Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, cloud13 είπε

Mπορει να μην εχουν ΦΠΑ αλλα δεν εχουν και δημοσια δωρεαν υγεια, παιδεια και ασφαλιση μην ξεχνας, αρα και μικροτερες αναγκες απο φοροεισπρακτικους μηχανισμους. Αμα σου μηδενισουν εδω το ΦΠΑ αλλα θα χρειαστεις στη ζωη σου μισο εκατομυριο σε γιατρους, πανεπιστημιο και συνταξη, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα το διαλεγες.

Εντάξει έχεις δίκιο.  Στην Ελλάδα είναι μια χαρά όλα οπότε αν θέλεις γιατρό Μην πας σε ιδιώτη,  πάνε στον Ευαγγελισμό. Αν θες οδοντίατρο πάνε στο ΙΚΑ το ίδιο είναι και το παιδί σου στο Παίδων Πεντέλης. Επίσης δε χρειάζονται φροντιστήρια, ούτε μεταπτυχιακά και φυσικά μιας που όλα είναι δωρεάν μπορείς να μένεις στη φοιτητική εστία.

Και προς το τέλος της ζωής σου μπορείς να ζεις με τα 380 ευρώ εθνικής σύνταξης. 

Αν σου έλεγαν θελουμε το 50% των εισφορών σου για τα παραπάνω ή κράτα τα αλλά είσαι μόνος σου , θα διαλεγες το παραπάνω αντι ιδιωτικό να φανταστώ. 

Λογικό και ποσιμπολ. 

Μόνο για τις περιπτώσεις που περιγράφει ο @Βασίλης_29 πρέπει να υπάρχει μέριμνα και για τους άπορους.  Εκεί ναι να μου τα πάρεις.

Στην Ελλάδα βέβαια αν η εταιρεία σου σου παρέχει δωρεάν ασφάλεια ιδιωτική το κράτος σε φορολογεί ΕΞΤΡΑ σαν παροχή σε είδος! Και μετά θέλουμε να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή στους κολοσσούς,  καλό αλλά με IQ <90 δε ξέρω πως μπορούμε να οργανώσουμε την αντίσταση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Εντάξει έχεις δίκιο.  Στην Ελλάδα είναι μια χαρά όλα οπότε αν θέλεις γιατρό Μην πας σε ιδιώτη,  πάνε στον Ευαγγελισμό. Αν θες οδοντίατρο πάνε στο ΙΚΑ το ίδιο είναι και το παιδί σου στο Παίδων Πεντέλης. Επίσης δε χρειάζονται φροντιστήρια, ούτε μεταπτυχιακά και φυσικά μιας που όλα είναι δωρεάν μπορείς να μένεις στη φοιτητική εστία.

Και προς το τέλος της ζωής σου μπορείς να ζεις με τα 380 ευρώ εθνικής σύνταξης. 

Αν σου έλεγαν θελουμε το 50% των εισφορών σου για τα παραπάνω ή κράτα τα αλλά είσαι μόνος σου , θα διαλεγες το παραπάνω αντι ιδιωτικό να φανταστώ. 

Λογικό και ποσιμπολ. 

Μόνο για τις περιπτώσεις που περιγράφει ο @Βασίλης_29 πρέπει να υπάρχει μέριμνα και για τους άπορους.  Εκεί ναι να μου τα πάρεις.

Στην Ελλάδα βέβαια αν η εταιρεία σου σου παρέχει δωρεάν ασφάλεια ιδιωτική το κράτος σε φορολογεί ΕΞΤΡΑ σαν παροχή σε είδος! Και μετά θέλουμε να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή στους κολοσσούς,  καλό αλλά με IQ <90 δε ξέρω πως μπορούμε να οργανώσουμε την αντίσταση.

Υποθετω καποιος μου χακαρε το λογαριασμο και σχολιασε εκ μερους μου οτι τα παντα ειναι ροδινα στην Ελλαδα. Αλλαξα κωδικους μην ανησυχεις. Τι? Δεν καταλαβες οτι μιλαμε για διαφορα συστηματων και οχι την τοπικη εφαρμογη τους? Ε δεν πειραζει, ποσιμπολ και αυτο. Παντως αν οντως σε ενδιαφερει η γνωμη μου, ακομα και που πληρωνω για φροντιστηρια, οδοντιατρο κλπ κλπ, θα διαλεγα χιλιες φορες αυτο που εχω τωρα απο το αμερικανικο ''αν εχεις λεφτα και πλανο πληρωνεις, αν δεν εχεις πεθαινεις στη πορτα του νοσοκομειου''. Για εκπαιδευση δε το συζηταμε καν οτι για ''καλη σχολη'' θελεις απο 300κ μεχρι 1m.

9 ώρες πριν, divo είπε

και που να ακουσεις το αλλο μετον Τοτο....😂

Δεν μπορει σε αλλη χωρα ζεις...... Εκτος αν εισαι απο τους δηθεν μονιμα ανεργους που παιρνουν μονο επιδοματα και δουλευουν μαυρα.

Σοβαρα τωρα δεν εχεις κανει ποτε φορολογικη δηλωση και να την συγκρινεις με αυτα που παιρνεις καθε μηνα?

Κανα δυο ολο και θα  εχω κανει μιας και ειμαι λογιστης. Επισης η γνωμη μου ΠΟΤΕ δεν ειναι συναρτηση απολυτη της προσωπικης μου καταστασης αλλα σκεφτομενος ολη την κοινωνια και σε τι κοσμο θα ηθελα να μεγαλωσω παιδια. Επειδη εγω ΤΩΡΑ τα παω καλα δε σημαινει οτι πρεπει να ψοφησεις εσυ για να βγαζω αλλα 2 κατοσταρικα το μηνα. Καποια πραγματα ειναι μη μετρησιμα με ευρουλακια.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

41,06%. Υπάρχουν μισθωτοί - εξαιρέσεις που φτάνουν και 45 ή 49%, αλλά κατα κανόνα, 16% πληρώνει ο εργαζόμενος και 25,06 ο εργοδότης

Ευχαριστώ αλλά του επαγγέλματος είμαι και τα γνωρίζω (μειώθηκαν αυτόν τον μήνα ελάχιστα) για αυτό και επειδή τα βλέπω ειδικά για πιο υψηλόμισθους με εισφορές αλληλεγγυής και φόρους μισθωτών υπηρεσιών φτάνουν στα ύψη όπως γράφεις.

5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Όλα ωραία και καλά αυτά μέχρι να κάνεις ένα συμβόλαιο με ιδιωτική ασφαλιστική που δεν θα σου καλύπτουν εξ' ορισμού κληρονομικές, συγγενείς παθήσεις, προβλήματα μέσης και άλλα, και όταν αυτά τα προβλήματα κάποια στιγμή σου χτυπήσουν την πόρτα, να σε δω που θα κλαίγεσαι γιατί τότε θα πρέπει να τα σκάσεις σε δημόσιο νοσοκομείο που επέλεξες να μην έχεις κάλυψη γιατί δεν ήθελες να πληρώνεις εισφορές. Δυνατότητα να επιλέγεις που θα πας δεν υπάρχει ή θα καταργηθεί για όλους η κάλυψη απ' τα δημόσια ταμεία ή θα είναι υποχρεωτική, γιατί όσο θα "φεύγουν" ασφαλισμένοι από το δημόσιο για να κάνουν ιδιωτικά συμβόλαια, με το αναδιανεμητικό σύστημα που έχουμε θα πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων για όλους τους άλλους που θέλουν να πληρώνουν τα ταμεία. Έχω και εγώ συμβόλαιο με ιδιωτική ασφαλιστική, δεν επαρκεί μόνο αυτό για να είσαι καλυμμένος από θέματα υγείας πρέπει να πληρώνεις και το δημόσιο.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες και για αυτό έχω αρκετά παραδείγματα αστοχιών ασφαλιστικών (έχει γίνει και documentary Claimed and Shamed) αλλά και πάλι δε συγκρίνεται με την ελληνική υγεία.Επίσης μου έχουν τύχει γιατροί που παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιωτικά νοσοκομεία αφιλοκερδώς λόγω μη κάλυψης από την ασφάλεια.Καλό είναι να φτιαχτούν προφανώς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και το δικαστικό.Αλλά όπως και να έχει το να σου παίρνουν το 40-50% του μισθου σου σε 14μηνη βαση σε βάθος 12μηνου (μόνο για ασφάλιση) σε σύγκριση με τις παροχές που παρέχουν στα δημόσια νοσοκομεία είναι στα όρια της παραφροσύνης.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...