Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι ειχα δει το παραπανω Γερμανικο, και σιγουρα ενα ακομη! 
2600 stock με stock cooler και ολα, ως αναμενομενα, καλα! 😁
Δεν βρηκαμε καποια αναγκη ιδιαιτερη, για τα +20 της TomH.

Δημοσ.

Θα παω με MSI B450-A PRO + Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz (CMK16GX4M2B3000C15W) που εχουν 70€ και ειναι στο qvl της MSI B450-A Pro (ολα τα version της RAM) και στο site της corsair τις εχουν σαν Ryzen Compatible (ενω τις ιδιες σε 3200mhz/cl16 δεν τις εχει).

Θα τα παρω απο multicopter στα 155€.

Ευχαριστω για τη βοηθεια!

Δημοσ.

Πάρε τις πιο γρήγορες μνήμες που μπορεί να σηκώσει η τσέπη σου. Οι ryzen εξαρτώνται πολύ από το memory bandwidth. Οι zen2 θα τρέχουν με ελάχιστη ταχύτητα 3200MHz στον memory controller τους... Oι sniperX αξίζουν τα +15€.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Πάρε τις πιο γρήγορες μνήμες που μπορεί να σηκώσει η τσέπη σου. Οι ryzen εξαρτώνται πολύ από το memory bandwidth. Οι zen2 θα τρέχουν με ελάχιστη ταχύτητα 3200MHz στον memory controller τους... Oι sniperX αξίζουν τα +15€.

3000mhz cl15 δεν ειναι ουσιαστικα ισα με 3200mhz cl16;

Ειδα κάτι βιντεακια και οι διαφορές είναι στα 2-4 fps με avg. 120-200 αναμεσα σε 3200 cl14 και 3000 cl14. Νομιζω δεν αξίζει +15€. Δεν ξερω αν ισχύει κάτι άλλο.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι με τα 50€ που γλυτωνω συνολικα θα παω στην επομενη κατηγορία cpu η θα αναβαθμισω κάτι άλλο οπως το psu που αρχίζει και παλιωνει.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, antwnic4 είπε

3000mhz cl15 δεν ειναι ουσιαστικα ισα με 3200mhz cl16;

Ειδα κάτι βιντεακια και οι διαφορές είναι στα 2-4 fps με avg. 120-200 αναμεσα σε 3200 cl14 και 3000 cl14. Νομιζω δεν αξίζει +15€. Δεν ξερω αν ισχύει κάτι άλλο.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι με τα 50€ που γλυτωνω συνολικα θα παω στην επομενη κατηγορία cpu η θα αναβαθμισω κάτι άλλο οπως το psu που αρχίζει και παλιωνει.

Nαι αλλά αν ασχοληθείς λίγο οι sniperX πάνε και 3466ΜΗz και με σφιχτά timings. 

Αν θες όμως αναβάθμιση τροφοδοτικού οκ πήγαινε σε πιο φθηνές λύσεις για να μην τσιγκουνευτείς εκεί. Ποιο psu έχεις btw και πόσα χρόνια το έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, antwnic4 είπε

Καποιος συγκεκριμενος λογος για την προτιμηση της Tomahawk;

Εάν θες να βάλεις 300+ε CPU ,καλύτερα θα ήταν να πάρεις την Tomahawk που έχει τίμιο VRM και είναι OK για 3700x.

Ο μόνος λόγος για να μην αγοράσεις την Tomahawk είναι το περιορισμένο budget.

Όσο για τα USB ports : Η μόνη διαφορά είναι ότι η Tomahawk έχει USB 3.1 (Gen 2,Type C) ενώ το αντίστοιχο στην Pro είναι Type A.Ο αριθμός είναι ο ίδιος.

Επεξ/σία από anti idiot
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tanasen01 είπε

Nαι αλλά αν ασχοληθείς λίγο οι sniperX πάνε και 3466ΜΗz και με σφιχτά timings. 

Ενταξει μαλλον εχεις δικιο, αλλα εστειλα τη παραγγελια και πληρωσα με καρτα. Επισης απο το ιδιο μαγαζι δεν βρηκα τις Sniper, μονο τις Ripjaws V. Τα ηθελα απο το ιδιο μαγαζι για να μη μου βγουν 10-15€ τα μεταφορικα. Θα δω αρκετη διαφορα στη καθημερινη χρηση με τις sniper; Να την ακυρωσω;

Μόλις τώρα, tanasen01 είπε

Αν θες όμως αναβάθμιση τροφοδοτικού οκ πήγαινε σε πιο φθηνές λύσεις για να μην τσιγκουνευτείς εκεί. Ποιο psu έχεις btw και πόσα χρόνια το έχεις;

Τωρα εχω το xfx 550w ts. Το χω τουλαχιστον 5 χρονια, ισως παραπανω. Σκεφτομουν να παω σε καποιο 650w gold, κοιτουσα το seasonic focus plus gold.

Μόλις τώρα, anti idiot είπε

Εάν θες βάλεις 300+ε CPU ,καλύτερα θα ήταν να πάρεις την Tomahawk που έχει τίμιο VRM και είναι OK για 3700x.

Ο μόνος λόγος για να μην αγοράσεις την Tomahawk ,είναι το περιορισμένο budget.

Όσο για τα USB ports : Η μόνη διαφορά είναι ότι η Tomahawk έχει USB 3.1 (Gen 2,Type C) ενώ το αντίστοιχο στην Pro είναι Type A.Ο αριθμός είναι ο ίδιος.

Για 20€ απο οτι καταλαβα οι διαφορες δεν αξιζουν τη παραπανω τιμη. Η Β450-Α Pro μαλλον ειναι κυριως business λυση, οποτε λιγοτεροι consumers/enthusiasts => λιγοτερα reviews. Αντε οι διαφορες στις VRMs να ειναι 2-3 βαθμους C, το οποιο το πολυ-πολυ δεν ανεβαζω τοσο τα ρολογια.

Με βολευει καλυτερα το extra Type A παρα το USB C γιατι δεν εχω τιποτα με USB C.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, antwnic4 είπε

Αντε οι διαφορες στις VRMs να ειναι 2-3 βαθμους C, το οποιο το πολυ-πολυ δεν ανεβαζω τοσο τα ρολογια.

Με βολευει καλυτερα το extra Type A παρα το USB C γιατι δεν εχω τιποτα με USB C.

Τότε είσαι ΟΚ.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, antwnic4 είπε

Θα δω αρκετη διαφορα στη καθημερινη χρηση με τις sniper; Να την ακυρωσω;

Όχι οκ.

24 λεπτά πριν, antwnic4 είπε

Τωρα εχω το xfx 550w ts. Το χω τουλαχιστον 5 χρονια, ισως παραπανω. Σκεφτομουν να παω σε καποιο 650w gold, κοιτουσα το seasonic focus plus gold.

Καλό είναι το τροφοδοτικό σου. Κράτα το. Έχει αρκετά watts και για τη Vega 56. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά μη τα ξαναλέμε, ακριβώς ίδια vrm's έχουν η tomahawk &  η A-Pro, απλά έχει λίγο κατώτερα ψυκτράκια (κλάιν μάιν με ενα τυπικό airflow στο κουτί), και για κάποιους είναι λίγο ασχημόπαπο....  

Ps 1: Μια χαρά τροφοδοτικό έχεις , με 550 είμαι και εγώ με vega 64 και 2700x

Ps 2: Συμφωνώ και εγώ να επενδύσεις σε λίγο καλύτερες μνήμες, κερδισμένος θα βγεις , ειδικά στα low fps 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.

Για να παρω αυτες απο αλλο μαγαζι, θα βγει στα 180-185€. (FoxStore - VisionStudio)

Εναλλακτικα στο ιδιο μαγαζι μπορω να κανω αλλαγη με τις G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GTZSK. Αυτο βγαινει στα 175€.

Αρα λεμε απο 20 μεχρι 30 ευρω διαφορα. Αξιζουν τοσο πολυ; Για τοσα λεφτα π.χ ανεβαινω και κατηγορια CPU.

Για πιο ολοκληρομενη εικονα εχω μια ultrawide 2560x1080 με freesync που παιζω παιχνιδια.

Αν ειναι τοσο οσο λετε η διαφορα, την αλλαζω δεν υπαρχει θεμα. Αλλα 1. θελω ιδιο μαγαζι 2. να εχει λιγο καλες κριτικες μη μου παιξουν ταπα ειτε τωρα ειτε στην πορεια.

Δημοσ.

Ψαχνοντας για τις Sniper, η μονη αναφορα σε CJR ηταν για τις 3600/cl19. Μηπως οι 3200/cl16 ειναι μιξ απο πολλα;

Απο οτι ειδα και αυτες ειναι CJR: HyperX Predator 16GB DDR4-3333MHz. Τις εχει το multicopter με 95€, συνολο 175€. Η ενναλακτικη που εχω βρει ειναι vision studio με sniper x στα 185€.

Οι hyperx απο οτι εχω δει ερχονται πακετα με ryzen στους reviewers, οποτε δεν πρεπει να ειναι πιο αξιπιστοι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...