Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, possiz είπε

Ελπίζω να έχεις αρκετές μετοχές της αλλιώς να.πας να σε δει.κανενας ψυχίατρος γρήγορα.

Μαλλον φιλε μου δεν εχεις αισθηση του χιουμορ :)

• Like 4
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, possiz είπε

Ελπίζω να έχεις αρκετές μετοχές της αλλιώς να.πας να σε δει.κανενας ψυχίατρος γρήγορα.

λεγεται κυνικο χιουμορ ,γκουγκλαρε το

• Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, Dr_73 said:

Το αίσχος του ΦΠΑ, υπάρχει στην Ε.Ε. , όχι στις ΗΠΑ.

Έχουν κάτι όμως που λέγεται Sales Tax, ανάλογα την πολιτεία.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Το αίσχος του ΦΠΑ, υπάρχει στην Ε.Ε. , όχι στις ΗΠΑ. Κατά τα άλλα οι αμερικανοί είναι βλάκες (με 1.8$ το γαλόνι βενζίνης)  κι εμείς μάγκες ( με 1.60 ευρώ το λίτρο βενζίνης) . 

Mπορει να μην εχουν ΦΠΑ αλλα δεν εχουν και δημοσια δωρεαν υγεια, παιδεια και ασφαλιση μην ξεχνας, αρα και μικροτερες αναγκες απο φοροεισπρακτικους μηχανισμους. Αμα σου μηδενισουν εδω το ΦΠΑ αλλα θα χρειαστεις στη ζωη σου μισο εκατομυριο σε γιατρους, πανεπιστημιο και συνταξη, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα το διαλεγες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, cloud13 είπε

Mπορει να μην εχουν ΦΠΑ αλλα δεν εχουν και δημοσια δωρεαν υγεια, παιδεια και ασφαλιση μην ξεχνας, αρα και μικροτερες αναγκες απο φοροεισπρακτικους μηχανισμους. Αμα σου μηδενισουν εδω το ΦΠΑ αλλα θα χρειαστεις στη ζωη σου μισο εκατομυριο σε γιατρους, πανεπιστημιο και συνταξη, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα το διαλεγες.

Ναι στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα ας μην κρυβόμαστε) δεν πρέπει να πληρώσεις μισο εκατομμύριο σε γιατρούς και φάρμακα, πάλι καλά δεν έχουν όλοι εμπειρίες με το ελληνικο σύστημα υγείας και εύχομαι να μην έχετε ποτέ...με ασφαλιστικές εισφορές στα ύψη και μισθούς στο πάτωμα, δεν καταφέρνεις να βρείς ραντεβού σε γιατρό εκτός αν είναι σε 2 χρόνια, για να κάνεις εξέταση (επείγουσα προεγχειρητικη-σοβαρή όχι κάποιο τσεκ-απ καθιερωμένο) θες 4-5 μήνες με αποτέλεσμα να πάει τόσο πίσω και μια επέμβαση κτλ.

Φυσικά εγώ μιλάω για Ελλάδα κυρίως αλλά και για Γερμανία έχω ακούσει τραγικά πράγματα.

Δεν αντιλέγω και στις Η.Π.Α. είναι άθλια η κατάσταση αλλά τουλάχιστον δεν εχουν υποκατώτατο μισθό και καύσιμα σε τιμές χρυσού επομένως μπορούν να δανειστούν (!!!) η να αποταμιεύσουν για κάποια κακή στιγμή, σε αντίθεση με την Ελλάδα που αν συμβεί κάτι απλά πρέπει να σταθείς τυχερός.

Καλύτερα ας σταματήσουν να τα κρατούν από το μισθό μου να επιλέξω εγώ κλάδο ασφάλισης ιδιωτικό και να έχω και χρήματα στην άκρη (είναι γύρω στο 40% του μισθού δηλαδή στο βασικό είναι 250!!!€ το μήνα) αν θέλουν ας μου τα δίνουν και αν όντως ενδιαφέρονται για την υγεία μου να μειώσουν τον ΦΠΑ στα φάρμακα και στα νοσοκομεία-ιατρικά κεντρα.

Επεξ/σία από stafftw
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Και το χρήμα ; Θα το ξοδεύει εκεί ; Δεν έχει ιδιαίτερη αξία. Όταν πας να ξοδέψεις, θα στα πάρουν . Πρέπει να τα πάρουν , γιατί το σχέδιο να αφανίσουν τους ευρωπαίους και να τους αντικαταστήσουν με υβρίδια που θα δουλεύουν φθηνά , κοστίζει πολύ . 

Το αίσχος του ΦΠΑ, υπάρχει στην Ε.Ε. , όχι στις ΗΠΑ. Κατά τα άλλα οι αμερικανοί είναι βλάκες (με 1.8$ το γαλόνι βενζίνης)  κι εμείς μάγκες ( με 1.60 ευρώ το λίτρο βενζίνης) . 

Κι εγω αμα εκλεβα τα μισα πετρελαια της μεσης ανατολης θα μπορουσα να το δινω σχεδον τσαμπα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Κι εγω αμα εκλεβα τα μισα πετρελαια της μεσης ανατολης θα μπορουσα να το δινω σχεδον τσαμπα

Το αν είναι κλεμμένα ή όχι , έχει να κάνει με το ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. Ωστόσο στην Ελλάδα, αν υποθέσουμε ότι το χάριζαν το πετρέλαιο , το διύλιζαν δωρεάν σε διυλιστήρια, το μετέφεραν δωρεάν με βυτία και η διάθεση γινόταν δωρεάν από τα βενζινάδικα, ΠΑΛΙ , ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ , ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΙΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Οπότε το ποιά είναι κλεμμένα ή όχι (όλα κλεμμένα είναι) , δεν έχει καμία σημασία. Η Ε.Ε. έχει τα ακριβότερα καύσιμα στον κόσμο . Και η ελλάδα πρώτη πρώτη . 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
4 ώρες πριν, stafftw είπε

Ναι στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα ας μην κρυβόμαστε) δεν πρέπει να πληρώσεις μισο εκατομμύριο σε γιατρούς και φάρμακα, πάλι καλά δεν έχουν όλοι εμπειρίες με το ελληνικο σύστημα υγείας και εύχομαι να μην έχετε ποτέ...με ασφαλιστικές εισφορές στα ύψη και μισθούς στο πάτωμα, δεν καταφέρνεις να βρείς ραντεβού σε γιατρό εκτός αν είναι σε 2 χρόνια, για να κάνεις εξέταση (επείγουσα προεγχειρητικη-σοβαρή όχι κάποιο τσεκ-απ καθιερωμένο) θες 4-5 μήνες με αποτέλεσμα να πάει τόσο πίσω και μια επέμβαση κτλ.

Φυσικά εγώ μιλάω για Ελλάδα κυρίως αλλά και για Γερμανία έχω ακούσει τραγικά πράγματα.

Δεν αντιλέγω και στις Η.Π.Α. είναι άθλια η κατάσταση αλλά τουλάχιστον δεν εχουν υποκατώτατο μισθό και καύσιμα σε τιμές χρυσού επομένως μπορούν να δανειστούν (!!!) η να αποταμιεύσουν για κάποια κακή στιγμή, σε αντίθεση με την Ελλάδα που αν συμβεί κάτι απλά πρέπει να σταθείς τυχερός.

Καλύτερα ας σταματήσουν να τα κρατούν από το μισθό μου να επιλέξω εγώ κλάδο ασφάλισης ιδιωτικό και να έχω και χρήματα στην άκρη (είναι γύρω στο 40% του μισθού δηλαδή στο βασικό είναι 250!!!€ το μήνα) αν θέλουν ας μου τα δίνουν και αν όντως ενδιαφέρονται για την υγεία μου να μειώσουν τον ΦΠΑ στα φάρμακα και στα νοσοκομεία-ιατρικά κεντρα.

Παροτι κανεις πολυ χοντρικα νουμερα που δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα εστω και ετσι ακουγεσαι οσο πιο νεοφιλελευθερος γινεται. Δηλαδη να μπορεις να βαλεις εσυ στην ακρη λεφτα (αααν εχεις την καλη δουλεια) και ο ανεργος να πεθανει  αφου δεν θα εχει να συνεισφερει. Επισης αν εσυ για τον οποιοδηποτε λογο χασεις τη δουλεια σου και εισαι 40 χρονων με 2 παιδια, μεχρι να βρεις επομενη και αν ειναι και στο ιδιο επιπεδο θα εχεις βαλει χερι σε αυτες τις αποταμιευσεις με συνεπεια να μην παει κολλεγιο το ενα η και τα 2 παιδια. Αστο φιλε, ξανασκεψου το και ακομα και αν συνεχισεις με την ιδια γνωμη σεβαστη μεν διαφωνω καθετα δε.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cloud13 είπε

Παροτι κανεις πολυ χοντρικα νουμερα που δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα εστω και ετσι ακουγεσαι οσο πιο νεοφιλελευθερος γινεται. Δηλαδη να μπορεις να βαλεις εσυ στην ακρη λεφτα (αααν εχεις την καλη δουλεια) και ο ανεργος να πεθανει  αφου δεν θα εχει να συνεισφερει. Επισης αν εσυ για τον οποιοδηποτε λογο χασεις τη δουλεια σου και εισαι 40 χρονων με 2 παιδια, μεχρι να βρεις επομενη και αν ειναι και στο ιδιο επιπεδο θα εχεις βαλει χερι σε αυτες τις αποταμιευσεις με συνεπεια να μην παει κολλεγιο το ενα η και τα 2 παιδια. Αστο φιλε, ξανασκεψου το και ακομα και αν συνεχισεις με την ιδια γνωμη σεβαστη μεν διαφωνω καθετα δε.

Δεν ειναι χοντρικα νουμερα, ψαξε το αν θες ποσο ειναι οι εισφορες εργαζομενου και εργοδοτη και θα καταλαβεις για τι ποσα μιλαμε, που κολλαει ο νεοφιλελευθερισμος μωρε; δε μιλαω πολιτικα...απλα σου λεω ετσι οπως ειναι το συστημα ειναι λαθος.Μακαρι να ειχαν ολοι δωρεαν παιδια και υγεια (οχι μόνο η Ευρωπη και η Αμερικη, γνωριζω ακριβως ποσο εις βαρος της Ασιας και της Αφρικης ζουμε ολοι εμεις εν αγνοια μας). Απλα δεν μπορεις να λες σε εναν υπαλληλο αντι για 1400 παρε 1000 (με 14 μισθους θεωρητικα=5600 το ετος)για υγεια και συνταξη και μετα να μην συνταξιοδοτεισαι και αν χρειαστεις ποτε νοσοκομειο ή εξετασεις (στο λεω επειδη ειμαι παθων) να σου λενε σε 4-5 μηνες.  

Δημοσ.

Γιατι ρε παιδια τοση αρνητικότητα;

Ειναι υπαρκτό το προβλημα της φοροαποφυγης με διαφορα νομικα παραθυράκια; Ναι ειναι.

Πρέπει να γίνει κάτι για να βελτιωθει αυτη η κατασταση; Ναι πρεπει.

Κατανοω οτι μπορει να ειναι καποιοι απαισιοδοξοι, και γω ειμαι αλλωστε αλλα δε καταλαβαινω αυτον τον μηδενισμο που επικρατει στα σχολια συνηθως. Η κινηση αυτη φαινεται να ειναι σωστη. Τα αποτελεσμαα της προφανως δεν τα ειδαμε για να τα κρινουμε και δεν κατηγορω οσους κρατανε μικρο καλαθι. Αλλα δεν χρειάζεται τοση μιρλα.

Δεν μπορουμε να συμφωνησουμε ουτε στα θεματα που ηδη συμφωνουμε

7 ώρες πριν, cloud13 είπε

Mπορει να μην εχουν ΦΠΑ αλλα δεν εχουν και δημοσια δωρεαν υγεια, παιδεια και ασφαλιση μην ξεχνας, αρα και μικροτερες αναγκες απο φοροεισπρακτικους μηχανισμους. 

16 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Το αίσχος του ΦΠΑ, υπάρχει στην Ε.Ε. , όχι στις ΗΠΑ.

Ποιος σας ειπε οτι δεν εχουν ΦΠΑ στις ΗΠΑ; Μια χαρά ΦΠΑ έχουν απλα δεν καθοριζεται απο το κεντρικο κράτος αλλα απο την εκάστοτε πολιτεια. Και στην ΕΕ αλλωστε δεν υπάρχει ενιαίος ΦΠΑ αλλα διαφορετικός για καθε χώρα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stafftw είπε

Δεν ειναι χοντρικα νουμερα, ψαξε το αν θες ποσο ειναι οι εισφορες εργαζομενου και εργοδοτη και θα καταλαβεις για τι ποσα μιλαμε

41,06%. Υπάρχουν μισθωτοί - εξαιρέσεις που φτάνουν και 45 ή 49%, αλλά κατα κανόνα, 16% πληρώνει ο εργαζόμενος και 25,06 ο εργοδότης

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, stafftw είπε

Όλα ωραία και καλά αυτά μέχρι να κάνεις ένα συμβόλαιο με ιδιωτική ασφαλιστική που δεν θα σου καλύπτουν εξ' ορισμού κληρονομικές, συγγενείς παθήσεις, προβλήματα μέσης και άλλα, και όταν αυτά τα προβλήματα κάποια στιγμή σου χτυπήσουν την πόρτα, να σε δω που θα κλαίγεσαι γιατί τότε θα πρέπει να τα σκάσεις σε δημόσιο νοσοκομείο που επέλεξες να μην έχεις κάλυψη γιατί δεν ήθελες να πληρώνεις εισφορές. Δυνατότητα να επιλέγεις που θα πας δεν υπάρχει ή θα καταργηθεί για όλους η κάλυψη απ' τα δημόσια ταμεία ή θα είναι υποχρεωτική, γιατί όσο θα "φεύγουν" ασφαλισμένοι από το δημόσιο για να κάνουν ιδιωτικά συμβόλαια, με το αναδιανεμητικό σύστημα που έχουμε θα πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων για όλους τους άλλους που θέλουν να πληρώνουν τα ταμεία. Έχω και εγώ συμβόλαιο με ιδιωτική ασφαλιστική, δεν επαρκεί μόνο αυτό για να είσαι καλυμμένος από θέματα υγείας πρέπει να πληρώνεις και το δημόσιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...