laxanoulis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Ελπίζω να είμαι στο σωστό μέρος για να ρωτήσω. Ζω στην επαρχία και υπάρχει μόνο μια εταιρία η οποία προσφέρει οπτικές ίνες και WISP με ταχύτητες οπτικών ινών. Η περιοχή μου αυτή τη στιγμή υποστηρίζει μόνο την υπηρεσία WISP και εδώ και 1,5 χρόνο που είμαι στην εταιρία αντιμετωπίζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα προβλήματα με χαμηλές ταχύτητες. Μου έχουν αλλάξει 3 φορές την κεραία αλλά τα προβλήματα έρχονται και φεύγουν από μόνα τους(δεν κάνει η αλλαγή της κεραίας κάποια διαφορά). Προχθές το Σάββατο, λοιπόν, ήρθαν να μου αλλάξουν για 3η φορά κεραία. Οι 2 προηγούμενες ήταν της εταιρίας Ubiqiti. Η καινούρια είναι της ePMP και συγκεκριμένα είναι η 5GHz Force 180. Όσο είχα την Ubiqiti το router μου έπαιζε σαν bridge. Με την αλλαγή της κεραίας μου το ρύθμισαν να παίζει σαν PPPoE. Μέχρι εδώ όλα καλά. Η ταχύτητα έστρωσε και το ping έπεσε. Το πρόβλημα, πλέον, είναι ότι από την ώρα που μου αλλάξανε την κεραία, όταν πιέζω την σύνδεση(όταν βάζω να κατεβάσω ένα πολύ μεγάλο αρχείο και πιάνει τις μέγιστες ταχύτητες), πέφτει το ίντερνετ μου. Μπαίνοντας στην IP του router μου, φαίνεται ότι χάνει το ίντερνετ. Επίσης, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά χρησιμοποιώ δικό μου router που αγόρασα πρόσφατα. Είναι το D-Link DIR-842. Το route βέβαια το έχω πριν μου αλλάξουν την κεραία. Με την προηγούμενη ήταν απροβλημάτιστο. Υπάρχει πιθανότητα να φταίει το router? Μιλώντας με τον provider, μου είπε πως είτε η καινούρια κεραία έχει κάποιο πρόβλημα, ή κάποιο καλώδιο μπορεί να μην κάνει καλή επαφή. Αλλά μου άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να κόβει το ίντερνετ το ίδιο το router ή κάποιο firewall που έχει πάνω του. Μου έχουν πει ότι θα έρθουν να τσεκάρουν τι γίνεται, αλλά μέχρι τότε ήθελα να ρωτήσω και εδώ για να πάρω και μια ακόμα απάντηση. ΥΓ. Το router που μου έδωσαν όταν έκανα την σύνδεση πριν 1,5 χρόνο ήταν ένα ZTE ZXHN H298N(ίσως ότι πιο χάλια router/modem έχω πιάσει στα χέρια μου). ΥΓ2. Σας παραθέτω 2 εικόνες. Ένα τυπικό speedtest(όχι και το καλύτερο, αλλά είναι οκ για 50/50 ταχύτητα). Και μια εικόνα από το screen του router μου όταν πέφτει η σύνδεση. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2019 από laxanoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα