FilipposMD Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 33 λεπτά πριν, chrisxkar είπε Το τι εισαι και το τι θελεις να κανεις στην ζωη σου φαινεται νομιζω απο το βιογραφικο που θα μπορουσες να αφησεις και ενα απλο εντυπο.Η συνεντευξη εγω θεωρω οτι γινεται για τον εξης απλο λογο....γνωριμιες.Εμενα η συντευξη μου για το μεταπτυχιακο ηταν η εξης -για σας κυριε Α λεγομαι Χ με εστειλε ο Ψ -ααααα ωραια ωραια καβλαντισαμε 2-3 λεπτα ακομα και εφυγα.Και υπηρχαν και αλλοι που περασαν την ιδια ακριβως συνεντευξη. Αυτό εξαρτάται από το περιβάλλον και τον ανταγωνισμό. Π.χ. αν ο kostakis81 μου έλεγε αυτό που είπε στη συνέντευξη στην τωρινή μου δουλειά δε θα τον έπαιρνα στο μεταπτυχιακό ακόμα και βαθμό άριστα από το ΜΙΤ να είχε. Καλούς υποψηφίους έχουμε πολλούς, οπότε έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής και το κίνητρο μετράει πολύ. Αν όμως χρειαζόμουν 20 φοιτητές για να επιβιώσει το μεταπτυχιακό, είχα 22 αιτήσεις και οι 5 ήταν για τα πανηγύρια, θα έπαιρνα και τον kostaki81 αν είχε ένα αξιοπρεπές βιογραφικό. Οπότε αν είσαι σε μια κατάσταση όπως η δεύτερη που περιγράφω (που είναι συνήθης αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα) η συνέντευξη δεν έχει μεγάλο νόημα. Επίσης, αντί για συνέντευξη μπορείς να ζητήσεις ένα αναλυτικό cover letter, το οποίο μπορεί να σου πει αρκετά από αυτά τα πράγματα που συζητάμε.
Salecon Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 49 λεπτά πριν, chrisxkar είπε Τα ασχετα που γραφω τα γραφω γιατι βγαινοντας απο την σχολη και το μεταπτυχιακο μου και εχοντας ακουσει και λαβει σοβαρα υποψιν αυτα που μας/μου ελεγαν καταλαβα οτι ειναι ανθρωποι που εχουν την δυνατοτητα να σου διδαξουν αυτα που εχουν μαθει πρωτον και δευτερον οτι δεν εχουν καμια επαφη με την επαγγελματικη πραγματικοτητα. Ο λόγος που τα γράφεις δεν τα κάνει λιγότερο άσχετα. 49 λεπτά πριν, chrisxkar είπε Το τι εισαι και το τι θελεις να κανεις στην ζωη σου φαινεται νομιζω απο το βιογραφικο που θα μπορουσες να αφησεις και ενα απλο εντυπο.Η συνεντευξη εγω θεωρω οτι γινεται για τον εξης απλο λογο....γνωριμιες.Εμενα η συντευξη μου για το μεταπτυχιακο ηταν η εξης -για σας κυριε Α λεγομαι Χ με εστειλε ο Ψ -ααααα ωραια ωραια καβλαντισαμε 2-3 λεπτα ακομα και εφυγα.Και υπηρχαν και αλλοι που περασαν την ιδια ακριβως συνεντευξη. Μπορείς να θεωρείς ό,τι θέλεις. Δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια. Επίσης, το τι είσαι και τι θέλεις να κάνεις στην ζωή σου δεν φαίνεται από το βιογραφικό. Από το βιογραφικό φαίνεται τι **έχεις κάνει ήδη** και όχι τι θέλεις να κάνεις. Επίσης, δεν φαίνεται η συμπεριφορά, η δυνατότητα επικοινωνίας και διάφορα άλλα στοιχεία που αφορούν αλληλεπίδραση με τον κόσμο.
chrisxkar Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 ωπα ρε μερακλη εγω θεωρω κατι και εσυ θεωρεις κατι κανει τον δικο σου λογο περισσοτερο αληθη απο τον δικο μου?οχι ΑΦου θελουμε να ειμαστε ον τοπικ αυτο που θελουν να ακουσουν σε αυτην την "συνεντευξη" που θελεις να πας οριτζιναλ ποστερ.Ειναι να τους παρουσιασεις λιγο πολυ τις σπουδες σου τις επαγγελματικες σου φιλοδοξιες και εντελει να πεις κανενα ψεμα τυπου οτι εχεις ακουσει οτι ειναι απο τα καλυτερα του χωρου και οτι ειναι σημαντικο για εσενα να πας εκει εναντι καποιου αλλου μεταπτυχιακου...κοινος να γλυψεις λιγο για να τονωσεις το εγω τους.Και καπου εκει τελειωνει το θεμα
Salecon Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, chrisxkar είπε ωπα ρε μερακλη εγω θεωρω κατι και εσυ θεωρεις κατι κανει τον δικο σου λογο περισσοτερο αληθη απο τον δικο μου?οχι Εάν δεν θεωρείς ότι αυτοί που θα τους πληρώσεις για να σε διδάξουν, δεν ξέρουν να εκτιμήσουν το εάν ταιριάζεις ή όχι για αυτό που θα σε διδάξουν, τότε δεν είναι μόνο ο λόγος σου αναληθής αλλά υπάρχιε ένα θέμα και στην ικανότητά σου να λαμβάνεις αποφάσεις. Δηλαδή, εάν το θεωρείς το αποπάνω και, παρόλα αυτά, πας εκεί, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις το πώς λαμβάνεις αποφάσεις. 1 ώρα πριν, chrisxkar είπε ΑΦου θελουμε να ειμαστε ον τοπικ αυτο που θελουν να ακουσουν σε αυτην την "συνεντευξη" που θελεις να πας οριτζιναλ ποστερ.Ειναι να τους παρουσιασεις λιγο πολυ τις σπουδες σου τις επαγγελματικες σου φιλοδοξιες και εντελει να πεις κανενα ψεμα τυπου οτι εχεις ακουσει οτι ειναι απο τα καλυτερα του χωρου και οτι ειναι σημαντικο για εσενα να πας εκει εναντι καποιου αλλου μεταπτυχιακου...κοινος να γλυψεις λιγο για να τονωσεις το εγω τους.Και καπου εκει τελειωνει το θεμα Εάν προσέξεις, αυτό που γράφω εξαρχής είναι το "μην πεις κανένα ψέμα". Ο λόγος είναι πως εάν πεις ψέμα, τότε οι αποφάσεις που θα βγάλουν για εσένα θα είναι λάθος. Εάν πας γιατί εκτιμάς το μεταπτυχιακό, τότε υπάρχει η ελάχιστη εμπιστοσύνη και άρα σέβεσαι την γνώμη των ανθρώπων εκεί. Άρα, λέγοντας ψέματα, καταργείς τα πάντα εξ αρχής και μόνος σου. Εάν δεν εκτιμάς το μεταπτυχιακό που πας, τότε δεν έχει λόγο μία ερώτηση σχετικά με το πώς θα σε πάρουν. Αφού δεν το εκτιμάς, γιατί σου καίγεται καρφί τι θα γίνει;
chrisxkar Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Το μεταπτυχιακό είναι σχεδόν κάτι απαραίτητο την σήμερον ημέρα οπότε εκτιμώ δεν εκτιμώ το τι κάνουν εκεί πέρα θα πρέπει να διαλέξω αυτό που καλύπτει τις ανάγκες μου καλύτερα και να πάω. Φυσικά και δεν εκτιμούσα όλο το ακαδημαϊκό προσωπικό. Όταν είσαι είσαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον ανταγωνιστικο δεν σκέφτεσαι πως θα βελτιώσεις εσύ το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά πως θα τα καταφέρεις εσύ καλύτερα να επιβίωσεις και διαπρέψεις πάνω σε αυτό. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό μάλλον εσύ έχεις θέμα αντίληψης. Επίσης είναι καθηγητες το ότι έχουν το κληρονομικό χάρισμα να διαβάσουν τον χαρακτήρα του άλλου είναι ένα δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα το οποίο έβγαλες με την λογική ότι όποιος έρχεται σε επαφή με νεαρό κόσμο αυτόματα μπορεί να τον διαβάσει κιόλας. Αυτό είναι δουλειά ψυχολόγου οπότε σαρεσει δεν σαρεσει το ξεκαθάρισμα που κάνουν πάνω στον χαρακτήρα δεν έχει αξία
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Στις 14/6/2019 στις 10:31 ΠΜ, giorgos_t είπε τελικα μαλλον παιζει αρκετο ρολο το πρωτο πτυχιο,αν και ξερω ατομα που εχουν κανει το ιδιο μεταπτυχιακο με το ιδιο πρυχιο σε αλλη σχολη.με κρατησαν 5 λεπτα μονο και με ρωτησαν και καλα πως και αποφασισα να στειλω σ αυτο εδω.μαλλον δεν θα με παρουν! πιο ηταν το μαστερ αν επιτρεπεται? και τι το πρωτο σου πτυχιο? δεν παιζει ρολο μονο το πρωτο πτυχιο. αν εχεις μονο ενα πρωτο πτυχιο π.χ. πολιτικων επιστημων, και θελεις να κανεις μαστερ σε φυσικο, δυσκολο. αλλα αν εχεις εμπειρια ως φυσικος, ασχετα αν το πρωτο πτυχιο ειναι θεωρητικης σχολης. θα σε παρουν. πολλα παιζουν ρολο. το λεω απο προσωπική εμπειρια. απο θεωρητικη εκανα msc σε CS
giorgos_t Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Στις 17/6/2019 στις 3:12 ΜΜ, kourkoumpini είπε πιο ηταν το μαστερ αν επιτρεπεται? και τι το πρωτο σου πτυχιο? δεν παιζει ρολο μονο το πρωτο πτυχιο. αν εχεις μονο ενα πρωτο πτυχιο π.χ. πολιτικων επιστημων, και θελεις να κανεις μαστερ σε φυσικο, δυσκολο. αλλα αν εχεις εμπειρια ως φυσικος, ασχετα αν το πρωτο πτυχιο ειναι θεωρητικης σχολης. θα σε παρουν. πολλα παιζουν ρολο. το λεω απο προσωπική εμπειρια. απο θεωρητικη εκανα msc σε CS BACHELOR ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Κ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΠΕΙ, MASTER ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΠΕΙ
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 12 λεπτά πριν, giorgos_t είπε BACHELOR ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Κ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΠΕΙ, MASTER ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΠΕΙ αα ωραιο μαστερ! εκανες τη συνεντευξη? σιγουρα θα σε πηραν
giorgos_t Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, kourkoumpini είπε αα ωραιο μαστερ! εκανες τη συνεντευξη? σιγουρα θα σε πηραν ναι την εκανα,απλα επειδη καταλαβα οτι μαλλον ψαχνουν ατομα με πτυχιο καθαρα πληροφορικης και ισως να μην με παρουν.θα δειξει,ειδα οτι πηρε παραταση η προθεσμια υποβολης αιτησεων.τωρα περιμενω.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, giorgos_t είπε ναι την εκανα,απλα επειδη καταλαβα οτι μαλλον ψαχνουν ατομα με πτυχιο καθαρα πληροφορικης και ισως να μην με παρουν.θα δειξει,ειδα οτι πηρε παραταση η προθεσμια υποβολης αιτησεων.τωρα περιμενω. έχεις αμιγώς πληροφορικής πτυχίο. θα σε πάρουν πιστεύω. εχει και στου αιγαιου παρομοιο. σε ρωτησαν δυσκολα πραματα?
johnieXoX Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Στις 20/6/2019 στις 10:22 ΠΜ, giorgos_t είπε BACHELOR ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Κ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΠΕΙ, MASTER ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΠΕΙ Στις 20/6/2019 στις 3:00 ΜΜ, kourkoumpini είπε έχεις αμιγώς πληροφορικής πτυχίο. θα σε πάρουν πιστεύω. εχει και στου αιγαιου παρομοιο. σε ρωτησαν δυσκολα πραματα? μπαααα.. καμία σχέση.. μπασταρδεμένος μηχανικός παραγωγής είναι με περισσότερα οικονομικά μαθήματα και λιγότερα τεχνικά από ότι οι μηχανικοί παραγωγής στη κρήτη. ωραίο τμήμα με αρκετούς κλάδους που μπορείς να ασχοληθείς το master στην ασφάλεια ψηφιακών συστημάτων μπορούσες να το υποστηρίξεις? φαντάζομαι θέλει hardcore προγραμματισμό.. όχι αυτά που κάνετε στο προπτυχιακό..
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) δεν εχει πολυ προγραμματισμο το σαιμπερσεκιουρι εγω προτιμω το CEH Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Στις 20/6/2019 στις 2:53 ΜΜ, giorgos_t είπε ναι την εκανα,απλα επειδη καταλαβα οτι μαλλον ψαχνουν ατομα με πτυχιο καθαρα πληροφορικης και ισως να μην με παρουν.θα δειξει,ειδα οτι πηρε παραταση η προθεσμια υποβολης αιτησεων.τωρα περιμενω. την πηρες τη θεση? συνηθως το λενε κατευθειαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα