Προς το περιεχόμενο

Νέος 16-core επεξεργαστής Ryzen 9 3950X από την AMD

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μια 5 ετια είχα τον fx 8350 που ήταν εξαιρετικός. 8 πυρηνο είχα, 8 πυρηνο πήρα παλι (ασε εκτός τα threads η ουσία είναι ότι είναι 8 core).  Τον πήρα από δική μου μουρλια μιας κ τον βρήκα αρκετά φτηνότερα αλλά δεν μου χρειάζεται τόση δύναμη στο gaming. Είναι όντως υπερβολικός. 

Επεξ/σία από andreas84gr
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Για μια 5 ετιας είχα τον fx 8350 που ήταν εξαιρετικός. 8 πυρηνο είχα, 8 πυρηνο πήρα παλι (ασε εκτός τα threads η ουσία είναι ότι είναι 8 core).  Τον πήρα από δική μου μουρλια μιας κ τον βρήκα αρκετά φτηνότερα αλλά δεν μου χρειάζεται τόση δύναμη στο gaming. Είναι όντως υπερβολικός. 

Μια χαρά είναι. Αν είχα κι εγώ χρήματα κάτι αντίστοιχο θα έκανα. Μια ερώτηση φίλε, επειδή έχω κι εγώ τις ίδιες μνήμες σε 2x8gb, έχεις κοιτάξει ποια chip φοράνε εσένα? CJR?

Επεξ/σία από patentas11

μαρεσει που πρεπει να υπολογισετε τα εξοδα σας παλι για το μηχανιμα που θα φτιαξετε, απο την στιγμη που ειδατε 16πυρηνο gaming cpu, ενω ειχατε στο μυαλο σας τον 12πυρηνο.

λες και εχετε την δυνατοτητα αξιοποιησετε (οχι τον 12πυρηνο) εστω τον 8πυρηνο 😂

ενθουζιαστς τσ τσ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andreas84gr είπε

Λες χαζομάρες φίλε... Δεν χρειάζεται να σου αναλύσω κάτι περισσότερο

Ούτε εγώ χρειάζεται να αναλύσω, μια είκονα χίλιες λέξεις 😛 92% cpu usage σε 8700k 

wd2.jpg.6647766af4212febbe2a3c6aeb288611.jpg

Επεξ/σία από Ryzenlake

16 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Φίλε αυτό που δείχνεις είναι σε 1080p οπου ζοριζεται ο επεξεργαστής αρκετά περισσότερο. Αυτό το κάνουν όλα τα gaming site για να δουν την ταχύτητα του επεξεργαστή. Δεν σημαίνει ότι σε ένα χρόνο η δύο δεν θα σου τρέχει παιχνίδια. Στο βίντεο μέχρι κ τον 8350κ έχει που είναι 5 ετιας κ το τρέχει μια χαρά. Μην ψαρωνετε απ' τους πολλούς πυρήνες. Κυρίως στους developers έχουν χρήση. 

1080p έχει το 90% της αγοράς είτε γιατί είναι φθηνά τα monitors είτε γιατί στο 1080p πιάνεις εύκολα πολλά hz σε monitor/fps σε games είτε γιατί μεγαλύτερη ανάλυση = ανάγκη για καλύτερη GPU και οι τιμές είναι άθλιες εδώ και 3 χρόνια αφού οι mainstream GPU από τα ~200 ευρώ έχουν πάει +300

Οπότε το 1080p μια χαρά δοκιμή είναι.

Οι Threadripper 3x σειρα που ειναι ομως?
Ηλπιζα να βγει συντομα(Αυγουστο-Σεπτεμβρη) ο 64 cores Threadripper 3990WX ξερω γω με τα 7 nm του αλλά πλεον δεν το βλεπω να γραφεται πουθενα οποτε τι θα γινει με αυτο?😕

3 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Δεν ξέρω τι λέτε για παιχνίδια που δεν θέλουν cores, εμένα ο 8700k μου σε μπόλικα παιχνίδια είναι 80-90% usage. 

Ξερναει fps ρε συ ομως σε 144αρα οθονη. Θελουμε cores οπως και να εχει ομως.

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Ξερναει fps ρε συ ομως σε 144αρα οθονη. Θελουμε cores οπως και να εχει ομως.

Σίγουρα, αλλά τα ξερνάει επειδή έχεις τα cores, και τα games τα χρησιμοποιούνε. Εδώ έχει άτομα που σου λένε πάνω από 4 cores δεν βλέπουν τα παιχνίδια, και το δικό μου τιγκάρι με 12 :P 

• Like 1

1 λεπτό πριν, Ryzenlake είπε

Σίγουρα, αλλά τα ξερνάει επειδή έχεις τα cores, και τα games τα χρησιμοποιούνε. Εδώ έχει άτομα που σου λένε πάνω από 4 cores δεν βλέπουν τα παιχνίδια, και το δικό μου τιγκάρι με 12 :P 

Ε καλα τους τα ειπαν αφου. Το μελλον ειναι πολυπύρηνο και ας λενε οτι θελουν. Ειδικα με τις νεες κονσολες και τους 8 πυρηνες ολοι οι devs θα δουλευουν αρκετα περισσοτερα cores. Θα δουμε ωραια πραγματα ομως. 

• Like 1

17 ώρες πριν, TsoliasGR είπε

Σαν ιντελ φανμποι ενα εχω να πω...Εαν η κοκκινη ομαδα μπορεσει να ελενξει λιγο τις θερμοκρασιες τοτε μετα τον athlon θα ξαναφτιαξω amd.Αλλα πραγματικα με εκπλησσει ευχαριστα συνεχεια αυτη η εταιρια....

7nm λιθογραφία και κολημενο IHS πανω στο cpu και οχι οδοντοκρεμα ανάμεσα οπως κανει η μπλε ομαδα...η amd κατ'εμε παρουσιάζει πλεον το καλυτερο performance/watt και καλυτερη θερμικη αποδοση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Πάρε αν έχεις το χρήμα ενα 16 πυρηνο για gaming και όταν δεις ότι δεν θα σου τρέχει καλά τα παιχνίδια θα κλαις. Ξεχάσατε μάλλον ότι μόλις βγήκε η πρώτη γενιά threadripper όλοι έτρεξαν να δουν πως θα τα πηγαίνει στα παιχνίδια. Ακόμα και τα gaming site. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, καθότι έβγαζαν λιγότερα frames και με προβλήματα. Μάλιστα η ίδια η AMD έδωσε επιλογή για απενεργοποιηση των μισων πυρήνων όταν παίζεις. Ο βασικός κορμός στα παιχνίδια δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια. Θέλουν λίγο αριθμό πυρήνων επεξεργαστή με όσο το δυνατό μεγαλύτερη συχνότητα. Γιατί νομίζεις η Intel κερδίζει τόσα χρόνια στο Gaming? Γιατί επίσης η AMD προσπαθεί να βελτιώσει το ipc και τις συχνότητες των zen επεξεργαστών? Φυσικά τα πάει εξαιρετικά και έχει σχεδόν φτάσει την Intel. Όλα αυτά για το gaming πάντα. 

Ψιτ θα στο χαλάσω συγνώμη αλλά ρίξε ένα ψάξιμο στο youtube i3 8100 vs 2400g ή i5 7600k vs r5 1600 που και τα δύο ιντελ έχουν μεγαλύτερο single core performance... Δες τι γίνεται σε νέα παιχνίδια... Του κουτρούλη ο γάμος... Ακόμη και στοκ τα amd... Φυσικά πάντα σε 1080p που παίζει ρόλο ο cpu... Τα intel πρότειναν πριν 1,5 - 2 χρόνια οι φωστήρες... Τα παιχνίδια άρχισαν και θέλουν πυρήνες, μάλιστα όχι φέτος... Από το τέλος του 17 και μετά σιγά σιγά θέλουν ισορροπία ανάμεσα σε αριθμό πυρήνων και συχνότητα... Και όταν θα μπουν 8 πυρήνες στις κονσόλες τότε ακόμη πιο έντονο θα γίνει το φαινόμενο... Δεν είναι χαζή ούτε η intel που έβαλε εξαπυρηνα και οχταπυρηνα στο παιχνίδι... Απλά οι άλλοι με την αρχιτεκτονική που έχουν με τα κολλημένα ccx ξερνανε πυρήνες και τους κερνάνε στο κοινό για πλάκα... Με εξαιρετικά ποσοστά πετυχημένων τσιπ, σε μια γραμμή παραγωγής κλπ κλπ κλπ...έστρωσαν καλά και τώρα αρχίζουν να απολαμβάνουν τους κόπους τους... Ας τρέξει η intel τώρα... Εγώ περίμενα τα πολύ μικρά της intel φέτος, τους αντικαταστάτες των j5005, n5000 κλπ κλπ για htpc αλλά βλέπω το roadmap άλλαξε και δεν έχει τίποτα φέτος... Ελπίζω γιατί τους έπιασε και τρέχουν...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Ψιτ στο χαλάσω συγνώμη αλλά ρίξε ένα ψάξιμο στο youtube i3 8100 vs 2400g ή i5 7600k vs r5 1600 που και τα δύο ιντελ έχουν μεγαλύτερο single core performance... Δες τι γίνεται σε νέα παιχνίδια... Του κουτρούλη ο γάμος... Ακόμη και στοκ τα amd... Φυσικά πάντα σε 1080p που παίζει ρόλο ο cpu... Τα intel πρότειναν πριν 1,5 - 2 χρόνια οι φωστήρες... Τα παιχνίδια άρχισαν και θέλουν πυρήνες, μάλιστα όχι φέτος... Από το τέλος του 17 και μετά σιγά σιγά θέλουν ισορροπία ανάμεσα σε αριθμό πυρήνων και συχνότητα... Και όταν θα μπουν 8 πυρήνες στις κονσόλες τότε ακόμη πιο έντονο θα γίνει το φαινόμενο...

8 πυρήνες υπάρχουν κ στις τωρινές κονσόλες. Ψάξου λίγο καλύτερα. 😉 Επίσης το γεγονός ότι κάποιο παιχνίδι έχει υψηλό usage στον επεξεργαστή δεν σημαίνει αυτόματα ότι σε κάνα χρόνο ή δύο ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θαναι για απόσυρση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

8 πυρήνες υπάρχουν κ στις τωρινές κονσόλες. Ψάξου λίγο καλύτερα. 😉 Επίσης το γεγονός ότι κάποιο παιχνίδι έχει υψηλό usage στον επεξεργαστή δεν σημαίνει αυτόματα ότι σε κάνα χρόνο ή δύο ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θαναι για απόσυρση. 

8 πυρήνες της πλάκας έχουν οι κονσόλες φιλτατε, εσύ ψαξου καλύτερα... Είναι σαν τους 8 πυρήνες των fx8350...γιαλατζι Ντολμά... Ρίξε ένα ψάξιμο σε αυτά που σου είπα... Δεν έχουν απλά υψηλότερο usage, υπάρχουν σημεία που γίνονται unplayable παιχνίδια με stuttering... Και εδώ είμαστε το γεροσαπακι ο r5 1600@3,9 θα πηγαίνει καλύτερα από τα 6c/6t της intel πολύ σύντομα στα νέα παιχνίδια...Παρότι δεν πλησιάζει τις συχνότητες τους... Έχει ακόμη 6threads καβάτζα... Τα ίδια που κάνει ο 2400g σε σχέση με 8100... Φυσικά ξαναλέω όλα αυτά σε 1080p gaming... Σε 1440p και επάνω ότι και να πάρεις από τα τελευταία 2 χρόνια σε επεξεργαστή με 6 πυρήνες και πάνω σχεδόν το ίδιο θα είναι... Θέλει κάρτα εκεί...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 3

4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

8 πυρήνες της πλάκας έχουν οι κονσόλες φιλτατε, εσύ ψαξου καλύτερα... Είναι σαν τους 8 πυρήνες των fx8350...γιαλατζι Ντολμά... Ρίξε ένα ψάξιμο σε αυτά που σου είπα... Δεν έχουν απλά υψηλότερο usage, υπάρχουν σημεία που γίνονται unplayable παιχνίδια με stuttering... Και εδώ είμαστε το γεροσαπακι ο r5 1600@3,9 θα πηγαίνει καλύτερα από τα 6c/6t της intel πολύ σύντομα στα νέα παιχνίδια...Παρότι δεν πλησιάζει τις συχνότητες τους... Έχει ακόμη 6threads καβάτζα...

Φίλε τα threads δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια. Όπως επίσης τα threads δεν είναι πυρήνες. Κύρια αξιοποίηση τους είναι για rendering κ εργασίες γενικότερα. Η ιστορία έχει δείξει ότι το υψηλό ipc και υψηλές συχνότητες παίζουν ρόλο στο gaming, όχι επειδή το λέω εγώ. Με την λογική σου οι νέες κονσόλες θα έπρεπε να έχουν 16 πυρηνο μιας κ οι τωρινές έχουν τεχνολογίας jaguar cores ( που είναι χειρότεροι από τον fx8350). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...