Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ηταν νομος στα παλιοτερα παιχνιδια τα περισσοτερα παιχνιδια να μην scalaroun καλα σε πολλους πυρηνες ποσο μαλλον σε extra threads. Ηταν ευκολο για τους devs να γραφουν κωδικα σε 1-2-4 πυρηνες και να σου λενε θελω συχνοτητα για καλα fps παρα να καθονται να γραφουν για πολλους πυρηνες. Δεν υπηρχαν κιολας cpu στη mainstream κατηγορια με πανω απο 4 πυρηνες οποτε εδεσε το γλυκο. Τα τελευταια 2 χρονια με τους first zen ξεκινησαν να scalaroun δειλα δειλα 6 πυρηνες αρκετα παιχνιδια. Με τα threads καποια παιχνιδια εχουν αρνητικο scaling για αυτο βλεπετε να υπερτερει ενας 6/6 απο εναν 6/12. Οι devs μαθαινουν ομως οι μηχανες εξελίσσονται το dx12 ηρθε για να μεινει οποτε το μελλον θα ειναι αποκλειστικα πολυπυρηνο. Οσοι δεν το βλεπουν ας μεινουν σε εναν 4/4 και να χαιρονται.

Συμφωνώ απόλυτα και μου κάνει εντύπωση που ακόμη υπάρχει κόσμος που δεν το βλέπει... Εδώ η ίδια η intel πήγε σε ένα βράδυ (που λέει ο λόγος) σε 8/8 και 8/16... Θα έμενε σε 4/8 στην τελική αν ίσχυε αυτό που λέει το παλικάρι παραπάνω με τους λίγους πυρήνες...

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε

Συμφωνώ απόλυτα και μου κάνει εντύπωση που ακόμη υπάρχει κόσμος που δεν το βλέπει... Εδώ η ίδια η intel πήγε σε ένα βράδυ (που λέει ο λόγος) σε 8/8 και 8/16... Θα έμενε σε 4/8 στην τελική αν ίσχυε αυτό που λέει το παλικάρι παραπάνω με τους λίγους πυρήνες...

Αν ασχολουνται με παλιοτερα παιχνιδια ισως να μην το βλεπουν. Δυσκολα θα ξανα βγουν optimize παιχνιδια για λιγους πυρηνες οταν βρισκουμε 6core στα 130 ευρω και 8 core στα 150. Οταν δε βγουν και οι κονσολες που θα ειναι 8core εκει να δειτε τι εχει να γινει. Ελεγα οτι ημουν οσο πιο futureproof γινεται με τον 6core/12 threads πριν 1.5 χρονο. Και φετος βγαζουν 12/16core. Η amd ανεβασε το παιχνιδι παρα πολυ και σαν καταναλωτης και λατρεις της τεχνολογιας χαιρομαι για αυτο. Και μπορει αρχικα να ειναι ακριβες οι τιμες αλλα οπως το καθε ηλεκτρονικο θα πεσει η τιμη του συντομα και θα γινει προσιτο στην πλειοψηφια. 

• Like 2
Δημοσ.

Είναι ωραία όλα αυτά που λέτε,αλλά είναι προσωπικές σας απόψεις. Εγώ μιλάω μέσα από αριθμούς κ εκατοντάδες review κ αναλύσεις που έχω διαβάσει κ διαβάζω ακόμα. Όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος νωρίτερα ότι το ac παίζει καλύτερα στον 9900κ (μιας κ σε αυτόν έγινε η αναφορά) στο υπόλοιπο 98% των παιχνιδιών καλύτερες επιδόσεις είχε ο 9700κ, CPU χωρίς καθόλου threads. Αυτά λένε τα review κ οι αριθμοί. Επίσης καταλήγουν σε συμπέρασμα ότι αν κάποιος θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε gaming πάντα (με τα υψηλότερα frames-hz κλπ) τότε θα κοιτάξει επεξεργαστές με δυνατό ipc κ χρονισμους καθότι αυτά καθορίζουν ακόμα το gaming κ όχι τα πολλά threads. Συμφωνώ ότι το μέλλον του gaming είναι προς το multi thread κ το υποστηρίζω καθώς ήδη σιγά σιγά υλοποιείται με τα νέα παιχνίδια, αλλά για την ώρα τουλάχιστον δεν είναι προτεραιότητα για κάποιον που θέλει αποκλειστικά gaming στο pc του. Οπότε κάποιοι άλλοι δεν καταλαβαίνουν. Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αλλά των έγκυρων gaming sites, όπου κ τα αποδεικνύουν μέσα από τα τεστ κ reviews. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει καμιά σημασία το ποσό κοστίζει το hardware. Σημασία έχει το τι hardware κατέχει η πλειοψηφία των gamers.

Εσυ είσαι τώρα ένας developer που θέλει να πουλήσει το προϊόν του. Εχεις στα χέρια σου λίστες με το κατεχόμενο από τους υποψήφιους πελάτες hardware. Και βλέπεις μέσα πχ 4c/4t 30%, 4/8t 25%, 6c/6t 20%, 6c/12t 15%, 8c/8t 10%, 8c/16t 5% κτλ (τα νούμερα είναι υποθετικά αλλά θέλω να δώσω μια ιδέα). Για ποιους από τους παραπάνω κατόχους cpu θα ενδιαφερθείς περισσότερο? Για το 5% των 8c/16t ή για το 30% των 4c/4t? Μάντεψε.

Όταν με το καλό έρθουν στο τέλος του 2020 (καλό 2021 δλδ) οι νέες τούμπανο 8 cores κονσόλες που θα αναγκάσουν τους software developers να κατασκευάσουν ανάλογα games και αυτές οι νέες κονσόλες με τα νέα (optimized for τούμπανο 8core) games τους αναγκάσουν τους pc gamers να αγοράσουν με την σειρά τους ανάλογο hardware για να τα παίξουν τότε το ξανασυζητάμε.

Γιατί καλώς ή κακώς το console gaming οδηγεί τις εξελίξεις. Fact. Οσο δεν υπάρχει η ανάγκη για πολλά cores τόσο ο pc user δεν τα αγοράζει. Και γιατί δεν υπάρχει η ανάγκη για πολλά cores? Γιατί έτσι τα φτιαχνουν οι devs. Και γιατί έτσι τα φτιάχνουν οι devs? Γιατί πολύ απλά ενδιαφέρονται κυρίως για το παλιό hardware των κονσολων (ps4 και xbox one), επειδή έχουν εκεί μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, δίνουν λιγότερα χρήματα για την ανάπτυξη τους, έχουν να κάνουν με fixed hardware άρα λιγότερα προβλήματα, δεν υπάρχει εκεί πειρατεία για να χάσουν τα κέρδη τους, ολόκληρα στούντιο υποστηρίζονται-πληρώνονται απο τις sony και ms για αποκλειστικότητες κτλ κτλ, είναι δλδ ένας φαύλος κύκλος που κρατάει τις πωλήσεις hardware στο pc πίσω.

Τα λέμε από το 2021 λοιπόν, μέχρι τότε 6 cores και ξερό ψωμί.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, music_lover είπε

Δεν έχει καμιά σημασία το ποσό κοστίζει το hardware. Σημασία έχει το τι hardware κατέχει η πλειοψηφία των gamers.

Εσυ είσαι τώρα ένας developer που θέλει να πουλήσει το προϊόν του. Εχεις στα χέρια σου λίστες με το κατεχόμενο από τους υποψήφιους πελάτες hardware. Και βλέπεις μέσα πχ 4c/4t 30%, 4/8t 25%, 6c/6t 20%, 6c/12t 15%, 8c/8t 10%, 8c/16t 5% κτλ (τα νούμερα είναι υποθετικά αλλά θέλω να δώσω μια ιδέα). Για ποιους από τους παραπάνω κατόχους cpu θα ενδιαφερθείς περισσότερο? Για το 5% των 8c/16t ή για το 30% των 4c/4t? Μάντεψε.

Όταν με το καλό έρθουν στο τέλος του 2020 (καλό 2021 δλδ) οι νέες τούμπανο 8 cores κονσόλες που θα αναγκάσουν τους software developers να κατασκευάσουν ανάλογα games και αυτές οι νέες κονσόλες με τα νέα (optimized for τούμπανο 8core) games τους αναγκάσουν τους pc gamers να αγοράσουν με την σειρά τους ανάλογο hardware για να τα παίξουν τότε το ξανασυζητάμε.

Γιατί καλώς ή κακώς το console gaming οδηγεί τις εξελίξεις. Fact. Οσο δεν υπάρχει η ανάγκη για πολλά cores τόσο ο pc user δεν τα αγοράζει. Και γιατί δεν υπάρχει η ανάγκη για πολλά cores? Γιατί έτσι τα φτιαχνουν οι devs. Και γιατί έτσι τα φτιάχνουν οι devs? Γιατί πολύ απλά ενδιαφέρονται κυρίως για το παλιό hardware των κονσολων (ps4 και xbox one), επειδή έχουν εκεί μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, δίνουν λιγότερα χρήματα για την ανάπτυξη τους, έχουν να κάνουν με fixed hardware άρα λιγότερα προβλήματα, δεν υπάρχει εκεί πειρατεία για να χάσουν τα κέρδη τους, ολόκληρα στούντιο υποστηρίζονται-πληρώνονται απο τις sony και ms για αποκλειστικότητες κτλ κτλ, είναι δλδ ένας φαύλος κύκλος που κρατάει τις πωλήσεις hardware στο pc πίσω.

Τα λέμε από το 2021 λοιπόν, μέχρι τότε 6 cores και ξερό ψωμί

Σωστός.

Επεξ/σία από andreas84gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, music_lover είπε

Τα λέμε από το 2021 λοιπόν, μέχρι τότε 6 cores και ξερό ψωμί.

Με πόσα threads; 😉 . Άρα σου έρχεται κάποιος και σου λέει θέλω να παίζω παιχνίδια, πες μου επεξεργαστή... Τον πας σε 6 πυρήνες; Καινούργιο λέμε... Θα πάθεις σε ένα χρόνο το πολύ αυτό που πάθανε όσοι πρότειναν στα μέσα του 17-18, 7500 και 7600 αντί για 1600 και 1600x... Καινούργιο μηχανάκι για gaming πας σε 8 πυρήνες... Γιατί και τότε τα στρουμφάκια φώναζαν ότι δεν χρειαζόμαστε 6 πυρήνες... Και έχει εδώ και 1 χρόνο που τους χρειαζόμαστε στο gaming... :-) Επίσης το 20 μπαίνουν στις κονσόλες δεν σημαίνει ότι το 20 θα αρχίσουν να αναπτύσσουν οι devs παιχνίδια για 8πυρηνα.... Σημαίνει θα είναι ήδη έτοιμοι το 20, θα έχουν αναπτύξει παιχνίδια...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Είναι ωραία όλα αυτά που λέτε,αλλά είναι προσωπικές σας απόψεις. Εγώ μιλάω μέσα από αριθμούς κ εκατοντάδες review κ αναλύσεις που έχω διαβάσει κ διαβάζω ακόμα. Όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος νωρίτερα ότι το ac παίζει καλύτερα στον 9900κ (μιας κ σε αυτόν έγινε η αναφορά) στο υπόλοιπο 98% των παιχνιδιών καλύτερες επιδόσεις είχε ο 9700κ, CPU χωρίς καθόλου threads. Αυτά λένε τα review κ οι αριθμοί. Επίσης καταλήγουν σε συμπέρασμα ότι αν κάποιος θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε gaming πάντα (με τα υψηλότερα frames-hz κλπ) τότε θα κοιτάξει επεξεργαστές με δυνατό ipc κ χρονισμους καθότι αυτά καθορίζουν ακόμα το gaming κ όχι τα πολλά threads. Συμφωνώ ότι το μέλλον του gaming είναι προς το multi thread κ το υποστηρίζω καθώς ήδη σιγά σιγά υλοποιείται με τα νέα παιχνίδια, αλλά για την ώρα τουλάχιστον δεν είναι προτεραιότητα για κάποιον που θέλει αποκλειστικά gaming στο pc του. Οπότε κάποιοι άλλοι δεν καταλαβαίνουν. Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αλλά των έγκυρων gaming sites, όπου κ τα αποδεικνύουν μέσα από τα τεστ κ reviews. 

Αυτό που δεν καταλαβαινείς είναι ότι ο 9700k ανηκεί στους επεξεργαστές με τους πολλούς πυρήνες...αυτούς που λέμε δηλαδή οτι θέλουν τα παιχνίδια. Ο 7600k έχει το ίδιο IPC με τον 9700k, η διαφορά τους είναι τα 4 cores. Ε δες τον πως πάει στα games. Που λες να οφείλεται? 

Τα average FPS γενικά δεν έχουν σημασία. Για να κρατήσεις τα minimum πάνω απο 60 θές 6 cores ή 4c / 8threads. Τα σκέτα 4πυρήνα δεν κάνουν πλέον. Τώρα ναι, χαίρω πολύ αμά συγκρίνει 8πύρηνο με 8πύρηνο με 16 threads ε ναί, τι scaling να δείς? 

2 ώρες πριν, music_lover είπε

Είσαι εντελώς λάθος αδελφέ, και ο λόγος απλός. Όλα τα AAA games έχουν 60€. Αυτός που θα σκάσει 60€ να τα αγοράσει είναι που ενδιαφέρει τον developer. Ε αυτός που θα σκάσει 60€ δεν έχει ξεμείνει με 2 πύρηνο επεξεργαστή του 2006. Άλλωστε, η πραγματικότητα σε διαψεύδει. Χέστηκε η Ubisoft για  όσους ξέμειναν με παλιά CPU. Να θυμίσω το farcry 3 το 2012 έδειξε το μεσαίο δάχτυλο σε όσους δεν είχαν 4 threads. Δεν είναι οτι πήγαινε αργά το παιχνίδι...δεν ΕΤΡΕΧΕ! Σου πέταγε error!! To AC origins? Καλή τύχη με 4 πυρήνο. Το battlefield πίσω στο 2015? Με 4πυρηνο στο multiplayer άνοιγες αλεξίπτωτο.

Τώρα τι εννοείς έτσι τα φτιάχνουν οι devs δεν καταλαβαίνω. Εδώ και 3 χρόνια έχουμε παιχνίδια που τιγκάρουν τον 8700k μου....

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Αυτό που δεν καταλαβαινείς είναι ότι ο 9700k ανηκεί στους επεξεργαστές με τους πολλούς πυρήνες...αυτούς που λέμε δηλαδή οτι θέλουν τα παιχνίδια. Ο 7600k έχει το ίδιο IPC με τον 9700k, η διαφορά τους είναι τα 4 cores. Ε δες τον πως πάει στα games. Που λες να οφείλεται? 

Τα average FPS γενικά δεν έχουν σημασία. Για να κρατήσεις τα minimum πάνω απο 60 θές 6 cores ή 4c / 8threads. Τα σκέτα 4πυρήνα δεν κάνουν πλέον. Τώρα ναι, χαίρω πολύ αμά συγκρίνει 8πύρηνο με 8πύρηνο με 16 threads ε ναί, τι scaling να δείς? 

Είσαι εντελώς λάθος αδελφέ, και ο λόγος απλός. Όλα τα AAA games έχουν 60€. Αυτός που θα σκάσει 60€ να τα αγοράσει είναι που ενδιαφέρει τον developer. Ε αυτός που θα σκάσει 60€ δεν έχει ξεμείνει με 2 πύρηνο επεξεργαστή του 2006. Άλλωστε, η πραγματικότητα σε διαψεύδει. Χέστηκε η Ubisoft για  όσους ξέμειναν με παλιά CPU. Να θυμίσω το farcry 3 το 2012 έδειξε το μεσαίο δάχτυλο σε όσους δεν είχαν 4 threads. Δεν είναι οτι πήγαινε αργά το παιχνίδι...δεν ΕΤΡΕΧΕ! Σου πέταγε error!! To AC origins? Καλή τύχη με 4 πυρήνο. Το battlefield πίσω στο 2015? Με 4πυρηνο στο multiplayer άνοιγες αλεξίπτωτο.

Τώρα τι εννοείς έτσι τα φτιάχνουν οι devs δεν καταλαβαίνω. Εδώ και 3 χρόνια έχουμε παιχνίδια που τιγκάρουν τον 8700k μου....

Μην το παλεύεις φιλτατε... Αξιέπαινος αλλά θα πέσεις χωρίς καν μάχη... Ένας μεγάλος έλεγε για κάτι που είναι σίγουρα άπειρο και δεν είναι το σύμπαν...

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Μια χαρά καταλαβαίνω. Εγώ ποτέ δεν μίλησα για 4 πυρηνους. Απ' τα πρώτα σχόλια μου είπα ότι κάποιος με ένα 6 πυρηνο γρήγορο θαναι κομπλέ (για την ώρα πάντα). Τσεκαρε κ εσύ με την σειρά σου τις επιδόσεις του 9600κ σε σχέση με τον 9700κ κ 9900κ κ έλα πες μου. Σχεδόν ίδιες είναι φίλεκ είναι 6 πυρηνος μόνο. Στο είπα κ πριν δεν τα λέω εγώ αυτά οι αριθμοί μιλάνε κ τα reviews των site. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, andreas84gr είπε

Μια χαρά καταλαβαίνω. Εγώ ποτέ δεν μίλησα για 4 πυρηνους. Απ' τα πρώτα σχόλια μου είπα ότι κάποιος με ένα 6 πυρηνο γρήγορο θαναι κομπλέ (για την ώρα πάντα). Τσεκαρε κ εσύ με την σειρά σου τις επιδόσεις του 9600κ σε σχέση με τον 9700κ κ 9900κ κ έλα πες μου. Σχεδόν ίδιες είναι φίλεκ είναι 6 πυρηνος μόνο. Στο είπα κ πριν δεν τα λέω εγώ αυτά οι αριθμοί μιλάνε κ τα reviews των site. 

Σίγουρα ο 9600k στέκεται καλά αλλά έχει κοντά ποδάρια. Και αυτός στα σκληρά games είναι 15-20% πίσω από 8700k / 9700k. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Μην το παλεύεις φιλτατε... Αξιέπαινος αλλά θα πέσεις χωρίς καν μάχη... Ένας μεγάλος έλεγε για κάτι που είναι σίγουρα άπειρο και δεν είναι το σύμπαν...

Ξέρεις το να είσαι φαν μπόι με κάτι δεν απόλυτα κακό. Το να συνδυάζεις ομως τον φανμποισμο με την ασχετοσυνη σε κάνει δύο φορές πιο ακατάλληλο για το οτιδήποτε. Πάντως με κατέπληξες που γνωρίζεις κ τον Αϊνστάιν..

Επεξ/σία από andreas84gr
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Επίσης το 20 μπαίνουν στις κονσόλες δεν σημαίνει ότι το 20 θα αρχίσουν να αναπτύσσουν οι devs παιχνίδια για 8πυρηνα.... Σημαίνει θα είναι ήδη έτοιμοι το 20, θα έχουν αναπτύξει παιχνίδια...

Λάθος. Περνάει χρόνος μέχρι να γίνει αυτό. Με τη γενιά των 8-core ps4 και one πέρασαν κάμποσα χρόνια για να δούμε watch dogs 2, origins, odyssey και τελευταία division 2 να γεμίζουν 8 cores στο pc. Στο ξεκίνημα είχαμε μόνο ένα witcher 3 που γέμιζε δε γέμιζε 6 cores.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Σίγουρα ο 9600k στέκεται καλά αλλά έχει κοντά ποδάρια. Και αυτός στα σκληρά games είναι 15-20% πίσω από 8700k / 9700k. 

Κοντά ξε κοντά ποδαρια αυτή τη στιγμή τα παίζει όλα άνετα κ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτό λέω εδώ κ τόσα σχόλια. Ότι για την ώρα δεν μετράνε τα threads. Για αργότερα σε βάθος χρόνου οκ συμφωνώ μαζί σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Μερικα νεα παιχνιδια και το scaling που κανουν στους πυρηνες

Screenshot-1.png
Screenshot-2.png
Screenshot-3.png
Screenshot-4.png
Screenshot-5.png

Στο τελευταίας γενιάς Division 2 βλέπουμε ότι από 4/8 σε 6/12(50% αύξηση) έχουμε 21% αύξηση επιδόσεων. Χοντρικά αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι 8 φυσικά cores(χωρίς ΗΤ που μπερδεύει τα πράγματα) για να είσαι απόλυτα άνετος(να τερματίζεις όλες τις κάρτες σε 1080p) σε τέτοια άκρως απαιτητικά games.

Το ίδιο θα γίνει και με τη νέα γενιά κονσολών. Θα χρειαζόμαστε περίπου 12 με 16 threads στο pc. Δεν θα γίνει βέβαια αμέσως αυτό.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...