MariaLog Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) γεια σας χτες με την μεγαλη βροχη το ημιυπογειο που μενουν οι δικοι μου αρχισε και εβαζε νερα μεσα απο το εδαφος. λειπανε οι δικοι μου και οταν γυρισανε , ειδαν το σπιτι με νερο υψους 10 εκατοστων. το νερο ηταν καθαρο, δεν ειχε μπει απεξω με χωματα κτλ.. σαν να αναβλυζε απο το εδαφος απο 2-3 σημεια. το πατωμα ειναι πλακακια και απο κατω τσιμεντο και καποια πλεξουδα που ειναι για να αποροφαει τα νερα, ετσαι μου ειπε ο πατερας μου. πως γινεται να συμβει κατι τετοιο? τι πρεπει να κανω τωρα για να ειμαι σιγουρη οτι δε θα ξανασυμβει? πρεπει να καλεσω καποιον ειδικο να ελεγξει κατι συγκεκριμενο? εχω πελαγωσει. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από MariaLog
zio10 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Έχω ακούσει ότι για παρόμοιες καταστάσεις έχουν αντλίες που βγάζουν έξω τα νερά. Αλλά για υπόγεια που δεν μένει κάποιος. Δικό σας είναι το σπίτι;
MariaLog Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) ναι δικο μας, εξοχικο που μενουν τωρα οι δικοι μου, δεν ειχαμε ποτε θεμα, πρωτη φορα συνεβη ειναι δυνατον να μαζεψε τοσο νερο το υπεδαφος που να μη μπορουσε να το συγκρατησει αλλο ?? Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από MariaLog
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, MariaLog είπε ειναι δυνατον να μαζεψε τοσο νερο το υπεδαφος που να μη μπορουσε να το συγκρατησει αλλο ?? Για το νερό όλα είναι δυνατά. Το συγκεκριμένο έργο μπορεί να κοστίσει και χιλιάδες ευρώ, μη σου πω ότι θέλει η ανακατασκευή όλο το σπίτι
MariaLog Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 τι μπορω να κανω απο την μερια μου? σε τι ειδικο να απευθυνθω? 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Το συγκεκριμένο έργο μπορεί να κοστίσει και χιλιάδες ευρώ, μη σου πω ότι θέλει η ανακατασκευή όλο το σπίτι μη μου λες τετοια δε θα το αντεξω
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 13 λεπτά πριν, MariaLog είπε τι μπορω να κανω απο την μερια μου? σε τι ειδικο να απευθυνθω? Υδραυλικό για αρχή.
MariaLog Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 πρωτα υδραυλικο και μετα μηχανικο ? υπαρχει καποια φτηνη αντλια νερου που προτεινετε ψστε να υπαρχει στην ακρη σε περιπτωση που ξανασυμβει ( που λογικα θα ξανασυμβει??)
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Ο μηχανικός δεν νομίζω πως μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση σου, χρειάζεσαι κάποιον ειδικό για να εντοπίσει από που ήρθε όλο αυτό το νερό.
fastnq2 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) σε παρομοια περιπτωση σε γνωστο μου υπηρχε ρωγμη εξωτερικα(αναμεσα στον τοιχο και το εδαφος) και το νερο εμπαινε απο εκει,τσιμεντωθηκε και σταματησε το προβλημα. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από fastnq2
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Είναι αρκετά πιθανή αιτία να έχει σπάσει κάπου ο σοβάς (ή και ο τοιχος) μετά από κάποια χρόνια έκθεσης. Επίσης, αν η νεροποντη ήταν πολύ απότομη ύστερα από μέρες ανομβρίας (με αποτέλεσμα το έδαφος να είναι πολύ σκληρό) πράγματι μπορεί να μην ήταν σε θέση να απορροφήσει το νερό και αυτο να υπερέβη τις δυνατότητες αντίστασης του τειχίου.
CONAN_ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δεν προλαβε το υπεδαφος να απορροφήσει όλο το νερό, ήταν και απότομη η νεροποντή και στο πέταξε πάνω. Ισως να περνάει και κανένα υπόγειο ρεμα απο κάτω που φουσκωσε. Φυσιολογικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μπορει και να μην ξανασυμβεί ποτε. Πλέον σε πολλές σύγχρονες οικοδομές βάζουν ειδικό ναυλον γυρω απο τα θεμέλια για αποφύγη τετοιου περιστατικού.
MariaLog Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Δεν προλαβε το υπεδαφος να απορροφήσει όλο το νερό, ήταν και απότομη η νεροποντή και στο πέταξε πάνω. Ισως να περνάει και κανένα υπόγειο ρεμα απο κάτω που φουσκωσε. Φυσιολογικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μπορει και να μην ξανασυμβεί ποτε. Πλέον σε πολλές σύγχρονες οικοδομές βάζουν ειδικό ναυλον γυρω απο τα θεμέλια για αποφύγη τετοιου περιστατικού. 30 χρονια πρωτη φορα συνεβη, τοσα και τοσα εχουν περασει.. με μια νεροποντη των 10 λεπτων ειναι δυνατον να συμβει?? εξοδα απο παντου εσκασε και το κερασακι στην τουρτα ελεος
mitskitsamal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Εζησα αναλογη περιπτωση, καθως διπλα μας ζειμια ηλικιωμενη που ειτε η ιδια ξεχασε το νερο απο το λαστιχο ανοικτο ειτε καποιος μπηκε εκανε την δουλεια του και την παρατησε ανοικτη τη βρυση. Το αποτελεσμα σε μια γερη νεροποντη σε ενα σημειο το οποιο εχει χωμα ειχε πλυμμηρισει λογω του νερου απο τη βρυση και της βροχης. Το υπογειο εφτασε να εχει 40 ποντους νερο. Καταστροφη ευτυχω ο καυστηρας ηταν υπερυψωμενος και προλαβα και τον καταψυκτη. Αγορασα αντλια την εβαλα αλλα συνεχιζε η ιδια ιστορια, ηρθε υδραυλικος ψαξαμε σωληνωσεις τα παντα, τα γυρω σπιτι για διαρροη στο ρολοι της ευδαπ τπτ.. τελικα ευτυχως ηταν τσακαλος και ειδε τη ξεχασμενη βρυση το λαστιχο και παρα τα φυτα το εντοπισε. Στο θεμα σου τωρα επειδη το εψαξα δυστυχω το νερο εχει βρει τροπο μαλλον να διαχεεται, δυσκολα μπορει να του ανακοψεις την πορεια, αυτο που μας προτειναν και εκαναν ειναι το σκαψιμο ενος υπονομου στο εδαφος την εισαγωγη της αντλιας και το αδειασμα εξωτερικα του σπιτιου. Το κοστος ηταν περιπου 1000 ευρω , δεν θυμαμαι ακριβως. Δυστυχω αλλη λυση δεν υπηρχε ρωτησαμε μηχανικους, υδραυλικους κτλ και υπηρχε και γνωση καθως ενα ατομο της οικογενειας ειναι πολ. Μηχανικος. ελπιζω να σε βοηθησα απο την δικη μου ιστορια.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα