Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Shazam, η γνωστή εφαρμογή που ανήκει πλέον στην Apple και βοηθά τους χρήστες να αναγνωρίσουν ποιο τραγούδι παίζει εκείνη τη στιγμή κοντά τους, θα μπορεί πλέον να αναγνωρίσει και κομμάτια που ακούτε μέσω των ακουστικών σας όταν χρησιμοποιείτε ένα android smartphone ή tablet.

Έχοντας προχωρήσει στην εξαγορά του Shazam τον περασμένο χρόνο με ένα ποσό που φτάνει τα 400 εκατομμύρια δολάρια, η Apple παρουσίασε πρόσφατα τη λειτουργία "Pop-Up Shazam" στην android έκδοση της εφαρμογής η οποία συνεργάζεται με όποια άλλη εφαρμογή έχει ανοιχτή ο χρήστης προκειμένου να εντοπίσει το τραγούδι που γίνεται αναπαραγωγή εκείνη τη στιγμή, ακόμα και αν αυτό γίνεται από εσωτερική πηγή. Τη δυνατότητα αυτή την ζητούσαν οι χρήστες του Shazam για αρκετό καιρό ειδικά σε ότι έχει να κάνει με κάποιο YouTube video στο οποίο γίνεται αναπαραγωγή ενός τραγουδιού, με τον χρήστη να φοράει εκείνη τη στιγμή ακουστικά και να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει το Shazam για να το αναγνωρίσει. Η λύση που επέλεγαν οι χρήστες ήταν να αποσυνδέσουν τα ακουστικά, να ενεργοποιήσουν το ηχείο της συσκευής τους προκειμένου η εφαρμογή να »ακούσει» και να αναγνωρίσει το κομμάτι, μια καθόλου πρακτική διαδικασία.

shazam_android.jpg.dc14c64a6cfe2fa46bf78d3a1f5f2fda.jpg

Πλέον το Shazam εντοπίζει την πηγή του ήχου ακόμα και αν αυτή προέρχεται από άλλη android εφαρμογή (πχ YouTube, browser, Facebook κ.α) χωρίς να χρειάζεται να ακούσει το τραγούδι από τα ηχεία της συσκευής ενώ υποστηρίζει τόσο ενσύρματα ακουστικά όσο και ασύρματα. 

Techcrunch

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Επιτέλους ! Πολύ ευχάριστα νέα!

Θυμάμαι και παλιά όταν πρωτοβγήκε στο sony neo v να μου το αναγνώριζε με τα ακουστικά.

Βέβαια μετά ότι κινητό άλλαξα όπως coolpad f1 & xiaomi mi3 & redmi note 3-4 δεν δούλεψε και έλεγα τα κινεζάκια φταίνε 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, skar1983 είπε

Επιτέλους ! Πολύ ευχάριστα νέα!

Θυμάμαι και παλιά όταν πρωτοβγήκε στο sony neo v να μου το αναγνώριζε με τα ακουστικά.

Βέβαια μετά ότι κινητό άλλαξα όπως coolpad f1 & xiaomi mi3 & redmi note 3-4 δεν δούλεψε και έλεγα τα κινεζάκια φταίνε 🤣

Αυτό νομίζω γινόταν από την εφαρμογή της Sony, όχι από το Shazam. Track ID την έλεγαν νομίζω, και μάλιστα κάποια handfree της Sony (Τα περίφημα MH1) είχαν ειδικό κουμπί.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Αυτό νομίζω γινόταν από την εφαρμογή της Sony, όχι από το Shazam. Track ID την έλεγαν νομίζω, και μάλιστα κάποια handfree της Sony (Τα περίφημα MH1 είχαν ειδικό κουμπί.

Πολύ πιθανό να ήταν το track id και εγώ να νόμιζα ότι ήταν το shazam

Δημοσ.

Καιρός ήταν, το track-id της sony το έκανε αυτό πριν ακόμη βγουν τα smartphones, τουλάχιστον με τη βάση δεδομένων της gracenote που είχε το track-id έβρισκα όλα τα τραγούδια μου ενώ με το shazam όχι. Αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ σε αυτές τις εφαρμογές είναι ότι δεν σου δίνουν την δυνατότητα να προσθέσεις τα στοιχεία του τραγουδιού που δεν αναγνωρίζουν ακόμη κι αν τα γνωρίζεις ή τα βλέπεις π.χ. μέσω του rds

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Voodooman είπε

Αυτό νομίζω γινόταν από την εφαρμογή της Sony, όχι από το Shazam. Track ID την έλεγαν νομίζω, και μάλιστα κάποια handfree της Sony (Τα περίφημα MH1 είχαν ειδικό κουμπί.

Επιβεβαιώνω

• Like 1
Δημοσ.

SHAZAM βρίσκει μόνο το 45-50%.

Το track id ήταν το πρώτο και πολύ καλό για την εποχή που είχε βγει...

Soundhound το καλύτερο μέχρι στιγμής...!!!

11

• Confused 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, alikara είπε

SHAZAM βρίσκει μόνο το 45-50%.

Το track id ήταν το πρώτο και πολύ καλό για την εποχή που είχε βγει...

Soundhound το καλύτερο μέχρι στιγμής...!!!

11

What even? Εϊχα soundhound από τότε που πήρα το πρώτο μου Android κινητό και άλλαξα σε shazam. Πάνω κάτω βρίσκουν τα ίδια, απλά το shazam είναι πολύ γρηγορότερο και δεν είναι τόσο σάπιο σαν εφαρμογή.

• Like 5
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν γυρίσεις ένα ακουστικό προς το μικρόφωνο (πχ ακουγόντας ραδιόφωνο) του κινητού, το shazam δουλεύει. Πάντος έχω την εντύπωση πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δουλεύει ήδη εδω και κάποιο χρονικό διάστημα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Την αγόρασε η apple και η δυνατότητα βγήκε πρώτα για android...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fotoalexandros είπε

Την αγόρασε η apple και η δυνατότητα βγήκε πρώτα για android...

Φυσικά. Πρώτα στους beta testers, μετά θα την πάρει και το iOS. 😜

Δημοσ.

Να η apple βοηθάει και τους androidoφίλους ή αλλιώς appleφοβικούς ,,,,,, η google τι έκανε για τους appleφίλους ;;;;; Τίποτα ,, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ 

2 ώρες πριν, Haldol είπε

2 ώρες πριν, Haldol είπε

Το κάνει έτσι και αλλιώς το ios,,,, το δοκίμασα εχθές :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...