Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας σε όλους.

Θέλω να την βοήθεια σας παρακαλώ σχετικά με αγορά VPN.

Σκέφτομαι να βάλω vpn. Τι διάφορα φορά έχει το router από μια συνδρομή στο internet για VPN;

Επεξ/σία από Gunix
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Gunix είπε

Γεια σας σε όλους.

Θέλω να την βοήθεια σας παρακαλώ σχετικά με αγορά VPN.

Σκέφτομαι να βάλω vpn. Τι διάφορα φορά έχει το router από μια συνδρομή στο internet για VPN;

Το ρουτερ είναι ειδικό ρουτερ το οποίο παίρνεις μαζί με συνδρομή vpn (από αυτόν που σου πουλάει το ρουτερ) ωστόσο δεν συμφέρει διότι είναι λίγο ακριβό. Αλλιώς μπορείς (όπως προτείνω) να πάρεις ένα vpn πακέτο (πχ τρία χρόνια Nordvpn) και να το βάλεις στο ρουτερ σου (αν το υποστηρίζει το vpn) ώστε να έχεις όλες τις συσκευές σου να παίζουν σε vpn Server. Προσωπικά προτείνω το δεύτερο, διότι πρώτον είναι πολύ πιο φθηνό και δεύτερον έχεις vpn το οποίο μπορείς να βάλεις σε όποια συσκευή θες και να το ενεργοποιήσεις επίσης από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Δημοσ.

εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις,

αν απλά θέλεις να προσπεράσεις περιορισμούς πχ για ταινίες, τότε η συνδρομή είναι καλή,

αν θες πρόσβαση από έξω στο δίκτυό σου, στήσε VPN server, πχ ρούτερ ή firewall router που το κάνει,

αλλά θα έχεις και τον περιορισμό του upload σε ότι κάνεις από έξω

και επίσης χρειάζονται και κάποιες γνώσεις για να μην έχεις διάφορες τρύπες ανοιχτές

--------------

αν έχεις δικό σου vpn server πχ σε ρούτερ, δεν πληρώνεις κάποια συνδρομή

-----------------

όσον αφορά δωρεάν ή φθηνά (ή και ακριβά) vpn συνδρομητικά πακέτα, δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον να έχει τη δυνατότητα να βλέπει όλη την κίνησή μου στο ίντερνετ

Δημοσ.
Στις 14/6/2019 στις 10:43 ΠΜ, koufs είπε

εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις,

αν απλά θέλεις να προσπεράσεις περιορισμούς πχ για ταινίες, τότε η συνδρομή είναι καλή,

αν θες πρόσβαση από έξω στο δίκτυό σου, στήσε VPN server, πχ ρούτερ ή firewall router που το κάνει,

αλλά θα έχεις και τον περιορισμό του upload σε ότι κάνεις από έξω

και επίσης χρειάζονται και κάποιες γνώσεις για να μην έχεις διάφορες τρύπες ανοιχτές

--------------

αν έχεις δικό σου vpn server πχ σε ρούτερ, δεν πληρώνεις κάποια συνδρομή

-----------------

όσον αφορά δωρεάν ή φθηνά (ή και ακριβά) vpn συνδρομητικά πακέτα, δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον να έχει τη δυνατότητα να βλέπει όλη την κίνησή μου στο ίντερνετ

Και αν κάνεις δικό σου vpn server δεν κρύβεις την ip σου. οπότε για torrent κτλ κτλ θες συνδρομή  για να βγαίνεις με random ip

Δημοσ.

ναι έτσι είναι,

για αυτό είπα αναλόγως τι θέλει να κάνει κανείς,

από την άλλη βέβαια, ούτε με συνδρομή VPN κρύβεις στα αλήθεια την ip σου (απλά παρακάμπτεις κάποιους γεωγραφικούς περιορισμούς)

αν κάνεις κάτι παράνομο για το οποίο θέλουν να σε βρουν,

η αληθινή σου ip (μαζί με πολλά άλλα) υπάρχει στα logs του vpn server

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, koufs είπε

ναι έτσι είναι,

για αυτό είπα αναλόγως τι θέλει να κάνει κανείς,

από την άλλη βέβαια, ούτε με συνδρομή VPN κρύβεις στα αλήθεια την ip σου (απλά παρακάμπτεις κάποιους γεωγραφικούς περιορισμούς)

αν κάνεις κάτι παράνομο για το οποίο θέλουν να σε βρουν,

η αληθινή σου ip (μαζί με πολλά άλλα) υπάρχει στα logs του vpn server

Συμφωνω εν μέρει. Η ip σου αλλάζει όντως, ωστόσο για τορρεντινγκ κτλ "δεν" μπορούν να σε πιάσουν (δεν συμφέρει κιόλας). Αν πρόκειται ωστόσο για έγκλημα τότε θα σε βρουν (θα σε καρφώσει ο παρόχος vpn λόγω παραβίασης των policies). Επίσης μπορείς να επιλέξεις συνδρομές οι οποίες είναι log-free (δεν κρατάνε logs, εκτός αν πρόκειται για έγκλημα-παραβίαση κανόνων πολιτικής. Σε αυτήν μόνο την περίπτωση έχουν κάποιο backup για να προστατεύσουν τον "κολο" τους). 😉

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Realakias είπε

....................................................................Επίσης μπορείς να επιλέξεις συνδρομές οι οποίες είναι log-free (δεν κρατάνε logs, εκτός αν πρόκειται για έγκλημα-παραβίαση κανόνων πολιτικής. Σε αυτήν μόνο την περίπτωση έχουν κάποιο backup για να προστατεύσουν τον "κολο" τους). 😉

άρα ακόμη και οι log-free κρατάνε logs   😛

δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς

τώρα αν για το torrenting προσφέρουν ανωνυμία ή όχι, και πόσο συμφέρει ή όχι να σε ψάξουν, δεν κατέχω ούτε ασχολούμαι

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, koufs είπε

άρα ακόμη και οι log-free κρατάνε logs   😛

δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς

τώρα αν για το torrenting προσφέρουν ανωνυμία ή όχι, και πόσο συμφέρει ή όχι να σε ψάξουν, δεν κατέχω ούτε ασχολούμαι

Κρατάνε αλλά δεν θα τα δώσουν σε κανένα εκτός αν πρόκειται για έγκλημα. Οπότε θεωρητικά δεν κρατάνε 😜😉

Δημοσ.

υποψιάζομαι ότι σε χώρες χωρίς την " x,y νομοθεσία ",

οι vpn πάροχοι, κρατάνε logs για δικούς τους λόγους

και τα logs αυτά περιέχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για να πεταχτούν στα σκουπίδια

--------------------------------------

edit

διαβάστε και τα παρακάτω και αποφασίστε μόνοι σας

https://gist.github.com/joepie91/5a9909939e6ce7d09e29

https://www.makeuseof.com/tag/5-ways-vpn-not-secure-think/

εδώ κρατάω εγώ logs (δηλαδή το ρούτερ αυτόματα) για οποιοδήποτε request από το σπίτι μου, για κάμποσους μήνες, χωρίς να έχω λόγο,

δεν θα κρατάνε οι  providers;

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θέλω για ταινίες. Θέλω να μπορώ να έχω πρόσβαση σε κάποιες ιστοσελίδες που έχει σχέση με 3d, vfx, game dev, video editor και έχουν tutorial.

Επείδη χάθηκα λίγο. Τελικά τι να αγοράσω; Router ή από κάποια υπηρεσία;

Επεξ/σία από Gunix
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει να αγοράσεις υπηρεσία ούτως ή άλλως. Το VPN Router από μόνο του δεν σου προσφέρει αυτό που θες, αλλά δεν είναι και απαραίτητο στην περίπτωσή σου. Αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχεις πρόσβαση σε αυτές τις σελίδες; Λόγω του ότι μπαίνεις από Ελλάδα;

Επεξ/σία από cb_papi
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας και αργοπορημένα.

Αναφορά σε κείμενο

Θα πρέπει να αγοράσεις υπηρεσία ούτως ή άλλως. Το VPN Router από μόνο του δεν σου προσφέρει αυτό που θες, αλλά δεν είναι και απαραίτητο στην περίπτωσή σου. Αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχεις πρόσβαση σε αυτές τις σελίδες; Λόγω του ότι μπαίνεις από Ελλάδα;

Εκεί που έχω πρόσβαση δεν με αφήνει και ούτε να κάνει λήψη από τορρεντ.
Από πακέτο για VPN να αγοράσω μέσω internet ποιο να αγοράσω; Και τι να προσέξω; Κάθε εταιρεία έχει περιορισμούς πχ στο τορρεντ download;

Επεξ/σία από Gunix

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...