Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://eu.aoc.com/en/products/24v2q

Αν και βλέπω έχει αναφερθεί 1-2 φορές στο forum σαν VFM επιλογή, δεν υπάρχει κάποιο review ή τοπικ. Οπότε ανοίγω αυτό για συζήτηση. Έχω παραγγείλει 2 τέτοιες, έχει έρθει η μία προς το παρον. Γενικά έχω καλά λόγια να πω μέχρι τώρα, ωραία φωτεινότητα, μηδενικό IPS Glow σε σχέση με την Dell U2417H, αλλά δυστυχώς έχω και την παλια μου Dell (U2311H) δίπλα και με μπερδεύει λίγο στο ποια φαίνεται καλύτερα. Γιαυτό πήρα 2 για να τελειώνει η ιστορία με τις CCFL οθόνες - ναι, εχουν πολύ καλύτερα χρώματα κτλπ - αλλά είναι αρχαίες πλέον.

Ένα αρνητικό που παρατήρησα είναι στο https://www.vsynctester.com/ οπου δεν περνάει το τεστ, ενώ η Dell U2417H που είχα δοκιμάσει το πέρναγε. Δεν ξέρω πόσο αρνητικό είναι αυτό ή αν φτιάχνεται κάπως.Έκανα και τα τεστάκια στο https://www.eizo.be/monitor-test/ και δεν ειδα κάτι περίεργο. Αλλά αν ξέρετε άλλες δοκιμές που μπορώ να κάνω ευχαρίστως. Επίσης δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρώ πως ενεργοποιούνται τα 75hz ή αν φταίει η κάρτα γραφικών μου για αυτό.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κομπλέ ήρθε και η δεύτερη. Την έβαλα πάνω και ενεργοποίησα και τα 75hz (μπορεί να έκανα κάτι λάθος την πρώτη φορά). Η αλήθεια ειναι ότι μόλις είδα τα 15 παραπάνω FPS σε Game ζήλεψα για 144hz.. αλλά θα μου περάσει ελπίζω. Εν το μεταξύ παρατήρησα διαφορά στην μία που είναι συνδεδεμένη με HDMI και στην άλλη που είναι με DP. Αυτή με το DP φαίνεται λίγο καλύτερα. Και η δεύτερη με μηδενικό IPS Glow πάντως... το οποίο με ενδιέφερε εξαρχής πολύ. Καμία σχέση με την Dell U2417H που φαίνεται λες και γίνεται μάχη με lightsaber μέσα της.

• Like 2
  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν ειχα σκοπό να το γράψω αλλά αφού κάποιος έκανε like μετά απο πόσους μήνες, να γράψω ότι έχω ένα κολημένο κόκκινο subpixel στην μια οθόνη.. το καλό είναι οτι μετά απο λίγη ώρα ξεκολλάει αλλά είναι λίγο ξενέρωμα γενικότερα.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 hours ago, Mr_Terror said:

Oτι ξεκολλαει ειναι καλο σημαδι.Τρεξε αυτο http://www.jscreenfix.com/

αστο να τρεχει αρκετη ωρα.μπορει να το ξεκολλησει μονιμα.

Το είχα βάλει κάποια στιγμή αλλά βαρέθηκα να περιμένω 10+ λεπτά. Όποτε ανοίγει υπάρχει αλλά μετά απο κανα 5λεπτο φεύγει. Γίνεται να ξεκολλήσει μόνιμα? Στείλε κάποιο source / post αν έχεις να διαβάσω... πρώτη φορά μου συμβαίνει με οθόνη αν και δεν έχω δουλέψει και με πάρα πολλές.

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Luciddream said:

Το είχα βάλει κάποια στιγμή αλλά βαρέθηκα να περιμένω 10+ λεπτά. Όποτε ανοίγει υπάρχει αλλά μετά απο κανα 5λεπτο φεύγει. Γίνεται να ξεκολλήσει μόνιμα? Στείλε κάποιο source / post αν έχεις να διαβάσω... πρώτη φορά μου συμβαίνει με οθόνη αν και δεν έχω δουλέψει και με πάρα πολλές.

Μερικές φορές ξεκολλάνε και με ζούληγμα, αλλά δες πρώτα κανένα video, μην τη χαλάσεις τσάμπα 😛 

Εντάξει ΕΝΑ πιξελ δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου...

Δημοσ.
1 minute ago, GeorgeMan said:

Εντάξει ΕΝΑ πιξελ δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου...

Οχι αλλά η AOC το θεωρεί subpixel εκτός και αν ειναι ασπρο η μαύρο... οπότε τώρα απλά περιμένω να χαλάσουν άλλα δύο για να την πάω πίσω :D Είναι κολλημένο όταν ανοίγει η οθόνη και μετά απο 5 λεπτά στρώνει. Γενικά έχει τα θεματάκια της η Οθόνη... π.χ το 6bit + FRC είναι πολύ διακριτό. Αλλά δεν έχει IPS Glow οπότε χαλάλι της.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μιας και ξανα ξεκινησα το θεμα με το λικε, να σου πω και εγω με την σειρα μου οτι την παραγγειλα και περιμενω να ερθει. Μολίς ερθει (σε κανα 10αρι μερες) θα σου γραψω εντυπώσεις!

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα επιτέλους ήρθε και εχω να πω οτι ειναι πολυ ωραια οθόνη με πολυ ωραίο design. Παρατηρησα ομως κατι που με ανυσηχει λιγο, σε καποια απόχρωση του μπλε φαινεται να πιξελιάζει. Δεν ξερω αν φταιει η οθόνη, ή το οτι την εχω συνδεσει με ενα λαπτοπ (καθώς τα κομματια του υπολογιστή δεν εχουν ερθει ακομα). Μπορει να φταιει και η καρτα γραφικών. Αν καποιος γνωριζει ας με διαφωτίσει. Κατα τ' αλλα ειναι πολυ ωραία και δεν χρειαστεικε να πειράξω τα χρώματα, βεβαια δεν ειμαι ειδικος.Αυτα απο εμενα, οποιαδήποτε ερωτηση δεκτη.

• Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, Nikos_An said:

Σήμερα επιτέλους ήρθε και εχω να πω οτι ειναι πολυ ωραια οθόνη με πολυ ωραίο design. Παρατηρησα ομως κατι που με ανυσηχει λιγο, σε καποια απόχρωση του μπλε φαινεται να πιξελιάζει. Δεν ξερω αν φταιει η οθόνη, ή το οτι την εχω συνδεσει με ενα λαπτοπ (καθώς τα κομματια του υπολογιστή δεν εχουν ερθει ακομα). Μπορει να φταιει και η καρτα γραφικών. Αν καποιος γνωριζει ας με διαφωτίσει. Κατα τ' αλλα ειναι πολυ ωραία και δεν χρειαστεικε να πειράξω τα χρώματα, βεβαια δεν ειμαι ειδικος.Αυτα απο εμενα, οποιαδήποτε ερωτηση δεκτη.

6bit panel. Δεν έχει παλέτα 16 εκατομμυρίων χρωμάτων, δεν μπορεί να δείξει όλες τις αποχρώσεις. Δεν είναι μόνο στο μπλε.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, GeorgeMan said:

6bit panel. Δεν έχει παλέτα 16 εκατομμυρίων χρωμάτων, δεν μπορεί να δείξει όλες τις αποχρώσεις. Δεν είναι μόνο στο μπλε.

Είναι λίγο άδικο να το γράφουμε αυτό όταν όλες οι οικονομικές IPS οθόνες και ακόμα και πιο ακριβές όπως η Dell U2419H είναι 6bit + FRC. Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται πάντα το πρόβλημα, τρώει κάτι σκαλώματα όμως και είναι διακριτό.

Προσωπικά πιστεύω με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οθόνες τα τελευταία 8 χρόνια και τα λεφτά που έδωσα για την AOC πολλά είναι. Δεν αξίζει τίποτα ακριβότερο.

Επεξ/σία από Luciddream
  • Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, Luciddream said:

Είναι λίγο άδικο να το γράφουμε αυτό όταν όλες οι οικονομικές IPS οθόνες και ακόμα και πιο ακριβές όπως η Dell U2419H είναι 6bit + FRC. Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται πάντα το πρόβλημα, τρώει κάτι σκαλώματα όμως και είναι διακριτό.

Προσωπικά πιστεύω με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οθόνες τα τελευταία 8 χρόνια και τα λεφτά που έδωσα για την AOC πολλά είναι. Δεν αξίζει τίποτα ακριβότερο.

Συμφωνώ. Κι εγώ ήμουν μεταξύ της 27" αλλά με κέρδισε η 32" 2560x1440 IPS 75Hz, επίσης της AOC με τα 2 κατοστάρικα :D 

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Συμφωνώ. Κι εγώ ήμουν μεταξύ της 27" αλλά με κέρδισε η 32" 2560x1440 IPS 75Hz, επίσης της AOC με τα 2 κατοστάρικα :D 

Έχεις μείνει ευχαριστημένος ? Είναι πολύ καλή για τα λεφτά της. 

• Moderators
Δημοσ.
Just now, Skrez1982 said:

Έχεις μείνει ευχαριστημένος ? Είναι πολύ καλή για τα λεφτά της. 

Ναι είναι άψογη! Δεν μετάνιωσα cent :D 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...