Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήμουν σε μια εταιρεία που ειχα αρρωστήσει απο το κλίμα, κυριολεκτικά έκλαιγα κάθε πρωί πριν πάω στην δουλειά.

Τελικα παραιτήθηκα για να πάω σ αλλη εταιρεία οπου παίρνω λιγο λιγότερα χρήματα αλλα κάθε μερα πάω και έρχομαι με ΧΑΜΟΓΕΛΟ. Πολυ πολυ σημαντικό.

• Like 24
  • Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ήμουν σε μια εταιρεία που ειχα αρρωστήσει απο το κλίμα, κυριολεκτικά έκλαιγα κάθε πρωί πριν πάω στην δουλειά.

Τελικα παραιτήθηκα για να πάω σ αλλη εταιρεία οπου παίρνω λιγο λιγότερα χρήματα αλλα κάθε μερα πάω και έρχομαι με ΧΑΜΟΓΕΛΟ. Πολυ πολυ σημαντικό.

Τη καλύτερη δουλειά έκανες.

Πολύς κόσμος που γνωριζω ειναι σε τέτοια φάση (ειδικά καποιοι στο τραπεζικό τομέα) και ο λόγος που δε φευγουν ειναι επειδη δε βρισκουν για την ωρα κάποια εναλλακτική.

Σημαντικο που βρηκες ευκολα εργασία.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 11/6/2019 στις 11:16 ΜΜ, *nenya* είπε

Μου θύμησες την δική μου παραίτηση...

Την γυροφερνα στο μυαλο μου περιπου 1μιση χρονο. Μου ειχαν αυξησει τις αρμοδιοτητες και με παρουσιαζαν ως υπευθυνη ενος συγκεκριμενου ποστου, εκανα υπερωριες απο μονη μου, περιμενα υπομονετικα μια λογικη αυξηση μισθου, δεν ερχοταν οποτε αποφασισα να την ζητησω, δεν πηρα ποτε απαντηση. Παραλληλα απ'την κουραση/αγχος/απογοητευση/νευρα παθαινα διαφορα προβληματα υγειας. Κι εκει καταλαβα οτι η σκατοδουλεια με επηρεαζε πολυ περισσοτερο απ'οσο επρεπε και η αξια μου δεν θα αναγνωριζοταν ποτε εκει μεσα. 

Αρχισα λοιπον τους τελευταίους 3-4 μηνες πριν την παραιτηση να στελνω συστηματικα στις εταιρείες του κλάδου (αφου ειχα πρωτα συμμαζέψει το βιογραφικο μου). Με το που έλαβα την θετικη απαντηση που τοσο λαχταρουσα συγκρατηθηκα και δεν δήλωσα αμεσως παραιτηση. Περασα τις συνεντευξεις στη νεα δουλεια και ευγενικα τους ζητησα να μου δωσουν λιγο χρονο ωστε να εκπαιδευσω ατομο στην εταιρεια που εργαζομουν πριν πιασω δουλεια σ'αυτους. 

Και ετσι εγινε. Ανακοινωσα παραιτηση και εδωσα περιθωριο 2 βδομαδες περιπου. Και φυσικα εκπαιδευσα ατομο στη θεση μου. Γιατι οσο σκατά μου φερθηκαν εκει μεσα τοσο κι εγω ηθελα να φυγω με ψηλα το κεφαλι και να μην εχουν να πουν τιποτα κακο για την εργασία μου. Η επιδίωξη απόλυσης θα με εκανε να ριξω πολυ χαμηλα το επιπεδο και δεν το ηθελα.

Σου ευχομαι να βρεις το κουραγιο, να σταθεις στα ποδια σου και να διεκδικησεις αυτα που θεωρείς οτι σου αξιζουν. Δεν ειμαστε δούλοι, είμαστε εργαζομενοι, ειμαστε επαγγελματιες, ειμαστε ανθρωποι. Κανεις δεν σε κραταει δεμενο.

Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση ενός επαγγελματία και ο μόνος τρόπος μακροπρόθεσμα να κερδίσεις.

Από ένα σημείο και μετά , όλοι εκπαιδεύονται (ε εντάξει σχεδόν όλοι) και όλοι κουτσά στραβά το βιογραφικό το έχουν. Την καλή κουβέντα όμως στην ''πιάτσα'' δεν την έχουν όλοι και αυτή την εμπιστοσύνη δεν την κερδίζεις με βλακειούλες.

Αν η δουλειά σας δεν σας ευχαριστεί, ψάξτε για νέα. Αν θέλετε τη γνώμη μου, συνεχώς πρέπει να κινούμαστε σε συνεντεύξεις , μόνο και μόνο για να βλέπουμε τι υπάρχει εκεί έξω και να μη θεωρούμαστε οι εργαζόμενοι δεδομένοι . Βρείτε νέα δουλειά, δώστε ένα περιθώριο 2-4 εβδομάδες ακόμα και στον χειρότερο, και φύγετε στην επόμενη καλύτερη. Μακροπρόθεσμα κερδισμένοι θα βγείτε.

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το λέω για να αποθαρρύνω, αλλά επειδή αναφέρθηκαν και επιδόματα σε κάποια μηνύματα, να έχετε υπόψη ότι αν κάποιος παραιτηθεί από μόνος του τότε δεν δικαιούται κανένα επίδομα. Ο ΟΑΕΔ δίνει επιδόματα μόνο σε περίπτωση απόλυσης ή σε λήξη σύμβασης. Οπότε αν κάποιος θέλει να παραιτηθεί και δεν έχει βρει κάπου αλλού δουλειά, να μην θεωρεί άδικα ότι θα μπορεί να αξιώσει επιδόματα για όσο καιρό θα είναι άνεργος.

Εγώ προσωπικά μόνο 1 φορά έφυγα από δουλειά, παραιτήθηκα δηλαδή, αλλά ενώ είχα βρει ήδη κάποια άλλη. Η δουλειά ήταν για 3 άτομα, και είχε μόνο εμένα, και είχα ξεπατωθεί. Είχα φτάσει σε σημείο να μου προκληθεί πρόβλημα υγείας το οποίο ακόμη με ταλαιπωρεί ακόμη και μετά από 5 χρόνια που έφυγα από την συγκεκριμένη δουλειά. Πραγματικά δεν αξίζει όσα λεφτά και να παίρνεις, οπότε παιδιά αν πρόκειται να καταστραφεί η υγεία σας πιστέψτε με ότι δεν αξίζει τον κόπο όσα λεφτά και να πάρετε. Είχα ενημερώσει τον εργοδότη ότι ψάχνω και αλλού για δουλειά, και ότι αν βρω θα φύγω άμεσα, όπως και το έκανα.

Προσωπικά αν ήθελα να φύγω από κάποια δουλειά και δεν είχα βρει κάποια άλλη, θα το έπαιζα κάπως τρέλα για να "αναγκάσω" σε εισαγωγικά να με απολύσει το αφεντικό. Τώρα φυσικά δεν λέω να κάνω κάτι όντως τρελό, για αυτό το έβαλα εξάλλου και σε εισαγωγικά, αλλά απλώς θα έκανα αυτά ακριβώς που είχαμε συμφωνήσει την ημέρα της πρόσληψης, και αν το αφεντικό μου ζητούσε κάτι έξτρα θα του έλεγα αν θέλει να μου αυξήσει τον μισθό πρώτα και μετά το συζητάμε. Δεν θα του έλεγα για απόλυση αλλά θα το έφτανα ακόμη και σε σημείο που να θέλει να με απολύσει, εντός των νόμιμων ορίων φυσικά.

Επίσης, υπάρχει και η Επιθεώρηση Εργασίας, εγώ προσωπικά την έχω καλέσει σε δουλειά που δούλευα (όχι από αυτή που έφυγα). Ποιο συγκεκριμένα με έβαλαν σε εντελώς άκυρο πόστο από αυτό που είχαμε συμφωνήσει αρχικώς, και επίσης με έβαζαν να δουλεύω Σάββατα, Κυριακές και αργίες, και χωρίς αύξηση στον μισθό για τις Κυριακές/αργίες και ενώ η συμφωνία ήταν από Δευτέρα ως Παρασκευή. Δεν ενημερώθηκα ακριβώς για το τι έγινε αλλά ξέρω ότι η Επιθεώρηση Εργασίας επικοινώνησε με τον εργοδότη, και την επόμενη μέρα με τοποθέτησαν στην θέση για την οποία είχαμε συμφωνήσει, και δεν μου ξαναείπαν ποτέ να έρθω Σαββατοκύριακα. Ο εργοδότης δεν μου έκανε κάποιο παράπονο, αλλά η σύμβαση ήταν για 5 μήνες με τον μίνιμουμ νόμιμο μισθό της εκείνης περιόδου, οπότε υποθέτω ότι το άφησε απλώς να περάσει μέχρι να λήξει η σύμβαση και να φύγω.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.

Στο θέμα αυτο, και επειδή οπως έγραψα νωριτερα, ξέρω αρκετο κοσμο που υποφέρει στη δουλειά του, η φάση ειναι οτι οντως δεν μπορουν να κάνουν αλλιώς.

Ο λόγος ειναι πως οι παροχές που εχουν στην εργασία που υποφέρουν, δεν τις δινουν αλλού.

Σε κάθε περιπτωση διαφορετικές.

Δυστηχως η αγορά εργασίας ειναι δυσκολη πολύ καιρό τωρα. Οπότε αρκετός κόσμος αναγκάζεται να κάτσει σε μια δουλειά που πχ μπορει να τον υποτιμάνε ή να τον απαξιώνουν εργασιακά, ομως παιρνει έναν Α σταθερό μισθό, διοτι πιστευει οτι έξω δεν υπάρχει τιποτε.

Ειδικά κάτι 40αρο-50άρηδες με παιδιά ειναι ακόμα πιο δυσκολα. Και μαντέψτε. Σε αυτους στοχεύουν γενικά οι εθελούσιες.

Μη ξεχνάμε οτι στις ΗΠΑ θεωρησε τελειωμένος σε τέτοια ηλικία. Η είσαι Μάνατζερ ή εργάζεσαι σε παραγωγή. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Στο θέμα αυτο, και επειδή οπως έγραψα νωριτερα, ξέρω αρκετο κοσμο που υποφέρει στη δουλειά του, η φάση ειναι οτι οντως δεν μπορουν να κάνουν αλλιώς.

Ο λόγος ειναι πως οι παροχές που εχουν στην εργασία που υποφέρουν, δεν τις δινουν αλλού.

Σε κάθε περιπτωση διαφορετικές.

Δυστηχως η αγορά εργασίας ειναι δυσκολη πολύ καιρό τωρα. Οπότε αρκετός κόσμος αναγκάζεται να κάτσει σε μια δουλειά που πχ μπορει να τον υποτιμάνε ή να τον απαξιώνουν εργασιακά, ομως παιρνει έναν Α σταθερό μισθό, διοτι πιστευει οτι έξω δεν υπάρχει τιποτε.

Ειδικά κάτι 40αρο-50άρηδες με παιδιά ειναι ακόμα πιο δυσκολα. Και μαντέψτε. Σε αυτους στοχεύουν γενικά οι εθελούσιες.

Μη ξεχνάμε οτι στις ΗΠΑ θεωρησε τελειωμένος σε τέτοια ηλικία. Η είσαι Μάνατζερ ή εργάζεσαι σε παραγωγή. 

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος στο οποίο (ανεξάρτητα της φύσεως της εργασίας) προβαίνουν τη σήμερον ημέρα οι εργοδότες...Εκεί που πρέπει να ποντάρεις (ειδικά εάν μιλάμε για άτομο παραμένον στην εργασία για καιρό και με ικανοποιητικη απόδοση (ή θετική πορεία , πες το όπως θες...) εκεί πας και κάνεις ζημιά...Έλα όμως που το έργο πια αρχίζει και επηρεάζει και την εργοδοσία (με την έννοια οτί τα κόστη αντικατάστασης-εκπαίδευσης χτυπούν "κόκκινο") και ειδικά οι νεότερες γενιές (για τον οποιονδήποτε λόγο,δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί και προφανώς τις επικροτώ για λόγους που επισης θέλουμε ώρες κουβέντας...) δεν θα κάτσουν να φάνε το sK@t0...

Χώρια που, όπως αποκαλύπτει σχεδόν το σύνολο των σχολίων (δεν ξέρω βέβαια και τις επιλογές βιοπορισμού του καθενός), ο κόσμος πια δεν βάζει σε κίνδυνο την ψυχική υγεία του.

Γνώμη μου πάντα, και κάθε κριτική ή απάντηση δεκτή...

Δημοσ.

εχω φυγει για

• Χρηματα: δουλευα σε εταιρια που απο τη μια μπορουσα θεωρητικα να παρω και συνταξη απο εκει αλλα απο την αλλη εμεινα 5 χρονια με τον αρχικοο μισθο. Επισης δεν υπηρχε εξελιξη
  • Μου εβγαλαν το λαδι: απιστευτος φορτος στην εργασια και μετα το πραγμα αρχισε να αγριευει οταν αρχισαν τα τηλεφωνα στο κινητο (της εταιριας) εκτος ωραριου προφανως για κατι ακυρα
  • Προισταμενος/συνεργατες: Τωρινη δουλεια που θελω/ψαχνω να φυγω. Ο προισταμενος αν και καλος στη δουλεια του δεν εχει ιδεα πως να συμπεριφερεται σε συναδελφους. Παραλληλα η εξελιξη οπως και στη πρωτη δουλεια που ανεφερα ειναι με βηματα χελωνας. Το μονο που με κρατησε και δεν ξεκινησα διαδικασιες αποχωρησης νωριτερα ειναι τα χρηματα (αλλα τι να το κανω αν για χ ευρω καταληξω στο Δρομοκαιτειο)
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ChrisOnceMore είπε

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος στο οποίο (ανεξάρτητα της φύσεως της εργασίας) προβαίνουν τη σήμερον ημέρα οι εργοδότες...Εκεί που πρέπει να ποντάρεις (ειδικά εάν μιλάμε για άτομο παραμένον στην εργασία για καιρό και με ικανοποιητικη απόδοση (ή θετική πορεία , πες το όπως θες...) εκεί πας και κάνεις ζημιά...Έλα όμως που το έργο πια αρχίζει και επηρεάζει και την εργοδοσία (με την έννοια οτί τα κόστη αντικατάστασης-εκπαίδευσης χτυπούν "κόκκινο") και ειδικά οι νεότερες γενιές (για τον οποιονδήποτε λόγο,δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί και προφανώς τις επικροτώ για λόγους που επισης θέλουμε ώρες κουβέντας...) δεν θα κάτσουν να φάνε το sK@t0...

Χώρια που, όπως αποκαλύπτει σχεδόν το σύνολο των σχολίων (δεν ξέρω βέβαια και τις επιλογές βιοπορισμού του καθενός), ο κόσμος πια δεν βάζει σε κίνδυνο την ψυχική υγεία του.

Γνώμη μου πάντα, και κάθε κριτική ή απάντηση δεκτή...

Συμφωνώ.

Ο μέσος εργοδότης στην Ελλάδα, λειτουργει με τη λογική του μαστιγίου και του φόβου της αγοράς που δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας.

Αντι να κρατάει ευχαριστημένους τους υπαλλήλους, όχι με αυξήσεις, αλλά με μια επευφημία, ένα ειδος επιβράβευσης κτλ κτλ, τους φορτώνει περισσότερες εργασίες, απαιτεί, αξιολογεί κακά και ωθει τον εργαζόμενο να φυγει.

Οταν του φυγει, φέρνει νέους με τα μισά χρήματα, οι οποιοι ομως καθυστερουν να μάθουν την εξειδικευμένη εργασια (οσα μαστερ και αν έχεις οταν ο άλλος ειναι εκει 15 χρονια, θα καθυστερησεις να αποδοσεις) και έχουμε τον ιδιο κυκλο.

Θεωρω πως λειτουργουν καθαρά για την αρπαχτη. Δηλαδη να φανουν τα νουμερα καλά εκεινη τη στιγμη στους μετόχους και του χρόνου έχει ο θεός.

Σημ. Γνωστή πολυεθνική, έδωσε εθελουσιες τωρα τελευταία και μάλιστα πιεζε τις παραγωγικές μονάδες να φυγουν διοτι δεν τους εξασφαλιζει την εργασία. Οι εργάτες έφυγαν, έλα που ομως δεν έρχονται άλλοι με τα λεφτά που δινει!!!. Ηδη απευθηνεται ξανά στους πρωην υπαλληλους να τους πισει να κάτσουν με λιγοτερα λεφτά και αυξημένες αρμοδιότητες.

Ελλάδα!

• Like 5
Δημοσ.

Καλησπέρα χτες μιλησα μαζι τους. 

Το καταλαβανε απο την αρχη. Χαρακτηριστικά ο ενας με ειπε "Μιλα ρε μλκ, θες να φύγεις" λες και ημασταν σε κλουβι.

Λεω θα πω αυτο που θελω ειναι να σταματήσω για προσωπικούς λογους. Με είπανε ποιοι ειναι αυτοί. Λεω δικοι μου, πλεον δεν μπορω να συνεχισω να εργαζομαι εδω.

Παλι ο απο πανω με είπε μην μαθω οτι δουλεύεις αλλου. Αναφορα δεν μπορω να δωσω και ουτε ξερω τι θα γινει οταν φυγω από δω, απλα δεν μπορω να κάτσω αλλο. Υπάρχει προβλημα. Νευρα και εχω χασει την ηρεμια μου.

Μετα ηρεμησε και με είπε οκ, δεν θα μας δωσεις και αναφορα. Απλα μας αφηνεις ετσι. Λεω σας εχω μιλήσει πολλες φορες αλλα για μενα δεν αλλαξε κατι, απο αυτα που συμφωνουσαμε μόνο απο την μερια μου τηρηθηκε.

Μετα με είπανε αν ηθελα παραπάνω χρηματα και είπα οχι.

Εφυγα και συνεχισα την δουλειά μου.

Με ξαναπήρε τηλέφωνο να πάω, με είπε αν θελω να κανω μονο πρωινα απο εδω και πέρα. Η απαντηση μου ήταν οχι, γιατι κατι που δεν μου αρεσε εμενα σε αυτη την εταιρεία ηταν να υπάρχουν καβατζωμενοι με την καλη βαρδια. Δεν θα κανω το ιδιο. 

Δευτέρα θα με ειδοποιησει το λογιστιριο και τελη του μηνα με δικη τους αποφαση σταματαω. 

• Like 13
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Καλησπέρα χτες μιλησα μαζι τους. 

Το καταλαβανε απο την αρχη. Χαρακτηριστικά ο ενας με ειπε "Μιλα ρε μλκ, θες να φύγεις" λες και ημασταν σε κλουβι.

Λεω θα πω αυτο που θελω ειναι να σταματήσω για προσωπικούς λογους. Με είπανε ποιοι ειναι αυτοί. Λεω δικοι μου, πλεον δεν μπορω να συνεχισω να εργαζομαι εδω.

Παλι ο απο πανω με είπε μην μαθω οτι δουλεύεις αλλου. Αναφορα δεν μπορω να δωσω και ουτε ξερω τι θα γινει οταν φυγω από δω, απλα δεν μπορω να κάτσω αλλο. Υπάρχει προβλημα. Νευρα και εχω χασει την ηρεμια μου.

Μετα ηρεμησε και με είπε οκ, δεν θα μας δωσεις και αναφορα. Απλα μας αφηνεις ετσι. Λεω σας εχω μιλήσει πολλες φορες αλλα για μενα δεν αλλαξε κατι, απο αυτα που συμφωνουσαμε μόνο απο την μερια μου τηρηθηκε.

Μετα με είπανε αν ηθελα παραπάνω χρηματα και είπα οχι.

Εφυγα και συνεχισα την δουλειά μου.

Με ξαναπήρε τηλέφωνο να πάω, με είπε αν θελω να κανω μονο πρωινα απο εδω και πέρα. Η απαντηση μου ήταν οχι, γιατι κατι που δεν μου αρεσε εμενα σε αυτη την εταιρεία ηταν να υπάρχουν καβατζωμενοι με την καλη βαρδια. Δεν θα κανω το ιδιο. 

Δευτέρα θα με ειδοποιησει το λογιστιριο και τελη του μηνα με δικη τους αποφαση σταματαω. 

καλά έκανες αφού και πάλι δεν ήξεραν να συμπεριφερθούν σαν σωστοί επαγγελματίες.

όταν λες: "τελη του μηνα με δικη τους αποφαση σταματαω." τι εννοείς;

θα σου κάνει απόλυση; αν ναι, σε περίπτωση που ο καινούργιος εργοδότης δεν σε πάρει κατευθείαν, μπαίνεις οαεδ και κάνεις αίτηση για να μην χάσεις μέρες.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν νομίζω να εννοεί απόλυση, τι λόγο θα είχαν να τον απολύσουν, αφού φεύγει μόνος του.

Μάλλον εννοεί πως δεν του ζητάνε να παραμείνει περισσότερο από το τέλος του μήνα. Τουλάχιστον, αυτό καταλαβαίνω.

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, st@kas είπε

καλά έκανες αφού και πάλι δεν ήξεραν να συμπεριφερθούν σαν σωστοί επαγγελματίες.

όταν λες: "τελη του μηνα με δικη τους αποφαση σταματαω." τι εννοείς;

θα σου κάνει απόλυση; αν ναι, σε περίπτωση που ο καινούργιος εργοδότης δεν σε πάρει κατευθείαν, μπαίνεις οαεδ και κάνεις αίτηση για να μην χάσεις μέρες.

Εννοώ οτι εγω τους είπα μπορώ να κατσω ως της 10 Απριλίου και αυτοι μου είπανε τελη Μαρτίου θα σταματησεις. Παραίτηση θα ναι δεν θέλω κατι παραπάνω, απλα να φυγω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Εννοώ οτι εγω τους είπα μπορώ να κατσω ως της 10 Απριλίου και αυτοι μου είπανε τελη Μαρτίου θα σταματησεις. Παραίτηση θα ναι δεν θέλω κατι παραπάνω, απλα να φυγω.

Φαντάζομαι ότι έχεις ενημερώσει ήδη την νέα εργασία ότι μπορείς να ξεκινήσεις από 1 απριλίου.

Στις πληρωμές δικαιούσαι τις ημέρες αδείας που δεν έχεις χρησιμοποιήσει και τα δώρα Πάσχα, γιορτών, καλοκαιριού (δεν ξέρω ακριβώς τι υπάρχει ως εξτρά, αλλά ότι υπάρχει).

• Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Μην κοιτάς πίσω.Εχω περάσει απο την θέση σου και σε καταλαβαίνω.

Καλή συνέχεια

• Like 1
Δημοσ.

Red flags όσο δεν πάει τα " μιλα μαλακα, θες να φύγεις;" και "μη μάθω ότι δουλεύεις αλλού". Απαράδεκτη χρήση γλώσσας, κενές απειλές, μαγκιά. Γλίτωσες.

• Like 10
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...