Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακρια, και αυτα και τα Intex ειναι θαλασσοπνιχτες. Δεν εχουν καλη πλευση με τα κουπια, διπλωνουν ακομη και σε ελαφρυ κυματακι και παρασερνονται απο αερα για πλακα πιο γρηγορα απο το κουπι που μπορει να κανει ενα ατομο. Επισης κουπια της πλακας και τρυπανε και απο πετραδακι, ουτε λογος για αγκιστρι. Buyer beware

• Like 6
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, oceanborngr είπε

Μακρια, και αυτα και τα Intex ειναι θαλασσοπνιχτες. Δεν εχουν καλη πλευση με τα κουπια, διπλωνουν ακομη και σε ελαφρυ κυματακι και παρασερνονται απο αερα για πλακα πιο γρηγορα απο το κουπι που μπορει να κανει ενα ατομο. Επισης κουπια της πλακας και τρυπανε και απο πετραδακι, ουτε λογος για αγκιστρι. Buyer beware

Θα συμφωνήσω! Έχω δει 3 άτομα να προσπαθούν να βγάλουν έξω τέτοιου είδους βάρκα (οι δυο κουπί και ο τρίτος απ'έξω) και τελικά πήγε βάρκα και τους μάζεψε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, oceanborngr είπε

??? Πάντως όντας λάτρης των θαλασσίων σπορ, ξέρω οτι της bestway τα hydro force σε sup surf και άλλα sea sport είναι απο τα καλύτερα value for money. (Κάτι σαν Xiaomi θα έλεγα) Λίγο χλωμό να εξαιρούνται τα βαρκακια τους αν και δεν έχω ασχοληθεί με βάρκες

Επεξ/σία από Κων/νοςοMegas
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Κων/νοςοMegas είπε

??? Πάντως όντας λάτρης των θαλασσίων σπορ, ξέρω οτι της bestway τα hydro force σε sup surf και άλλα sea sport είναι απο τα καλύτερα value for money. (Κάτι σαν Xiaomi θα έλεγα) Λίγο χλωμό να εξαιρούνται τα βαρκακια τους αν και δεν έχω ασχοληθεί με βάρκες

Δεν λεω οτι ειναι κακοφτιαγμενα απο αποψη ποιοτητας. Απλα θα πρεπει καποιος να το δει σαν ενα πιο ανετο στρωμα θαλασσης και οχι σαν ενα αξιοπλοο βαρκακι για βολτα μακρια απο την ακτη η οποιοδηποτε ψαρεμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συγκεκριμένη πρέπει να είναι απομίμηση μίας Sevylor 280 (την οποία έχω και δεν έχει πάθει τίποτα εδώ και 12 χρόνια).

Όπως και να' χει, θέλει προσοχή γιατί με αέρα θα σας πάρει μέσα και θα σας μαζεύει το λιμενικό, πάρτε βατραχοπέδιλα μαζί σας, μόνο έτσι μαζεύεται (πέφτεις μέσα και την σέρνεις εσύ έξω) με τα κουπιά ΞΕΧΑΣΤΕ το αν έχει αέρα. Κατά τα άλλα είναι πολύ ασφαλείς αυτές ούτε βουλιάζουν ούτε διπλώνουν απλά μην το παρακάνετε, στα ρηχά όσο μπορείτε και χωρίς κύμα.

Απλά να ξέρετε η συγκεκριμένη είναι παράνομη πλέον χωρίς άδεια (με σταμάτησε το λιμενικό στο ferry και μου τα εξήγησε κανονικά, την είχα στην οροφή με σχοινιά) συν το ότι αν θες να ψαρέψεις επίσης είσαι παράνομος χωρίς άδεια αλιείας. Εγώ την βουτάω και ρίχνω καθετή έτσι για την πλάκα, δε μου έχει τύχει στραβή ακόμα, αλλά δεν είναι και απίθανο να στην πέσουν.

Επεξ/σία από rigani
  • Like 3
Δημοσ.

τα κουπιά δεν είναι τόσο της πλάκας είναι μεταλλικά. Απλά σίγουρα δεν κωπηλατείς καλά όταν τα έχεις στους αρμούς. Πολύ πιο άνετα κάνεις με το ένα εναλλάξ πλευρά΄ή 2 άτομα ο καθένας στη δική του πλευρά. Τα πλαστικά κουπιά όντως είναι της πλάκας. Υπάρχει και αυτή στο jumbo https://www.e-jumbo.gr/kalokairina/fouskota-axesouar-kolymvisis/varkes-kano-fouskota/varkes-3-4-atomon/fouskoti-varka-seahawk-3.51x1.45x0.48-m-4-atomon-intex_301129/ μεγαλύτερη αλλά και πολύ ακριβότερη.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, JLEE είπε

Θα συμφωνήσω! Έχω δει 3 άτομα να προσπαθούν να βγάλουν έξω τέτοιου είδους βάρκα (οι δυο κουπί και ο τρίτος απ'έξω) και τελικά πήγε βάρκα και τους μάζεψε!

Εννοείται αυτά είναι για λίμνες Αμερική Καναδά κλπ. Ελλάδα άντε σε καμμία παραλία με άπνοια και 100μ από ακτή το πολυπολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, rigani είπε

Απλά να ξέρετε η συγκεκριμένη είναι παράνομη πλέον χωρίς άδεια (με σταμάτησε το λιμενικό στο ferry και μου τα εξήγησε κανονικά, την είχα στην οροφή με σχοινιά) συν το ότι αν θες να ψαρέψεις επίσης είσαι παράνομος χωρίς άδεια αλιείας. Εγώ την βουτάω και ρίχνω καθετή έτσι για την πλάκα, δε μου έχει τύχει στραβή ακόμα, αλλά δεν είναι και απίθανο να στην πέσουν.

Γιατί είναι παράνομη και θέλει άδεια; Λόγω μήκους;

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
9 ώρες πριν, rigani είπε

Η συγκεκριμένη πρέπει να είναι απομίμηση μίας Sevylor 280 (την οποία έχω και δεν έχει πάθει τίποτα εδώ και 12 χρόνια).

Όπως και να' χει, θέλει προσοχή γιατί με αέρα θα σας πάρει μέσα και θα σας μαζεύει το λιμενικό, πάρτε βατραχοπέδιλα μαζί σας, μόνο έτσι μαζεύεται (πέφτεις μέσα και την σέρνεις εσύ έξω) με τα κουπιά ΞΕΧΑΣΤΕ το αν έχει αέρα. Κατά τα άλλα είναι πολύ ασφαλείς αυτές ούτε βουλιάζουν ούτε διπλώνουν απλά μην το παρακάνετε, στα ρηχά όσο μπορείτε και χωρίς κύμα.

Η ερασιτεχνική άδεια αλιείας έχει καταργηθεί με τον 4256/2014 άρθρο 14 παρ. 2 και μέχρι στιγμής παραμένει έτσι (έχουν γίνει 2 προσπάθειες επαναφορας της άλλα έμειναν στο στάδιο της δημόσιας διαβουλευσης).

Όσον αφορά την άδεια εκτέλεσης πλοων και την λεμβολογηση αυτά χρειάζονται σε οτιδήποτε είδος σκάφους είναι πάνω από 2.5m μήκος ή στην περίπτωση που είσαι κάτω από τα 2.5 και χρησιμοποιείς μηχανή. Βέβαια το sevylor 280 είναι 2.59m και πρακτικά αδύνατο να λεμβολογηθει με τα χαρτιά που ζητάνε άρα θα είσαι παρανομος πάντα και σωστά σε ενημέρωσε ο λιμενικος. 

Συμβουλή είτε intex, bestway είτε τα ακριβότερα sevylor είναι παιχνίδια τα οποία αν τα αγοράσετε για τα παιδιά σας να τα έχετε πάντα από την επίβλεψη σας, αν τα αγοράζετε για εσάς χρήση με το μυαλό στο κεφάλι και όχι έλα μωρέ εύκολα πήγαμε 100μετρα από την ακτή ας πάμε λίγο ακόμα με την παραμικρή μικρή αλλαγή του καιρού μπορεί να χρειαστεί και η δεκαπλασια  προσπάθεια για να επιστρέψετε στην ακτή. 

4 ώρες πριν, G30RGE είπε

Να ρωτήσω με την ευκαιρία αν έχει κάποιος άποψη για το συγκεκριμένο καγιάκ ή αν μπορεί να μου προτείνει κάποιο άλλο χωρίς να ξεφεύγει πολύ η τιμή.

https://www.skroutz.gr/s/8986335/Intex-Explorer-K2-68307.html

Θα προτιμούσα φουσκωτό για να μπορώ να το μεταφέρω εύκολα μέσα στο αυτοκίνητο.

Σε αυτό το εύρος τιμών είναι το καλύτερο από θέμα πλευστοτητας σε θάλασσα. Βέβαια υπάρχει το bestway ventura στο Skroutz 330+ αλλά πέρσι (πιθανόν και φέτος) το είχε το themart στα 190 αν θυμάμαι καλά το οποίο πραγματικά είναι kayak άλλης κατηγορίας και από θέμα ποιότητας και όσον αφορά την πλευστοτητα του. 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, solton57010 είπε

Η ερασιτεχνική άδεια αλιείας έχει καταργηθεί με τον 4256/2014 άρθρο 14 παρ. 2 και μέχρι στιγμής παραμένει έτσι (έχουν γίνει 2 προσπάθειες επαναφορας της άλλα έμειναν στο στάδιο της δημόσιας διαβουλευσης).

Όσον αφορά την άδεια εκτέλεσης πλοων και την λεμβολογηση αυτά χρειάζονται σε οτιδήποτε είδος σκάφους είναι πάνω από 2.5m μήκος ή στην περίπτωση που είσαι κάτω από τα 2.5 και χρησιμοποιείς μηχανή. Βέβαια το sevylor 280 είναι 2.59m και πρακτικά αδύνατο να λεμβολογηθει με τα χαρτιά που ζητάνε άρα θα είσαι παρανομος πάντα και σωστά σε ενημέρωσε ο λιμενικος. 

Συμβουλή είτε intex, bestway είτε τα ακριβότερα sevylor είναι παιχνίδια τα οποία αν τα αγοράσετε για τα παιδιά σας να τα έχετε πάντα από την επίβλεψη σας, αν τα αγοράζετε για εσάς χρήση με το μυαλό στο κεφάλι και όχι έλα μωρέ εύκολα πήγαμε 100μετρα από την ακτή ας πάμε λίγο ακόμα με την παραμικρή μικρή αλλαγή του καιρού μπορεί να χρειαστεί και η δεκαπλασια  προσπάθεια για να επιστρέψετε στην ακτή. 

Σε αυτό το εύρος τιμών είναι το καλύτερο από θέμα πλευστοτητας σε θάλασσα. Βέβαια υπάρχει το bestway ventura στο Skroutz 330+ αλλά πέρσι (πιθανόν και φέτος) το είχε το themart στα 190 αν θυμάμαι καλά το οποίο πραγματικά είναι kayak άλλης κατηγορίας και από θέμα ποιότητας και όσον αφορά την πλευστοτητα του. 

Πολύ μεγάλη προσοχή ώστε να μην παρασυρθούν πολλοί ότι πρόκειται για σκάφη με τα οποία μπορούν να κάνουν διαδρομές ή να ψαρέψουν!. Κανένα από αυτά που περιγράφονται παραπάνω δεν είναι για να απομακρυνθείς από την ακτή, είναι μόνο για βόλτες παράλληλα με την ακτή σε μικρή απόσταση και χωρίς μεγάλο φορτίο.

Ακόμα και για το ακριβότερο Bestway Ventura το έχω γυρίσει κολυμπώντας, αφού αποφάσισε να χάσει ξαφνικά τον αέρα της μια πλευράς του από την βαλβίδα και επισκευάστηκε με πατέντα, χάνοντας πάντα λίγο αέρα ανά διαστήματα . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, solton57010 είπε

Προσοχή, τα 2,5μ είναι για τη δήλωση συμμόρφωση κατασκευαστή, το όριο λεμβολόγησης είναι από 2 μέτρα και πάνω (βάσει ΓΚΛ και ορισμού "μικρό σκάφος").  οπότε θεωρητικά ακόμα και το βαρκάκι του θέματος χρειάζεται λεμβολόγηση απλά αποκλείεται να βρεις βεβαίωση κατασκευαστή δικαιολογητικό που θέλει το λιμεναρχείο.

Για αυτό και το "εργαλείο" που έχω στις αγγελίες τελικά δεν με βλέπω να το πουλάω γιατί είναι 1,98 στα χαρτιά με το πλεονέκτημα να μην θέλει λεμβολόγηση και φυσικά τεκμήριο 4000€/χρόνο που θέλουν όλα τα μικρά σκάφη από 2-5μ.

Επεξ/σία από geodimis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Off topic.αν δείτε το λιμενικό να έρχετε βγάλτε κανένα σουγιά  και δώστε του να καταλαβει.σιγουρα θα γίνει μικρότερο από δύο μέτρα.φανταζεστε να είστε αλλά Αλίκη Βουγιουκλάκη σε στρώμα θαλασσης λίγο μακρυ και να στην φορέσει το λιμενικό...

Το challenger k2 είναι αυτό που είχε ο φίλος μου που αναφέρω σε προηγούμενο μήνυμα.

Μας πήγαινε δύο μόσχαρια 190+- άνετα και σχετικά γρηγορα.λιγο στριμωγμένοι βεβαια αλλά δεν είχαμε θέμα.Αν μπει ένας άντρας και ένα παιδί η κορίτσι είναι πιο άνετα και πάει και καλύτερα.οι βόλτες μας ήταν πάντα κατά μήκος της παραλίας και μέχρι 40-50 μέτρα το πολύ.με μικρο κύμα πάει αλλά δεν θα το συνιστούσα.Μετα από κάποιο διάστημα δεν πήγαινε ευθεία με συνέπεια να σε φέρνει σβούρες πολύ συχνά όσο και να το διορθωναμε με τα κουπιά.

Επεξ/σία από aekfc212
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aekfc212 είπε

Off topic.αν δείτε το λιμενικό να έρχετε βγάλτε κανένα σουγιά  και δώστε του να καταλαβει.σιγουρα θα γίνει μικρότερο από δύο μέτρα.φανταζεστε να είστε αλλά Αλίκη Βουγιουκλάκη σε στρώμα θαλασσης λίγο μακρυ και να στην φορέσει το λιμενικό...

Κοίτα είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να ασχοληθεί το λιμενικό μαζί σου αν είσαι μέχρι 40-45 μέτρα από την ακτή. Αν βγεις με αυτά του θέματος στα 100+ θα σε δει και μάλλον θα στην "ανάψει" την κλήση και καλά θα σου κάνει. 

Αν όμως σου κάτσει η στραβή, ξέχασε τα τα μαχαίρια και τις ψευτομαγκιές, δεν είναι ηλίθιοι, εκεί είναι που θα σε σκίσουν. Αφήνεις να έρθει κοντά, λες συγνώμη και κάνεις την πάπια. Ίσως να την γλυτώσεις.

Επεξ/σία από rigani
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά εννοείται πλάκα έκανα.βεβαια αν καποιος μπει 100+ μέτρα με αυτό μάλλον δεν θα του κόβει και πολύ. Το να του κόψει κλήση το λιμενικό θα είναι το καλύτερο. 

Επεξ/σία από aekfc212
Δημοσ.

Αν μπεις στα 100 μέτρα από την ακτή με τέτοια βαρκούλα.... 

Θα δούμε στις τηλεοράσεις.... Ήταν νέος, είχε πάρει βάρκα απο τα πρακτικερ του 50αρικου και την είχε δει Μαγγελάνος 😂😂😂 

maxresdefault.jpg

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...