πριν το παίξουμε έξυπνοι και κράζουμε τον καθένα ας αναλογιστούμε σε τι συνθήκες μεγάλωσαν οι προηγούμενες γενιές όπως η δική μου.Και ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε τους ανθρώπους που θέλουν αλλά αντικειμενικά δεν μπορούν να μάθουν. Εδώ πολλοί φίλοι μου δεν μπορούν να κάνουν ούτε το αρχικό setup μίας τηλεόρασης η ενός κινητού γιατί δεν καταλαβαίνουν καθόλου Αγγλικά.Δεν μπορούν να διαλέξουν καν το choοse languance για την συσκευή τους γιατί δεν ξέρουν καν τι σημαίνει η οδηγία.Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί λοιπόν κρίνοντας μόνο με βάση τα δικά μας βιώματα. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2019 από xstreamgamer 5
zio10 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Υπάρχει μια παρεξήγηση νομίζω. Millenials δεν είναι αυτοί που γεννήθηκαν κοντά στο 2000 μόνο. Αλλά και αυτοί που γεννήθηκαν δεκαετία 80 και 90. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Millennials 1
rofl Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, xstreamgamer είπε Και εμείς που γεννηθήκαμε το σωτήριον έτος του 1975 ποιο 75 ρε υπαρχουν πολλοι ~55αρηδες που κανουν παπαδες. εχουν ξεκινησει στους ηυ απο τα 80s δηλ 40 χρονια τωρα. και ειναι enthusiasts και τα εχουν δει ολα στη γενηση τους εχουν κανει πραγματα που η γενια του tablet του laptop και των κονσολων ουτε γνωριζει οτι ειναι εφικτα. επειδη σε θεωρει ενα 15χρονο συνταξιουχο δεν σημαινει πως εισαι κιολα Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2019 από rofl 3 1
d3v4st4tor Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 49αρης και εγώ, πρώτη επαφή με pc και windows στα 45 (και με ίντερνετ εδώ που τα λέμε γιατί τότε έβαλα στο σπίτι στην επαρχία που ζω), και όντως η κατάσταση είναι ή του υψους ή του βάθους.Άτομα με τα μισά μου χρόνια στη δουλειά με ρωτάνε απορίες που δεν θα τους έπαιρνε πάνω από 5 λεπτά να τις γκουγκλάρουν. Πέρσυ αντικατέστησα και το laptop με pc, εκανα και τις πρώτες αναβαθμίσεις (SSD, καλύτερη κάρτα γραφικών) μόνος μου και πλέον θεωρούμαι "ειδικός" (τρομάρα μου) απο όλη σχεδόν την οικογένεια.Οπότε για οτιδήποτε από "γιατί δεν μου παίζει το στικάκι" μέχρι "χάλασε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης", εγώ καλούμαι να βρώ τη λύση, εστω και εξ αποστάσεως. Τώρα οι 15-30 μοιάζουν να εχουν "βολευτεί" με τα smartphones/tablets που είναι λιγότερο απαιτητικά σε γνώσεις (αλλά και λιγότερο "ικανά" από οποιοδήποτε pc). 4
nickmanak Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Η εξαπλωση του <γρηγορου ιντερνετ> προκαλεσε οσα συζητατε εδω. Η εμφανιση του adsl αρχες του αιωνα, σιγα σιγα απορροφησε την πλειοψηφια της % χρησης ενος desktop και λαπτοπ εκεινης της εποχης. Τα παντα ειχαν πλεον επικεντρο την ταχυτατη ιντερνετικη δικτυωση. Χωρις ιντερνετ, ελαχιστοι ανοιγαν ενα pc ή λαπτοπ για να κανουν οτιδηποτε (ακομα και το gaming επηρεαστηκε). Οταν τα επομενα χρονια διαδοθηκαν τα smartphones/tablets η μαζα κατευθυνθηκε σε αυτα για να ικανοποιήσει τη διψα για ιντερνετ, αφου η ευκολια και η φορητοτητα ηταν αξεπεραστες. Σημερα πλεον, το μεριδιο της αγορας pc/laptop δειχνει οτι περαν της χρησης gaming και εργασιας στη δουλεια ή τις σπουδες, ελαχιστοι εχουν το κινητρο να αγορασουν καν ενα πισι, ποσο μαλλον να μαθουν τεχνικες λεπτομερειες. Αυτη η αλλαγη εποχης λοιπον, προκαλεσε τον τεχνικο αναλφαβητισμο! 3
lnwolfgr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Άρχισα ανοίγοντας κασετόφωνα, συνέχισα στα βίντεο, στερεοφωνικά κονσόλες cd-players desktop p.c κ.τ.λ. Κάθε φόρα που έπαιρνα λίγη γνώση από το υλικό που έβλεπα, τόσο ήθελα να ανοίξω κάτι καινούριο κάτι ξένο, τα κατάφερνα και πήγαινα στο επόμενο, έτσι έμαθα. Είμαι του 81 'εργάζομαι σε κλάδο τεχνολογίας και με αυτά που βλέπω γελάω και κλαίω ταυτόχρονα.
CheOnWeb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 15 hours ago, nickmanak said: Η εξαπλωση του <γρηγορου ιντερνετ> προκαλεσε οσα συζητατε εδω. Η εμφανιση του adsl αρχες του αιωνα, σιγα σιγα απορροφησε την πλειοψηφια της % χρησης ενος desktop και λαπτοπ εκεινης της εποχης. Τα παντα ειχαν πλεον επικεντρο την ταχυτατη ιντερνετικη δικτυωση. Χωρις ιντερνετ, ελαχιστοι ανοιγαν ενα pc ή λαπτοπ για να κανουν οτιδηποτε (ακομα και το gaming επηρεαστηκε). Οταν τα επομενα χρονια διαδοθηκαν τα smartphones/tablets η μαζα κατευθυνθηκε σε αυτα για να ικανοποιήσει τη διψα για ιντερνετ, αφου η ευκολια και η φορητοτητα ηταν αξεπεραστες. Σημερα πλεον, το μεριδιο της αγορας pc/laptop δειχνει οτι περαν της χρησης gaming και εργασιας στη δουλεια ή τις σπουδες, ελαχιστοι εχουν το κινητρο να αγορασουν καν ενα πισι, ποσο μαλλον να μαθουν τεχνικες λεπτομερειες. Αυτη η αλλαγη εποχης λοιπον, προκαλεσε τον τεχνικο αναλφαβητισμο! Αυτή είναι η μία απ' τις βασικές αιτίες του προβλήματος. Το πρόβλημα προϋπήρχε βέβαια των Smart Devices αλλά σε μικρότερο βαθμό. Η διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν ταχύτερη και ευρύτερη απ' την κατάκτηση της γνώσης για την σωστή χρήση τους. Σε συνδυασμό με το ότι αν σβήσεις τη λέξη "σωστή", η χρήση παραμένει δυνατή (κι έτσι μπορεί και ό "άσχετος" να κάνει κάποια πράγματα), το πρόβλημα διογκώθηκε.
fsbmaniac Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δεν θέλω να επεκταθω απλά πλέον ακόμα και οι απόφοιτοι κορυφαίων τεχνικών πανεπιστημιακών σχολών δεν είναι enthusiast's και δεν κατέχουν πρακτικά skills... Από το να μετρήσουν μια zener και ένα πυκνωτή έως να κάνουν basic advanced troubleshooting σε πολλά βασικά που το 2005 τα ήξεραν και τα δέντρα ... Παγκοσμίως ισχύει αυτό πάντως ..
dionisisg Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Στις 14/6/2019 στις 10:50 ΜΜ, Arkin είπε Ασχολουμαι απο 5 με υπολογιστες και οι σημερινοι 20αριδες ειναι ανετα χειροτεροι στις γνωσεις απο οσα ηξερα στα 10 μου. λίγο οφφτοπικ αλλά ειλικρινά ταυτίζομαι απόλυτα με αυτή τη φράση, well said..., also, 5 πότε ήσουν ? εγω στα 6 (1987) μπήκα σπίτι μία μερα και βρήκα μπροστά μου έναν Amstrad CPC6128 με εγρωμη οθόνη παρακαλω!!!, το μηχάνημα που με ανάγκασε να μάθω αγγλικά πρίν ξεκινήσω φροντιστήρια, το μηχάνημα που με μύησε στον προγραμματισμό, την συντήρηση (καταραμένο drive με τους ιμάντες σου) και άλλα πολλά. 2
Arkin Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, dionisisg είπε λίγο οφφτοπικ αλλά ειλικρινά ταυτίζομαι απόλυτα με αυτή τη φράση, well said..., also, 5 πότε ήσουν ? εγω στα 6 (1987) μπήκα σπίτι μία μερα και βρήκα μπροστά μου έναν Amstrad CPC6128 με εγρωμη οθόνη παρακαλω!!!, το μηχάνημα που με ανάγκασε να μάθω αγγλικά πρίν ξεκινήσω φροντιστήρια, το μηχάνημα που με μύησε στον προγραμματισμό, την συντήρηση (καταραμένο drive με τους ιμάντες σου) και άλλα πολλά. Εγώ μεγάλωσα με pentium mmx και Windows 95 και από κονσολες snes και n64 αργότερα. Δεν πρόλαβα dos. Έχω πάρει εργολαβία πολλά άτομα χρόνια τώρα και το 99% δεν δίνει ποτέ χρήματα. Εγώ λογο καλοσύνης ντρέπομαι και να ζητήσω. Αλλά μια παροιμία λέει κάνε το καλο και ρίξτο στο γιαλο. Με λίγα λόγια αυτά θα πάρουμε μαζί μας. 2
theof28 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Εκεί που έγινε χαμός ήταν με τους ψηφιακούς δέκτες. Ούτε και θυμάμαι πόσους είχα σεταρει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 12 minutes ago, theof28 said: Εκεί που έγινε χαμός ήταν με τους ψηφιακούς δέκτες. Ούτε και θυμάμαι πόσους είχα σεταρει. Ετοιμάσου για καινούριο χαμό, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναλλάξει. 😛 1
j2k Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Για τον ψηφιακο αναλφαβητισμο φταει 100% το εκπαιδευτικο συστημα
CheOnWeb Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 3 hours ago, j2k said: Για τον ψηφιακο αναλφαβητισμο φταει 100% το εκπαιδευτικο συστημα Το ότι ο πενηντάρης σήμερα δεν ξέρει να χρησιμοποιεί υπηρεσίες web banking μέσω smartphone, φταίει το ότι δεν του το έμαθαν στο σχολείο το 1985; Τι εννοείς ακριβώς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα