Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Έκανα παραγγελία από ebay η οποία απεστάλη αρχές μαϊου από αγγλία, η αποστολή έγινε με royal mail intl standard, με αναμενώμενη ημερομηνία από 7 μαϊου μέχρι 4 ιουνίου. Υπολογίζω πως οι διαστάσεις του είναι κάπως ογκώδες ή αναλόγως πλατύ, σαν δύο βιβλία δίπλα-δίπλα ή το ένα επάνω στο άλλο, γύρω στα 600γραμμάρια.

Επειδή πλησίαζε η τελική ημερομηνία της 4ης ιουνίου πέρασα από το ταχυδρομείο με εύλογη αγωνία, η υπάλληλος έψαξε και δεν βρήκε κάτι προς το όνομά μου.
Το ίδιο επαναλήφθηκε στις 11 ιουνίου, η ίδια υπάλληλος θυμότανε το όνομα και ευχαρίστως έψαξε ακόμα καλύτερα, πάλι τίποτα στο όνομά μου.

Δεδομένων των πρόσφατων ευροεκλογών όποτε και μέρος του προσωπικού ταξιδεύουνε στα πατρικά τους, έχει συμβεί και σε άλλους παρόμοια κατάσταση να αργήσει απλό πακέτο από πχ. Αγγλία τόσο πολύ;
Ξέρω πως από γερμανία με απλή αποστολή ένα αρκετά ογκώδες δέμα μίας γεμάτης αγγαλιάς πήρε κάτι λιγότερο από ένα μήνα να φτάσει.

Κατοικώ στην θεσσαλία. Δεν νομίζω πως οι τοπικοί ταχυδρόμοι κλέβουνε ή παλεύουν με τα δέματα (και πχ το δέμα καταστράφηκε)
Υπάρχει και η πιθανότητα το δέμα να παραδώθηκε στο σπίτι και κάποιος το βούτηξε (όχι πολύ πιθανό όμως), μπορεί κάποιος να ανατρέξει σε κάποια λίστα και να μάθει για όλες τις παραδώσεις; (ελπίζω να τηρούνε το πρωτόκολλο, αν ναι)

Τα πακέτα γνωρίζω πως επιστρέφονται στον αποστολέα μετά από 15 ημέρες (έχω διαβάσει και για 20) από την ημερομηνία άφιξης στο τελικό κέντρο του ΕΛΤΑ, ισχύει αυτό και για τα απλά, μη συστημένα πακέτα; (πρακτικά εννοώ, άλλο τι ισχύει στην θεωρία)

Εν κατακλείδι, θα με συμβουλεύατε να ξεχάσω το δέμα μου;

Ευχαριστώ που διαβάσατε το μακρύ μύνημα, η όποια εμπειρία και συμβουλή σας είναι χρήσιμη.

Δημοσ.

Το δέμα εστάλη απλά, δεν νομίζω πως υπάρχει tracking number, δεν είναι συστημένο. Λάθος που δεν το έκανα σαφές.

Δημοσ.
24 minutes ago, Joshua21 said:

Εφόσον πέρασε η τελική ημερομηνία της 4ης Ιουνίου, τότε ανοίγεις case στο ebay.

Μα αν το δεμα εχει φυγει απ τον πωλητη και η πατατα εγινε στα ΕΛΤΑ, το case δε θα βοηθησει

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Μα αν το δεμα εχει φυγει απ τον πωλητη και η πατατα εγινε στα ΕΛΤΑ, το case δε θα βοηθησει

Κάνεις μεγάλο λάθος, η παράδοση του δέματος είναι ευθύνη του πωλητή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostasspil είπε

Φυσικά και είναι ευθύνη του πωλητή... τι σε κάνει να πιστεύεις βασικά ότι το έστειλε..; Για αυτό πάντα είτε ως αγοραστές είτε ως πωλητές στέλνουμε με tracking!

ts case όπως είσαι....

• Like 1
Δημοσ.

99% εχει σταλει, δεν ρισκαρουν οι πωλητες του ebay αρνητικη κριτικη.Το θεμα ειναι οτι επειδη δεν ειναι συστημενα(ακριβως με ιδια εταιρια μου εχουν στειλει πακετο απο αγγλια) οι τοπικοι ταχυδρομοι τα παρατανε χωρις να τους ενδιαφερει αν οντως τα παρελαβες.Με τα συστημενα εχουν υποχρεωση να τα παραλαβεις.Με το case 100% θα παρεις πισω τα λεφτα σου,αλλα θεωρω οτι μολις δει το case ο πωλητης θα προτεινει να σου ξαναστειλει το προιον,ειπαμε δεν ρισκαρουν αρνητικη κριτικη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ fastnq2.

Από ό,τι διαβάζω - μέχρι τώρα - λίγο πολύ θεωρείτε πως το πακέτο έχει χαθεί.
Ελπίζω ίσως να γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει λίστα αφίξεων 'η παραδώσεων στα τερματικά ΕΛΤΑ για απλά δέματα να μοιραστεί πληροφορίες και λεπτομέρειες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, megaloser είπε

Ευχαριστώ fastnq2.

Από ό,τι διαβάζω - μέχρι τώρα - λίγο πολύ θεωρείτε πως το πακέτο έχει χαθεί.
Ελπίζω ίσως να γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει λίστα αφίξεων 'η παραδώσεων στα τερματικά ΕΛΤΑ για απλά δέματα να μοιραστεί πληροφορίες και λεπτομέρειες.

Κάποτε υπήρχε ένα βιβλίο εισερχομένων δεμάτων. Δε ξέρω αν το έχουν ακόμα... περίμενε καμία εβδομάδα ακόμα και πήγαινε να δεις -αν δεν έρθει άνοιξε το case 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα το estimated time κανεις dispute

Επειδη το eBay εχει ενα οριο 2 μηνων αν σου ζητησει ο πωλητης να το ξαναστειλει αρνησου ζητα refund και ξανααγορασε το

Με προβληματιζει παντως αποστολη αντικειμενου βαρους χωρις αριθμο

Ποσο φτηνο ηταν, εδω για λουρακι 3€ μου εστειλε αριθμο πωλητης

Μηπως ειναι μουφα Αγγλια και στο εστειλε απο Κινα αλλα κι εκεινοι δινουν αριθμο τωρα

Καμια φορα στο dispute δινουν αριθμο αποστολης ειδικα αν ειναι καποια η αξια του

Επεξ/σία από elgol
Δημοσ.

Ευχαριστώ elgol, το πακέτο περιείχε δύο αυθεντικά retro videoπαιχνίδια, κερδισμένα σε δημοπρασία με πωλητή χιλιάδων αστεριών και θετικών σχολίων. Έχω πείσει τον εαυτό μου σίγουρα πως έστειλε το δέμα, ήταν ευγενικός στα μυνήματά του και μου έκανε extra έκπτωση sto combined πακέτο, χρεώθηκα μόνο ~3€. Του έχω ήδη στείλει mail και μου είπε πως αν το θελήσω θα μου κάνει refund.

Για αυτό τώρα ψάχνομαι με όλες αυτές τις κουραστικές ερωτήσεις, για να καταλάβω τί μπορεί να έχει γίνει, αν κάποιος το βούτηξε από το πάτωμα μπροστά της πόρτας μου (δύσκολο βάσει εμπειρίας αλλά...) 'η αν είναι κάπου ξεχασμένο σε κόμβο ή τερματικό του ΕΛΤΑ 'η ό,τι άλλο.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, megaloser είπε

Χαιρετώ,

Έκανα παραγγελία από ebay η οποία απεστάλη αρχές μαϊου από αγγλία, η αποστολή έγινε με royal mail intl standard, με αναμενώμενη ημερομηνία από 7 μαϊου μέχρι 4 ιουνίου. Υπολογίζω πως οι διαστάσεις του είναι κάπως ογκώδες ή αναλόγως πλατύ, σαν δύο βιβλία δίπλα-δίπλα ή το ένα επάνω στο άλλο, γύρω στα 600γραμμάρια.

Επειδή πλησίαζε η τελική ημερομηνία της 4ης ιουνίου πέρασα από το ταχυδρομείο με εύλογη αγωνία, η υπάλληλος έψαξε και δεν βρήκε κάτι προς το όνομά μου.
Το ίδιο επαναλήφθηκε στις 11 ιουνίου, η ίδια υπάλληλος θυμότανε το όνομα και ευχαρίστως έψαξε ακόμα καλύτερα, πάλι τίποτα στο όνομά μου.

Δεδομένων των πρόσφατων ευροεκλογών όποτε και μέρος του προσωπικού ταξιδεύουνε στα πατρικά τους, έχει συμβεί και σε άλλους παρόμοια κατάσταση να αργήσει απλό πακέτο από πχ. Αγγλία τόσο πολύ;
Ξέρω πως από γερμανία με απλή αποστολή ένα αρκετά ογκώδες δέμα μίας γεμάτης αγγαλιάς πήρε κάτι λιγότερο από ένα μήνα να φτάσει.

Κατοικώ στην θεσσαλία. Δεν νομίζω πως οι τοπικοί ταχυδρόμοι κλέβουνε ή παλεύουν με τα δέματα (και πχ το δέμα καταστράφηκε)
Υπάρχει και η πιθανότητα το δέμα να παραδώθηκε στο σπίτι και κάποιος το βούτηξε (όχι πολύ πιθανό όμως), μπορεί κάποιος να ανατρέξει σε κάποια λίστα και να μάθει για όλες τις παραδώσεις; (ελπίζω να τηρούνε το πρωτόκολλο, αν ναι)

Τα πακέτα γνωρίζω πως επιστρέφονται στον αποστολέα μετά από 15 ημέρες (έχω διαβάσει και για 20) από την ημερομηνία άφιξης στο τελικό κέντρο του ΕΛΤΑ, ισχύει αυτό και για τα απλά, μη συστημένα πακέτα; (πρακτικά εννοώ, άλλο τι ισχύει στην θεωρία)

Εν κατακλείδι, θα με συμβουλεύατε να ξεχάσω το δέμα μου;

Ευχαριστώ που διαβάσατε το μακρύ μύνημα, η όποια εμπειρία και συμβουλή σας είναι χρήσιμη.

Διάβασα στα γρήγορα το μήνυμα οπότε συγγνώμη αν πω κάτι άκυρο. Επίσης δεν έχω διαβάσει απαντήσεις άλλων και δε ξέρω τι έχει ειπωθεί.

Από προσωική εμπειρία συναλλαγής με ebay, όταν πρόκειται για δέμα (οτιδήποτε δεν είναι φάκελος) μένει στο ταχυδρομείο. Πολλές φορές ακόμα και μεγάλοι φάκελοι μένουν στο ταχυδρμείο.

Ξαναλέω οτι γράφω δική μου εμπειρία.

Όλα είναι πιθανά, και τίποτα δεν είναι απίθανο

Μπορεί να χάθηκε, μπορεί να κλάπηκε, μπορεί σε κάποια φορτοεκφόρτωση να το πάτησε το αυτοκίνητο, μπορεί ακόμα την ώρα του φορτώματος να το τσίμπησε πουλί και να πέταξε. (είχα δει ένα βίντεο και αμφιβάλω να ήταν μοντάζ)

Επικοινωνία με τον έμπορο στο ebay απαραίτητα να πείτε οτι δεν έχετε παραλάβει

1 ώρα πριν, megaloser είπε

Του έχω ήδη στείλει mail και μου είπε πως αν το θελήσω θα μου κάνει refund.

τώρα είδα και αυτό.

Αφού έχετε ενημερώσει, περιμένετε λίγο ακόμα και πείτε του να κάνει refund ή να στείλει άλλο

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

" Από προσωική εμπειρία συναλλαγής με ebay, όταν πρόκειται για δέμα (οτιδήποτε δεν είναι φάκελος) μένει στο ταχυδρομείο. Πολλές φορές ακόμα και μεγάλοι φάκελοι μένουν στο ταχυδρμείο. "

Ευχαριστώ -^fallen, τέτοιου είδους πληροφορίες είχα κατά νου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνοντας λίγο και ρωτώντας υπεύθυνους έμαθα κάποια πράγματα. Το δέμα μου 90% έφτασε στο τερματικό ΕΛΤΑ, παραδώθηκε στη πόρτα μου και κάποιος το βούτηξε.
Ενημερωμένος επί τόπου υπάλληλος επίσης μου είπε πως να μην ανυσηχώ και πως το δέμα μάλλον έχει κολλήσει στο τελωνείο αλλά είναι απλό δέμα σταλμένο από Αγγλία, τα απλά δέματα από χώρες schengen δεν περνούνε από τελωνείο.. παπαριές. Υπάρχει μία προσπάθεια κατευνασμού από μεριάς του προσωπικού (προφανώς) όταν γίνεται αναζήτηση.
Επίσης έμαθα πως δεν υπάρχει (τουλάχιστον στην περιοχή που αφορά εμένα) βιβλίο κίνησης δεμάτων που ΔΕΝ είναι συστημένα, όλα τα Β κατηγορίας απλά δέματα προωθούνται άμεσα στον τελικό προορισμό με ταχυδρόμο, δεν υπάρχει η άνεση χώρου για αποθήκευση στα τερματικά.

Ίσως βοηθήσουν κάποιον αυτές οι πληροφορίες και θεωρώ το θέμα λήξαν.

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

Επεξ/σία από megaloser
τυπογραφικό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...