leolipop Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 13 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Πήγα από μια πολύ μεγαλη global φαρμακευτική σε άλλη μικρότερη global φαρμακευτική, ως υπεύθυνος στο τμήμα. Ο διευθυντής τμηματων, μεταξύ αυτών και του δικού μου, από εκεί που πριν πάω με είχε με το σεις και με το σας και μου έλεγε για πλήρη αυτονομία μπλαμπλα, ξαφνικά ήταν ένας αυταρχικός και απολυταρχικος μάνατζερ, το micromanaging πήγαινε φουλ, τηλέφωνα εκτός ωρών εργασίας, emails Κυριακή βράδυ και απαιτηση Δευτέρα 9:02 το πρωί να τα έχω δει και να εχω απαντησει, προσβλητικός κτλ. Αυτές τις συμπεριφορές άλλοι συνάδελφοι τις ανέχονταν για πολλά χρόνια, με κλάματα και τα σχετικά. Πάνω στους 2.5 μηνες με κάλεσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, ως νέα executive πρόσληψη, να του πω πως είμαι στην εταιρεια. Του αραδιασα τι και πώς συμβαίνει...και πως παραιτούμαι και φεύγω σε 2 εβδομάδες. Παραδέχτηκε πως ο συγκεκριμένος όντως δημιουργεί προβλήματα, πως θα προσπαθήσουν να τον ξαναβάλουν στην θέση του (προφανώς δεν είχε λειτουργήσει αυτό μιας και είχε ξαναξεφυγει). Δεν νοιάστηκα καθόλου που θα άφηνα θέση υπευθυνου. Πήγα σε άλλη εταιρεία κατευθείαν, πάλι πολύ μεγάλη global φαρμακευτική, σε θέση που ήμουν και πριν, όχι υπεύθυνου. Δεν με ένοιαζε καθόλου, το κλίμα τέλειο, η συνεργασία άψογη. Έφυγα βέβαια και από εκεί στο 9μηνο, αλλάζοντας λιγο τομέα εργασίας, πηγαίνοντας στην εταιρεία που είμαι τώρα, τη μεγαλύτερη global εταιρεία του είδους της. Αν ήμουν σαν τους άλλους συναδέλφους, θα είχα μείνει ακόμα σε εκείνη τη φαρμακευτική και θα έκλαιγα τη μοίρα μου και θα σιχτιριζα κάθε πρωί που ξεκινούσα να πάω δουλειά. Υγ. Λίγο μετά από εμένα πήρε θάρρος και άλλη συνάδελφος και πήγε και τα (ξανά)είπε στη διεύθυνση/hr και σηκώθηκε κι έφυγε. Πριν από κανά 2μηνο έμαθα οτι πήρε πόδι από την εταιρεία και ο συγκεκριμένος. Μιλατε παιδιά και αντιδρατε, μην ανεχεστε πράγματα. Αλλιώς δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα. Και...κάθε εμπόδιο για καλό! Το ζητημα ομως ειναι οτι απο μια θεωρητικα καλη και ευχαριστη δουλεια η οποια ομως ειχε τοξικο πρισταμενο , επρεπε να "θυσιαστουν" μερικα ατομα για να πραγματοποιηθει η απομακρυνση εκεινου που επρεπε. Ας γινεται εστω και ετσι αν δεν γινεται αλλιως. 3
_Biohazard_ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 21 λεπτά πριν, leolipop είπε Το ζητημα ομως ειναι οτι απο μια θεωρητικα καλη και ευχαριστη δουλεια η οποια ομως ειχε τοξικο πρισταμενο , επρεπε να "θυσιαστουν" μερικα ατομα για να πραγματοποιηθει η απομακρυνση εκεινου που επρεπε. Ας γινεται εστω και ετσι αν δεν γινεται αλλιως. Ισχύει. Δεν μπορεί μια εταιρεία να "πλασάρεται" ως καλό κι ευχάριστο περιβάλλον και συναδελφικο κτλ κτλ (που στην ευρύτερη εταιρεία όντως ισχυε), αλλά να γνωρίζουν (γιατί γνώριζαν, από χρόνια) τι συμβαίνει σε ένα συγκεκριμένο τμήμα (το βασικότερο της εταιρείας, μιας και είχε να κάνει ουσιαστικά με 6 τμήματα!) και να κάνουν τα στραβά μάτια. Απειλησαμε τρεις με αποχώρηση (οι 2 νέοι, 2 μήνες μόλις και το τρίτο άτομο ήταν ήδη πολλά χρόνια που το υπέμεινε), εγώ έφυγα, το τριτο άτομο έφυγε μετά από κάποιους μήνες, ο άλλος νέος έμεινε και φαντάζομαι πια θα ησύχασε. Έχεις λοιπόν απόλυτο δίκιο, τους έφυγε μια νέα πρόσληψη, την οποία για να έκαναν θεώρησαν πως θα τους φέρει κάποιο added value στην εταιρεία, έφυγε άλλος ένας εργαζόμενος που αντικειμενικά έκανε εξαιρετική δουλειά...προκειμένου να βάλουν μυαλό. Ποιος έχασε; Έχω διαπιστώσει πως τα HR δεν δουλεύουν πάντα όπως πρέπει, αν η εντολή έρθει από ψηλά έχει καλώς, ενεργούν τάχιστα και χωρίς πολλά πολλά, οι αποφάσεις είναι μπαμ και κάτω. Αν όμως είναι πρόβλημα που έρχεται από πιο χαμηλά...είναι κάπως βραδυκινητα στο να δράσουν κι αντιδράσουν. Εκεί λοιπον ο καθένας, αναφέρομαι στον εργαζόμενο που υφίσταται το οτιδήποτε υφίσταται, κοιτάει το συμφέρον του και κρίνει αν πρέπει να φύγει άμεσα κτλ. 1
NTC Labs Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 18/3/2022 στις 6:22 ΜΜ, Liverpool89 είπε Εννοώ οτι εγω τους είπα μπορώ να κατσω ως της 10 Απριλίου και αυτοι μου είπανε τελη Μαρτίου θα σταματησεις. Παραίτηση θα ναι δεν θέλω κατι παραπάνω, απλα να φυγω. Δεν μπορει να σου ορισει ο εργοδοτης το ποτε θα παραιτηθεις. σε αντιθετη περιπτωση ειναι απολυση και ως τετοια να το διεκδικησεις. Ακυρο δεν ειχα δει οτι βρηκες ηδη αλλη εγρασια. Στις 19/3/2022 στις 3:36 ΠΜ, randomcat είπε Πρέπει επιτέλους να σταματήσετε αυτήν την αηδία με τη λέξη "αφεντικά". Εργοδότες σας είναι. Αφεντικά έχουν μόνο οι δούλοι. Πεστο στους "εργοδοτες" αυτο. εχουν αλλη αποψη Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από NTC Labs
mindreader Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 15 ώρες πριν, Uptheirons είπε Μια χαρα! Σε καλη μερια. Εμενα μου ελεγε οτι το 8ωρο εχει καταργηθει κι αλλα ωραια. Δεν αντεξα και της ειπα με ωραιο τροπο "τιποτα δεν εχει καταργηθει επισημα και μην τα λες δυνατα αυτα γιατι θα μπλεξει η εταιρεια με καμια καταγγελια". Θεωρω παντως οτι το bullying στις εταιρειες που οδηγουν σε παραιτηση υπαλληλου/θυματος θα επρεπε να επιφερουν και απολυση του θυτη. Και υποχρεωτικη ψυχοθεραπεια μετα γι'αυτους. Αντε με τον καθε κομπλεξικο. Πας να δουλεψεις και καταληγεις με νευροδερματιτιδες και αλλα ψυχοσωματικα Ο μονος λογος που αποχωρουσα απο τις εταιριες, ηταν το ωραριο... 9-5 μου ελεγαν στις συνεντευξεις, και δεχομουν, αλλα μετα δεν τους αρεσε οταν εφευγα στις 5.... και τι να λεει, τελειωνει η δουλεια ποτε; Ειδικα στην Ελλαδα, οπως συχνα τονιστηκε με Ελληνες εργοδοτες, ειναι για πολυ 'ξυλο' και σε αυτο το θεμα... 5
randomcat Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mindreader είπε Ο μονος λογος που αποχωρουσα απο τις εταιριες, ηταν το ωραριο... 9-5 μου ελεγαν στις συνεντευξεις, και δεχομουν, αλλα μετα δεν τους αρεσε οταν εφευγα στις 5.... και τι να λεει, τελειωνει η δουλεια ποτε; Ειδικα στην Ελλαδα, οπως συχνα τονιστηκε με Ελληνες εργοδοτες, ειναι για πολυ 'ξυλο' και σε αυτο το θεμα... Έχω αλλάξει τουλάχιστον 4 εταιρείες γι' αυτόν το λόγο επειδή φεύγω πάντα με το ρολόι, πολύ απλά (1) επειδή κανείς δεν εκτίμησε ποτέ το εάν θα κάτσω παραπάνω ώστε να έχω το δικαίωμα να πάω αργοπορημένος (από τη στιγμή που η φύση της δουλειάς μου έχει να κάνει αποκλειστικά με το αποτέλεσμα και όχι με την παρουσία) και άρα να τους δώσω παραπάνω από το χρόνο μου γνωρίζοντας ότι αν χρειαστεί θα μπορώ να "κλέψω" με τη σειρά μου από το συμφωνημένο χρόνο και (2) επειδή το 8ωρο είναι ήδη υπερβολικό από βιολογική άποψη. Ένας μάλιστα μου είχε κάνει και παρατήρηση για το ότι έφευγα με το ρολόι και είχε χρησιμοποιήσει και τη λέξη "αφεντικό" στην ίδια φράση και του είχα πει ότι αν δεν είναι ευχαριστημένος με τη συνεργασία μας υπάρχει η απόλυση, και εάν επαναληφθεί το υφάκι του "θα είναι αφεντικό από το νοσοκομείο" (σκόπευα να παραιτηθώ κανά μήνα αργότερα από μόνος μου). Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από randomcat 1
Argonaute Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Στις 19/3/2022 στις 10:10 ΠΜ, panosno1com είπε Καθως το διαβαζα επλαθα τους χαρακτηρες και τα σκηνικα στο μυαλο μου και μ αρεσε που ειχε happy ending για σενα και που πηραν 3 ατομα στη θεση σου, σα να ειδα μια ταινια που μιυ αρεσε πολυ! H Nenya ξερει και μπορει να επιβεβαιωσει. Σκηνικα παρα πολυ ασχημα που απο τα νευρα ή βαζεις βομβα ή αρχιζεις στα χαστουκια τους παντες. 1 1
Uptheirons Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Το ωραριο ειναι πονεμενη ιστορια. Σε εμας ειναι 9 το πρωι με 6 το απογευμα εχεις δεν εχεις δουλεια. Αν εχεις δουλεια να βγαλεις ή απαιτειται η φυσικη σου παρουσια μενεις μεχρι να την τελειωσεις. Σε ολα τα γραφεια του κλαδου ετσι παει τουλαχιστον σε οσα ξερω απο τον ανταγωνισμο. Συνηθισαμε οτι αυτο ειναι. Τουλαχιστον σου το λενε απο την αρχη. Γιατι αυτα τα πονηρα μη πω τιποτα αλλο του τυπου φευγουμε στις 5 αλλα κανεις δεν φευγει ειναι πολυ χειροτερα. Για το part time που γινεται full time να μη μιλησω. Εννοειται οτι αν εχεις καποια υποχρεωση και πρεπει να φυγεις μια ωρα νωριτερα ενημερωνεις και δεν σου λενε οχι. Αλλα ποσο αστειο ειναι να ζητας αδεια να φυγεις ενω εχεις συμπληρωσει το 8ωρο σου! 1
AntiCambeR Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, Beefeater είπε οχι άμεσα σχετιζόμενο με παραίτηση, αλλά εταιρία ρούχων (η μεγαλύτερη) που δουλευα 4ωρος μερικη απασχοληση ενα φεγγαρι, οταν ειχαμε μεγαλη παραλαβη ρουχων και "δυσκολη " μερα στο καταστημα, η προισταμενη μου μου "απαγορευε" να βγω/ ξενυχτήσω/ κουραστώ την προηγουμενη γιατι δεν θα απεδιδα και δεν θα εβγαινε η παραλαβη! ξερετε που την εγραψα, και προφανως στην παραιτηση μου τα ειπα ολα χαρτι και καλαμαρι στον διευθυντη (αλλο κνωδαλο κι αυτος ) Επρεπε να της προτείνεις να ξενυχτήσετε μαζί, να είσαι υπο την επίβλεψή της για να μην κουραστείς πολύ. 😅
Liverpool89 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμενα αν και είπαμε να μην μαθευτεί το ξερουν ολοι. Τετοιες ειναι οι υποσχεσεις τους. Η πρόταση τους για να κανω μονο πρωινά ηταν απλα ενα ψεμα, ο πρωινός που δεν το κουναει από κει, τον ετυχε κατι σπίτι και τους ζητησε για δυο μηνες να πάει βραδυ, έτσι ειχαν την ευκαιρία να μου πετάξουν εμενα το δολωμα για να τσιμπισω. Αλλα το ηξερα ηδη αυτό, γιατί δεν κρατανε το στομα τους κλειστο και δεν επεσα στην παγίδα. Με έπιασε ενας ενας ξεχωριστα και με ρωτησε γιατι φευγω, αν βρηκα κατι αλλο. Σε ολους το ιδιο πράγμα που ισχυει κιολας, καθαρα για προσωπικούς λογους και να ηρεμησω. Σίγουρα αν πω σε καποιον οτι βρηκα δουλειά όπως τα αφεντικά με δώσανε, θα με δωσουν ολοι αυτοι που τώρα λυπούνται ταχα, αλλα ταυτόχρονα τρίβουν τα χερακια τους. Έρχεται αυξηση. Χτες αυτος που με αλλαζει και καθε φορα αντι για 23:00 η ωρα το αργότερο να ναι εκεί, ερχοταν και ερχεται 23:15-23:20 με την δικαιολογία εγω μπορει να αργω, αλλα δουλεύω (το ειχα πει και αυτο στα αφεντικα και μου απαντησανε καταλληλα, τοσα χρονια αργει, τωρα θα το αλλαξουμε συνηθειες για σενα), μου λεει για τα πέντε χρονια που εισαι εδω, ηξερες πολλα παραπανω πράγματα απο καθε αλλον, κανενας σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα δεν ειχε τις δικες σου γνώσεις. Λεω τωρα μπηκε ενα τελος και βρειτε τον επομενο. Ειναι σαν κατο τροχαια που αυτος που σκοτώνεται δεν φορουσε κρανος και ολοι κλαινε, λενε τα δικα τους και την αλλη μερα κανουν τα ιδια, λες και αυτοι ειναι απο αλλο υλικό. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από Liverpool89
AntiCambeR Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Εχεις μπλέξει με παρτάκηδες και ρουφιάνους.Σε πολλές δουλειές έτσι είναι, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο.
archer100 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Εχεις μπλέξει με παρτάκηδες και ρουφιάνους.Σε πολλες ΟΛΕΣ ΤΙΣ δουλειές έτσι είναι, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο.
StamTheMan Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Τι γινεται ρε παιδια,ολοι στο ινσομνια σε εταιριες δουλευουν; Μεροκαματα κανεις;
leolipop Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Τι γινεται ρε παιδια,ολοι στο ινσομνια σε εταιριες δουλευουν; Μεροκαματα κανεις; Δυστυχως οι εταιριες (μεγαλες) δηθεν εξασφαλιζουν τη θεση εργασιας αλλα απο την αλλη ισως για αυτο βρισκουν και τα κανουν.Εφυγα απο τον Κωτσοβολο μετα απο 5 χρονια , απο τα οποια τα 3 τελευταια αναζητουσα αλλη εργασια υπο προυποθεσεις για προσφερω εισοδημα στην οικογενεια.Λυκειο εχω τελειωσει και σαν αποθηκαριος εχω 16 χρονια ενσημα, για να μη νομιζετε οτι κυνηγουσα τα τρελα λεφτα η την ανωτερη θεση.Ενα χρονο πριν εχοντας στειλει τοσα βιογραφικα σε σημειο, οταν με καλουσαν να ρωταω απο που ειναι. Επιασα δουλεια σε ενα καταστημα εργαλειων , οικογενειακη επιχειρηση οπου εκει και μονο καταλαβα πως ειναι να μετριεσαι και να σου φερονται σαν ανθρωπο και οχι σαν αριθμο. Το ζητημα ειναι οτι την ημερα που με ρωτησαν ποτε θελω να ξεκινησω και αφου τηλεφωνικα ενημερωσα πως αποχωρω , το αισθημα ανακουφισης και ευεξιας που ενιωσα ηταν σαν να ειχα κερδισει 100.000€.Να αναφερω επισης πως ημουν ο 4ος απο τους 7 οι οποιοι σε διαστημα ενος μηνα παραιτηθηκαμε απο καταστημα.Φυσικα μη νομιζετε οτι σε οσους εμειναν αλλαξε κατι στην καθημερινοτητα... Σορυ για το σεντονι αλλα ηθελα να αναφερω πως ευκαιριες υπαρχουν για ολους και οχι μονο για επιστημονες.Η δουλεια καταναλωνει τον μισο αν οχι περισσοτερο χρονο τον οποιο δε κοιμομαστε.Αν η δουλεια ειναι ψυχοφθορα και καταπιεστικη τοτε , ζωη ειναι αυτη ; Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από leolipop 10
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Αλλαξα 4-5 δουλειες. Δυο ηταν καλες και αν τα εφερνε η ζωη ανετα πηγαινα παλι. Οι υπολοιποι ηταν για τον πεολα. Θεωρω οτι αν δεν σεβεσαι τον εαυτο σου μην περιμενεις κανεναν να σε σεβαστει. Οταν σε μια δουλεια δεν κοιτανε ολοι προς την ιδια κατευθυνση τοτε ειναι αρρωστη η κατασταση. Οταν δεις οτι δεν παει αλλο σηκωνεσαι και φευγεις, απλα ομορφα και ησυχα.
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε Εμενα αν και είπαμε να μην μαθευτεί το ξερουν ολοι. Τετοιες ειναι οι υποσχεσεις τους. Η πρόταση τους για να κανω μονο πρωινά ηταν απλα ενα ψεμα, ο πρωινός που δεν το κουναει από κει, τον ετυχε κατι σπίτι και τους ζητησε για δυο μηνες να πάει βραδυ, έτσι ειχαν την ευκαιρία να μου πετάξουν εμενα το δολωμα για να τσιμπισω. Αλλα το ηξερα ηδη αυτό, γιατί δεν κρατανε το στομα τους κλειστο και δεν επεσα στην παγίδα. Με έπιασε ενας ενας ξεχωριστα και με ρωτησε γιατι φευγω, αν βρηκα κατι αλλο. Σε ολους το ιδιο πράγμα που ισχυει κιολας, καθαρα για προσωπικούς λογους και να ηρεμησω. Σίγουρα αν πω σε καποιον οτι βρηκα δουλειά όπως τα αφεντικά με δώσανε, θα με δωσουν ολοι αυτοι που τώρα λυπούνται ταχα, αλλα ταυτόχρονα τρίβουν τα χερακια τους. Έρχεται αυξηση. Χτες αυτος που με αλλαζει και καθε φορα αντι για 23:00 η ωρα το αργότερο να ναι εκεί, ερχοταν και ερχεται 23:15-23:20 με την δικαιολογία εγω μπορει να αργω, αλλα δουλεύω (το ειχα πει και αυτο στα αφεντικα και μου απαντησανε καταλληλα, τοσα χρονια αργει, τωρα θα το αλλαξουμε συνηθειες για σενα), μου λεει για τα πέντε χρονια που εισαι εδω, ηξερες πολλα παραπανω πράγματα απο καθε αλλον, κανενας σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα δεν ειχε τις δικες σου γνώσεις. Λεω τωρα μπηκε ενα τελος και βρειτε τον επομενο. Ειναι σαν κατο τροχαια που αυτος που σκοτώνεται δεν φορουσε κρανος και ολοι κλαινε, λενε τα δικα τους και την αλλη μερα κανουν τα ιδια, λες και αυτοι ειναι απο αλλο υλικό. Μην ασχολείσαι,είναι ήδη παρελθόν. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις