ThanxInAdvance Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα και ευχαριστώ το Insomnia που τόσα και τόσα χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ελληνική κομπιουτεροκινότητα! Ποστάρω γιατί έχω το εξής πρόβλημα : Το PC ΔΕΝ bootάρει καθόλου. Turn on και μετά ΤΙΠΟΤΑ στην Οθόνη, ΚΑΝΕΝΑ σημάδι στο πληκτρολόγιο ή mouse (δλδ σαν να μην παίρνουν ρεύμα), όχι φωτάκι στη θύρα Ethernet.. Και κανένας θόρυβος από το PC Speaker.. Παρόλα αυτά, όλα τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κανονικά (συστήματος, cpu, gpu..) .. Ξέρω ότι είναι ζόρικο και με βλέπω χλωμό, αλλά είπα να προσπαθήσω.. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Το πρόβλημα προέκυψε όταν πήγα εχθές να αλλάξω το ανεμιστηράκι της CPU (είχε μάλλον καεί το παλιό της Zalman, δεν δούλευε).. Ήμουνα νομίζω πολύ προσεκτικός, η CPU μπήκε όπως έπρεπε στην θέση της, καθαρίστηκε πριν ξαναμπεί η προηγούμενη πάστα, έβαλα καινούρια και δεν πείραξα οτιδήποτε άλλο.. Το καινούριο ανεμιστηράκι παρότι έκανε για ΑΜ3+ (των 14 ευρώ βέβαια αλλά είναι παλιό το σύστημα) με ζόρισε πολύ για να μπει και μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ μήπως πίεσε τίποτα πολύ τη CPU πάνω στη motherboard.. Αλλά αν ήταν CPU θα άκουγα θόρυβο από το beeper φαντάζομαι.. Την έβγαλα και την ξαναέβγαλα για να διπλοελέγξω ότι όλα οκ και τίποτα.. Έχει κανείς καμμιά ιδέα ή οτιδήποτε? Από την στιγμή που έχω φτάσει εδώ μιας και χρειάζομαι άμεσα τον υπολογιστή και δεν έχω τα σχετικά εργαλεία που φαντάζομαι έχουν τα service, σκέφτομαι ήδη να τον πάω σε κάποιο είτε συνοικιακό service (στα τυφλά με βάση τι γράφουν κριτικές στο google maps) είτε κατευθείαν στα γνωστά μεγάλα καταστήματα.. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω κι αν αξίζει τον κόπο να τον πάω για service, αν είναι καμένη η motherboard ή ο επεξεργαστής νομίζω μαζί με τα εργατικά που θα χρεώσουν ίσως να μην συμφέρει.. Στην ουσία δεν ξέρω τι να κάνω... Εννοείται πως όσο πιο οικονομικά τόσο το καλύτερο οπότε για αυτό προσπαθώ ακόμα να το παλέψω το ζήτημα.. Ευχαριστώ πολύ και καλά να είμαστε κι ας χαλάνε τα PCιά μας..
Android Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Υποθεση 1: Εβαλες αρκετη παραπανω ποσοτητα παστας απο το κλασσικο "μπιζελι" με αποτελεσμα να ξεχειλισει στην μητρικη. Υποθεση 2: Οταν εκανες την εγκατασταση του cpu ισως στραβωσε καποιο pin του cpu. Υποθεση 3: Αν πριν τοποθετησεις την παστα καθαρισες τον cpu με οινοπνευμα ειναι πιθανο να επεσε στην μητρικη. Το καλυτερο σεναριο αφου απλα περιμενεις να στεγνωσει. Παντως εχεις δικιο για τα beeps Αναφορά σε κείμενο On AMI-BIOS you would get something like: 6 Beeps - 8042 Gate A20 failure - Bad CPU or Motherboard 7 Beeps - Processor exception - Bad processor Or on Award BIOS: Repeating High, Low beeps - CPU failure - Bad processor
ThanxInAdvance Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Ευχαριστώ πολύ Android για την πολύ γρήγορη απάντηση.. Βασικά μόνο αυτό σκέφτομαι μήπως έχει στραβώσει κάνα pin αλλά την δεύτερη φορά που την έβγαλα δεν είδα κάτι.. Αν έχει στραβώσει τον κλάψαμε να υποθέσω ? Απλά όμως αυτό που σκέφτομαι είναι πως δεν θα έπρεπε να βαράει και το beeper ? Χίλια ευχαριστώ
Stamer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Μισό λεπτό αδερφέ! Επειδή δεν ξέρουμε τι κομμάτια έχει το σύστημά σου.. η motherboard έχει beeper ή οθόνη που να έχει κωδικούς σφαλμάτων κ.λ.π.?
Android Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, ThanxInAdvance είπε Ευχαριστώ πολύ Android για την πολύ γρήγορη απάντηση.. Βασικά μόνο αυτό σκέφτομαι μήπως έχει στραβώσει κάνα pin αλλά την δεύτερη φορά που την έβγαλα δεν είδα κάτι.. Αν έχει στραβώσει τον κλάψαμε να υποθέσω ? Απλά όμως αυτό που σκέφτομαι είναι πως δεν θα έπρεπε να βαράει και το beeper ? Χίλια ευχαριστώ Αν εχει σταβωσει, υπαρχει ελπιδα. Αν εχει σπασει ομως δυστυχως οχι. Αυτο που θα σου ελεγα να κανεις ειναι να το πας σε καποιον ειδικο να το δει, αλλα καταλαβαινω απολυτα το οικονoμικο που ανεφερες. Οποτε θα σου πω τι θα εκανα εγω. Θα εκανα μια αυτοψια να δω τι ακριβως πηγε λαθος. Βγαλε προσεκτικα την ψυκτρα και δες: α. αν ολα τα καλωδια ειναι συνδεδεμενα στην μητρικη (τροφοδοτικου,fan κτλ) β.αν εχει πεσει παστα στην μητρικη γ. εξετασε προσπαθωντας να μην ακουμπησεις το κατω μερος του cpu με τα δαχτυλα, να δεις αν εχει στραβα η σπασμενα pins Αν δεν εχει γινει τιποτα απο ολα αυτα ξαναδοκιμασε την εγκατασταση (θα εδινα βαση στο βημα α ειναι πιθανο να εβγαλες το 8πινο καλωδιο απο τη μητρικη που τροφοδοτει τον επεξεργαστη και να ξεχασες να το συνδεσεις πισω στην μητρικη μετα την εγκατασταση, been there done that) Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2019 από Android
ThanxInAdvance Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Stamer η motherboard είναι της Gigabyte, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο μοντέλο( είμαι στη δουλειά τώρα δυστυχώς) είναι, αλλά σίγουρα ΔΕΝ έχει οθόνη για κωδικούς σφαλμάτων. Beeper με ξαναρώτησαν σήμερα και θεωρούσα ως default ότι έχει, όπως και η προηγούμενη Gigabyte αλλά ειλικρινά πλέον θέλω να το τσεκάρω μήπως και ούτε beeper έχει (απαράδεκτο αλλά κι εγώ φταίω που θεωρούσα ότι είναι στανταρ - έχοντας ζήσει με beeper από τον 286 μου μέχρι σήμερα).. Android τελευταία μου ελπίδα φοβάμαι πως είναι αυτό , μήπως τίποτα έβγαλα και δεν το κατάλαβα αλλά σκέφτομαι ότι θα το πρόσεχα.. Αυτό πάντως είναι το πρώτο που θα ελέγξω μόλις μπω σπίτι.. Αυτό ή αν έχει στραβώσει pin και ΔΕΝ έχει beeper η motherboard ... Θα κάνω μια απόπειρα σήμερα το μεσημέρι με όλες τις σχετικές προτάσεις και αν δεν δω φως αναγκαστικά θα το πάω στο σερβις της γειτονιάς και θα κάνω την προσευχή μου ..
Stamer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 beep ακούς? Πάντως εγώ θα πόνταρα αρχικά σ'αυτό που σου είπε ο android αλλά το να αναγνώσεις ένα ενδεχόμενο σφάλμα είναι μια καλή αρχή αλλιώς μπορεί να μπλέξεις αν δεν είναι κάτι "απλό" όπως το να ξέχασες να κουμπώσεις ένα καλώδιο.
ThanxInAdvance Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα!! Προσπάθησα ξανά χθες αλλά (ξενερωμένος..) εγκατέλειψα και το πήγα σε τεχνικό στην περιοχή μου.. Να είναι καλά σε ούτε 2 ώρες με πήρε τηλ και δυστυχώς στράβωσα κάποια pins της motherboard.. Πώς έγινε δεν ξέρω, αλλά μόνη υποψία είτε από αφηρημάδα να ακούμπησα όπως τον έβγαλα για να τον καθαρίσω και να μην το κατάλαβα, είτε, το πιθανότερο, κατά την τοποθέτηση της ψύκτρας που με ζόρισε πολύ (έκανε για ΑΜ3+ αλλά με τεράστια δυσκολία, τα clips πλάγια σχεδόν δεν έφταναν να κουμπώσουν από τις δύο πλευρές), όπως πίεζα από την μία πλευρά να έγινε η ζημιά... 'Οπως και να έχει απογοήτευση ... Και τα λεφτά και το από το 0 / λάθος να γίνει όλο αυτό.. Ένα ερώτημα που με καίει : Αν όλα κομπλέ και ισιώσουν τα pins, θα δουλεύει γενικά σχετικά όπως αναμένεται ή στην ουσία δεν αξίζει τον κόπο και καλύτερα να βρούμε ίδιο σε καλή τιμή αν υπάρχει ώστε να είναι αξιόπιστο το σύστημα? Είχε κανείς περίπτωση που είχαν στραβώσει τα pins και μετά τα ίσιωσε? Αν ναι βραχυ/μεσο/μακροπρόθεσμα πώς πήγε? Ευχαριστώ την κοινότητα και πάλι!!
chris_gpvd Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, ThanxInAdvance είπε Καλησπέρα!! Προσπάθησα ξανά χθες αλλά (ξενερωμένος..) εγκατέλειψα και το πήγα σε τεχνικό στην περιοχή μου.. Να είναι καλά σε ούτε 2 ώρες με πήρε τηλ και δυστυχώς στράβωσα κάποια pins της motherboard.. Πώς έγινε δεν ξέρω, αλλά μόνη υποψία είτε από αφηρημάδα να ακούμπησα όπως τον έβγαλα για να τον καθαρίσω και να μην το κατάλαβα, είτε, το πιθανότερο, κατά την τοποθέτηση της ψύκτρας που με ζόρισε πολύ (έκανε για ΑΜ3+ αλλά με τεράστια δυσκολία, τα clips πλάγια σχεδόν δεν έφταναν να κουμπώσουν από τις δύο πλευρές), όπως πίεζα από την μία πλευρά να έγινε η ζημιά... 'Οπως και να έχει απογοήτευση ... Και τα λεφτά και το από το 0 / λάθος να γίνει όλο αυτό.. Ένα ερώτημα που με καίει : Αν όλα κομπλέ και ισιώσουν τα pins, θα δουλεύει γενικά σχετικά όπως αναμένεται ή στην ουσία δεν αξίζει τον κόπο και καλύτερα να βρούμε ίδιο σε καλή τιμή αν υπάρχει ώστε να είναι αξιόπιστο το σύστημα? Είχε κανείς περίπτωση που είχαν στραβώσει τα pins και μετά τα ίσιωσε? Αν ναι βραχυ/μεσο/μακροπρόθεσμα πώς πήγε? Ευχαριστώ την κοινότητα και πάλι!! Καλημέρα, Κατ' αρχάς θα μπορούσες να μας πεις χαρακτηριστικά υπολογιστή; motherboard, cpu, ram κλπ Δεύτερον, υποθέτοντας ότι έχεις intel (μιας και pins στη μητρική έχουν μόνο οι intel), δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να στραβώσει κάποιο pin στο socket. Είναι το πιο κρίσιμο κομμάτι όταν φτιάχνεις ένα pc. Από εμπειρία μου, αν είναι στραβωμένα τα pins σε μητρική, και όχι σπασμένα, είναι εφικτό να τα λυγίσεις ξανά στη σωστή τους θέση, αλλά με πολύ υπομονή και με μεγεθυντικό φακό ή μικροσκόπιο. Το ίδιο ισχύει και για amd, αλλά εκεί τα pins δεν είναι στη μητρική, αλλά στον επεξεργαστή. Έχω στραβώσει κι εγώ pins σε amd, και με πολύ προσοχή τα ίσιωσα και δουλεύει άψογα, εδώ και 5 χρόνια. Και μιλάμε ήταν τραγική περίπτωση, έπεσε στο πάτωμα ο επεξεργαστής και στράβωσαν το 1/3 των pins! Γενικά αν δουλέψει όταν τα ισιώσεις, δε πιστεύω να σου προκαλέσει πρόβλημα στην πορεία.
ThanxInAdvance Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Καλημέρα Chris_gpvd! Ευχαριστώ για την απάντηση!! Ναι έχεις δίκαιο, απλά στην απελπισία μου έγραψα από τη δουλειά οπότε δεν ήμουν μπροστά στο case για περισσότερα.. AMD έχω, τα pins ήταν πάνω στον επεξεργαστή , οπότε παίρνω πολύ ενθαρρυντικά τα λόγια σου και ευελπιστώ για το καλύτερο!! Θα σας κρατήσω updated και να ξαναπώ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο όλων σας!!
chris_gpvd Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, ThanxInAdvance είπε Καλημέρα Chris_gpvd! Ευχαριστώ για την απάντηση!! Ναι έχεις δίκαιο, απλά στην απελπισία μου έγραψα από τη δουλειά οπότε δεν ήμουν μπροστά στο case για περισσότερα.. AMD έχω, τα pins ήταν πάνω στον επεξεργαστή , οπότε παίρνω πολύ ενθαρρυντικά τα λόγια σου και ευελπιστώ για το καλύτερο!! Θα σας κρατήσω updated και να ξαναπώ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο όλων σας!! Τα pins σε AMD είναι πιο εύκολο να επανέλθουν στη θέση τους, γιατί είναι πιο χοντρά τα pins και και με προσοχή μπορείς να τα ισιώσεις. Και το άλλο καλό είναι ότι δε χρειάζεται να τα ισιώσεις 100%, αλλά αρκεί να τα ισιώσεις τόσο ώστε να μπει στο socket. Αν έχει σπάσει pin, τότε δυστυχώς πάει για πέταμα. Πιστεύω θα πάνε όλα καλά! Αρκεί ο τεχνικός να είναι προσεκτικός!
Trelloneritis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Ίσως σε βοηθήσει το video αν είναι όντως στραβά τα pin της CPU
Apaleytos80 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Μου είχανε δώσει πριν χρόνια έναν phenom x3 710 με το 1/3 των pin λυγισμένα και ακόμα παίζει σε ένα pc. Αν δεν κοπήκανε και τα ισιώσεις θα παίξει(λογικά). Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2019 από Apaleytos80
chris_gpvd Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Trelloneritis είπε Ίσως σε βοηθήσει το video αν είναι όντως στραβά τα pin της CPU Jayztwocents ftw!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα