Προς το περιεχόμενο

Νέος 16-core επεξεργαστής Ryzen 9 3950X από την AMD

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Ξέρεις το να είσαι φαν μπόι με κάτι δεν απόλυτα κακό. Το να συνδυάσεις τον φανμποισμο με την ασχετοσυνη σε κάνει δύο φορές πιο ακατάλληλο κ για το οτιδήποτε. Πάντως με κατέπληξες που γνωρίζεις κ τον Αϊνστάιν..

Δεν ψηφίζεις καν ακόμη ε; Πανελλήνιες; Ποιος είναι άσχετος ευτυχώς το κρίνει ο κόσμος... Τόσοι σου λένε το ίδιο εσύ εκεί... χτύπα το κεφάλι στον τοίχο δεν πειράζει... Άντε συνέχισε διάβασμα τώρα Τρίτη έχεις μάθημα... Άσε τα φόρουμ για αυτούς που έχουν κάνει κάτι στη ζωή τους πρώτα... Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου εύχομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

6 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Κοντά ξε κοντά ποδαρια αυτή τη στιγμή τα παίζει όλα άνετα κ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτό λέω εδώ κ τόσα σχόλια. Ότι για την ώρα δεν μετράνε τα threads. Για αργότερα σε βάθος χρόνου οκ συμφωνώ μαζί σου. 

Oτάν λές δεν μετράνε τα threads εννοείς το hyperthreading? Προφανώς και μετράνε, απλά ο 8600k το αναπληρώνει με φυσικούς πυρήνες. Ο 7700k ας πούμε είναι ένας 7600k με hyperthreading. Ε στα games ίσα πανιά με τον 8600k είναι

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Στο τελευταίας γενιάς Division 2 βλέπουμε ότι από 4/8 σε 6/12(50% αύξηση) έχουμε 21% αύξηση επιδόσεων. Χοντρικά αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι 8 φυσικά cores(χωρίς ΗΤ που μπερδεύει τα πράγματα) για να είσαι απόλυτα άνετος(να τερματίζεις όλες τις κάρτες σε 1080p) σε τέτοια άκρως απαιτητικά games.

Το ίδιο θα γίνει και με τη νέα γενιά κονσολών. Θα χρειαζόμαστε περίπου 12 με 16 threads στο pc. Δεν θα γίνει βέβαια αμέσως αυτό.

Σε χαίρομαι ορισμένες φορές φιλτατε. Έχουμε ειρωνευτεί ο ένας τον άλλο εδώ μέσα αλλά αλήθεια ορισμένες φορές σε χαίρομαι που μιλάς λογικά... Μπράβο χωρίς καμία ειρωνεία. Ακόμη και αν διαφωνούμε στο θέμα του πότε θα είναι έτοιμοι οι devs για τις νέες κονσόλες... Μην ξεχνάς ότι στις προηγούμενες δεν είχαμε πολυπυρηνα στους υπολογιστές... Τώρα έχουμε... Δεν είναι ακριβώς ίδια κατάσταση. Και πάλι μπράβο για την άποψη που εξεφρασες από μένα και για τον τρόπο που την εξεφρασες.

7 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Oτάν λές δεν μετράνε τα threads εννοείς το hyperthreading? Προφανώς και μετράνε, απλά ο 8600k το αναπληρώνει με φυσικούς πυρήνες. Ο 7700k ας πούμε είναι ένας 7600k με hyperthreading. Ε στα games ίσα πανιά με τον 8600k είναι

Επιμένεις και κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς άσχετος και κολλημένος και εσύ... Αφού λέμε δεν μετράνε τα threads!!!! Τώρα άσχετο που ο 2400g κάνει σβούρες γύρω από τον 8100 που έχει τα μισά threads... Τυχαίο είναι!!!! Δεν νιώθεις βρε παιδί μου; 😉 Σε λίγο καιρό θα σου λέω και το ίδιο για τα 6/12 vs 6/6... Και εκεί τυχαίες θα είναι οι σβούρες...

Επεξ/σία από dimoskoutr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Ναι αυτό εννοούσα εν συντομία γράφω threads. Ναι συμφωνώ σε αυτό που λες για τον 8600κ. Ισχύει. Αν μη τι άλλο είσαι συννενοησιμος και λογικός κ ας διαφωνούμε σε κάποια πράγματα. Όχι σαν τον Αϊνστάιν από πάνω...

Επεξ/σία από andreas84gr

Ένας 4/8 cpu είναι σαν 5.8 φυσικοί πυρήνες. 7700k=8600k δηλαδη. 8700k=9700k. Απλά μερικά παιχνίδια δεν αξιοποιούν σωστά τα επιπλέον threads και βλέπουμε λίγο μειωμένα νούμερα. 

• Like 1

23 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Σε χαίρομαι ορισμένες φορές φιλτατε. Έχουμε ειρωνευτεί ο ένας τον άλλο εδώ μέσα αλλά αλήθεια ορισμένες φορές σε χαίρομαι που μιλάς λογικά... Μπράβο χωρίς καμία ειρωνεία. Ακόμη και αν διαφωνούμε στο θέμα του πότε θα είναι έτοιμοι οι devs για τις νέες κονσόλες... Μην ξεχνάς ότι στις προηγούμενες δεν είχαμε πολυπυρηνα στους υπολογιστές... Τώρα έχουμε... Δεν είναι ακριβώς ίδια κατάσταση. Και πάλι μπράβο για την άποψη που εξεφρασες από μένα και για τον τρόπο που την εξεφρασες.

Έχεις ένα σοβαρό point σε αυτό, αλλά όσο περισσότερο παραλληλίζεις τόσο δυσκολότερος γίνεται ο προγραμματισμός και το debugging.

16 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Έχεις ένα σοβαρό point σε αυτό, αλλά όσο περισσότερο παραλληλίζεις τόσο δυσκολότερος γίνεται ο προγραμματισμός και το debugging.

Συμφωνώ ότι γίνεται πιο απαιτητικός ο προγραμματισμός και μπορείς να παραλληλίσεις μέχρι ένα σημείο... Αλλά η τεχνολογία προχωράει και είναι αστείο να μας κρατάνε πίσω οι devs... Θα αναγκαστούν να συμβαδίσουν...

31 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Ναι αυτό εννοούσα εν συντομία γράφω threads. Ναι συμφωνώ σε αυτό που λες για τον 8600κ. Ισχύει. Αν μη τι άλλο είσαι συννενοησιμος και λογικός κ ας διαφωνούμε σε κάποια πράγματα. Όχι σαν τον Αϊνστάιν από πάνω...

Τι συμφωνείς βρε πανελλήνιες, εδώ και 15 ποστ σου μας λες ότι δεν μετράνε τα threads... διπολική προσωπικότητα; Σωραιος... Άντε διάβασμα...

4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Συμφωνώ ότι γίνεται πιο απαιτητικός ο προγραμματισμός και μπορείς να παραλληλίσεις μέχρι ένα σημείο... Αλλά η τεχνολογία προχωράει και είναι αστείο να μας κρατάνε πίσω οι devs... Θα αναγκαστούν να συμβαδίσουν...

Τι συμφωνείς βρε πανελλήνιες, εδώ και 15 ποστ σου μας λες ότι δεν μετράνε τα threads... διπολική προσωπικότητα; Σωραιος... Άντε διάβασμα...

Βρε Αϊνστάιν άκου. Όση πιθανότητα υπάρχει να μάθεις σε ένα γάιδαρο πυρηνική φυσική άλλη τόση έχεις κ εσύ να καταλάβεις(δυστυχώς) κάποια πολύ απλά πράγματα που γράφω εδώ κ 15 ποστ όπως λες. Πράγματα που επανειλημμένως τόνισα ότι δεν τα βγάζω απ' το κεφάλι μου αλλά προέρχονται από ανθρώπους επαγγελματίες που γράφουν στα μεγαλύτερα site του κόσμου. Για αυτό άστο.. άστο να πάει..Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι μαζί μου απ' τι στιγμή που δεν σου αρέσει τι γράφω. Δεν θυμάμαι να ασχολήθηκα εγώ με σένα εξαρχής.

Τοσα χρονια μας κρατουσαν πισω intel/amd στο θεμα των πυρηνων οχι οι devs. Οι devs θα δουλεψουν πανω σε οτι τους δωσουν. Σιγουρα θα δυσκολευτουν αρχικα αλλα μολις οι μηχανες ωριμασουν και μαθουν να αξιοποιουν σωστα τους πυρηνες θα δουμε πολυ ωραια πραγματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, andreas84gr είπε

Βρε Αϊνστάιν άκου. Όση πιθανότητα υπάρχει να μάθεις σε ένα γάιδαρο πυρηνική φυσική άλλη τόση έχεις κ εσύ να καταλάβεις(δυστυχώς) κάποια πολύ απλά πράγματα που γράφω εδώ κ 15 ποστ όπως λες. Πράγματα που επανειλημμένως τόνισα ότι δεν τα βγάζω απ' το κεφάλι μου αλλά προέρχονται από ανθρώπους επαγγελματίες που γράφουν στα μεγαλύτερα site του κόσμου. Για αυτό άστο.. άστο να πάει..Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείσαι μαζί μου απ' τι στιγμή που δεν σου αρέσει τι γράφω. Δεν θυμάμαι να ασχολήθηκα εγώ με σένα εξαρχής.

Μάζεψε το αλεξίπτωτο μην μπλέξεις τα μπούτια σου όπως το μυαλό σου πανελλήνιες... Σου έβαλα και βίντεο από τους επαγγελματίες του χώρου αλλά εσύ τίποτα... Επίσης το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις εσύ ο ίδιος να το ψάξεις... Άντε διάβασμα πέρασε η μερα και δεν έκανες τίποτα... Και όσο απαντάς με ειρωνεία σε όποιον δεν σου αρέσει η γνώμη του τόσο θα ασχολούμαι. :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr

3 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Μάζεψε το αλεξίπτωτο μην μπλέξεις τα μπούτια σου όπως το μυαλό σου πανελλήνιες... Επίσης το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις εσύ ο ίδιος να το ψάξεις... Άντε διάβασμα πέρασε η μερα και δεν έκανες τίποτα... Και όσο απαντάς με ειρωνεία σε όποιον δεν σου αρέσει η γνώμη του τόσο θα ασχολούμαι. :-)

Ρε συ θυμασαι τοτε που παρακολουθουσαμε τους ssd? 120 ο 500αρης 860evo 115 ο 860evo κτλ κτλ? Και τωρα παιζει 1tb nvme στα 115. Χαθηκαμε απο εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ρε συ θυμασαι τοτε που παρακολουθουσαμε τους ssd? 120 ο 500αρης 860evo 115 ο 860evo κτλ κτλ? Και τωρα παιζει 1tb nvme στα 115. Χαθηκαμε απο εκει.

Εγώ ακόμη το παρακολουθώ βρε, περιμένω 1tb 500mx κάτω από 100 να χτυπήσω. :-) Αν δεν κάνω λάθος είναι ακόμη λίγο πάνω από 100;;;

Επεξ/σία από dimoskoutr

3 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ ακόμη το παρακολουθώ βρε, περιμένω 1tb 500mx κάτω από 100 να χτυπήσω. :-) Αν δεν κάνω λάθος είναι ακόμη λίγο πάνω από 100;;;

Ρε συ τσεκαρε mp510 αστον τον mx500. Ιδια τιμη εχουν mx500/mp510. Λιγο offtopic αλλα ειπα να σπασω τον παγο με τη διαφωνια με το φιλο που εχετε.

2 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Αυτό που δεν καταλαβαινείς είναι ότι ο 9700k ανηκεί στους επεξεργαστές με τους πολλούς πυρήνες...αυτούς που λέμε δηλαδή οτι θέλουν τα παιχνίδια. Ο 7600k έχει το ίδιο IPC με τον 9700k, η διαφορά τους είναι τα 4 cores. Ε δες τον πως πάει στα games. Που λες να οφείλεται? 

Τα average FPS γενικά δεν έχουν σημασία. Για να κρατήσεις τα minimum πάνω απο 60 θές 6 cores ή 4c / 8threads. Τα σκέτα 4πυρήνα δεν κάνουν πλέον. Τώρα ναι, χαίρω πολύ αμά συγκρίνει 8πύρηνο με 8πύρηνο με 16 threads ε ναί, τι scaling να δείς? 

Είσαι εντελώς λάθος αδελφέ, και ο λόγος απλός. Όλα τα AAA games έχουν 60€. Αυτός που θα σκάσει 60€ να τα αγοράσει είναι που ενδιαφέρει τον developer. Ε αυτός που θα σκάσει 60€ δεν έχει ξεμείνει με 2 πύρηνο επεξεργαστή του 2006. Άλλωστε, η πραγματικότητα σε διαψεύδει. Χέστηκε η Ubisoft για  όσους ξέμειναν με παλιά CPU. Να θυμίσω το farcry 3 το 2012 έδειξε το μεσαίο δάχτυλο σε όσους δεν είχαν 4 threads. Δεν είναι οτι πήγαινε αργά το παιχνίδι...δεν ΕΤΡΕΧΕ! Σου πέταγε error!! To AC origins? Καλή τύχη με 4 πυρήνο. Το battlefield πίσω στο 2015? Με 4πυρηνο στο multiplayer άνοιγες αλεξίπτωτο.

Τώρα τι εννοείς έτσι τα φτιάχνουν οι devs δεν καταλαβαίνω. Εδώ και 3 χρόνια έχουμε παιχνίδια που τιγκάρουν τον 8700k μου....

Με έκανες και ξαναδιάβασα το post μου, νόμιζα ότι έγραψα λάθος τα cores..σε 6 cores αναφέρθηκα, τώρα εσύ γιατί αναφέρεσαι σε 4 cores δεν κατάλαβα..

Επίσης 60 ευρώ έχουν οι 3A τίτλοι στην κονσόλα, όχι στο pc. Εκεί λόγω και του ανταγωνισμού των online stores βλέπεις γρήγορα τιμές κάτω από τα 50 ευρώ.

Και όπως ανέφερα αλλά μάλλον διάβασες επιγραμματικά, λόγω πολλών και διαφόρων λόγων, τα έσοδα απο τις πωλήσεις στις κονσόλες είναι περισσότερα για τους devs απο ότι στο pc.

2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Με πόσα threads; 😉 . Άρα σου έρχεται κάποιος και σου λέει θέλω να παίζω παιχνίδια, πες μου επεξεργαστή... Τον πας σε 6 πυρήνες; Καινούργιο λέμε... Θα πάθεις σε ένα χρόνο το πολύ αυτό που πάθανε όσοι πρότειναν στα μέσα του 17-18, 7500 και 7600 αντί για 1600 και 1600x... Καινούργιο μηχανάκι για gaming πας σε 8 πυρήνες... Γιατί και τότε τα στρουμφάκια φώναζαν ότι δεν χρειαζόμαστε 6 πυρήνες... Και έχει εδώ και 1 χρόνο που τους χρειαζόμαστε στο gaming... :-) Επίσης το 20 μπαίνουν στις κονσόλες δεν σημαίνει ότι το 20 θα αρχίσουν να αναπτύσσουν οι devs παιχνίδια για 8πυρηνα.... Σημαίνει θα είναι ήδη έτοιμοι το 20, θα έχουν αναπτύξει παιχνίδια...

Και φυσικά ένα καινούργιο pc θα το πάω στους 8 cores (αν θέλει να παίζει σε οθόνες με πολλά hrz-στα 60hrz και ένας 6 cores αρκεί) αλλά εγώ μίλησα αποκλειστικά για την έλλειψη ανάγκης αναβάθμισης όσων έχουν ήδη έναν cpu με 6 cores.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, music_lover είπε

Με έκανες και ξαναδιάβασα το post μου, νόμιζα ότι έγραψα λάθος τα cores..σε 6 cores αναφέρθηκα, τώρα εσύ γιατί αναφέρεσαι σε 4 cores δεν κατάλαβα..

Επίσης 60 ευρώ έχουν οι 3A τίτλοι στην κονσόλα, όχι στο pc. Εκεί λόγω και του ανταγωνισμού των online stores βλέπεις γρήγορα τιμές κάτω από τα 50 ευρώ.

Και όπως ανέφερα αλλά μάλλον διάβασες επιγραμματικά, λόγω πολλών και διαφόρων λόγων, τα έσοδα απο τις πωλήσεις στις κονσόλες είναι περισσότερα για τους devs απο ότι στο pc.

Και φυσικά ένα καινούργιο pc θα το πάω στους 8 cores (αν θέλει να παίζει σε οθόνες με πολλά hrz-στα 60hrz και ένας 6 cores αρκεί) αλλά εγώ μίλησα αποκλειστικά για την έλλειψη ανάγκης αναβάθμισης όσων έχουν ήδη έναν cpu με 6 cores.

Για το ότι δεν χρειάζεται καμία αναβάθμιση ένας 6πυρηνος για έναν μέσο gamer συμφωνώ απόλυτα για τώρα... Αλλά ένας 8 πυρηνος σε λίγο καιρό θα παίζει αρκετά καλύτερα τα νέα παιχνίδια... Μην νομίζεις και εγώ ένα r5 1600 έχω και αν δεν είχα ψωρα για αναβαθμίσεις δεν θα το έψαχνα τώρα... Με καλύπτει απόλυτα σε ότι παίζω και με ότι χρησιμοποιώ στον υπολογιστή ακόμη και σε στοκ ταχύτητες... Και θεωρώ ότι δεν κάνω ελαφριά χρήση με δύο οθόνες και μια τηλεόραση και μπόλικο multitasking... :-) what the hell εδώ για τα εντελώς απλά office, internet, ταινίες με καλύπτει και ο j5005 που έχω στο htpc στο σαλόνι... Βέβαια εκεί δεν παίζω...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...