Heatspreader Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω τα SNR για το VDSL. Τι SNR χρησιμοποιεί για τα 50, 100 και σπανιότερα για τα 200Mbit; Ευχαριστώ. Η γραμμή μου είναι παρακάτω: Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2019 από Heatspreader
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δεν υπάρχει τιμή που να χρησιμοποιείται ανάλογα την ταχύτητα. Το SNR αλλάζει δυναμικά ανάλογα το πακέτο που έχεις, την απόσταση που έχεις και την ταχύτητα που μπορεί να συγχρονίζει ο router. Π.χ. αν έχεις 50άρι πακέτο και είσαι κοντά στο DSLAM μπορεί να πιάνεις φουλ ταχύτητα και το SNR να είναι υψηλό. Αν είσαι λίγο μακρύτερα μπορεί πάλι να την πιάνεις την ταχύτητα και το SNR να είναι χαμηλό. Ακόμη μπορεί να είσαι μακρυά από το DSLAM, το SNR να έχει την ελάχιστη τιμή ανάλογα ποιο είναι το όριο του παρόχου σου (π.χ. 6) και η ταχύτητα συγχρονισμού να είναι κάτω από τα 50Mbps. Γενικά όσο καλύτερος είναι ο συγχρονισμός τόσο αυξημένο είναι το SNR. Αντίστοιχα όσο χειροτερεύουν τα χαρακτηριστικά της γραμμής, χαμηλώνει το SNR για να διατηρηθεί σταθερός ο συγχρονισμός του πακέτου σου. Αυτό φυσικά μέχρι κάποιο όριο που δεν είναι στάνταρτ. 1
Heatspreader Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Μα όσο υψηλότερο είναι το SNR, τόσο χαμηλότερος είναι ο συγχρονισμός και πιο σταθερή η γραμμή. Τουλάχιστον για ADSL.
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δεν είναι τυχαίο ότι ανέφερα ταχύτητες VDSL για να γίνει καλύτερα κατανοητό. Στο ADSL σχεδόν κανείς δεν πιάνει την μέγιστη ταχύτητά του (24Mbps) εκτός αν είσαι μέσα στο DSLAM. Οπότε ναι, θεωρείς ότι ισχύει αυτό που λες. Αλλά είναι λάθος και αυτό διότι λαμβάνει υπόψη μόνο έναν παράγοντα (τον συγχρονισμό). Σκέψου το άλλο. Είμαστε και οι 2 στο ίδιο διαμέρισμα, στα 500 μέτρα απόσταση από το DSLAM. Εσύ έχεις πακέτο 24άρι κι εγώ 8άρι (υπήρχε παλαιότερα). Εσύ θα πιάνεις με χαμηλό SNR 6 τα π.χ. 16Mbps (κάτω δηλαδή από το πακέτο σου) αλλά εγώ θα έχω ακριβώς 8Mbps (το πακέτο μου) με SNR 14. Σε σένα θα κατέβει το SNR μέχρι το σημείο που έχει όριο ο πάροχος, ώστε να πιάσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο συγχρονισμό από το πακέτο που έχεις (το 24άρι δεν θα το πιάσεις ποτέ). Σε μένα που δεν θέλω το 24άρι, χαλαρά πιάνω την ταχύτητα του πακέτου μου (8Mbps) και το SNR εκτοξεύεται στα ύψη διότι δεν υπάρχει ανάγκη να κατέβει χαμηλότερα. Ισχύουν αυτά που ανέφερα. 1
Heatspreader Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό το γνωρίζω φυσικά. Ωραία, ας το πάρουμε αλλιώς. Η Forthnet ας πούμε παίζει με 6db SNR στο Free24 Profile (όσο πιάσεις δηλαδή). Άλλοι πάροχοι παίζουν με υψηλότερο. Στο VDSL έρχομαι και ρωτάω τώρα, ισχύουν οι ίδιες τιμές; Αν όχι ποιες είναι; Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2019 από Heatspreader
infin1tyGR Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 9 dB έχω δει σε Forthnet από καμπίνα ΟΤΕ. Έχω την εντύπωση ότι δεν ελέγχει αυτή την τιμή ο τελικός πάροχος, αλλά αυτός που έχει την καμπίνα (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΟΤΕ). 2
Salvation81 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, infin1tyGR είπε 9 dB έχω δει σε Forthnet από καμπίνα ΟΤΕ. Έχω την εντύπωση ότι δεν ελέγχει αυτή την τιμή ο τελικός πάροχος, αλλά αυτός που έχει την καμπίνα (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΟΤΕ). 9 εχω εγω σε receive και 30 σε send. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2019 από Salvation81
Heatspreader Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 22 ώρες πριν, infin1tyGR είπε 9 dB έχω δει σε Forthnet από καμπίνα ΟΤΕ. Έχω την εντύπωση ότι δεν ελέγχει αυτή την τιμή ο τελικός πάροχος, αλλά αυτός που έχει την καμπίνα (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΟΤΕ). Ναι. Το ελέγχει αυτός που έχει την καμπίνα. Άρα για να έχω 11, δεν είναι χαμηλό. Αυτό καταλαβαίνω. 17 ώρες πριν, divo είπε οσο μικροτερο ειναι το snr τοσο περισσοτερες πιθανότητες εχεις να κανεις αποσυγχρονισμους και διακοπες ανα λογα με τη γραμμη. Γι αυτο και το δουλευουν οπως λεει ο jkoukos. Αποψη μου, μη ζητησεις να στο κατεβασουν γιατι θα 20κ λαθη σε 80 ωρες τα βλεπω 200κ με διακοπες Τι μοντεμ εχεις; Το entry2i ειναι; Οτε εισαι; Δεν θα ζητήσω να μου αλλάξουν κάτι. Δεν γίνεται έτσι και αλλιώς. Αν ήμουν ΟΤΕ ίσως να γινόταν, αλλά και πάλι το προφίλ για να πιάνω τα μέγιστα θα έχω. Ίσα ίσα που η γραμμή μου παίζει σταθερά, χωρίς αποσυνδέσεις, κατεβάζω ότι συγχρονίζω και έχω πολύ χαμηλό Latency.
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 On 13/06/2019 at 23:30, Heatspreader said: Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω τα SNR για το VDSL. Τι SNR χρησιμοποιεί για τα 50, 100 και σπανιότερα για τα 200Mbit; Ευχαριστώ. Η γραμμή μου είναι παρακάτω: το minimum σε καμπινες οτε πρεπει να ειναι το 9.σε ιδιοκτητο forthnet νομιζω το 8
Heatspreader Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, poulinos είπε το minimum σε καμπινες οτε πρεπει να ειναι το 9.σε ιδιοκτητο forthnet νομιζω το 8 Ναι δεν λέω VDSL από Α/Κ. Για VDSL VPU. Ok.
poulinos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 On 19/06/2019 at 00:32, Heatspreader said: Ναι δεν λέω VDSL από Α/Κ. Για VDSL VPU. Ok. 9 εχω δει οτι ειναι το minimum τουλαχιστον στα Kv του οτε γιατι στις wind και στις vodafone μπορει να ειναι αλλο. ο εκαστοτε παροχος το οριζει.εσυ εισαι στα 8.4 που ειναι λογικο να εχεις αποκλιση +-1
Heatspreader Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Να μην μπορώ ρε γαμώτο να πιάσω το 100άρι ακριβώς... Είναι λίγο μακριά η καμπίνα.
poulinos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 2 minutes ago, Heatspreader said: Να μην μπορώ ρε γαμώτο να πιάσω το 100άρι ακριβώς... Είναι λίγο μακριά η καμπίνα. αν δεν εχει ενεργοποιηθει ακομα στο kv το vectoring(αν και χλωμο) τοτε οταν ενεργοποιηθει ισως να τα πιασεις.μετα το βασικο ειναι να δεις ποσα πιανεις σε κατανεμητη/χωνευτη μηπως φταιει κατι στην καλωδιωση σου. και η καλωδιωση σου πρεπει να ειναι χωρις bridge taps. read this https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
Heatspreader Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Modulation: VDSL2_Vectoring γράφει το Router. Και χωρίς τηλεφωνική συσκευή με το Router απευθείας στην τηλεφωνική πρίζα, πιάνω ίδια ταχύτητα. Στο Escalit πιάνω 2-3Mbit παραπάνω. Σε πολυκατοικία είμαι, οπότε νομίζω πως είναι λογική η απόκλιση.
poulinos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 31 minutes ago, Heatspreader said: Modulation: VDSL2_Vectoring γράφει το Router. Και χωρίς τηλεφωνική συσκευή με το Router απευθείας στην τηλεφωνική πρίζα, πιάνω ίδια ταχύτητα. Στο Escalit πιάνω 2-3Mbit παραπάνω. Σε πολυκατοικία είμαι, οπότε νομίζω πως είναι λογική η απόκλιση. ναι λογικο ειναι αφου εχεις και 30-40 μετρα καλωδιο μεχρι εσενα μεσα.και εισαι ηδη vectoring οποτε that's it προς ωρας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα