Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2700χ me coolermaster masterair ma610p

radeon 64 nitro

x470 prime asus

κουτι coolermaster h500 mesh

αυτα ειναι τα βασικα.

λοιπον σε video encoding δεν ανεβαινει πανω απο 65 η cpu

σε παιχνιδα τωρα που ανεβηκε η θερμοκρασια ανεβαινει σε 70 και μαλλον κατι φταει και σβηνει

προσεξα οτι oi ψυκτρες για mobo παρα ειναι ζεστες και ξαφνικα σβηνει το pc δεν ξανα αναβει παρα μονο αν κλεισω το διακοπτη psu και σβησει τα λαπμπακια ολα οποτε δεν εχει κρατησει ρευμα.

μπορει να σβηνει απο chipset?(υπερθεμανση?)

δεν βγαζει κανενα λαθος και βεβαια η καρτα καιε και οποτε ισως ανεβαζει ολο την θερμοκρασια στο κουτι .

το εχω ανοιξει πανω και στο πλαι και τα ιδια δεν εχω βαλει ακομα ανεμιστηρα πανω ισως βαλω αμεσα αλλα δεν ξερω αν βοηθησει

Επεξ/σία από kinitos
Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις την πάστα ανάμεσα στην CPU και την ψύκτρα; Έχει ανεμιστήρα στο μπροστινό μέρος για να κάνει ροή ο αέρας;

Το ότι άνοιξες το κουτί μπορεί να είναι και χειρότερο, καθώς ο αεράς δεν θα κάνει την σωστή ροή. Το τροφοδοτικό τι ισχύος είναι;

Αν το όριο της CPU για προστασία είναι εκεί γύρω στους 70, είναι πιθανό να σβήνει από εκεί.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Να ρωτήσω (και χωρίς να θέλω να προσβάλω), "πιάνουν" τα χέρια σας;

Δηλαδή να αποσυναρμολογήσετε το μηχάνημα και να το συναρμολογήσετε εκ νέου.

Αρχικά μου έρχονται 2-3 σενάρια.

Με τη περιγραφή που διαβάζω, εγώ την υπερθέρμανση, όπως λέτε και εσείς, θα έδινα σαν αιτία. Αλλά σε εμένα παράδειγμα και απ όσο έχω δει και σε άλλους, από 85 και πάνω σβήνει. 

Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τον λύσετε να τον καθαρίσετε, να αλάξετε "πάστα" στην ψύκτρα.

Προσοχή όμως. Να ξέρετε. Όχι "εντάξει, πόσο δύσκολο να είναι, θα το κάνω"

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το συστημα ειναι στημενο απο εμενα(αρα το εχω 20 χρονια τωρα τα φτιαχνω  και ειναι φρεσκια η παστα) προ 4 μηνου με εξτρα αλλη παστα.articsilver

το κουτι εχει 2 20αριδες μπροστα και εναν 12 πισω εχει θεση για πανω μεχρι 3 επι 14

το ερωτημα ειναι αν μπορει απο chipset να σβηνει δεν το θυμαμαι αυτο και δεν ειδα κατι.

ακομα στο mobo δεν βρισκω καπου να δινει οριο σε cpu ωστε να σβηνει σε ολα τα αλλα mobo εχει

το κουτι το ανοιξα βασικα για να δω και οχι για airflow.

απλα το ανεφερα και βασικα επεσε η θερμοκρασια κατα 2 βαθμους μολις το ανοιξα .

που στο καλο ειναι το cpu οριο σε θερμοκρασια?

psu be quite 850w

Επεξ/σία από kinitos
Δημοσ.

Εχεις το MSi afterburner? OverdriveNtool? ποιο απο τα δυο. Δες αυτα μηπως πειραξει κατα λαθος τους χρονισμους του στην καρτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  1. κανενα απο τα δυο δεν εχω βλεπω με cpuid hwmonitor

temp idle.JPG

Επεξ/σία από kinitos
Δημοσ.

Πρέπει να σιγουρευτείς οτι φταίνε οι θερμοκρασίες, μην κυνηγάς φαντάσματα άσκοπα. Παίξε έχοντας ανοιχτό το hwmonitor και παρακολούθα τι θερμοκρασίες παίζουν οταν κλείσει. Αν δεν φταίνε οι θερμοκρασίες πρέπει να πας παρακάτω, να εξετάσεις άλλα πράγματα. Bios update υπάρχει άλλο παραπάνω για το motherboard σου?

Δημοσ.

update εχω το τελευταιο και στο μονιτορ οταν σβηνει ειναι αργα δεν βλεπω .βασικα κανα προγραμμα να κανει εγραφη θερμοκρασιας παιζει?αν θυμαμαι καλα το afterburner το κανει η οχι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θυμάμαι ποιο μπορεί να κρατήσει log. Αν μπορείς παίξε σε window mode ώστε να βλέπεις δίπλα και παραθυράκι με τα temps

Επεξ/σία από Stamer
Δημοσ.

τσέκαρε τα ρεύματα στο 12v 5v και cpu (εγώ έχω σταθερά volt) δες αν είναι σταθερά μόνο 5% απόκλιση επιτρέπετε

Δημοσ.

Μαλλον κατεληξα σε υπερθέρμανση τροφοδοτικού.

Εχει θηκη που κλεινει μεσα το τροφοδοτικο το εχω βγαλει μισο εξω οσο με αφηνε τα καλώδια. Και δεν σβήνει. Τωρα το παω πισω ως προβληματικό η οχι;

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, kinitos είπε

Μαλλον κατεληξα σε υπερθέρμανση τροφοδοτικού.

Εχει θηκη που κλεινει μεσα το τροφοδοτικο το εχω βγαλει μισο εξω οσο με αφηνε τα καλώδια. Και δεν σβήνει. Τωρα το παω πισω ως προβληματικό η οχι; 

Εννοείται ότι το πας πίσω χωρίς καμία κουβέντα, αν έχεις καταλήξει ότι είναι από αυτό.

Δημοσ.

καλά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ άπλα ρώτησα αν πάει για θερμοκρασία πίσω η μπορεί να θεωρείται οκ.συν οτι μπορεί να φταίει το κουτί ας πούμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...