forg1ven Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Καλησπερα και ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες απαντησεις. Στο wifi συνδεεται η smart tv , 2 κινητα και ο υπολογιστης. Αν παιξω ενα παιχνιδι οπως για παραδειγμα LOL εχω κανονικο ping, αν ομως τολμησει η αδερφη μου να ανοιξει app opos to instagram αυτοματως εκτινασσεται στα 800 και εχω απειρο λαγκ. Τι φταιει σε αυτο? Σκεφτομαι να αλλαξω σε vdsl 50ρα , αυτο το θεμα θα υπαρχει και εκει? Η συνδεση ειναι ΟΤΕ 24αρα και κλειδωνει στα 15.
spectaculator Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 41 λεπτά πριν, forg1ven είπε Καλησπερα και ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες απαντησεις. Στο wifi συνδεεται η smart tv , 2 κινητα και ο υπολογιστης. Αν παιξω ενα παιχνιδι οπως για παραδειγμα LOL εχω κανονικο ping, αν ομως τολμησει η αδερφη μου να ανοιξει app opos to instagram αυτοματως εκτινασσεται στα 800 και εχω απειρο λαγκ. Τι φταιει σε αυτο? Σκεφτομαι να αλλαξω σε vdsl 50ρα , αυτο το θεμα θα υπαρχει και εκει? Η συνδεση ειναι ΟΤΕ 24αρα και κλειδωνει στα 15. Αν ανοίξει κάποιος μια εφαρμογή πχ youtube που τρώει όλο το διαθέσιμο bandwidth της γραμμής είναι αναμενόμενο να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. 1 1
forg1ven Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Καταλαβα.... Αρα αν αναβαθμισω σε 50 ρι θα εχω λιγοτερες πιθανοτητες να παθω κατι τετοιο , σωστα?
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Όχι απαραιτήτως, νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι να μπει QoS στην συσκευή που θες να έχει προτεραιότητα στο δίκτυο. Βέβαια μπορεί και με τα 35 Mbps παραπάνω να υπάρχει διαφορά μιας και υποτίθεται ότι θα φορτώνει πιο γρήγορα αλλά με τον ίδιο τρόπο οπότε μπορεί και να δεις διαφορά.
forg1ven Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, Mingas είπε Όχι απαραιτήτως, νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι να μπει QoS στην συσκευή που θες να έχει προτεραιότητα στο δίκτυο. Βέβαια μπορεί και με τα 35 Mbps παραπάνω να υπάρχει διαφορά μιας και υποτίθεται ότι θα φορτώνει πιο γρήγορα αλλά με τον ίδιο τρόπο οπότε μπορεί και να δεις διαφορά. Ευχαριστω για την απαντηση! Θα ψαξω να δω τι ειναι το qos. Απλα παραξενευομαι γιατι δεν ειναι να πεις οτι κατεβαζω τορρεντ η βλεπω ενα βιντεο. με το που ανοιξει η εφαρμογη instagram και ας μεινει ανοιχτη στο background του κινητου μου γονατιζει τη συνδεση
jkoukos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Το ότι ο υπολογιστής συνδέεται και αυτός ασύρματα, δεν το πρόσεξε κανείς; Είναι απόλυτα λογικό να αυξάνει το latency. Δύο (ή παραπάνω) ασύρματες συσκευές συνδέονται ταυτόχρονα στο ίδιο ασύρματο ΑΡ (του router). Αυτό με την σειρά του μοιράζει τον χρόνο επικοινωνίας που διαθέτει σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές οπότε εμφανίζεται καθυστέριση που στα online παιχνίδια είναι πρόβλημα. Ούτε και το QoS μπορεί να επέμβει εδώ. Οπωσδήποτε καταρχήν ενσύρματη σύνδεση ο υπολογιστής και μετά κοιτάμε για τα υπόλοιπα. 1
mixalis95320 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Το ότι ο υπολογιστής συνδέεται και αυτός ασύρματα, δεν το πρόσεξε κανείς; Είναι απόλυτα λογικό να αυξάνει το latency. Δύο (ή παραπάνω) ασύρματες συσκευές συνδέονται ταυτόχρονα στο ίδιο ασύρματο ΑΡ (του router). Αυτό με την σειρά του μοιράζει τον χρόνο επικοινωνίας που διαθέτει σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές οπότε εμφανίζεται καθυστέριση που στα online παιχνίδια είναι πρόβλημα. Ούτε και το QoS μπορεί να επέμβει εδώ. Οπωσδήποτε καταρχήν ενσύρματη σύνδεση ο υπολογιστής και μετά κοιτάμε για τα υπόλοιπα. Μιλαμε για 2-4ms διαφορα και αν
forg1ven Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 ναι ειναι ολα ασυρματα. δεν εχει πριζα το δωματιο δυστυχως! αλλα το ιδιο συμβαινει και οταν τραβηξα καλωδιο να το τεσταρω. το πινγκ πηγε απο 55-60 που ειναι το νορμαλ σε 300-800
panossar95 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Το κινητό είναι apple? Ρωτάω γιατί παλιότερα είχα το ίδιο θέμα με σένα Ίδιες ταχύτητες, ίδια σύνδεση με wifi. Όταν έπαιζα και άνοιγα το κινητό μου( Android)οτιδήποτε και αν έκανα ήμουν στα 45-70 ms Με το που άνοιγε το apple κινητό στο σπίτι το ping έφτανε στο θεό. Έκανα το ίδιο τεστ και σε άλλο σπίτι με το ίδιο apple κινητό και είχα το ίδιο θέμα. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί! Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2019 από panossar95
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Βρε παλληκάρια γνωρίζετε και καταλαβαίνετε πως δουλεύει η ασύρματη επικοινωνία και ποιες οι διαφορές με την ενσύρματη; Καταρχήν στο ασύρματο, μία συσκευή είτε θα μιλά είτε θα ακούει μια δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό ονομάζεται Half Duplex, είναι θέσφατο και δεν αλλάζει στον γαλαξία που ζούμε. Σε αντίθεση η ενσύρματη επικοινωνία είναι Full Duplex, δηλαδή μία συσκευή στην ίδια μονάδα του χρόνου στέλνει και λαμβάνει δεδομένα, άρα η απόκριση είναι δεδομένα γρηγορότερη. Επιπλέον έρχεται ακόμη ένας περιορισμός. Ο router έχει έναν πομποδέκτη που σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο την μία στιγμή λαμβάνει δεδομένα από μία ασύρματη συσκευή και την επόμενη της στέλνει. Έλα όμως που όταν συνδεθεί και άλλη μία ασύρματη συσκευή, ο router θα πρέπει να μοιράσει τον χρόνο που επικοινωνεί και με τις 2. Οπότε αυξάνεται ο χρόνος απόκρισης για όλες τις συσκευές. Η αύξηση της απόκρισης δεν είναι αναλογική. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες μεταξύ των οποίων το είδος των διακινούμενων πακέτων, και το πλήθος αυτών. Είναι άλλο πράγμα μία ασύρματη συσκευή να κάνει απλή πλοήγηση σε μια στατική ιστοσελίδα; και εντελώς διαφορετικό να ανταλλάσσει συνεχώς δεδομένα δυναμικά σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Βάλτε και στην εξίσωση ότι πολλές φορές στα κινητά τρέχουν συνεχώς πολλαπλές διεργασίες επικοινωνίας με το διαδίκτυο διάφορων εφαρμογών και θα καταλάβετε τον φόρτο που φέρνουν στο μοναδικό κεντρικό κόμβο ενός ασύρματου δικτύου που είναι ο router και ο οποίος συνήθως δεν έχει την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον φόρτο. Το ρεζουμέ που είναι και κανόνας, όποιος θέλει την βέλτιστη απόκριση σε online παιχνίδια, απαραίτητα ξεχνά την ασύρματη σύνδεση και κάνει χρήση αποκλειστικά της ενσύρματης. Μετά από αυτό μπορεί να κοιτάξει ενεργοποίηση του fastpath και επιλογή ρύθμιση QoS. 1
forg1ven Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 13 ώρες πριν, panossar95 είπε Το κινητό είναι apple? Ρωτάω γιατί παλιότερα είχα το ίδιο θέμα με σένα Ίδιες ταχύτητες, ίδια σύνδεση με wifi. Όταν έπαιζα και άνοιγα το κινητό μου( Android)οτιδήποτε και αν έκανα ήμουν στα 45-70 ms Με το που άνοιγε το apple κινητό στο σπίτι το ping έφτανε στο θεό. Έκανα το ίδιο τεστ και σε άλλο σπίτι με το ίδιο apple κινητό και είχα το ίδιο θέμα. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί! Ακριβως !! Ειναι συγκεκριμενο apple Iphone SE ! Mε το δικο μου δε γινεται τπτ αν το ανοιξω. Πολυ περιεργο !
l337 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, forg1ven είπε Ακριβως !! Ειναι συγκεκριμενο apple Iphone SE ! Mε το δικο μου δε γινεται τπτ αν το ανοιξω. Πολυ περιεργο ! Ρε άνθρωπε, τι apple κλπ..; Διάβασες καθόλου τι -ορθά- σου έγραψε ο jkoukos; Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2019 από l337 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα