Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, patentas11 είπε

Σε τεχνολογικό site καθόμαστε και σχολιάζουμε και βλέπω σχόλια που λένε οτι μια χαρά είναι τα 6core..

Παιδιά το 6core, σήμερα, είναι η βάση. Από εδώ και πέρα πολλές μηχανές γραφικών θα αξιοποιούν 8core.

Δείτε πως χτυπάει ο 9700Κ 100% σταθερό στο περσινό πλέον Odyssey. Αυτό σημαίνει ανάγκη για 8core. Χαίρω πολύ ότι το παιχνίδι θα τρέχει καλά και με 6core όπως ο 9600Κ π.χ. που έχει στο βίντεο επίσης, αλλά θα τρέχει αξιοπρεπώς και στον 4core μου. Δεν λέει κάτι αυτό. Η ουσία είναι ότι θα ζητάνε 8core τα παιχνίδια και ειδικά στην νέα γενιά στις κονσόλες οι devs θα το θέσουν σίγουρα σαν βάση. Και σίγουρα πολλές μηχανές δεν αξιοποιούν ακόμα ούτε 6core. Αν είστε από αυτούς που κάνουν αναβάθμιση κάθε 1-2 χρόνια δεν απευθύνομαι σε εσάς.. Όσοι όμως κάνουν αναβάθμιση κάθε ~5 χρόνια προσπαθήστε για 8core. Αν το budget είναι περιορισμένο πάρτε 3600Χ και ρίξτε τα υπόλοιπα στην κάρτα (προφανώς :)).

Και αν δεν ακούγεται καλά έτσι όπως το λέω, θα το θέσω σαν ερώτηση.. Εγώ που θα πάρω φέτος επεξεργαστή και δεν θα ξανά ασχοληθώ μέχρι το 2024 τι μου προτείνετε να πάρω?

Και αν το θέσω amd vs intel.. Εντάξει, μπορεί το 16 να είναι πολύ αλλά γιατί να πάρω τον 8core 9900K ενώ με τα ίδια χρήματα μπορώ να πάρω τον 12core 3900Χ και να καίει και λιγότερο και να μην έχει και bugs και να έχει πλέον την ίδια απόδοση στα παιχνίδια? (Καλά δεν μιλάω για stream γιατί δεν ασχολούμαι). Δεν είναι καλύτερη αγορά άμα ξανακάνω αναβάθμιση σε 5 χρόνια? Δεν κάθονται όλοι να πουλάνε τα cpu τους για να κάνουν τακτικές αναβαθμίσεις..

Υπάρχουμε και εμείς! Σε 1 μήνα και 3 μέρες θα γίνει 10 :P Μεγάλωσε το καμάρι μου!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmirko15 είπε

Υπάρχουμε και εμείς! Σε 1 μήνα και 3 μέρες θα γίνει 10 :P Μεγάλωσε το καμάρι μου!

Μην μου πείς οτι έχεις τον 920 😁

Πέρυσι είχα κλείσει κι εγώ 9 χρόνια με αυτόν 😅.

Τώρα με βλέπω για 3600Χ ή 3800Χ ανάλογα το budget και θα έχω άλλα 8 χρόνια στο pcάκι μου 😂.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, patentas11 είπε

Μην μου πείς οτι έχεις τον 920 😁

Πέρυσι είχα κλείσει κι εγώ 9 χρόνια με αυτόν 😅.

Τώρα με βλέπω για 3600Χ ή 3800Χ ανάλογα το budget και θα έχω άλλα 8 χρόνια στο pcάκι μου 😂.

i5 750! Είχα κάποιον άλλο που δεν θυμάμαι πλεον (10 χρόνια..) και τον άλλαξα μόλις βγήκε ο 750 Σεπτέμβριο-Οκτώβριο νομίζω! Εγώ σκέφτομαι για 3900x ή 3950x.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ντόρο έκανε η amd, αλλα σε ipc είναι και πάλι πίσω από τη νέα γενιά της Ίντερ. Αυτό δείχνει ότι ο zen 2 επωφελήθηκε απλά από την καλύτερη λιθογραφία και τις caches για να ανεβάσει λίγο τις επιδόσεις του, όχι από την αρχιτεκτονική του. Οπότε το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Παπάς, we are excited και we are excited συνεχώς, χωρίς καμία καινοτομία, παίζουν με τις τιμές για να ρίξουν τον ανταγωνισμό και καλά κάνουν, αλλά μια εταιρεία κρίνεται και από το maximum που διαθέτει στην αγορά, και εκεί η Ίντελ σε single core δεν πιάνεται, όσο excited και αν είναι η κυρά Λίζα ( που προσωπικά την συμπαθώ)...

• Confused 7
  • Sad 3
Δημοσ.

Μια ερώτηση εάν ξέρει κανεις->

Θα συνεχίζει να ναι το max της ram 64gb με τα καινούργια cpu + x570?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dudadidos είπε

Πολύ ντόρο έκανε η amd, αλλα σε ipc είναι και πάλι πίσω από τη νέα γενιά της Ίντερ. Αυτό δείχνει ότι ο zen 2 επωφελήθηκε απλά από την καλύτερη λιθογραφία και τις caches για να ανεβάσει λίγο τις επιδόσεις του, όχι από την αρχιτεκτονική του. Οπότε το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Παπάς, we are excited και we are excited συνεχώς, χωρίς καμία καινοτομία, παίζουν με τις τιμές για να ρίξουν τον ανταγωνισμό και καλά κάνουν, αλλά μια εταιρεία κρίνεται και από το maximum που διαθέτει στην αγορά, και εκεί η Ίντελ σε single core δεν πιάνεται, όσο excited και αν είναι η κυρά Λίζα ( που προσωπικά την συμπαθώ)...

Φίλε μου δεν ξέρω αν έχεις δει τα γραφήματα που δημοσιεύτηκαν, αλλά σε single core η amd είναι τουλάχιστον ισάξια. Μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί και με τα reviews. Και με χαμηλότερη κατανάλωση.. Φυσικά είναι excited γιατί εκεί που ήταν με το ένα πόδι στον τάφο τώρα τρίβουν στα μούτρα κάποιων ένα ισάξιο cpu με λιγότερα χρήματα. Και ξέρεις γιατί παίζουν με τις τιμές? Επειδή ήταν στο 5% και θέλουν να το πάνε στο 50. Και ας βγάζουν λιγότερα. 

index.php?ct=articles&action=file&id=513

Επίσης οι επιδόσεις ανέβηκαν και από την αρχιτεκτονική, όχι μόνο από την cache. Τι χωρίς καινοτομία? Πριν 2 χρόνια έκανε το μπαμ. Πόσο καιρό έχουμε να δούμε καινοτομία από την Intel που τόσα χρόνια έχει μαζέψει πόσα δις?

• Like 8
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, patentas11 είπε

Φίλε μου δεν ξέρω αν έχεις δει τα γραφήματα που δημοσιεύτηκαν, αλλά σε single core η amd είναι τουλάχιστον ισάξια. Μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί και με τα reviews. Και με χαμηλότερη κατανάλωση.. Φυσικά είναι excited γιατί εκεί που ήταν με το ένα πόδι στον τάφο τώρα τρίβουν στα μούτρα κάποιων ένα ισάξιο cpu με λιγότερα χρήματα. Και ξέρεις γιατί παίζουν με τις τιμές? Επειδή ήταν στο 5% και θέλουν να το πάνε στο 50. Και ας βγάζουν λιγότερα. 

Επίσης οι επιδόσεις ανέβηκαν και από την αρχιτεκτονική, όχι μόνο από την cache. Τι χωρίς καινοτομία? Πριν 2 χρόνια έκανε το μπαμ. Πόσο καιρό έχουμε να δούμε καινοτομία από την Intel που τόσα χρόνια έχει μαζέψει πόσα δις?

Βλεπω την intel να πουλάει σουβλάκια για να ζήσει 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giodoul είπε

Εκει που στησαμε μηχανημα με Intel αντε τωρα να μου μπαινουν ιδεες για AMD!!!!😀😀😀

Καλά να πάθεις, ποιος σου είπε να βάλεις intel....?? 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Φίλε αυτό που δείχνεις είναι σε 1080p οπου ζοριζεται ο επεξεργαστής αρκετά περισσότερο. Αυτό το κάνουν όλα τα gaming site για να δουν την ταχύτητα του επεξεργαστή. Δεν σημαίνει ότι σε ένα χρόνο η δύο δεν θα σου τρέχει παιχνίδια. Στο βίντεο μέχρι κ τον 8350κ έχει που είναι 5 ετιας κ το τρέχει μια χαρά. Μην ψαρωνετε απ' τους πολλούς πυρήνες. Κυρίως στους developers έχουν χρήση. 

Στο βίντεο έχει τον 8350Κ ο οποίος είναι coffee lake intel 1.5~ έτους κι οχι τον  fx8350 amd   7~ ετών που τον μπέρδεψες εσυ..🙂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, music_lover είπε

Χαλαρώστε λίγο που ξαφνικά έγιναν must οι 8 πυρήνες για gaming..και μάλιστα για να παίζεις τα port των κονσολών στο pc 🤣

Οι οποιες κονσολες btw, η καλυτερα η επομενη γεννια τους θα εχει 8 πυρηνες και μαλλον 16 θρεντς. Αυτο κατι λεει πιστευω.

Οχι οτι οι 6 πυρηνες θα ειναι obsolete to 2020, αλλα ισως ειναι οτι ηταν περσι οι 4 πυρηνες. Το absolute minimum για high FPS gaming.

Επεξ/σία από Crus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Βασικά λάθος δικό μου. Ούτε καν 8 πυρήνες δεν χρειάζεσαι για gaming. 6 πυρήνες με γρήγορο χρονισμό είναι υπέρ αρκετοί. Τώρα αν θες μελλοντικά να είσαι οκ, 8 είναι αρκετοί. Κανένας developer δεν έχει τερματίσει σε παιχνίδι 6 πυρηνο επεξεργαστή. 

Με το που βγουν οι καινούριες κονσόλες (ps5, project scarlet) οι οποίες θα έχουν 8 πυρήνες zen 2 αμέσως τα minimum requirements για pc θα είναι 8 πυρήνες. Σκέψου και ότι το optimization σε κονσόλες είναι καλύτερο και το λειτουργικό πιο ελαφρύ οπότε θα χρειαστείς και κανέναν παραπάνω για να είσαι άπλας. 

10 ώρες πριν, andreas84gr είπε

Επεξ/σία από agelos386
  • Like 1
Δημοσ.

Στην Intel βάλαν μαύρες πλερέζες, στην Intel τα βάψαν μαυρα, στην Intel κλαινε με μαύρο δάκρυ.... 

είχαν 10+ χρόνια μονοπώλιο, οποιοσδήποτε manager ακόμα και περιπτέρου θα έπρεπε να σκεφτεί ότι έπρεπε να έχουν μια "καβάντζα" στον τομέα του RD ώστε αν γίνει μια "στραβή" να μπορούνε να απαντήσουν αποτελεσματικά. Πραγματικά όταν βγήκαν τα πρώτα Ryzen περίμενα ότι η Intel θα ξεφούρνιζε ένα κανόνι που θα τους έστελνε αδιάβαστους, δεν ήρθε, τι να κάνουμε; Κρίμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...