Philip023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα έχω την AMD Radeon r9 290 και θέλω να μου εξηγήσετε τι κάνει το Freesync ποια είναι τα θετικά της αλλά και τα αρνητικά της και αν αυτό απαιτεί να υποστηρίζει η οθόνη AMD V-sync πάντως η οθόνη μου είναι μια Philips 22 ιντσών bezzel-less στα 120€ ips στα 60hz που δεν υποστηρίζει V-sync..... Να το έχω ενεργοποιημένο το Freesync η όχι;
Zengar Zombolt Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) αν δεν υποστηριζει η οθονη και η καρτα γραφικων σου ταυτοχρονα Freesync τοτε δεν εχεις Freesync. για περισσότερες πληροφοριες σχετικα με το Freesync δες εδω https://www.pcsteps.gr/98772-βελτίωση-των-γραφικών-amd-freesync-nvidia-g-sync/ Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2019 από Zengar Zombolt
Philip023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Φίλε υπάρχει αυτή η ρύθμιση η κάρτα μου αλλά όταν είναι απενεργοποιημένη η λειτουργία για παράδειγμα στο gta 5 μου κάνει tearing που και που και κάνει stutter lags ενώ άμα είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία αυτή το παιχνίδι πάει βούτυρο
Arkin Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Philip023 είπε Φίλε υπάρχει αυτή η ρύθμιση η κάρτα μου αλλά όταν είναι απενεργοποιημένη η λειτουργία για παράδειγμα στο gta 5 μου κάνει tearing που και που και κάνει stutter lags ενώ άμα είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία αυτή το παιχνίδι πάει βούτυρο Απαντησες μονος σου στην ερωτηση. Οι τεχνολογιες freesync/gsync συγχρονιζουν τον ρυθμο ανανεωσης της οθονης με τα fps της καρτας. Οταν δεν εχεις καποια τετοια τεχνολογια χρειαζεσαι vsync ειδικα αν η καρτα βγαζει πανω απο τα fps της οθονης σου. Οταν γινεται αυτο και δεν εχεις vsync δημιουργητε το tearing. Λογω των παραπανω frames που βγαζει η καρτα δημιουργουνται αυτες οι γραμμες που βλεπεις στην οθονη. Με vsync εισαι κομπλε αλλα εχεις προσθετεις input lag και αν πεσεις απο τα hertz της οθονης σου τοτε θα πας η στα μισα(double buffering) η στο 3/4(triple buffering). Με λιγα λογια παντα να εχεις ενεργοποιημενα τα freesync g sync εφοσον υποστηριζονται απο την οθονη/gpu.
Philip023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 35 λεπτά πριν, Arkin είπε Απαντησες μονος σου στην ερωτηση. Οι τεχνολογιες freesync/gsync συγχρονιζουν τον ρυθμο ανανεωσης της οθονης με τα fps της καρτας. Οταν δεν εχεις καποια τετοια τεχνολογια χρειαζεσαι vsync ειδικα αν η καρτα βγαζει πανω απο τα fps της οθονης σου. Οταν γινεται αυτο και δεν εχεις vsync δημιουργητε το tearing. Λογω των παραπανω frames που βγαζει η καρτα δημιουργουνται αυτες οι γραμμες που βλεπεις στην οθονη. Με vsync εισαι κομπλε αλλα εχεις προσθετεις input lag και αν πεσεις απο τα hertz της οθονης σου τοτε θα πας η στα μισα(double buffering) η στο 3/4(triple buffering). Με λιγα λογια παντα να εχεις ενεργοποιημενα τα freesync g sync εφοσον υποστηριζονται απο την οθονη/gpu. Ναι δεν αναφέρει η οθόνη για Freesync αλλά μπορώ να την ενεργοποίησω την λειτουργία και όντως έχει αποτέλεσμα
Arkin Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, Philip023 είπε Ναι δεν αναφέρει η οθόνη για Freesync αλλά μπορώ να την ενεργοποίησω την λειτουργία και όντως έχει αποτέλεσμα Αρα εχει κανονικα. Να την εχεις παντα ενεργοποιημενη.
Philip023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2019 Στις 13/6/2019 στις 11:16 ΜΜ, Arkin είπε Αρα εχει κανονικα. Να την εχεις παντα ενεργοποιημενη. Περίεργο αλλά δεν το αναφέρει αυτό η Philips
balt123 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 παιδες εγώ πήρα οθόνη που ύποστηρίζει freesync μέσω hdmi αλλά η 290x υποστηρίζει μόνο μέσω Displayport απ'ότι διάβασα.. αν βάλω αντάπτορα απο dp σε hdmi υπάρχει περίπτωση να δουλέψει?
Πέτρος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Στις 16/6/2019 στις 5:06 ΠΜ, Philip023 είπε Περίεργο αλλά δεν το αναφέρει αυτό η Philips Λεπτομέρεια: Η οθόνη σου (καταπως φαίνεται) υποστηρίζει VRR (variable refresh rate), το οποίο είναι πρότυπο κατά VESA (μην το πολυαναλύουμε) και το FreeSync είναι απλά η υλοποίησή του από την AMD (μαζί με μερικά καλούδια ακόμα). Η οθόνη ναι μεν δεν γράφει FreeSync (οπότε και η Philips δεν πληρώνει δικαιώματα για το αυτοκόλλητο στην AMD), αλλά υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και αυτή ενεργοποιείται κανονικά από την κάρτα γραφικών σου μέσω του οδηγού. Αν θέλεις, στον οδηγό της AMD πας gaming->global και εκεί που γράφει "Wait for vertical refresh" επέλεξε το "Enhanced sync" και πες μας αν μαζί με το FreeSync βλέπεις καλύτερ/χειρότερο/ίδιο αποτέλεσμα.
Philip023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 2/8/2019 στις 8:16 ΜΜ, Πέτρος είπε Λεπτομέρεια: Η οθόνη σου (καταπως φαίνεται) υποστηρίζει VRR (variable refresh rate), το οποίο είναι πρότυπο κατά VESA (μην το πολυαναλύουμε) και το FreeSync είναι απλά η υλοποίησή του από την AMD (μαζί με μερικά καλούδια ακόμα). Η οθόνη ναι μεν δεν γράφει FreeSync (οπότε και η Philips δεν πληρώνει δικαιώματα για το αυτοκόλλητο στην AMD), αλλά υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και αυτή ενεργοποιείται κανονικά από την κάρτα γραφικών σου μέσω του οδηγού. Αν θέλεις, στον οδηγό της AMD πας gaming->global και εκεί που γράφει "Wait for vertical refresh" επέλεξε το "Enhanced sync" και πες μας αν μαζί με το FreeSync βλέπεις καλύτερ/χειρότερο/ίδιο αποτέλεσμα. Μόνο με το enhanced sync βλέπω διάφορα η οθόνη πηγαίνει βούτυρο στα παιχνίδια αλλά δεν νομίζω να μπορεί να ενεργοποιηθεί το radeon Freesync (ενεργοποιοντας και το enhanced sync ταυτόχρονα) οπότε να το έχω ανοιχτό τότε με την asus Radeon R9 290 που έχω; Στις 2/8/2019 στις 8:16 ΜΜ, Πέτρος είπε Λεπτομέρεια: Η οθόνη σου (καταπως φαίνεται) υποστηρίζει VRR (variable refresh rate), το οποίο είναι πρότυπο κατά VESA (μην το πολυαναλύουμε) και το FreeSync είναι απλά η υλοποίησή του από την AMD (μαζί με μερικά καλούδια ακόμα). Η οθόνη ναι μεν δεν γράφει FreeSync (οπότε και η Philips δεν πληρώνει δικαιώματα για το αυτοκόλλητο στην AMD), αλλά υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και αυτή ενεργοποιείται κανονικά από την κάρτα γραφικών σου μέσω του οδηγού. Αν θέλεις, στον οδηγό της AMD πας gaming->global και εκεί που γράφει "Wait for vertical refresh" επέλεξε το "Enhanced sync" και πες μας αν μαζί με το FreeSync βλέπεις καλύτερ/χειρότερο/ίδιο αποτέλεσμα. Έκανα ένα πείραμα έκανα oc την οθόνη και από 60hz την πήγα στα 75hz 1080p ακόμη και ο κέρσορας πήγαινε ομαλά όταν έκανε την κίνηση αλλά τα έβαλα πάλι στα default για να μην μειωθεί η διάρκεια ζωής της οθόνης η την τραυματισω κλπ Επίσης αν δεν είχα πάει να ενεργοποιησω το Radeon Freesync κατευθείαν στα settings της "display" κατηγορίας και λέει ότι δεν υποστηρίζεται Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2019 από Philip023
balt123 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Philip023 είπε Μόνο με το enhanced sync βλέπω διάφορα η οθόνη πηγαίνει βούτυρο στα παιχνίδια αλλά δεν νομίζω να μπορεί να ενεργοποιηθεί το radeon Freesync (ενεργοποιοντας και το enhanced sync ταυτόχρονα) οπότε να το έχω ανοιχτό τότε με την asus Radeon R9 290 που έχω; Έκανα ένα πείραμα έκανα oc την οθόνη και από 60hz την πήγα στα 75hz 1080p ακόμη και ο κέρσορας πήγαινε ομαλά όταν έκανε την κίνηση αλλά τα έβαλα πάλι στα default για να μην μειωθεί η διάρκεια ζωής της οθόνης η την τραυματισω κλπ Επίσης αν δεν είχα πάει να ενεργοποιησω το Radeon Freesync κατευθείαν στα settings της "display" κατηγορίας και λέει ότι δεν υποστηρίζεται και σε μένα τα ίδια λέει... δεν ξέρω αν ισχύει αλλά ψάχνοντας στo google είδα οτι η 290(х) υποστηρίζει freesync μέσω display port. η οθόνη μου όμως δεν έχει DP για να το δοκιμάσω..
Πέτρος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Philip023 είπε Μόνο με το enhanced sync βλέπω διάφορα η οθόνη πηγαίνει βούτυρο στα παιχνίδια αλλά δεν νομίζω να μπορεί να ενεργοποιηθεί το radeon Freesync (ενεργοποιοντας και το enhanced sync ταυτόχρονα) οπότε να το έχω ανοιχτό τότε με την asus Radeon R9 290 που έχω; Στη δική μου οθόνη+gpu έχω κανονικά FS+Enh.Sync ενεργοποιημένα μαζί (είναι σε διαφορετικό πεδίο/θέση, έτσι κι αλλιώς). Δοκίμασε, δεν χάνεις κάτι. 10 λεπτά πριν, balt123 είπε και σε μένα τα ίδια λέει... δεν ξέρω αν ισχύει αλλά ψάχνοντας στo google είδα οτι η 290(х) υποστηρίζει freesync μέσω display port. η οθόνη μου όμως δεν έχει DP για να το δοκιμάσω.. Θες DP υποχρεωτικά, αλλιώς HDMI 2.0 το οποίο οι 290(Χ) δεν έχουν.
balt123 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Στη δική μου οθόνη+gpu έχω κανονικά FS+Enh.Sync ενεργοποιημένα μαζί (είναι σε διαφορετικό πεδίο/θέση, έτσι κι αλλιώς). Δοκίμασε, δεν χάνεις κάτι. Θες DP υποχρεωτικά, αλλιώς HDMI 2.0 το οποίο οι 290(Χ) δεν έχουν. αν βάλω αντάπτορα hdmi-dp παίζει να το δει? όχι ε?
Philip023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Θα δούμε παιδιά ουτρε η οθόνη κου έχει DP
Πέτρος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, balt123 είπε αν βάλω αντάπτορα hdmi-dp παίζει να το δει? όχι ε? Δεν γνωρίζω να σου πω. Λογικά μέσα στα Q&A της AMD θα πρέπει να υπάρχει η απάντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα