Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νέα έρευνα της Kaspersky, αποκαλύπτει το ρόλο της νεότερης γενιάς και συγκεκριμένα των millenials, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υποστήριξη στα τεχνολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτεροι ηλικιακά συγγενείς τους. 

Η online έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 11.000 καταναλωτών από 13 χώρες με εθνικά αντιπροσωπευτικές ποσοστώσεις για κάθε φύλο, ηλικία και περιοχή. Κύριο εύρημά της είναι το γεγονός ότι πάνω από το το ένα τρίτο (35%) των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τεχνολογικές προκλήσεις χωρίς την υποστήριξη των παιδιών τους. Ερωτήματα όπως «δεν μπαίνει το Internet», «πως μπορώ να κάνω τραπεζικές συναλλαγές από το κινητό», «πως ανεβάζω τις φωτογραφίες», είναι μερικά μόνο από αυτά που απευθύνονται σε νέους ανθρώπους από συγγενικά μέλη, με περισσότερους από τους μισούς millenials (55%) να αισθάνονται υποχρεωμένοι να παρέχουν τεχνική υποστήριξη κατά παραγγελία. Υπάρχει όμως και ένα 25% το οποίο σχολίασε ότι αποφεύγει τα μέλη της οικογένειας που θεωρούν ότι θα του ζητήσουν βοήθεια.

Πηγή του «προβλήματος» αποτελεί το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς που μετείχαν στην έρευνα άνω των 55 ετών, παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν πολλά γύρω από την τεχνολογία ενώ τέσσερις στους δέκα (41%) τηλεφωνούν στα παιδιά τους ή σε άλλα νεότερα ηλικιακά μέλη της οικογένειας για απομακρυσμένη IT υποστήριξη. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ένα 18% δηλώνει ότι η τεχνολογική υποστήριξη των παιδιών τους, τους λείπει περισσότερο από την παρέα τους όταν δεν βρίσκονται κάπου κοντά. Εξαιτίας μάλιστα της τεράστιας επιθυμία τους να λάβουν βοήθεια από τα μέλη της οικογένειας, το 15% των άνω των 55 ετών έφτασε στο σημείο να τα δωροδοκήσει προκειμένου να τους βοηθήσουν. 

Έχοντας ήδη αρκετά πράγματα και υποχρεώσεις να ασχοληθούν, οι millenials πιέζονται προκειμένου να γίνουν «οι ήρωες της τεχνικής υποστήριξης», με έναν στους τρεις να αποφεύγει να αγοράζει τεχνολογικά δώρα για μεγαλύτερους ηλικιακά συγγενείς επειδή γνωρίζει ότι θα είναι ο ίδιος που θα πρέπει να παρέχει την υποστήριξη.

Kaspsersky

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πανω κατω ολοι οι γνωστοι μου ηλικιας 20-30 δεν εχουν ιδεα απο υπολογιστες και τεχνολογια περα απο το πως να ανοιξουν το facebook/instagram/snapchat και να βγαλουν φωτο.

Δημοσ.

Δωροδοκία το χαρτζιλίκι? Ωρε που πάμε.... Πάντως σαν έρευνα έπεσε μέσα και ίσως τα ποσοστά να είναι και μεγαλύτερα που θέλουν τη βοήθεια μας φυσικά με το "αζημίωτο" !!! 😎

Δημοσ.

εξαιρετικα αποτελεσματα ! ! !

μπραβο στο δειγμα σε αυτες τις χωρες ! ! !

Στην ελλαδα οποιος φτασει τα 40 ΔΕΝ μαθαινει τπτ. τελος ολα. ουτε το τηλεκοντρολ της τβ.

Ο αλεξακος [ με μικρο το πρωτο γραμμα ] χρειαστηκε capital control για να αναγκασει τους ανω των 40 να βγαλουν debit card και να κοψουν την αναληψη με βιβλιαρο λες και εχουμε 1940.

ολοι οι συνταξιουχοι μαζι στην τραπεζα 29 του μηνα να πουλανε τσαμπουκα στην ταμια.

• Like 9
  • Thanks 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kwsths67 είπε

Πανω κατω ολοι οι γνωστοι μου ηλικιας 20-30 δεν εχουν ιδεα απο υπολογιστες και τεχνολογια περα απο το πως να ανοιξουν το facebook/instagram/snapchat και να βγαλουν φωτο.

Μεγαλη αληθεια εγραψες εδω. Οχι μονο οι ανω των 55 αλλα και οι πλειοψηφια απο 15-30 το μονο που ξερουν ειναι τα χαζο chat και τα Instagram για να βαζουν φωτογραφιες. Ασχολουμαι απο 5 με υπολογιστες και οι σημερινοι 20αριδες ειναι ανετα χειροτεροι στις γνωσεις απο οσα ηξερα στα 10 μου.

2 λεπτά πριν, stefanos_th είπε

εξαιρετικα αποτελεσματα ! ! !

μπραβο στο δειγμα σε αυτες τις χωρες ! ! !

Στην ελλαδα οποιος φτασει τα 40 ΔΕΝ μαθαινει τπτ. τελος ολα. ουτε το τηλεκοντρολ της τβ.

Ο αλεξακος [ με μικρο το πρωτο γραμμα ] χρειαστηκε capital control για να αναγκασει τους ανω των 40 να βγαλουν debit card και να κοψουν την αναληψη με βιβλιαρο λες και εχουμε 1940.

ολοι οι συνταξιουχοι μαζι στην τραπεζα 29 του μηνα να πουλανε τσαμπουκα στην ταμια.

Και στην Ελλαδα βοηθαμε. Ακομα και τον ηλικιωμενο παππου μου στα 85 του δειχνω πως να χειριζεται ενα κινητο ενα τηλεκοντρολ και οτι χρειαζεται για να διευκολυνει την καθημερινοτητα του. Αλλα εγω ειμαι εγω. Ξερω οτι δεν θα κατσει ο καθενας να το κανει. Εγω επειδη μου αρεσουν ολα αυτα χαιρομαι και οταν ασχολουμαι και μαθαινω πραγματα σε ατομα που το χρειαζονται.

• Like 14
  • Thanks 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Kostasspil είπε

Αυτό ίσως είναι και μέρος του προβλήματος όμως

Προφανως και ειναι μερος του προβληματος και ισως ενα απο τα πιο σημαντικα. Ειδικα για ebanking παρα πολυς κοσμος φοβατε οτι θα του κλεψουν χρηματα αν κανει καποια συναλλαγη. Ξερω ατομο στα 35 που δεν χρησιμοποιει καρτα γιατι φοβατε οτι θα του κλεψουν των κωδικο και θα αδειασουν τον λογαριασμο. Αρκετοι επαναπαυονται εφοσον τα κανει καποιος αλλος και δεν μπαινουν στον κοπο να μαθουν τιποτα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

48αρης και αλλαξα καρτα wifi σε καινουριο laptop, στηνω και pc για πλακα,αυτοδιδακτος.

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, stefanos_th είπε

200 IQ ο αλεξης 😁

Εγώ ότι ξέρω από υπολογιστές hardware/software to έμαθα με την μαστροχαλαστικη μέθοδο και διαβάζοντας 😉.Μην βοηθάτε συγγενείς και γείτονες,οι τεχνικοί πρέπει να βγάλουν μεροκάματο,κλέφτες να γίνουν ?  αχαχαχ

Επεξ/σία από Apaleytos80
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι όλη η κοινότητα των insomniacs αισθάνεται την ίδια υποχρέωση προς τους ηλικιακά μεγαλύτερους οι οποίοι δυσκολευονται σε κάθε τι τεχνολογικό, αλλά και στους πολύ νεότερους που πρέπει να μαθουν να χρησιμοποιούν σωστά την νέα τεχνολογία.

Οι γνώσεις της σύγχρονης τεχνολογικής εποχής είναι πλέον θέμα επιβίωσης, αλλά και νέου τρόπου ζωής.

Διαδώσετε την... κάποιοι σας έχουν ανάγκη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτή τη βδομάδα σύνδεσα μια τηλεφωνική γραμμή που είχαν ξεχάσει ότι υπήρχε, σύνδεσα ξανά υπολογιστή στο server για να μπορεί να δουλέψει άτομο που ήταν έτοιμο να πάει σπίτι από την απόγνωση, έφτιαξα τις κάμερες , τύπωσα πράγματα που ζητούσε μια υπηρεσία (που κανονικά πρέπει να τα βλέπει ηλεκτρονικά.. ) και το ενδιαφερόμενο άτομο δεν μπορούσε (ήταν μια ρολαριστή φόρμα και της είπε η δημοσιουπάλλος πήγαινε στον υπεράνθρωπο λογιστή.. και τις έπαιξα 4-5 prtscn ) , βοήθησα τη μαμά μου να μπορεί να βλέπει που είναι η αδερφή μου στο χάρτη ( για να τιμούμε την ελ παράδοση της ανήσυχης μαμάς ) , σύνδεσα ένα pos την περασμένη, έψαχνα να βρω οδηγούς για να δουλέψει ένα σκάνερ τους προηγούμενους μήνες (cd ούτε καν) και μετά βρήκα και ένα fix της samsung για να δουλεύει με την έκδοση 1803 κι έπειτα των win10 , έφτιαχνα κάτι εξελάκια για μια συνάδελφο για να τυπώνονται ωραία σε a4 , της ζούμαρα κάτι άλλο που δεν φαινόταν καλά, φυσικά το να κάνω τις φωτό pdf και να ενώνω  pdf το κάνω μόνο εγώ , πλήρωσα ασφάλιστρα για τον πατέρα μου, αγόρασα ηλεκτρονικά εισιτήρια για τη γυναίκα, τις σύνδεσα στο κινητό κάτι bt ακουστικά ...

και τώρα έχω ένα κεφάλι καζάνι και χρειάζομαι ένα ουίσκι για να μην κάτσω μέσα πάλι μπροστά από μια οθόνη να  παίζω ps4 

με εξαίρεση τις 2 προπονήσεις που έκανα αυτή την εβδομάδα και πάλι καλά που ξεκουνήθηκα για να μην φράξουν τελείως οι αρτηρίες μου (και σερνόμουν κιόλας), παίζει να μην έχω περπατήσει συνολικά πάνω από 500 μέτρα 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Sad 2
Δημοσ.

"Πάρε Κωστάκη το κινητό μου να δεις γιατί τελειώνει γρήγορα η μπαταρία και κολλάει", είπε θείος που είχε να με δει τρία χρόνια. "Γεια σου Κωστάκη, τι κάνεις; Να σου πω, έπαθε αυτό το λάπτοπ μου, κόλλησε ιο κλπ". #Γαμώτοκέρατομου

• Like 9
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω νέα παιδιά στην ηλικία μου και μικρότερα εγώ είμαι 35 να μην ξέρουν τα βασικά δηλαδή να μην ξέρουν να κάνουν ένα format ή να κάνουν εκκίνηση σε safe mode, πραγματικά πολλές φορές κρατιέμαι για να μην τους κράξω

• Like 2
Δημοσ.

Αν βοηθήσω θα βοηθήσω τους γονείς μου μόνο, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σπάνιο γιατί τους κόβει.

Σε κάτι τρίτο δεύτερους απλά λέω δεν έχω χρόνο ή αν είναι και κανας μαλάκας που δεν συμπαθώ του λέω 20€ η ώρα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...