Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

μιλάμε όμως για την gaming κοινότητα. προσωπικά είμαι επιφυλακτικός γιατί το 1ms που λέει είναι στην καλύτερη περίπτωση. συνήθως είναι παραπάνω (4-5ms).

Τα χαρακτηρίστηκα που εχει η 38αρα , μπορει να κανουν και για Gamers , αλλα κανουν και για ατομα σαν εμενα που παιζουν που και που κανα παιχνιδι και θελουν απλα να απολαμβανουν την εικονα , βλεπουν ταινιες σε 21:9 χωρις μαυρες μπαρες , Και δυστηχως δεν υπαρχει TV 21:9 που να μας το επιτρεπει αυτό . Πολύ θα ηθελα να ειχα μια 21:9 OLED αλλα δεν … οποτε είναι μονόδρομος να δεις ταινια Νορμαλ και χωρις μπαρες.

Εγω παντα πιστευα το αντιθετο … Ότι τα φτηνα Πανελ TN , VA  240 HZ είναι για Gamers και τα ακριβα αξιολογα πανελ IPS 10bit rgb calibrated είναι για οσους αγαπανε την εικονα κανουν επεξεργασια , θελουν να βλεπουν σωστα μια ταινια κτλ κτλ .

Δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω ποιος ο λογος να παρει ενας Gamer μια τοσο καλη οθονη και να παιζει Fortnite , CS go αφου ουτε καμια διαφορα θα δει με την ταχυτητα που περνανε όλα , ουτε καμια αξιολογη χρωματικη παλετα εχουν αυτά τα Games.  

11 λεπτά πριν, ggelhsva είπε

Ποιος ο λόγος να σε ενδιαφέρουν οι γωνίες θέασης σε ένα gaming monitor??

Όταν είναι πολύ μικρο δεν σε ενοχλουν , όταν εχεις ένα πανελ 34 -38 σε αποσταση 50cm δλδ γραφειου τοτε σιγουρα κουνας το κεφαλι σου δεξια αριστερα ,  Όταν λεμε γωνιες θεασης μην νομιζεις ότι τα χρωματα χαλανε από τις 180 και πανω… αν βαλεις για παράδειγμα ένα ιδιο IPS vs VA πανελ διπλα διπλα και ξεκινήσεις να στριβεις το κεφαλι σου θα δεις ότι το ασπρο θα γινει ζαχαρι στο VA ,, και το πρόβλημα δεν είναι μονο το δεξια αριστερα είναι και το πανω κατω, κάθε φορα που θα αλλάζει υψος η καρεκλα η βαση θα πρεπει να κανεις calibrate , (τωρα θα μου πεις μας δουλευεις ρε φιλε ? εγω δεν εχω δει τιποτα…. και θα σου πω οκ σε πιστευω , είναι το ιδιο πραγμα με τον ηχο , όταν πας από ακουστικο 50 ευρο σε 500 και δεν εχεις συνηθίσει τοτε μπορει να μην καταλάβεις τιποτα, το ιδιο είναι και τα πανελ … και εγω τοσα χρονια σε VA δουλευα και το εβρισκα τελειο... μετα σε IPS και λεω φοβερο τι χρωματα είναι αυτά... και τωρα βλεπω τα OLED και λεω θεε μου τι μαπα είναι το IPS , VS κτλ κτλ …. οποτε είναι αναλογα τι εχει μαθει το ματι του καθενα . Εχω φιλο που δουλευει σε TN και όταν ειδε την IPS του φανικε χειροτερο … οποτε καταλαβαίνω απολυτα οσους λενε ότι δεν και όχι κτλ κτλ … Τα νουμερα όμως και οι μετρήσεις  δεν λενε ψεματα …

Παράδειγμα … βαλε Gamma 1.8 η 2.0 που εχουν όλα τα μόνιτορ και μετα βαλε το 2.2 που εχουν οσα είναι calibrated και θα δεις ότι θα ξενερωσεις … θα πεις τι χαλια μαυρα είναι το 2.2 και όμως αν το μαθει το ματι σου μετα όταν βλέπεις τα πανελ με 1.8 θα νομιζεις ότι τα παντα είναι ψυχρα και μπλε χωρις ρεαλιστικότατα όπως το δερμα κτλ κτλ.   

Επεξ/σία από Agony
  • Like 2
  • Thanks 2
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, mader είπε

παιδια συγννωμη, απλα αναρωτιέμαι ποιος χαζος θα αγοραζε μια οθονη με διαφορα απόκρισης 1ms οταν το ανθρωπινό ματι βλεπει μεχρι τα 8-10ms

καλα για κοροϊδα ψαχνουν για να τουσ φανε τα λεφτακαι και ειναι σιγουρο πως θα τα βρουν...

απλα λεω.... κοινή λογικοι. Ελληνες ξυπνατε ρεεεεεεεε!

--τωρα καποιος εξυπνος θα πεταχτει και θα πει "την θελω για να παιζει το πουλι μου"

εννοω το πτηνό.... προς αποφυγή παρεξηγήσεων.!!!

(τα περισσοτερα πτηνά βλεπουν 1-2ms διαφορα απόκρισης)

χαχαχαχαχα τα έχεις μπερδέψει κάπως. Το 1ms απόκριση δεν εννοεί αυτό που βλέπει το μάτι αδερφέ. Βασικά αυτό που βλέπει το μάτι αλλά σε απόκριση με αυτό που ζητάς εσύ εκείνη τη στιγμή με το χειριστήριο σου. Τα 10ms με το 1ms δεν είναι μεγάλη διαφορά όντως αλλά είναι. Βασικά το 1ms Θα είναι τόσο αστραπιαίο που οποιαδήποτε κίνηση του joystick / mouse / πληκτρολογίου θα περνάει στο μάτι σχεδόν ακαριαία και αυτό βοηθά πολύ στο παιχνίδι.

Δηλαδή ποιο απλά να το πω είναι η ταχύτητα επικοινωνίας του υπολογιστή με την οθόνη. Πόσο γρήγορα δηλαδή δείχνει τις αλλαγές που ζητάει ο υπολογιστής η οθόνη.

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, nero62 είπε

χαχαχαχαχα τα έχεις μπερδέψει κάπως. Το 1ms απόκριση δεν εννοεί αυτό που βλέπει το μάτι αδερφέ. Βασικά αυτό που βλέπει το μάτι αλλά σε απόκριση με αυτό που ζητάς εσύ εκείνη τη στιγμή με το χειριστήριο σου. Τα 10ms με το 1ms δεν είναι μεγάλη διαφορά όντως αλλά είναι. Βασικά το 1ms Θα είναι τόσο αστραπιαίο που οποιαδήποτε κίνηση του joystick / mouse / πληκτρολογίου θα περνάει στο μάτι σχεδόν ακαριαία και αυτό βοηθά πολύ στο παιχνίδι.

Δηλαδή ποιο απλά να το πω είναι η ταχύτητα επικοινωνίας του υπολογιστή με την οθόνη. Πόσο γρήγορα δηλαδή δείχνει τις αλλαγές που ζητάει ο υπολογιστής η οθόνη.

Αααα μαλιστα! τωρα καταλαβα. Να 'σαι καλα φιλε μου. ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Agony είπε

Για ένα λεπτο …. από ότι βλεπω είναι 10color Bit , Είναι nano ips , Gsync v2 , IPS , 175hz ,3840χ1600 ??? Σιγουρα είναι σωστα νουμερα αυτά ? Διοτι αν είναι σωστα μιλαμε για Παγκοσμια πρωτια  αν δεν κανω λαθος. 

Χρωματα, άλλος ένα λογος .

HDR 400 λέει βέβαια που νομίζω είναι < HDR10. Κατά τα άλλα περιμένω να δω review :P

Επεξ/σία από jmirko15
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

HDR 400 λέει βέβαια που νομίζω είναι < HDR10. Κατά τα άλλα περιμένω να δω review :P

Δεν ειναι να νομιζεις..

Ετσι ειναι. Και ειναι το μοναδικο της μελανο σημειο. Στα χαρτια τουλαχιστον.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, voltmod είπε

Δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Το μεγάλο μοντέλο λέγεται πως θα κοστίζει $1999,99 και το μικρότερο $499,99.

Με την βάση η σκέτο?

Δημοσ.
20 ώρες πριν, voltmod είπε

Δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Το μεγάλο μοντέλο λέγεται πως θα κοστίζει $1999,99 και το μικρότερο $499,99.

Ευχαριστώ... Όπως φαίνεται θα περιμένω λίγα χρόνια μέχρι να βγει ips 1ms σε προσιτή τιμή 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, music_lover είπε

Το HDR 400 δεν είναι HDR, είναι εξαπάτηση καταναλωτών.-

Όντως. Οι minimum απαιτήσεις για το σωστό HDR είναι τα 1000nits. Καλύτερα να μην το έβαζαν καθόλου στην συγκεκριμένη 38αρα για να έβγαινε κ πιο φτηνά. Πάντως στα υπόλοιπα specs της είναι όντως τρομερή. 

Δημοσ.

Και μονο που εχει τετοια αναλυση με τοσα hertz παιζει μονη της σημερα. Για να βγαλεις ομως εστω και 100hz σε τετοια αναλυση θες τερας gpu. Οθονη για πολυ λιγους σημερα κυριολεκτικα. Εδω μια 34αρα στα 3440x1440 θελουμε να παρουμε στα 500 ευρω που επεσαν και θελουμε τουλαχιστον 1080ti/2080 για σωστα fps στα βαρια παιχνιδια. Οι οθονες εχουν προχωρησει αρκετα σε αναλυση και hz αλλα οι καρτες γραφικων δεν μπορουν να ακολουθησουν λογο των πολυ απαιτητικων παιχνιδιων.

Δημοσ.

98% DCI-P3 από τη στιγμή που τα περισσότερα gaming monitors δυσκολεύονται να πιάσουν το sRGB! Call me impressed.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Athanasios2104 είπε

Άρα για 27” η PG27Q είναι ακόμη king;

Ενα σωρο προβληματα εχουν τα ips της auo σε ολα αυτα τα monitor. Μακαρι το συγκεκριμενο lg να ειναι καλυτερο...

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Και μονο που εχει τετοια αναλυση με τοσα hertz παιζει μονη της σημερα. Για να βγαλεις ομως εστω και 100hz σε τετοια αναλυση θες τερας gpu. Οθονη για πολυ λιγους σημερα κυριολεκτικα. Εδω μια 34αρα στα 3440x1440 θελουμε να παρουμε στα 500 ευρω που επεσαν και θελουμε τουλαχιστον 1080ti/2080 για σωστα fps στα βαρια παιχνιδια. Οι οθονες εχουν προχωρησει αρκετα σε αναλυση και hz αλλα οι καρτες γραφικων δεν μπορουν να ακολουθησουν λογο των πολυ απαιτητικων παιχνιδιων.

Αυτό ξαναπεστο. Shadow of the tomb raider με την 2080 στην Dell μου (3440*1440) κ κυμαινομαι στα 53-60 frames με Ray tracing ανοικτό όμως. Αλλά και να το κλείσω δεν πιάνω τα 120hz της οθόνης. Απλά ανεβαίνει κοντά στα 80. Η συγκεκριμένη lg έχει κ μεγαλύτερη ανάλυση, φαντάζομαι εκεί τι θα γίνεται..

Εντωμεταξυ παρατήρησα στα specs της 38αρας ότι τα 175hz είναι σε oc. Τα native hz της είναι 144 κ αυτής. Το τσεκαρα στο site της lg. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...