antwnic4 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα, Tώρα έχω τον i5-6500 με 2400hz ram με μια sapphire r9 390 nitro. Έχω παραγγείλει και περιμένω να μου έρθει η sapphire vega 56 pulse και θα πουλήσω τη παλιά μου. Έχω 2 οθόνες, μια 1080p και μια ultrawide 2560x1080 με freesync στην οποία παίζω τα παιχνίδια και είναι η main. Θέλω να κάνω αναβάθμιση στο cpu και λέω να πάω σε ryzen. Όμως, δυσκολεύομαι ποιον να διαλέξω. Γενικά δεν έχω βάλει κάποιο limit στο ποσό, σκεφτόμουν από τον 2600 μέχρι τον 3700x. Γενικά μια μέση χρήση που θα κάνω, είναι να παίζω κάποιο game (οτιδήποτε εκτός τα battlefield/cod) + να έχω καμιά ταινιούλα ή το chrome ανοικτό στη 2η οθόνη. Επίσης προγραμματίζω αρκετά, αλλά δεν έχω δει να με κόβει ιδιαίτερα ο 6500 μέχρι τώρα, εκτός από μια περίοδο που δούλευα σε μια android εφαρμογή και έπρεπε να έχω emulator + το build κάθε λίγο, που μου βγήκε λίγο καρκίνος. Αν δηλαδή μπορώ άνετα να το κάνω αυτό νομίζω είμαι υπερκαλυμμένος. Για μητρική έχω δει την tomahawk σαν πιο vfm + κάποιες φθηνές compatible 3200hz/cl16 ram. Το θέμα μου είναι ότι δεν θέλω να πάω πολύ φθηνά και να έχω "κακό" performance σε gaming και "κακό" multitasking, αλλά ούτε να πάω και τόσο ψηλά που να μην αξιοποιηθεί η αξία που θα πληρώσω. Δεν ξέρω κατά πόσο future-proofing είναι το premium ενός 3700x vs τη μισή τιμή που έχει ο 2600(x). Intel(+nvidia) δε γουστάρω καθόλου πλέον, οπότε δεν τη σκέφτομαι καν. Πληροφοριακά με overclock δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, και δεν ενδιαφέρομαι για τίποτα extreme. Αν είναι κάτι εύκολο θα το κάνω. Για αυτό και δεν κοιτάω x450/x570. Επίσης έχω μια παλιά coolermaster hyper212 evo αλλά δεν έχω AM4 bracket. Ευχαριστώ.
antwnic4 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 14 ώρες πριν, adtakhs είπε Περιμένεις έως 7/7. Ερχονται οι νέοι. Άρα θεωρείς ότι δεν αξίζει να αγοράσω ryzen 2xxx στις τιμές που είναι τώρα; Σε ryzen 3xxx δεδομένου τη χρήση που θέλω και ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα η AMD, ο 3600 θα ήταν αρκετός; Ή πρέπει να κοιτάξω πιο ακριβά; Γενικά δεν έχω καταλάβει που πρέπει να κινηθώ στις κατηγορίες που προσφέρει η AMD. Με λίγα λόγια τα scores που ποστάρουν τα διάφορα sites δε μου λένε κάτι στη καθημερινή χρήση.
adtakhs Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Περιμένεις reviews. Ο 3600 ίσως σε πολλές περιπτώσεις να είναι ανώτερος του 2700Χ . Ακόμα και σε 2600/Χ να πας, μετά τις 7/7 θα είναι σε χαμηλότερη τιμή . Οι νέοι θα συμπιέσουν και τις τιμές των παλαιών.
Ryzenlake Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, antwnic4 είπε Άρα θεωρείς ότι δεν αξίζει να αγοράσω ryzen 2xxx στις τιμές που είναι τώρα; Σε ryzen 3xxx δεδομένου τη χρήση που θέλω και ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα η AMD, ο 3600 θα ήταν αρκετός; Ή πρέπει να κοιτάξω πιο ακριβά; Γενικά δεν έχω καταλάβει που πρέπει να κινηθώ στις κατηγορίες που προσφέρει η AMD. Με λίγα λόγια τα scores που ποστάρουν τα διάφορα sites δε μου λένε κάτι στη καθημερινή χρήση. Φυσικά και αξίζει ο 2600 στα 130€, απλά σε 20 μέρες πιθανόν να πέσει η τιμή του, οπότε αποφασίζεις μεταξύ αυτού και του 3600. Για να είσαι άνετος σε games για τα επομένα 2-3 χρόνια θες 6c/12th 1
Lzoakis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Ο κανόνας είναι ότι η καλύτερη στιγμή αγοράς είναι μέχρι ένα μήνα πριν το release της καινούργιας τεχνολογίας. Μετά από το release οι τιμές έχω παρατηρήσει ότι συνήθως μένουν στάσιμες ή αυξάνονται λίγο, ώστε να πουλάνε καλύτερα οι καινούργιοι και να φαίνονται λιγότερο "κλέψιμο" οι παλιοί. Εγώ θα σου πρότεινα φίλε μου να περιμένεις, να παραγγείλεις/βρεις από τώρα το bracket για την 212 ώστε όταν βγεί και με το καλό πάρεις έναν 3rd gen ryzen να αντικαταστήσεις κατευθείαν την στοκ με την δικιά σου ψύκτρα. Περιμένω ο 3600 εφόσον έχει 200 δολάρια να κάνει 200€ στην Ελλάδα, και θαρρώ πως αν δεν καίγεσαι για NVMe Raid και το καινούργιο chipset βολεύεσαι και με b450. 1
antwnic4 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα: Θα παω σε ενα απο τους: 3600, 3600x, 3700x. Αναλογως τα benchmarks και αποδοση/τιμη που θα βγει. Ο,τι και να παρω δεν θα ασχοληθω με oc περα απο κατι πολυ απλο, περισσοτερο για να μην ξεφυγω στην καταναλωση ρευματος (οπως αντιστοιχα και στην gpu). Ψαχνω για mobo/ram αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη τι παιζει. Σκεφτομαι να τα παρω τωρα, γιατι οταν βγουν οι ryzen θα εξαφανιστουν. Εχω καταληξει στις MSI B450-A Pro και MSI B450 Tomahawk περισσοτερο λογω του BIOS Flashback και γενικοτερο vfm που προσφερουν. Με βολευουν καλυτερα τα περισσοτερα usb ports που εχει η Α Pro, αλλα ειδα μερικους να λενε οτι ειναι πιο κακη ποιοτητα απο την Tomahawk. Απο την αλλη εχουν 20€ διαφορα, τα αξιζει η Tomahawk; Μετα δε ξερω τι RAM να παρω. Συγκρινοντας το site της MSI φαινεται να εχουν ακριβως το ιδιο compatibility list. Ομως δε ξερω ποια ram να διαλεξω η ακομα και κατα ποσο θα μετρησει αν θα τρεχει στα 3200 η στα 3000 mhz. Ειμαι αναμεσα στη Corsair Vengeance 16gb 3200mhz/cl16 και G.Skill RipjawsV 16GB 3200MHz/cl16. Πιο πολυ εχω δει για τον G.skill αλλα οι μισοι λενε οτι κλειδωνει στα 2666 με το ζορι, οι αλλοι μισοι λενε οτι ειναι κομπλε.
tanasen01 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Θα σου έλεγα να προτιμήσεις Tomahawk. Για μνήμες αυτές https://www.skroutz.gr/s/14161425/G-Skill-Sniper-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GSXWB.html .
antwnic4 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Θα σου έλεγα να προτιμήσεις Tomahawk. Για μνήμες αυτές https://www.skroutz.gr/s/14161425/G-Skill-Sniper-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GSXWB.html . Καποιος συγκεκριμενος λογος για την προτιμηση της Tomahawk; Επισης οι μνημες αυτες δεν υπαρχουν στο offical support list της MSI και ειναι και ~15€ πιο ακριβες απο τις Ripjaws V που ειναι στο official list.
tanasen01 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, antwnic4 είπε Καποιος συγκεκριμενος λογος για την προτιμηση της Tomahawk; Ποιότητα κατασκευής, λίγο καλύτερο pcb >> καλύτερη αξιοπιστία. 2 λεπτά πριν, antwnic4 είπε Επισης οι μνημες αυτες δεν υπαρχουν στο offical support list της MSI και ειναι και ~15€ πιο ακριβες απο τις Ripjaws V που ειναι στο official list. Δεν μπορούν να είναι όλες οι μνήμες στο qvl της κάθε μητρικής. Αυτές που σου στειλα είναι δοκιμασμένες σε όλες σχεδόν τις Β450/Χ470 μητρικές και είναι CJR chip, χρονίζονται άνετα στα 3200MHz και μπορείς περαιτέρω να βελτιώσεις τα subtimings για να μειώσεις ακόμα περισσότερο το latency. Ποιοτικά είναι ένα σκαλί κάτω από B-Die (που οι φθηνότερες είναι στα 130€). 1
antwnic4 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Ποιότητα κατασκευής, λίγο καλύτερο pcb >> καλύτερη αξιοπιστία. Απο οτι φαινεται εχεις δικιο. Συμφωνα με αυτο https://www.reddit.com/r/Amd/comments/9uc6bi/am4_b450x470_vrm_tier_list/ φαινεται πως η tomahawk ειναι λιγο καλυτερη απο την a pro. 2 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Δεν μπορούν να είναι όλες οι μνήμες στο qvl της κάθε μητρικής. Αυτές που σου στειλα είναι δοκιμασμένες σε όλες σχεδόν τις Β450/Χ470 μητρικές και είναι CJR chip, χρονίζονται άνετα στα 3200MHz και μπορείς περαιτέρω να βελτιώσεις τα subtimings για να μειώσεις ακόμα περισσότερο το latency. Ποιοτικά είναι ένα σκαλί κάτω από B-Die (που οι φθηνότερες είναι στα 130€). Μολις ειδα οτι οι G.skill ειναι πιο καινουργιο μοντελο απο τις υπολοιπες (~2018) ενω οι πληροφοριες που εβλεπα ειναι πιο παλιες (~2017) για αυτο δεν τις ειχα δει πουθενα. Αρα ναι θα παω σε αυτες. Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 53 λεπτά πριν, antwnic4 είπε Απο οτι φαινεται εχεις δικιο. Συμφωνα με αυτο https://www.reddit.com/r/Amd/comments/9uc6bi/am4_b450x470_vrm_tier_list/ φαινεται πως η tomahawk ειναι λιγο καλυτερη απο την a pro. Ναι με,ν αλλα ειναι -20% φθηνοτερη η Pro, οποτε δικαιολογειται! 😁 Με τον 3600 θα ειναι μια χαρα vfm πακετακι (εχουμε βαλει 2600) 😋
antwnic4 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, TheDevilMayCare είπε Ναι με,ν αλλα ειναι -20% φθηνοτερη η Pro, οποτε δικαιολογειται! 😁 Με τον 3600 θα ειναι μια χαρα vfm πακετακι (εχουμε βαλει 2600) 😋 Ναι το σκεφτομαι αυτο. Δεν ξερω τι συνεπαγεται ακριβως το καλυτερο pcb η οτιδηποτε αλλο εχει το tomahawk, αφου οι περισσοτεροι τη βγαζουν και με asrock των 70€. Δεν εχω βρει καποιο συγκεκριμενο προβλημα με το συγκεκριμενο mb, περα του οτι ειναι λιγο χειροτερο απο το tomahawk. Δεν ξερω αν ειναι κατι συγκεκριμενο η διαφορα η αν απλα παει συμφωνα με το popularity.
TheDevilMayCare Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δε μπορω να τα/τις ξαναψαχνω τωρα εδω, παντως οπως τα ειχα βρει: << Κατά 98%*, έχει ίδια VRM με την Tomahawk, & σου γλιτώνει ευρά! (*προφανώς, όσο δεν τις κατασκευάζω εγώ, δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος για ό,τι βγαίνει από το εργοστάσιο τους προς πώληση, αλλά με τα τωρινά δεδομένα, δείχνει να παραμένει έτσι => οικονομικότερο) https://www.anandtech.com/show/13091/analyzing-b450-for-amd-ryzen-a-quick-look-at-all-the-motherboards/20 >> 👾
antwnic4 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Δε μπορω να τα/τις ξαναψαχνω τωρα εδω, παντως οπως τα ειχα βρει: << Κατά 98%*, έχει ίδια VRM με την Tomahawk, & σου γλιτώνει ευρά! (*προφανώς, όσο δεν τις κατασκευάζω εγώ, δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος για ό,τι βγαίνει από το εργοστάσιο τους προς πώληση, αλλά με τα τωρινά δεδομένα, δείχνει να παραμένει έτσι => οικονομικότερο) https://www.anandtech.com/show/13091/analyzing-b450-for-amd-ryzen-a-quick-look-at-all-the-motherboards/20 >> 👾 Το site αυτο το ειχα δει, αλλα δε λενε κατι ουσιαστικο περα του οτι μαρκεταρεται σε διαφορετικο κοινο και εχει λιγο διαφορετικα back-plate inputs. Εχω βρει 1 ατομο στο reddit που σιγουρα εχει το συγκεκριμενο mb και απο οτι λεει εχει κανει oc εναν 2600 αρκετα ψηλα. Ολοι λενε οτι εχει ακριβως τα ιδια VRM με το Tomahawk (εδω εχει ενα πινακακι https://www.hardwareluxx.de/community/f12/pga-am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html). Θα ψαχτω κι αλλο μπας και γλυτωσω τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα