Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Φίλε τα threads δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια. 

😎

Mάλιστα. 6c ο 1ος, 6c / 6t ο 2ος. Στις σκληρές σκηνές εκεί μέσα στην πολη 30% πάνω ο 12threados...

Eπίσης οι κονσόλες έχουν 5 πρός χρήση πυρήνες, τα άλλα τα τρώει το OS. Και τι πυρήνες, jaguar στα 1.8ghz...

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

δωσε πονο AMD μοιρασε εγκεφαλικα στους haters...Εκει στην Ιντελ τελιωνουν οι καρτελες των λεξοτανιλ το γυρνανε στα βαρια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως ακριβώς θα χρειάζεσαι 8 cores, όταν μελλοντικά θα παίζεις σε αναλύσεις από 1440p και πάνω (μην πούμε minimum 4k), εκεί που το bottleneck είναι πλέον η gpu?

Πάρτε το χαμπάρι, το 1080p gaming πεθαίνει και θα πεθάνει ολοκληρωτικά με τις νέες κονσόλες.

Αν θες βέβαια μετά το 2021 να λέγεσαι "νοσταλγικός" θα υπάρχει και το 720p (μαζί με το 1080p), για σένα που ξέμεινες στις παλιές συνήθειες..🤣

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, music_lover είπε

Πως ακριβώς θα χρειάζεσαι 8 cores, όταν μελλοντικά θα παίζεις σε αναλύσεις από 1440p και πάνω (μην πούμε minimum 4k), εκεί που το bottleneck είναι πλέον η gpu?

Πάρτε το χαμπάρι, το 1080p gaming πεθαίνει και θα πεθάνει ολοκληρωτικά με τις νέες κονσόλες.

Αν θες βέβαια μετά το 2021 να λέγεσαι "νοσταλγικός" θα υπάρχει και το 720p (μαζί με το 1080p), για σένα που ξέμεινες στις παλιές συνήθειες..🤣

Πως θα πεθανει ακριβως σε τοσο συντομο διαστημα οταν το minimum σε καρτα γραφικων για 1440p (επιδοσεις 2060/Vega 56) σημερα ξεκινανε απο 300+ ευρω και θα γινουν ακομη ακριβοτερες και ενα αντιστοιχο monitor θελει αλλα τοσα? 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, music_lover είπε

Με αυτήν την λογική δεν θέλουμε δυνατούς CPU γιατί από το 480p πήγαμε στο 720 και από το 720 πήγαμε στο 1080.

Επίσης πλέον το high fps gaming είναι γεγονός πιο πολύ από ποτέ λόγο των βελτιωμένων monitors και σε εύρος Hz και λόγο των χαμηλών τιμών σε σχέση με το παρελθόν, και συνήθως high hz = μέτρια ανάλυση (το κλασικό 1080p πλέον)

Κάτι τελευταίο, πότε είναι αυτό το "μελλοντικά" ; Σε 3/4 χρόνια ; Τότε οι GPU θα είναι ΠΟΛΥ ανώτερες και δεν θα κάνουν bottleneck τους CPU όπως τώρα στο ~1440p ++

Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Φίλε τα threads δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια. Όπως επίσης τα threads δεν είναι πυρήνες. Κύρια αξιοποίηση τους είναι για rendering κ εργασίες γενικότερα. Η ιστορία έχει δείξει ότι το υψηλό ipc και υψηλές συχνότητες παίζουν ρόλο στο gaming, όχι επειδή το λέω εγώ. Με την λογική σου οι νέες κονσόλες θα έπρεπε να έχουν 16 πυρηνο μιας κ οι τωρινές έχουν τεχνολογίας jaguar cores ( που είναι χειρότεροι από τον fx8350). 

Φίλε μου ακόμη δεν έψαξες i3 8100 vs 2400g με 1060 να δεις αν παίζουν ρόλο τα threads... Φυσικά και παίζουν ρόλο! Δεν είπε κανείς ότι είναι πυρήνες... Όμως ένας 6/12 έχει μεγαλύτερα περιθώρια ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ από έναν 6/6...ψαξτο λιγάκι θα δεις ότι έχω δίκιο... Και σε παιχνίδια... Αλλιώς ο 8100 θα ήταν μπροστά από τον 2400g στα νέα παιχνίδια...η πραγματικότητα είναι όμως ότι ο 2400g κάνει σβούρες γύρω από τον 8100 και σε παιχνίδια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, patentas11 είπε

Μια χαρά είναι. Αν είχα κι εγώ χρήματα κάτι αντίστοιχο θα έκανα. Μια ερώτηση φίλε, επειδή έχω κι εγώ τις ίδιες μνήμες σε 2x8gb, έχεις κοιτάξει ποια chip φοράνε εσένα? CJR?

Δεν έχω κοιτάξει καθόλου ποιο έχουν. 

44 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Φίλε μου ακόμη δεν έψαξες i3 8100 vs 2400g με 1060 να δεις αν παίζουν ρόλο τα threads... Φυσικά και παίζουν ρόλο! Δεν είπε κανείς ότι είναι πυρήνες... Όμως ένας 6/12 έχει μεγαλύτερα περιθώρια ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ από έναν 6/6...ψαξτο λιγάκι θα δεις ότι έχω δίκιο... Και σε παιχνίδια... Αλλιώς ο 8100 θα ήταν μπροστά από τον 2400g στα νέα παιχνίδια...η πραγματικότητα είναι όμως ότι ο 2400g κάνει σβούρες γύρω από τον 8100 και σε παιχνίδια.

Δεν έχω λόγο να ψάξω συγκριτικό γι αυτούς  τους δύο επεξεργαστές(που μου είναι και αδιάφοροι στην τελική). Για κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει έναν απ' αυτούς ας ψάξει. 

Επεξ/σία από andreas84gr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, oceanborngr είπε

Πως θα πεθανει ακριβως σε τοσο συντομο διαστημα οταν το minimum σε καρτα γραφικων για 1440p (επιδοσεις 2060/Vega 56) σημερα ξεκινανε απο 300+ ευρω και θα γινουν ακομη ακριβοτερες και ενα αντιστοιχο monitor θελει αλλα τοσα? 

Οι τιμές στις κάρτες θα πέσουν σύντομα, λόγω ανταγωνισμού από την amd. Το ίδιο και στις οθόνες, λόγω κορεσμού της 1080p ανάλυσης.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Για μια 5 ετια είχα τον fx 8350 που ήταν εξαιρετικός. 8 πυρηνο είχα, 8 πυρηνο πήρα παλι (ασε εκτός τα threads η ουσία είναι ότι είναι 8 core).  Τον πήρα από δική μου μουρλια μιας κ τον βρήκα αρκετά φτηνότερα αλλά δεν μου χρειάζεται τόση δύναμη στο gaming. Είναι όντως υπερβολικός. 

Εγώ 5 χρόνια με τον fx-6300, 6πύρηνος, εξαιρετικός ακόμα και για σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι η AMD τον πουλάει ακόμα (βλέπε Amazon). Σφαίρα για δουλειές γραφείου και πολύ καλός για ελαφρύ gaming. Τον έδωσα με βαριά καρδιά.

• Like 3
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Eνας 6/12 παιζει σαν 8core καθαρος σε επιδοσεις. 7.8 για την ακριβεια.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Βασικά λάθος δικό μου. Ούτε καν 8 πυρήνες δεν χρειάζεσαι για gaming. 6 πυρήνες με γρήγορο χρονισμό είναι υπέρ αρκετοί. Τώρα αν θες μελλοντικά να είσαι οκ, 8 είναι αρκετοί. Κανένας developer δεν έχει τερματίσει σε παιχνίδι 6 πυρηνο επεξεργαστή. 

Λογικά οι βλάκες developer του battlefield V ..... γιατί όλοι έχουμε προβλήματα με high end Pc .... και κάποιοι με hyper pc ...... όποτε μάλλον αυτοί 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Phoenix4 είπε

Με αυτήν την λογική δεν θέλουμε δυνατούς CPU γιατί από το 480p πήγαμε στο 720 και από το 720 πήγαμε στο 1080.

Επίσης πλέον το high fps gaming είναι γεγονός πιο πολύ από ποτέ λόγο των βελτιωμένων monitors και σε εύρος Hz και λόγο των χαμηλών τιμών σε σχέση με το παρελθόν, και συνήθως high hz = μέτρια ανάλυση (το κλασικό 1080p πλέον)

Κάτι τελευταίο, πότε είναι αυτό το "μελλοντικά" ; Σε 3/4 χρόνια ; Τότε οι GPU θα είναι ΠΟΛΥ ανώτερες και δεν θα κάνουν bottleneck τους CPU όπως τώρα στο ~1440p ++

Το high fps gaming είναι πολύ μικρό σε ποσοστό χρηστών, όπως είναι τώρα το 1440p και 4k gaming. Απλά η πλειοψηφία των αγοραστών έχουν την τάση να αγοράζουν οθόνες με βάση κυρίως την ανάλυση τους,μετά το μέγεθος,μετά την τεχνολογία πίσω από αυτές, μετά την εργονομία και κάπου στο τέλος τα hrz. Ετσί λοιπόν είναι πολύ πιο πιθανό να γεμίσουμε στο μέλλον με οθόνες υψηλότερης ανάλυσης πάρα με οθόνες των πολλών hrz. Το μελλοντικά είναι το 2021, το έγραψα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Plig88 είπε

Λογικά οι βλάκες developer του battlefield V ..... γιατί όλοι έχουμε προβλήματα με high end Pc .... και κάποιοι με hyper pc ...... όποτε μάλλον αυτοί 

Ας κοιταξουν να εκμεταλλευονται σωστα τα 4-6 core χωρις stutter και μετα ας πανε σε περισσοτερους...οπως και σε πολλα αλλα οπου φορτωνουν denuvo κλπ...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το high fps gaming είναι πολύ μικρό σε ποσοστό χρηστών, όπως είναι τώρα το 1440p και 4k gaming. Απλά η πλειοψηφία των αγοραστών έχουν την τάση να αγοράζουν οθόνες με βάση κυρίως την ανάλυση τους,μετά το μέγεθος,μετά την τεχνολογία πίσω από αυτές, μετά την εργονομία και κάπου στο τέλος τα hrz. Ετσί λοιπόν είναι πολύ πιο πιθανό να γεμίσουμε στο μέλλον με οθόνες υψηλότερης ανάλυσης πάρα με οθόνες των πολλών hrz. Το μελλοντικά είναι το 2021, το έγραψα.

Με την απήχηση που έχουν πλέον τα παιχνίδια τύπου fortnite και apex και τα άτομα που streamaroun αυτά τα παιχνίδια όπως shroud και ninja δεν νομίζω να νοιάζεται τόσο ο κόσμος για το 4Κ (σε μία 25' οθόνη) όσο για τα Hz.

Tο high fps gaming έχει μεγαλύτερη απήχηση από το 4K gaming γιατί πιο εύκολα τερματίζεις ένα παιχνίδι στα 144fps από να το να τερματίσεις την 4Κ ανάλυση

Αυτό βλέπω και από τα άτομα που γνωρίζω, κανείς δεν νοιάζεται για το 4Κ στο PC, είναι υπερβολή. Θες ακραία GPU για να μπορείς να παίξεις σε native ανάλυση.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Δεν έχω κοιτάξει καθόλου ποιο έχουν. 

Δεν έχω λόγο να ψάξω συγκριτικό γι αυτούς  τους δύο επεξεργαστές(που μου είναι και αδιάφοροι στην τελική). Για κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει έναν απ' αυτούς ας ψάξει. 

Στήνεις ολόκληρο επιχείρημα ότι τα παραπάνω cores είναι πλεονασμός, πας στο οτι τα threads είναι μόνο για rendering και δεν επωφελούν το gaming, και καταλήγεις στο οτι δεν έχει νόημα να δεις μια σύγκριση που αποδεικνύει το λάθος σου γιατί δεν σε ενδιαφέρει να αγοράσεις έναν από τους επεξεργαστές που έφερε ο φίλος ως παράδειγμα, το οποίο δεν είναι το point ούτως ή άλλως. Δεν είναι ντροπή να μην είμαστε πάντα σωστοί. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...