Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, doctorkostis είπε

Red flags όσο δεν πάει τα " μιλα μαλακα, θες να φύγεις;" και "μη μάθω ότι δουλεύεις αλλού". Απαράδεκτη χρήση γλώσσας, κενές απειλές, μαγκιά. Γλίτωσες.

Aυτο μου χτυπησε απιστευτα κι εμενα. Ειδικα το δευτερο δεν το χωραει ο νους μου. Οχι πως και το πρωτο ειναι οκ, αλλα το "μη μαθω", ε σε κανει να θελεις να του απαντησεις αναλογως.

Ξεκαθαρα γλιτωσες Λιβε.

• Like 6
Δημοσ.

Ολοι αυτοί έχουν βγάλει την ίδια σχολή;Τις ίδιες παπαριές μου έλεγε και εμένα.Επιπλέον είχαμε το μοναστήρι να είναι καλά και οι πόρτες είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να φύγει.Οταν όμως του είπα σταματάω έγινε σαν παντζάρι.

Δεν πειράζει  ,τρια χρόνια μετά δεν έχουν βρει κάποιον μόνιμο στην θέση μου.

Και εγώ πλέον βρηκα την ησυχία μου.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Εννοώ οτι εγω τους είπα μπορώ να κατσω ως της 10 Απριλίου και αυτοι μου είπανε τελη Μαρτίου θα σταματησεις. Παραίτηση θα ναι δεν θέλω κατι παραπάνω, απλα να φυγω.

Αααα καλά δεν παίζονται αυτοί... Ευτυχώς που φεύγεις! Καλή αρχή εύχομαι!!! 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω γιατι αλλα οτι και να με είπανε απλα το αφησα να φυγει. Πλεον δεν μπορώ να σκασω για κατι που αφηνω και στα πέντε χρονια δεν αλλαξε κατι.

Ολοι οι υπαλληλοι στην βαρδια που εκανα οταν δούλευα ηταν χαρουμενοι, οταν επαιρνα ρεπο και τους ελεγα αυριο θα λειπω, ολοι με λεγανε θα εχουμε τον ταδε δεν μπορουμε.

Η δουλειά για μενα αυτη μου αρεσε σαν εργασια. Αλλα οταν το κλιμα δεν σε σηκωνει, απλα φευγεις. Παλεψα πολυ με το εαυτο μου να μην γινει κατι τετοιο, αλλα η σκεψη που με κραταγε, μονο κακο μου εκανε.

Χαρακτηριστικά οταν ξεκινουσα για δουλειά απλα επεφτα, μια φορα τους είπα δεν εχω την ψυχολογία να δουλέψω εδω, απλα για μενα ειναι ευκολη η δουλειά και το κανω μηχανικα. Οπως θα πάω τουαλέτα. Αυτοι είπανε λογικα, αφου βγαζει την βαρδια χωρις να μας ενοχλει αστον ετσι, δεν θα φυγει.

Ο πολύ εγωισμός δεν τους βγηκε σε καλο. Νομιζανε οτι θα το πάω εκβιαστηκα, φευγω, αλλα αν μου δωσετε οτι εμενα δεν μου αρεσε τοσο καιρο, θα κατσω και ας περνάει αλλος τα ιδια με μενα. Δεν πάει ετσι. Κατι που δεν θελω να με κανουν, δεν το κανω ουτε εγω, αλλα αν το πάθω και εχω την δυνατότητα να βοηθησω τον εαυτό μου θα το κανω.

Αυριο θα ενημερωσω την καινούργια δουλειά. Και να το μαθουν, να δουνε οτι κανεις δεν ειναι σκλαβος τους. 

• Like 8
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν πειράζει  ,τρια χρόνια μετά δεν έχουν βρει κάποιον μόνιμο στην θέση μου.

Και εγω ετσι ενιωθα οταν εφυγα απο μια δουλεια και μετα εβλεπα να αλλαζουν καθε 10 μερες αλλον.

Μηπως ομως ειμασταν εμεις οι μ****ς  που καθομασταν εκει τοσο καιρο και δεν εχει να κανει με την αξια μας;

13 ώρες πριν, pontez2 είπε

Ο λόγος ειναι πως οι παροχές που εχουν στην εργασία που υποφέρουν, δεν τις δινουν αλλού.

Δε θυμαμαι να εχω ακουσει κανεναν τελευταια να λεει οτι καθεται σε κωλοδουλεια επειδη τα λεφτα ( ή οι παροχες ) ειναι καλα,αλλα επειδη φοβουνται οτι δε θα βρουν δουλεια.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσετε αυτήν την αηδία με τη λέξη "αφεντικά". Εργοδότες σας είναι. Αφεντικά έχουν μόνο οι δούλοι.

• Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Argonaute είπε

Μην λυπάσαι κανένα αφεντικό, θα κοιτάξεις το δικό σου συμφέρον και μόνο. Οτι ορίζει ο νομος. 

Εμενα μου ειχαν σπάσει τα νευρα και ειχα πεσει σε καταθλιψη μονο στην ιδέα οτι θα πήγαινα για δουλειά και έκανα υπομονη γιατι περίμενα πότε θα βγούν στην συνταξη κατι ζωντόβολα για να ησυχάσω. Καποια στιγμή στις διακοπές μου, εκανα μια γνωριμία που μου προσέφερε εργασία. Λοιπόν μην στα πολυλογώ δεχτηκα επιτόπου, μου είπε 1 Σεπτέμβρη ξεκινάμε, Γυρισα στην πρώην δουλειά 31 Ιουλίου, μπαίνω μεσα και αρχίζει ο αφεντικός τα πως πέρασες και γνωστά, και πρίν προλάβω να μιλησω αρχισε την γκρίνια γιατι λεει με καλοεμαθε με 2 βδομαδες αδεια και επρεπε να φυγει ταξίδι στην Νεα Υορκη για 20 μερες και επειδη ειναι καλός το καθυστερησε για μενα και μαλακιες τουμπανα αφου πάντα με υποχρεωναν να παρω αδεια ιουνιο-ιουλιο για να πάνε τα βυσματα μυκονο δεκαπενταυγουστο. Επιτόπου τον εκοψα και του θυμισα τις υποσχέσεις για αυξηση που μου ειχε κανει και οτι θελω να πραγματοποιηθουν άμεσα και αρνήθηκε γιατι η εταιρία εκανε ανοιγματα και θα το δουμε παιδι μου απο χριστουγεννα και μετα. Αρχίζω να γελάω, βγαζω τα τσιγάρα μου, αναβω ένα στο γραφείο και του αρχίζω την τρελίτσα.  Λοιπόν Πετράκη, το και το, χαρηκα για την συνεργασία τα τελευταία 10 συναπτά ετη αλλά θέλω να σας ανακοινώσω οτι παραιτούμαι. Παω να ενημερωσω και την διευθυνση και το λογιστήριο, 1 Σεπτέμβρη θα εργάζομαι αλλού, εχετε ενα μηνα να κανονισετε τα καθεκαστα. Ε, άσπρισε ο Πετράκης, γλύκανε, άρχισε πάλι τα θα σου κάνουμε αυξηση αμεσως, και παιρνω την διευθυνση και μην φυγεις και σε εχω σαν παιδί μου, και οτι μαλαγανιά και μπασταρδοσύνη μπορεί να πει ενας εργοδότης οταν σε εχει αναγκη. Ε λοιπόν του λεω και εγω οτι ειναι ειλημμένη η απόφαση,  και αρχιζει τα "μας προδίδεις, και μας γαμας, και εισαι αχαριστος. Εκεινη την στιγμή του λεω οτι εχω 15 μερες αδεια υπόλοιπο, θα μου τις πληρωσεις να κατσω να εκπαιδευσω καποιον και να φυγω σαν ανθρωπας, ή να την πάρω και γειά σας. Μου ειπε να παω στον διαολο, εγω πήγα υπεγραψα την παραίτηση, μετα απο μια βδομαδα με παιρναν τηλέφωνο δεν το απάντησα για κανεναν λόγο, με ενημέρωσαν καποιοι συνάδελφοι οτι με εψαχναν να κατσω να μαθω σε κατι παιδια την δουλειά, δεν εδωσα σημασία και συνεχισα την ζωή μου. Πήραν 3 ατομα στην θέση μου, και δεν τους χάλασε και καθόλου. 

Εν ολίγοις, μην σκας, κοιτα την ψυχική σου ηρεμία και όλα καλα.

Οριακά είναι θεραπευτική η ιστορία σου. Φάση, την διαβάζεις και ηρεμείς :)

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Argonaute είπε

Μην λυπάσαι κανένα αφεντικό, θα κοιτάξεις το δικό σου συμφέρον και μόνο. Οτι ορίζει ο νομος. 

Εμενα μου ειχαν σπάσει τα νευρα και ειχα πεσει σε καταθλιψη μονο στην ιδέα οτι θα πήγαινα για δουλειά και έκανα υπομονη γιατι περίμενα πότε θα βγούν στην συνταξη κατι ζωντόβολα για να ησυχάσω. Καποια στιγμή στις διακοπές μου, εκανα μια γνωριμία που μου προσέφερε εργασία. Λοιπόν μην στα πολυλογώ δεχτηκα επιτόπου, μου είπε 1 Σεπτέμβρη ξεκινάμε, Γυρισα στην πρώην δουλειά 31 Ιουλίου, μπαίνω μεσα και αρχίζει ο αφεντικός τα πως πέρασες και γνωστά, και πρίν προλάβω να μιλησω αρχισε την γκρίνια γιατι λεει με καλοεμαθε με 2 βδομαδες αδεια και επρεπε να φυγει ταξίδι στην Νεα Υορκη για 20 μερες και επειδη ειναι καλός το καθυστερησε για μενα και μαλακιες τουμπανα αφου πάντα με υποχρεωναν να παρω αδεια ιουνιο-ιουλιο για να πάνε τα βυσματα μυκονο δεκαπενταυγουστο. Επιτόπου τον εκοψα και του θυμισα τις υποσχέσεις για αυξηση που μου ειχε κανει και οτι θελω να πραγματοποιηθουν άμεσα και αρνήθηκε γιατι η εταιρία εκανε ανοιγματα και θα το δουμε παιδι μου απο χριστουγεννα και μετα. Αρχίζω να γελάω, βγαζω τα τσιγάρα μου, αναβω ένα στο γραφείο και του αρχίζω την τρελίτσα.  Λοιπόν Πετράκη, το και το, χαρηκα για την συνεργασία τα τελευταία 10 συναπτά ετη αλλά θέλω να σας ανακοινώσω οτι παραιτούμαι. Παω να ενημερωσω και την διευθυνση και το λογιστήριο, 1 Σεπτέμβρη θα εργάζομαι αλλού, εχετε ενα μηνα να κανονισετε τα καθεκαστα. Ε, άσπρισε ο Πετράκης, γλύκανε, άρχισε πάλι τα θα σου κάνουμε αυξηση αμεσως, και παιρνω την διευθυνση και μην φυγεις και σε εχω σαν παιδί μου, και οτι μαλαγανιά και μπασταρδοσύνη μπορεί να πει ενας εργοδότης οταν σε εχει αναγκη. Ε λοιπόν του λεω και εγω οτι ειναι ειλημμένη η απόφαση,  και αρχιζει τα "μας προδίδεις, και μας γαμας, και εισαι αχαριστος. Εκεινη την στιγμή του λεω οτι εχω 15 μερες αδεια υπόλοιπο, θα μου τις πληρωσεις να κατσω να εκπαιδευσω καποιον και να φυγω σαν ανθρωπας, ή να την πάρω και γειά σας. Μου ειπε να παω στον διαολο, εγω πήγα υπεγραψα την παραίτηση, μετα απο μια βδομαδα με παιρναν τηλέφωνο δεν το απάντησα για κανεναν λόγο, με ενημέρωσαν καποιοι συνάδελφοι οτι με εψαχναν να κατσω να μαθω σε κατι παιδια την δουλειά, δεν εδωσα σημασία και συνεχισα την ζωή μου. Πήραν 3 ατομα στην θέση μου, και δεν τους χάλασε και καθόλου. 

Εν ολίγοις, μην σκας, κοιτα την ψυχική σου ηρεμία και όλα καλα.

Καθως το διαβαζα επλαθα τους χαρακτηρες και τα σκηνικα στο μυαλο μου και μ αρεσε που ειχε happy ending για σενα και που πηραν 3 ατομα στη θεση σου, σα να ειδα μια ταινια που μιυ αρεσε πολυ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα ενημερωσα την νεα εργασια. Μου είπα οποτε 1 Απριλίου ξεκιναμε. Λεω ναι, την Δευτέρα με ενημερώνει το λογιστήριο και θα σε πω στανταρ για ολα.

Οπως είπε ενα παιδι πιο πανω αλλο αφεντικα, αλλο εργοδοτες. Εμενα ηταν αφεντικα. Δούλους θελανε. Οταν τους ζητουσες ρεπο και σου λεγανε τι το θελεις. Και ολα αυτα γιατι υπάρχουν ατομα εκει που δουλεύουν ολο το μηνα χωρις ρεπο, για ολη την χρονια, καθονται μονο οταν το κλεινει για Πάσχα και Χριστούγεννα, αναγκαστηκα.

Σαν δουλειά το εγραψα και πιο πάνω μου αρεσε, τα πιο πολλα τα εμαθα μονος μου, εφτασα σε ενα καλό επίπεδο να βγαζω την βαρδια, χωρις την αναγκη καποιου και ημουν εκει 5 χρονια. Οταν ζητησα να μαθω το κατι παραπάνω στην ουσια οι παλιοι τους βάλανε φρενο, χωρις να μου το πουν. Γιατι σε μια συζήτηση που εκανα απο της πολλες, το ενα αφεντικο με είπε ο μονος ικανος για να παρει την θεση του ατομου που ολα περνανε απο τα χερια του εισαι εσυ, αλλα τωρα δεν μπορω να το κανω. 

Τωρα βρες αλλον ικανο να το κανει. Ήμουν σε θεση μηχανικου, με πτυχιο μηχανολογου (Τ.Ε) και με ειχαν σαν απλο εργατη δηλωμένο, ενώ τους ειχα πει να με αλλάξουν την ειδικότητα και η απάντηση μας βγαινεις ακριβα και οτι εισαι συσκευαστήρια, ειτε στο κλαρκ, ειτε υπευθυνος βαρδιας για μενα ειστε ιδιο στα λεφτα, αλλα εχω τεραστιες απαιτησεις απο σας. 

Ο μονος που μιλούσε ημουν εγω, αλλα οι αλλοι ηταν βολεμμενοι και ετσι φαινόμουν ο περίεργος που πάει να τους χαλασει την μαγια. 

Τελειωσε. Μενω δουλεύω το ιδιο οπως πριν μεχρι να υπογραψω την παραίτηση και θα ψαξω πρώτα την ηρεμια μου και να μπορεσω στην καινούργια δουλειά να προσαρμοστώ οσο πιο γρήγορα μπορω.

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δε θυμαμαι να εχω ακουσει κανεναν τελευταια να λεει οτι καθεται σε κωλοδουλεια επειδη τα λεφτα ( ή οι παροχες ) ειναι καλα,αλλα επειδη φοβουνται οτι δε θα βρουν δουλεια.

Ειναι η συνηθεια πανω απολα κ λες 3 κακα οκ 4 μετρια ας κατσω.Ετσι κ αλλιως οι δουλειες στην Ελλαδα ειναι το μη χειρον βελτιστον.Κ 10 δουλειες ναλλαξεις στα ιδια λεφτα θασαι πανω κατω ουτε υπαρχει καποιος που θα προσλαβει αλλους 2 για να δουλευετε χαλαρα η να παρεις ρεπα αδειες στην ωρα τους ακοπα χωρις μαμουσουτουπου.Ολοι ξερουν τι δινει η πιατσα κ δινουν αναλογα κ κυριως ο εκαστοτε εργοδοτης ειναι η αμεσως επομενη κλιμακα που εχει απεμπλακει πλεον απτην ωροεργασια.Το κανεις εσυ πλεον γιαυτον κ φυσικα θελει να βγαλει το μεγιστο κερδος απτον χρονο σου.Εκει μπλεκονται τα πραματα με τη γενικοτερη κατηφεια της αγορας τα τελευταια 10 χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εύγε πολύ ωραίο θέμα για να παίρνουν ιδέες οι εργοδότες πώς να ωθούν τον εργαζόμενο σε παραίτηση.

Επεξ/σία από nbtz89
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nbtz89 είπε

Εύγε πολύ ωραίο θέμα για να παίρνουν ιδέες οι εργοδότες πώς να ωθούν τον εργαζόμενο σε παραίτηση.

ή για να μάθουν πως πρέπει να φέρονται στους εργαζόμενους.

• Like 1
Δημοσ.

Παραιτηθηκα απο τη δουλεια που διατηρουσα επι 14 χρονια γιατι εβλεπα οτι η εταιρεια δεν πηγαινε καλα. Γινανε καποιες σημαντικες αλλαγες, οι τακτικες λειτουργιας μας φωναζαν απο μακρια οτι παμε στα βραχια οποτε οταν δεχτηκα τηλεφωνημα απο στελεχος ανταγωνιστη ξεκινησα την διαδικασια των συνεντευξεων. Ενημερωσα τους εργοδοτες μου κι εφυγα με ευχες απο ολους. Εκει περασα τα καλυτερα μου χρονια. Απο 20 ως 34 ετων, εκανα φιλιες, γελασα, εκλαψα, αγχωθηκα...ολα. Εμαθα απιστευτα πολλα πραγματα και στις προαγωγες ποτε δεν με αφησανε απ'εξω. Αλλα επρεπε να φυγω γιατι καταλαβαινα οτι στο τελος θα μεινω χωρις δουλεια. 

Στον αλλον εργοδοτη η προισταμενη μου εδειξε απο την πρωτη στιγμη οτι δεν ημουν επιλογη της. Ημουν επιλογη του upper management κι εκανε ο,τι μπορουσε για να τους αποδειξει οτι "δεν κανω". Μου ειπε κιολας οτι αν δεν βγω καλη εχει συνεννοηθει να με διωξουν στο 6μηνο (ψεμματα). Με κρατουσε απο τις 9 το πρωι ως τις 10 το βραδυ στο γραφειο, με προσεβαλε, με μειωνε, με απαξιωνε κι εγω απλα το ανεχομουν στωικα γιατι "που να παω τωρα και πως να δικαιολογησω τοσο γρηγορο φευγιο στον επομενο εργοδοτη". Υπεμενα , πηγαινοερχομουν στην δουλεια με κλαματα μεσα στο αυτοκινητο το πρωι για το τι θα αντιμετωπισω και το βραδυ για το τι αντιμετωπισα. 

Στο τελος αφου κοντευε να διαλυθει το σπιτι μου (ειχα 2 μωρα 1.5 και 3 ετων που ειχα βαλει στον αυτοματο συν τους καβγαδες με τον συζυγο) μιλησα στην Διευθυντρια. Φρικαραν αυτη, ο γενικος διευθυντης και η διευθυντρια προσωπικου. Δεν ξερω τι εγινε με την παρτη της, τι της ειπαν κτλ. Εκτοτε με εχει με το σεις και με το σας, δηλωνει σε ολους οτι με εκτιμα απεριοριστα μου λεει και τα προσωπικα της λες και ειμαστε φιλες κτλ. 

Νιωθω απιστευτα θυμωμενη με τον εαυτο μου που ανεχτηκα ολα τα παραπανω. Επρεπε να δηλωσω την 2η μερα παραιτηση εξιστοροντας τα παντα ετσι για να τους κανω ολους μυλο. Μιληστε. Με ωραιο τροπο αλλα μιληστε. Αυτο. 

• Like 18
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Uptheirons είπε

[...] δουλεια που διατηρουσα επι 14 χρονια [...] Απο 20 ως 34 ετων, [...]

Στον αλλον εργοδοτη [...] απλα το ανεχομουν στωικα γιατι "που να παω τωρα και πως να δικαιολογησω τοσο γρηγορο φευγιο στον επομενο εργοδοτη".

Οπότε... ήσουν κάπου καλά για 14 χρόνια συνεχόμενα... και πήγες κάπου χάλια και δεν έφυγες από την πρώτη εβδομάδα που πήρες μια γεύση επειδή... θα φαινόταν στον επόμενο ότι παρατάς δουλειές...

Barack Obama Lol GIF by Joe Biden

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...