vagelisfil Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Έχω έναν υπολογιστή με Windows 10 ο οποίος είναι συνδεδεμένος δικτυακά σε domain. Στον υπολογιστή εκτός από τον δικτυακό λογαριασμό που έχω, έχω και έναν local με δικαιώματα administrator. Στα δικαιώματα που εκχωρεί ο domain έχει απενεργοποιήσει το mass storage στις θύρες USB και στον local λογαριασμό και στον δικτυακό. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, πώς γίνεται να ενεργοποιήσω τις θύρες USB στον τοπικό λογαριασμό? (Στο domain ας παραμείνουν απενεργοποιημένες, δε με πειράζει) Στη registry το usbstor είναι σωστό... Επίσης, με το που αποσυνδεθώ από το domain και δουλεύει μόνο ο τοπικός λογαριασμός, έχω κανονικά πρόσβαση στις USB.
micos000 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Από group policies δοκίμασες; Πάτα WINDOWS+R για εκτέλεση και δώσε gpedit.msc Πήγαινε Ρυθμίσεις υπολογιστή->Πρότυπα διαχείρισης->Σύστημα->Πρόσβαση αφαιρούμενου χώρου αποθήκευσης Δες αν στη λίστα είναι όλα Χωρίς πρόσβαση. Αν έχει κάποια απαγόρευση πρόσβασης κάντην χωρίς πρόσβαση. Θα χρειαστεί διαχειριστικά δικαιώματα. Αν η ρύθμιση ελέγχεται από το active directory τότε αυτό μπορεί να λύση το πρόβλημα προσωρινά και να στο κλειδώσει πάλι σε επόμενο χρόνο ή και να μη γίνει τίποτα. Μια άλλη λύση που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να στήσεις virtual box με xp και να δοκιμάσεις από εκεί να πάρεις πρόσβαση στα usb και να ορίσεις ένα share folder όπου θα μεταφέρεις τα αρχεία που θέλεις. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2019 από micos000
zx1234r Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Εξαρτάται πως έχει περάσει την πολιτική του usb block ο διαχειριστής. Αν είναι μέσω gpo δεν θα παίξει ποτέ το usb όσο ο υπολογιστής είναι εντός domain.
vagelisfil Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Θα δοκιμάσω τις οδηγίες σας από βδομάδα και θα δώσω feedback. Ευχαριστώ πολύ, καλό ΣΚ!
vagelisfil Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 @micos000Το δοκίμασα τελικά αλλά δεν πέτυχε. Μάλλον εγχωρουνται τα δικαιώματα από το domain. Αν δε βρω άλλη λύση θα δοκιμάσω με VM.
mechpanos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Και πολύ καλά κάνει και τα έχει κλειδωμένα! Θα τα κλειδώσω κι εγώ!
micos000 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 20 ώρες πριν, vagelisfil είπε Αν δε βρω άλλη λύση θα δοκιμάσω με VM. Γιατί δεν το κάνεις να δεις αν πετύχει; Σε κανά μισάωρο θα έχεις στήσει ένα vm με xp (δε χρειάζεται κάτι παραπάνω) ή ένα lubuntu, θα κάνεις και ένα share folder και θα δεις αν δουλεύει ή όχι. Ίσως χρειαστεί να ορίσεις αποκλειστική χρήση των usb όταν ανοίγει το vm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα