Προς το περιεχόμενο

[Laptop] Lenovo Legion Y530 15.6" Full HD IPS (Intel i5 8300H, 8GB, 1TB HDD, Nvidia GTX 1050 4GB, Windows 10) 635€ @amazon.es [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, forgotten είπε

φθηνοτερο μοντελο ,δεν ειναι μονο τα specs ειναι και το τι συστημα ψυξης εχει και τι κατασκευη....

Χωρίς ips οθόνη ,απλή 1050 όχι ti και χωρίς διπλό σύστημα ψύξης,δεν αξίζει σε σχέση με αυτό της προσφοράς.

11 ώρες πριν, stial είπε

ξέρει κανείς αν το keyboard layout είναι όπως εδώ?

https://www.tiendalenovo.es/lenovo-legion-y530-15ich-81fv00e4sp

άκυρο .. όπως εδώ είναι : 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

New-Laptop-keyboard-for-Lenovo-Yoga-3-Pr

no

spacer.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να γραψω μια εμπειρια μου εδω για το ισπανικο αμαζον σε αγορα λαπτοπ φετος (πωλητης εννοειται το ιδιο το αμαζον).

Ολα φαινονταν καλα στην αρχη, η τιμη ηταν σουπερ, το λαπτοπ καινουργιο φυσικα, ερχεται το ανοιγω.... δεν ειχε η οθονη τα Hz που ελεγε το αμαζον οτι ειχε. ΟΚ λεω, ας τους το αναφερω γιατι ειναι και παραπλανητικη διαφημιση... μου λενε αν θες κρατα το με 20% εκπτωση. Μια χαρα εγω, δεν καιγομουν τοοοσο για τα Hz, λεω αντε ας το "στρωσω", με το που ασχολουμαι λιγο διαπιστωνω ενα εξωφρενικο backlight bleeding στην οθονη, σε βαθμο αηδιας και φυσικα μη βιωσιμο, τουλαχιστον οχι για εμενα (και οπως ειπα, για τα Hz δεν καιγομουν, δλδ τοοοοσο ψειρας δεν ειμαι).

https://imgur.com/a/PsR0x0T μονο με την φωτεινοτητα στο 20-30% γινοταν ανεκτο το 'φαινομενο', αλλά εκει πλεον ετσι κι αλλιως δεν βλεπεται η εικονα λογω σκοτους

Διαπιστωσα οτι πιεζοντας την οθονη λιγο στις γωνιες του frame της βελτιωνοταν τοσο το θεμα που ηδη απο το 70-80% φωτεινοτητας ηταν ανεκτη η εικονα, κατι που με εκανε να πιστευω οτι ενδεχομενως να οφειλοταν σε κακο.... βιδωμα κατα την συναρμολογηση (εξισου πιθανο βεβαια το κακο πανελ). Τελος παντων λεω για να μην κανω εγω επεμβαση σε ολοκαινουργιο λαπτοπ ας το αναφερω, μου απαντανε προφανως στειλε το στην asus, το στελνω, ερχεται πισω χωρις επισκευη, μου απαντανε κατοπιν οτι "ειναι εντος φυσιολογικων οριων το backlight bleeding" (αρα ειμαι ψειρας.... :Ρ). Μου λεει το ισπανικο αμαζον στειλε το σε εμας, εχουμε κι εμεις service center....

Μην τυχον κανετε καμια τετοια χαζομαρα, μονο αυτο σας λεω. Απο τελος Μαρτιου ακομα δεν εχω ξαναδει το λαπτοπ, μπαλακι απο το support στο service center, στο τελος μου βαζουν πισω τα χρηματα που ειχε τελικα κοστισει (δλδ τιμη αγορας - αρχικη επιστροφη), κατι που απο την αρχη τους ειχα πει οτι δεν ηθελα και που 10 χιλιαδες φορες η "συνεννοηση" υποτιθεται ηταν οτι ο,τι και να γινει εγω θελω λαπτοπ πισω, ακομα και αν ηταν το 'χαλασμενο'.

Το ιδιο λαπτοπ σημερα το ισπανικο αμαζον το εχει προς αγορα με +1000€ σε σχεση με αυτα που μου εστειλαν πισω για να το "εξαφανισουν" εντελως παρανομα, καθως ο νόμος τους δινει μονο τη δυνατοτητα να μου προσφερουν επισκευη και απο εκει και περα εχω εγω ως αγοραστης δικαιωμα να διαλεξω αν θελω επιπλεον μειωση τιμηματος ή επιστροφη χρηματων ή αντικατασταση με αλλο (αρνηθηκαν και το 1ο και το 3ο, ενω συμφωνησαν υποτιθεται απλα να μου το στειλουν πισω).

Μια που ο κύριος αμαζον εχει παντου οπου πουλαει ΑΦΜ και δηλωμενη επιχειρηση/αντιπροσωπο/εκπροσωπο λεω να κανω μια δηλωση κλοπης στην αστυνομια (τι στο καλο, 2,5 μηνες και δε μου λενε καν πού βρισκεται και ποιος το εχει) να δουμε αν ευαισθητοποιηθουν... Εγω φταιω που πηγα να το παιξω και 'ηθικα σωστος' και εκανα αυτο που με παρακαλεσαν, αντι απλα να παραγγειλω το ιδιο σε ακριβοτερη τιμη δευτερη φορα και οταν ερχοταν να τους επεστρεφα το παλιο με... ακυρωση της νεας παραγγελιας. Πολυ πιο απλο, πολυ πιο δικαιο (θα ειχα και το 'πνευμα' του νομου υπερ μου αφου θα ηταν απλα μια 'αντικατασταση' ελαττωματικου), αλλά με επιασαν κορόιδο και καποιος μου το εφαγε.

Οποτε γενικα εχετε υποψη οτι σε περιπτωση ελαττωματικου ειτε λογαριαστε με επιστροφη χρηματων ειτε μην ασχοληθειτε καν.

Επεξ/σία από giorginho
Δημοσ.

Πάντως όποιος δεν το θέλει για gaming αλλά για δουλειά, vm, minikube κλπ οι +2 πυρήνες του 8750h βοηθάνε. Plus έχει 512 ssd m2 slot, και 16αρα.

https://www.e-lenovo.gr/index.php?_route_=lenovo-legion-y530-15-6-fullhd-i7-16gb-ssd512-gtx1050-4gb-w10.html

Μιλάω ως κάτοχος του 8750h εδώ και μερικούς μήνες, αλλά της έκδοσης με 8 ραμ και 256 ssd(η οποία ήταν στην ίδια τιμή με αυτή του 16 ραμ τότε) Του έβαλα 32, και είναι αρκετά δυνατό workstation για τα χρήματα αυτά. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/6/2019 στις 10:55 ΠΜ, opera είπε

Χωρίς ips οθόνη ,απλή 1050 όχι ti και χωρίς διπλό σύστημα ψύξης,δεν αξίζει σε σχέση με αυτό της προσφοράς.

no

spacer.png

Στη φωτογραφία δεν είναι το Αγγλικό αντί του ισπανικού πληκτρολογίου? 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, asteriosgr είπε

Πάντως όποιος δεν το θέλει για gaming αλλά για δουλειά, vm, minikube κλπ οι +2 πυρήνες του 8750h βοηθάνε. Plus έχει 512 ssd m2 slot, και 16αρα.

https://www.e-lenovo.gr/index.php?_route_=lenovo-legion-y530-15-6-fullhd-i7-16gb-ssd512-gtx1050-4gb-w10.html

Μιλάω ως κάτοχος του 8750h εδώ και μερικούς μήνες, αλλά της έκδοσης με 8 ραμ και 256 ssd(η οποία ήταν στην ίδια τιμή με αυτή του 16 ραμ τότε) Του έβαλα 32, και είναι αρκετά δυνατό workstation για τα χρήματα αυτά. 

Να ρωτήσω 

Αυτό που προτείνεις σε σχέση με αυτό; 

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_asus-tuf-gaming-fx705dt-au027t-amd-ryzen-7-3750h-8gb-512gb-ssd-geforce-gtx-1650-4gb-full-hd-1223959.html

Πιο αξίζει πιο πολύ σε χαρακτηριστικα; 

Επειδή ψάχνω λαπτοπ μέχρι 1000 ευρώ. 

Πιο θεωρείς ότι είναι πιο vfm για αυτά που προσφέρει; 

Δημοσ.

Αν χρειαζομαι λαπτοπ για γρηγορους υπολογισμους σε εξελ με πολλα φυλλα θα δω μεγαλη διαφορα αναμεσα στο λενοβο του αμαζον και στα asus  του media; ευχαριστω

σορρυ για το οφφτοπικ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, kalampakas. είπε

Αν χρειαζομαι λαπτοπ για γρηγορους υπολογισμους σε εξελ με πολλα φυλλα θα δω μεγαλη διαφορα αναμεσα στο λενοβο του αμαζον και στα asus  του media; ευχαριστω

σορρυ για το οφφτοπικ

όχι. Ο i5 του amazon είναι παραπλήσιος (και λίγο καλύτερος) απο τον ryzen 7 του MediaMarkt. Η καλύτερη κάρτα γραφικών που φοράει το Asus δεν θα σε βοηθήσει το excel :D 

24 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Να ρωτήσω 

Αυτό που προτείνεις σε σχέση με αυτό; 

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_asus-tuf-gaming-fx705dt-au027t-amd-ryzen-7-3750h-8gb-512gb-ssd-geforce-gtx-1650-4gb-full-hd-1223959.html

Πιο αξίζει πιο πολύ σε χαρακτηριστικα; 

Επειδή ψάχνω λαπτοπ μέχρι 1000 ευρώ. 

Πιο θεωρείς ότι είναι πιο vfm για αυτά που προσφέρει; 

τι προτεραιότητες έχεις?Gaming ή editing? το Asus φοράει πολύ καλύτερη κάρτα αλλά επεξεργαστή  χειροτερο (παραπλήσιος με το μοντέλο με τον i5). 

Σημαντικό οτι το asus ειναι 17 ιντες! αρα μπαίνει και στην εξίσωση ο παράγοντας φορητότητα.

Επεξ/σία από Stogianz
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Stogianz είπε

όχι. Ο i5 του amazon είναι παραπλήσιος (και λίγο καλύτερος) απο τον ryzen 7 του MediaMarkt. Η καλύτερη κάρτα γραφικών που φοράει το Asus δεν θα σε βοηθήσει το excel :D 

τι προτεραιότητες έχεις?Gaming ή editing? το Asus φοράει πολύ καλύτερη κάρτα αλλά επεξεργαστή  χειροτερο (παραπλήσιος με το μοντέλο με τον i5). 

Σημαντικό οτι το asus ειναι 17 ιντες! αρα μπαίνει και στην εξίσωση ο παράγοντας φορητότητα.

Φορητοτητα δεν με νοιάζει και τόσο. 

Gaming ούτε καν (έχω ps4pro με άπειρα παιχνίδια) 

Οπότε να φανταστώ πάω για το LEGION? 

Θεωρεις ότι αξίζει τα 1000 ευρώ του; είναι vfm για τα πράγματα που φοράει; 

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Φορητοτητα δεν με νοιάζει και τόσο. 

Gaming ούτε καν (έχω ps4pro με άπειρα παιχνίδια) 

Οπότε να φανταστώ πάω για το LEGION? 

Θεωρεις ότι αξίζει τα 1000 ευρώ του; είναι vfm για τα πράγματα που φοράει; 

Αν δεν σε νοιάζει η φορητότητα να ξέρεις πως μπορείς εύκολα να φτιάξεις σταθερό υπολογιστή με καλύτερα χαρακτηριστικά στη μισή τιμή. (βέβαια εδώ πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος των περιφερειακών όπως οθόνη, πληκτρολόγιο κτλ που λογικά θα είναι κάνα 150αρι έξτρα αν δεν έχεις τίποτα). 

Για λαπτοπ με αυτά τα χαρακτηριστικά και σε αυτή την τιμή σίγουρα δεν είναι κακό. Δεν είναι κάποια φοβερή προσφορά, αλλά μια καλή τιμή για αυτά που δίνει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JoannisV είπε

Αν δεν σε νοιάζει η φορητότητα να ξέρεις πως μπορείς εύκολα να φτιάξεις σταθερό υπολογιστή με καλύτερα χαρακτηριστικά στη μισή τιμή. (βέβαια εδώ πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος των περιφερειακών όπως οθόνη, πληκτρολόγιο κτλ που λογικά θα είναι κάνα 150αρι έξτρα αν δεν έχεις τίποτα). 

Για λαπτοπ με αυτά τα χαρακτηριστικά και σε αυτή την τιμή σίγουρα δεν είναι κακό. Δεν είναι κάποια φοβερή προσφορά, αλλά μια καλή τιμή για αυτά που δίνει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. 

Δώσε μου τα κατάλληλα που πρέπει να αγοράσω ώστε να μου βγει σταθερός με ίδια specs στα 500 ευρώ που λες

Οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι έχω. 

Δώσε μου τι πρέπει να παρω από hardware να το στήσω το μηχάνημα με τα μισά λεφτά ✌️

👍👍

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Δώσε μου τα κατάλληλα που πρέπει να αγοράσω ώστε να μου βγει σταθερός με ίδια specs στα 500 ευρώ που λες

Δώσε μου τι πρέπει να παρω από hardware να το στήσω το μηχάνημα με τα μισά λεφτά ✌️

👍👍

Νομίζω είναι καλύτερα να ρωτήσεις στο νέα συστήματα και αναβαθμίσεις.

Γενικά πάντως ο κανόνας είναι ότι ο σταθερός βγαίνει φτηνότερα από τον φορητό συν τη μεγαλύτερη ευελιξία σε περίπτωση βλάβης ή αναβάθμισης.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

👍👍

Θα σου στείλω σε μήνυμα για να μην βγούμε off topic.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...