Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά η νέα γενιά είναι λίγο χαμηλού iq σε πολλα σημεία.

και δεν φταίνε αυτοί... η πρόοδος της τεχνολογίας.

δεν ξέρω κανέναν που να μπορεί να κάνει αυτά που έκανε η γενιά μας όταν ήμουν 13 χρόνων.

τι Vb scripting, Satan, exploits κ αλλά πολλα. Η νέα γενιά είναι καταδικασμένα πρόβατα που μόνο κλικ ξέρουν να πατάνε και selfie 

• Like 3
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Lol. Ναι τα millenials. Που το 80% ειναι γκαου μπιου τα παιδακια & θα κανουν και tech support. Μεχρι picachu/snapchat/9gag/anime φτάνουν οι γνώσεις τους.

Δημοσ.

Πήγα και άλλαξα πάστα σε επεξεργαστή και με κοίταζαν όπως κοίτούσε η Kate Winslet τον Di Caprio στον Τιτανικό...

Όταν αντικατέστησαν σκασμένους πυκνωτές σε μια μητρική δεν θα πω τι συνέβει...

Πραγματικά λυπηρό, με τόσους πόρους γύρω μας και οι νέοι να ξέρουν τα βασικά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έλεγε και κάποιος γνωστός κινέζος, "Μην ταΐζετε τους φτωχούς, μάθετέ τους να ψαρεύουν".
Πολύ συχνά, η απάντησή μου στην αίτηση για βοήθεια είναι "έλα να σου δείξω πώς να ψάχνεις στο Google". 

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 4
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Arkin είπε

Προφανως και ειναι μερος του προβληματος και ισως ενα απο τα πιο σημαντικα. Ειδικα για ebanking παρα πολυς κοσμος φοβατε οτι θα του κλεψουν χρηματα αν κανει καποια συναλλαγη. Ξερω ατομο στα 35 που δεν χρησιμοποιει καρτα γιατι φοβατε οτι θα του κλεψουν των κωδικο και θα αδειασουν τον λογαριασμο. Αρκετοι επαναπαυονται εφοσον τα κανει καποιος αλλος και δεν μπαινουν στον κοπο να μαθουν τιποτα. 

Άστα ρε φίλε χτύπησες φλέβα με τον τύπο με την κάρτα... Το 90% των γνωστών μου κάθε ηλικίας είναι σε φάση " αααα θα μου κλείσεις εισητηρια?" και τους ρωτάω κάρτα δεν έχεις? Η απάντηση είναι δε ξέρω πως η δε θέλω να βάλω την κάρτα μου... Αεί στα δ€#&&#λα

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτη φορά διάβασα τίτλο στο insomnia και δεν κατάλαβα λέξη...!

Πως φαίνεται ότι δεν ανήκω στους millenials!

Παντως η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογια δεν είναι όσο εύκολη θα έπρεπε να είναι. Ενώ πάνε να την περάσουν ως απαραίτητη και σε πολλες περιπτώσεις όντως είναι και βοηθάει πολύ (τράπεζες, δημόσιο, κλπ), δυστυχώς για τους περισσότερους, νομίζω οποιασδήποτε ηλικίας, πέρα από τα βασικά (χάζεμα στο internet, fb, κλπ) είναι κάτι πολύπλοκο και δυσνόητο. Τουλαχιστον στην Ελλάδα...

Και μιλάμε για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, όπως η διαχείριση των φωτογραφιών και του διαθέσιμου χώρου σε ένα κινητό, η πληρωμή ηλεκτρονικών λογαριασμών, οι επαφές μας με τις  δημόσιες υπηρεσίες, κλπ που θα έπρεπε να είναι κατα πολύ πιο απλά...

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Arkin είπε

Ακομα και τον ηλικιωμενο παππου μου στα 85 του δειχνω πως να χειριζεται ενα κινητο ενα τηλεκοντρολ και οτι χρειαζεται για να διευκολυνει την καθημερινοτητα του. Αλλα εγω ειμαι εγω. Ξερω οτι δεν θα κατσει ο καθενας να το κανει. Εγω επειδη μου αρεσουν ολα αυτα χαιρομαι και οταν ασχολουμαι και μαθαινω πραγματα σε ατομα που το χρειαζονται.

Ο παππους σου σου ζηταει να του δειξεις το ιδιο ακριβως πραγμα που του εχεις δειξει ηδη 4 φορες μεσα σε μια βδομαδα ή καθε φορα σε ρωταει καινουργια πραγματα; Ολοι καθονται να το κανουν, απλα καποια στιγμη εκνευριζονται. 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, stefanos_th είπε

εξαιρετικα αποτελεσματα ! ! !

μπραβο στο δειγμα σε αυτες τις χωρες ! ! !

Στην ελλαδα οποιος φτασει τα 40 ΔΕΝ μαθαινει τπτ. τελος ολα. ουτε το τηλεκοντρολ της τβ.

Ο αλεξακος [ με μικρο το πρωτο γραμμα ] χρειαστηκε capital control για να αναγκασει τους ανω των 40 να βγαλουν debit card και να κοψουν την αναληψη με βιβλιαρο λες και εχουμε 1940.

ολοι οι συνταξιουχοι μαζι στην τραπεζα 29 του μηνα να πουλανε τσαμπουκα στην ταμια.

Εμείς οι νέοι οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε τους μεγάλους ...

Η γιαγιά μ είναι 72 χρόνων ... έχει Samsung galaxy J5  και Samsung tablet 10.1 ιντσών με φορτωμένα YouTube και Viber ... και της έχω μάθει και κάνει κλήσεις μέσω Viber και βίντεο κλήσεις , και μπαίνει YouTube και βλέπει ελληνικές σειρές ... χαχαχα ! Κ όλα αυτά χωρίς να γράφει τπτ αφού χρησιμοποιεί την φωνητική πληκτρολόγηση του GBOARD .  Μια μέρα της κόπηκε το Ίντερνετ και μ λέει πω πω τι θα κάνω τώρα ! ... Εθίστηκε ! 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, opera είπε

Καλές οι τεχνολογικές γνώσεις αλλά όταν συμβεί η στραβή πιό χρήσιμες θα είναι γνώσεις που έχουν χαθεί,γνώσεις επιβίωσης όπως συλλογή και καλλίεργεια φυτών και εκτροφή ζώων.

Ευτυχώς όλα αυτά υπάρχουν στο ίντερνετ!.. 

Όσο λοιπόν έχουμε δίκτυο, θα έχουμε και αυτήν τη γνώση!.. 

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.

46 χρόνων πλέον.. Είμαι γενιά του pixel και του πλαισίου στη στουρναρη.. 

Χωρίς να θέλω να κάνω τον πονηρό σίγουρα η "νέα γενιά" δεν έχει να μου δείξει τίποτα.. Ίσα ίσα που στα παιδιά μου 16 και 14 δείχνω εγώ πράγματα.. 

• Like 3
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, tsibosp είπε

Ο παππους σου σου ζηταει να του δειξεις το ιδιο ακριβως πραγμα που του εχεις δειξει ηδη 4 φορες μεσα σε μια βδομαδα ή καθε φορα σε ρωταει καινουργια πραγματα; Ολοι καθονται να το κανουν, απλα καποια στιγμη εκνευριζονται. 

Το κάνει αυτό που γράφεις αλλά έχω υπομονή. Εδώ έχω πάρει εργολαβία laptops κινητά από ένα σωρό ξένους στους συγγενείς θα εκνευριστω? Όλοι έμαθαν στο τσάμπα να τα κάνει όλα ο arkin αλλά κάποτε ο τσάμπας θα πεθάνει. Μόνος μου έμαθα ότι ξέρω αλλά βρήκαν και τα κάνουν. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dancer είπε

το να γνωριζει καποιος να κανει φορματ και να μπαινει safe mode μην το θεωρεις τοσο τιποτενιο, με την ιδια λογικη και το να ξεσφυξεις δυο βιδες και να αλλαξεις μια σωληνα ειναι ευκολο. Και το γραφω αυτο γτ εχω δει να κανουν φορματ και μετα να το φερνουν σε μενα ξανα για φορματ.

οσον αφορα την ειδηση μαυρο χρημα οπως φαινεται διακινείται και κανονικα θα επρεπε να κοβεται αποδειξη σαν γνησιο μελος ινσομνια και ελληνας πολιτης που διατυμπανιζω οτι εγω ειμαι σωστος και ολοι οι αλλοι κλεβουν το κρατος.

το θεμα ειναι σε ποιες χωρες εγινε η ερευνα, κατα δευτερον η χωρα μας ειναι πρωτη στο κοσμο πιστευω σε πτυχιουχους 3βαθμιας εκπαιδευσης και συγχρόνως κοινωνικα απολιτιστους και τεχνολογικα αναλφάβητους.

Εν μέρη έχεις δίκιο αλλά το να ξεβιδοσεις κάτι θέλει καί τεχνική ενώ τό φορμάτ όχι

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Ευτυχώς όλα αυτά υπάρχουν στο ίντερνετ!.. 

Όσο λοιπόν έχουμε δίκτυο, θα έχουμε και αυτήν τη γνώση!.. 

Προφανώς εννοεί ότι δεν θ υπάρχει ούτε ίντερνετ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως γίνεται μια γενιά που γεννήθηκε με γρήγορο ίντερνετ και smartphones να είναι χειρότεροι από ηλικιωμένους στο θέμα τεχνολογία και ίντερνετ.Μόνο πως να λογκάρουν στο fortnite ξέρουν και πως να ανεβάσουν memes στο ινστα.Η εξοικείωση του Έλληνα με τις τεχνολογίες είναι τραγική.Προτιμάει να σκάσει 20€ σε λογιστή παρά να κάνει μόνος του την οποιαδήποτε αίτηση όσων αφορά τους ενήλικες.Και αυτή η μ.....α που σε ρωτάνε στο δρόμο κατευθύνσεις!Άνοιξε ρε πίθηκε το google maps!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...