Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι Γάλλοι ειναι κοντά σε εμάς σε νοοτροπία σε αρκετά πράγματα. Απλά ειναι Γάλλοι.

Οι χειρότεροι βέβαια ειναι οι Ιρλανδοί :P Πιο δημοσιο πεθαίνεις :P 

• Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Οι Γάλλοι ειναι κοντά σε εμάς σε νοοτροπία σε αρκετά πράγματα. Απλά ειναι Γάλλοι.

Οι χειρότεροι βέβαια ειναι οι Ιρλανδοί :P Πιο δημοσιο πεθαίνεις :P 

Όλα κινούνται αργά στην Ιρλανδία ... εκτός από την Guinness :D 

• Like 2
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ειμαι σε φαση που σκέφτομαι πολυ να φυγω απο την δουλειά που ειμαι εδω και πέντε χρονια. 

Οι λογοι πολλοι, τους εχω γραψει και εδω καποιες στιγμές. 

Οτι δουλεύω σαββατοκυριακα, αργιες, χωρις τα νομιμα, κανω μονο την μεσημεριανή βαρδια 15-23 και μερικες φορες 23-7. Πρωί ποτε, είναι καβατζα αλλων. Εχω μιλήσει στα αφεντικά πάνω απο 3 φορες, ότι θέλω να μαθω κάτι παραπάνω, θελω να κάνω πρωινα, τα ρεπο να ειναι και ΣΚ, εχει περάσει ένας χρονος απο τοτε που μίλησα και δεν αλλαξε κατι, απλα περισσότερες απαιτήσεις. Η αυξηση του μισθού ουτε κατά διάνοια, αλλα δεν ηταν αυτος ο κυριως σκοπος μου, αλλα να βελτιώσω την συνθηκες εργασιας, γιατι εχει επιπτωση και στην οικογένεια μου. 

Παρουσιάστηκε μια αλλη δουλειά, με τα λεφτά που παίρνω τωρα κατα 50€ κατω(σιγα το ποσο) στην αρχη μετα αν ανταποκριθω θα ειναι παραπανω, μονο πρωί, να ειμαι υπευθυνος σε μια γραμμή παραγωγης, 6ημερο 7:30-16 με μιση ωρα διαλλειμα, επισημες αργιες κλειστα.

Στην νέα δουλεια τους είπα οτι θελω ενα μηνα περιθώριο να ενημερώσω να μαι εντάξει. Το δεχθηκανε. Αυριο θα πάω να δω περίπου τι ακριβώς πρέπει να κανω και να συμφωνήσουμε.

Τωρα στην τωρινη δουλειά, που ναι δυο αδερφια, που δεν νοιαστηκαν ποτε γι αυτα που ζητησα, που τους εχω μιλήσει κιολας, τελευταία η κατασταση ειναι πιο τραγικη καντα ολα εσυ, ασχετα αν το πρωι εχω τρεις, το βραδυ ενας που κοιμαται. Τους ανακοινωνω απλα οτι φευγω; Δεν εχω και πολυ ορεξη για καποια αντιπροταση, γιατι θα φανω αναξιόπιστος στο αλλων και δεν το θελω, ούτε θέλω να εκβιάζω πράγματα. Σκεφτηκα απλα να τους πω οτι φευγω καθαρα για προσωπικούς λόγους να τελειωνει το θεμα εκει. 

Η τωρινη δουλειά οντως εχει κανει κακο στην οικογενειακή ηρεμια του σπιτιού μου. 

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Καλησπέρα.

Ειμαι σε φαση που σκέφτομαι πολυ να φυγω απο την δουλειά που ειμαι εδω και πέντε χρονια. 

Οτι δουλεύω σαββατοκυριακα, αργιες, χωρις τα νομιμα, κανω μονο την μεσημεριανή βαρδια 15-23 και μερικες φορες 23-7. Πρωί ποτε, είναι καβατζα αλλων. Εχω μιλήσει στα αφεντικά πάνω απο 3 φορες, ότι θέλω να μαθω κάτι παραπάνω, θελω να κάνω πρωινα, τα ρεπο να ειναι και ΣΚ, εχει περάσει ένας χρονος απο τοτε που μίλησα και δεν αλλαξε κατι, απλα περισσότερες απαιτήσεις. Η αυξηση του μισθού ουτε κατά διάνοια, αλλα δεν ηταν αυτος ο κυριως σκοπος μου, αλλα να βελτιώσω την συνθηκες εργασιας, γιατι εχει επιπτωση και στην οικογένεια μου. 

Παρουσιάστηκε μια αλλη δουλειά, με τα λεφτά που παίρνω τωρα κατα 50€ κατω(σιγα το ποσο) στην αρχη μετα αν ανταποκριθω θα ειναι παραπανω, μονο πρωί, να ειμαι υπευθυνος σε μια γραμμή παραγωγης, 6ημερο 7:30-16 με μιση ωρα διαλλειμα, επισημες αργιες κλειστα.

Στην νέα δουλεια τους είπα οτι θελω ενα μηνα περιθώριο να ενημερώσω να μαι εντάξει. Το δεχθηκανε. Αυριο θα πάω να δω περίπου τι ακριβώς πρέπει να κανω και να συμφωνήσουμε.

Τωρα στην τωρινη δουλειά, που ναι δυο αδερφια, που δεν νοιαστηκαν ποτε γι αυτα που ζητησα, που τους εχω μιλήσει κιολας, τελευταία η κατασταση ειναι πιο τραγικη καντα ολα εσυ, ασχετα αν το πρωι εχω τρεις, το βραδυ ενας που κοιμαται. Τους ανακοινωνω απλα οτι φευγω; Δεν εχω και πολυ ορεξη για καποια αντιπροταση, γιατι θα φανω αναξιόπιστος στο αλλων και δεν το θελω, ούτε θέλω να εκβιάζω πράγματα. Σκεφτηκα απλα να τους πω οτι φευγω καθαρα για προσωπικούς λόγους να τελειωνει το θεμα εκει. 

Η τωρινη δουλειά οντως εχει κανει κακο στην οικογενειακή ηρεμια του σπιτιού μου. 

Το πιο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να δεχτείς την όποια αντιπροταση τους.

Ενημερώνεις ότι φευγεις την τάδε του μηνός.Ζητάς ,απαιτείς καλύτερα, όλα τα νόμιμα που δικαιούσαι.

Καλή συνεχεια.

• Like 6
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Καλησπέρα.

Και γιατί δεν εφευγες αύριο κιόλας αφού το αποφάσισες (αν φυσικά ήταν έτοιμοι να σε προσλάβουν) ;  Ή εστω την επόμενη ημέρα από την μισθοδοσία; 😁 Νομικά υπάρχει ένα διάστημα προειδοποίησης (χωρίς να ξέρω τι συνέπεις έχει όντως στον εργαζόμενο αν δεν το τηρήσει) αλλά αν σε έχουν τσακίσει τόσο έχεις επιχειρήματα για να φύγεις την ίδια ώρα

Επίσης για ποιον λόγο να αναφέρεις ότι βρήκες αλλού; Οικογένεια σου είναι και δίνεις αναφορά; Δεν αντεχω αλλω φεύγω γειαααα κ τελος.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Καλησπέρα.

Να τους ενημερώσεις κανονικά ότι θα σταματήσεις (παρόλο που σαν αφεντικά να μην το αξίζουν) αλλά αυτό είναι το σωστό. 

Αντιπρόταση δεν νομίζω να σου κάνουν αφού το προσπαθείς τόσο καιρό και δεν έχει γίνει.

Σημαντικό,  πρώτα να υπογράψεις την πρόσληψη και μετά την παραίτηση. καθώς αυτόν τον ένα μήνα που έχεις ζητήσει πολλά μπορούν να συμβούν και ο καινούργιος εργοδότης να σε κρεμάσει.

• Like 4
Δημοσ.

Αντιπροταση δεν θα δεχτω ενοειτε γιατι θα φανει σαν να παω να παίξω φουστια που δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου. Γιατι οταν βλεπεις καποιον να σχίζεται για την επιχείρηση σου το εκτιμας. Σε μια κουβέντα που ειχα με εναν απο τα αδερφια, το εφερε η συζήτηση και για το δικο μου μισθο, λέγοντας μου, αν μου πεις οτι δεν τα βγαζεις περα, δυσκολεύεσαι οικονομικα θα σου ανεβασω το μισθο. Γελασα και τον είπα οτι οσο χαλια οικονομικα και να μαι, αυτο δεν θα το κανω ποτε, να σου ζητησω αυξηση απο λυπηση. Εγω οση δουλειά και να με βάλεις, θα βαλω το κεφαλι κατω και θα βγει εφοσον ξερω να το κανω, απο κει και περα αν εσυ κρινεις οτι τα λεφτα που δινεις ειναι αρκετα, αυτα συμφωνησαμε.

Τα χω συζητησει πολλες φορες, ολοι κοιτανε το κομμάτι τους και να βγαινει η δουλειά, ασχετα αν εσυ κανεις δουλειά αλλων, αν εισαι μονος και η προηγούμενοι βαρδια ηταν τρεις. Ενας μονο τις αργιες, τα σαββατοκύριακα, μονο πρωινή βαρδια, δεν μαθαινει κανεναν. 

Στις συζητησεις που καναμε με τα αφεντικα, πάντα μου λέγανε μην νομιζεις οτι προσφέρεις κατι παραπάνω, με καποιον καινούργιο το ιδιο κανεις, αλλα οταν ειναι να λειψω, ή οταν ημουν σε καραντινα το υπολειτουργούσε το εργοστάσιο γιατί ελειπε αυτος που δεν προσφερει κάτι παραπάνω, ειχε χαθει ο μακακας της υποθεσης, που ο ένας απο τους παλιούς με το είπε περιμενε ποτε θα γυρίσεις για να βαλει το εργοστάσιο ξανα σε κανονική παραγωγή.

Οταν αλλαζω καποιον εγω και υπάρχει πρόβλημα δεν κάθεται κανεις να με βοηθησει, ενώ εχουν την απαιτηση αν συμβει κατι την ωρα που τελειωνει η βαρδια μου, να κατσω να το φτιαξω μαζι με τον επομενο που ειναι 18χρονια στην εταιρεία.

Χαρακτηριστικά μου λενε μια ζωη εδω μεσα θα σαι ο καινούργιος.

Οσο για την καινούργια ευκαιρία, οκ υπάρχει ρισκο να με πουν οταν ερθει η ώρα τωρα δεν σε θέλουμε, αλλα αυτοι ηταν που με καλεσανε να μιλήσουμε, εχουνε ενα παιδι στο ποστο που αυτο τους δηλωσε οτι θα φυγει μετα το Πάσχα. Και οπως θα εμπιστευτούν αυτοι εμενα ότι θα μαι ενταξει, πρέπει και αυτοι να ναι ενταξει απέναντι μου. Αν το ξερω αυτο 100% απο μερια τους οχι, απο τι δικη μου, αν δωσω το χερι μου, ναι θα γινει. 

1 ώρα πριν, hln3 είπε

Και γιατί δεν εφευγες αύριο κιόλας αφού το αποφάσισες (αν φυσικά ήταν έτοιμοι να σε προσλάβουν) ;  Ή εστω την επόμενη ημέρα από την μισθοδοσία; 😁 Νομικά υπάρχει ένα διάστημα προειδοποίησης (χωρίς να ξέρω τι συνέπεις έχει όντως στον εργαζόμενο αν δεν το τηρήσει) αλλά αν σε έχουν τσακίσει τόσο έχεις επιχειρήματα για να φύγεις την ίδια ώρα

Επίσης για ποιον λόγο να αναφέρεις ότι βρήκες αλλού; Οικογένεια σου είναι και δίνεις αναφορά; Δεν αντεχω αλλω φεύγω γειαααα κ τελος.

Λεει στην συμβαση για εναν μηνα προειδοποίηση. Τυπικο μεν αλλα θελω εγω να μαι σωστος στους ανθρώπους και ας μην με φερονται σωστα. Να μπορω να πω ενα καλημέρα. 

Δημοσ.

Αφού θα προσλάβουνε μετά το Πάσχα, κάθεσαι εκει που γι'αυτο το λόγο και όχι λόγω της σύμβασης όπως λες ή της καλημέρας.

Πάντως πρόσεξε μην ακυρώσει αυτός που είναι να φύγει μετά το Πάσχα και σου πούνε sorry δεν έφυγε, δεν σε χρειαζομαστε τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Αδερφε μην ακους τις βλακείες που λένε.Μονοι τους έπρεπε να δίνουν την αυξηση .Δεν θα σου έκαναν καμιά χάρη.Ειδικά όταν σου φέρονται έτσι.

Φυγε να βρεις την ψυχική σου υγεία και ισορροπία. 

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η δουλεια ειναι δουλεια, δεν ειναι ουτε οικογενεια, ουτε συναισθηματικο δεσιμο, ουτε "δωσαμε χερια".  Ενα μηνα προειδοποιηση οπως λεει η συμβαση σου και αντιο, δεν ειναι δικο σου το μαγαζι για να ενδιαφερθεις παραπανω. Κανεις δεν προκειται να σου αναγνωρισει την εξτρα προσπαθεια και ουδεις αναντικαταστατος. Στην καινουρια δουλεια φροντισε να υπογραψεις συμφωνητικο απο τωρα αν γινεται γιατι αρκετοι την εχουν πατησει με υποσχεση στα λογια και αθετηση μετα.

Εγω παλιοτερα παραιτηθηκα και ειπα οτι ψαχνω κατι καλυτερο. Δε δεχτηκα συζητηση για  παραμονη γιατι ειχα αποφασισει οτι δε με σηκωνε αλλο το κλιμα. Οταν παραιτεισαι φευγεις με ευγενεια, τυπικοτητα και χαμογελο. Πανω απο ολα εισαι επαγγελματιας.

• Like 16
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hln3 είπε

Αφού θα προσλάβουνε μετά το Πάσχα, κάθεσαι εκει που γι'αυτο το λόγο και όχι λόγω της σύμβασης όπως λες ή της καλημέρας.

Πάντως πρόσεξε μην ακυρώσει αυτός που είναι να φύγει μετά το Πάσχα και σου πούνε sorry δεν έφυγε, δεν σε χρειαζομαστε τώρα.

Αυτο το προτεινα εγω. 

37 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αδερφε μην ακους τις βλακείες που λένε.Μονοι τους έπρεπε να δίνουν την αυξηση .Δεν θα σου έκαναν καμιά χάρη.Ειδικά όταν σου φέρονται έτσι.

Φυγε να βρεις την ψυχική σου υγεία και ισορροπία. 

Ναι πιο πολυ αυτο σκεφτομαι και γω πάρα τον μισθο. Σε οποια δουλειά και να παω, ειχα θεληση να μαθω. Πιστεύω να συμβει το ιδιο. Γιατι σε αυτη που ειμαι εχει τελειωσει απο καιρο αυτο, γιατι με αναγκασαν.

12 λεπτά πριν, doctorkostis είπε

Η δουλεια ειναι δουλεια, δεν ειναι ουτε οικογενεια, ουτε συναισθηματικο δεσιμο, ουτε "δωσαμε χερια".  Ενα μηνα προειδοποιηση οπως λεει η συμβαση σου και αντιο, δεν ειναι δικο σου το μαγαζι για να ενδιαφερθεις παραπανω. Κανεις δεν προκειται να σου αναγνωρισει την εξτρα προσπαθεια και ουδεις αναντικαταστατος. Στην καινουρια δουλεια φροντισε να υπογραψεις συμφωνητικο απο τωρα αν γινεται γιατι αρκετοι την εχουν πατησει με υποσχεση στα λογια και αθετηση μετα.

Εγω παλιοτερα παραιτηθηκα και ειπα οτι ψαχνω κατι καλυτερο. Δε δεχτηκα συζητηση για  παραμονη γιατι ειχα αποφασισει οτι δε με σηκωνε αλλο το κλιμα. Οταν παραιτεισαι φευγεις με ευγενεια, τυπικοτητα και χαμογελο. Πανω απο ολα εισαι επαγγελματιας.

Και γω ετσι σκεφτομαι να κανω. Απλα μεχρι τοτε καθομαι, ευχαριστώ πολυ, αλλα θα σταματήσω για τους δικους μου λογους. 

Η αυξηση, η αντιπροταση, το γιατι, επρεπε να χαν γινει εδω και καιρο. Πεντε χρονια μια φορα δεν με είπανε ουτε αν εχω κάποιο θεμα με την δουλειά, αν ειμαι ευχαριστημένος, αλλα ουτε με ειπανε οτι αυτο δεν το κανεις σωστα, θελω να το βελτιώσεις, να προσπαθησεις εκει. 

Η απορια μου οταν πήγα και περασε ενας χρονο ηταν ποτέ κανουν ενα μίτινγκ με τους μηχανικους, γενικα με το προσωπικο να δουν τι γίνεται με τους υπαλλήλους τους ή να ενημερώσουν κατι. Με ειχαν πει ποτε δεν κανουμε. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Δεν εχω και πολυ ορεξη για καποια αντιπροταση, γιατι θα φανω αναξιόπιστος στο αλλων και δεν το θελω, ούτε θέλω να εκβιάζω πράγματα. Σκεφτηκα απλα να τους πω οτι φευγω καθαρα για προσωπικούς λόγους να τελειωνει το θεμα εκει. 

Πιθανοτατα δε θα δεχθεις. Αν τους ενοιαζε,θα ειχαν ακουσει τα παραπονα σου.

Χωρις παρεξηγηση,εισαι αναλωσιμος για αυτους.
Εχω δουλεψει για τετοιο εργοδοτη,του αρεσαν καποια δυνατα στοιχεια μου,αλλα οχι και τοσο ωστε να ασχοληθει να μου δωσει τα νομιμα.Ακομα και δωρο μου εφαγε,επειδη τον καιρο που το πληρωσε εγω ειχα φυγει ( κατι μηνες μετα ) για στρατο.Οταν ξαναγυρισα στη δουλεια και εμαθα οτι το ειχε δωσει στους αλλους αλλα εμενα μου το εφαγε,οχι μονο δε μου το εδωσε οταν το ζητησα,αλλα μου κρατησε και κατι λεφτα που ειχα πληρωθει καταλαθος παραπανω στην τελευταια μισθοδοσια.

5 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Επρεπε να εχεις φυγει απο καιρο.

Μολις το κανεις και αν ειναι εστω και απλα καλα στη νεα δουλεια,θα νιωσεις πολυ μ****ς που δεν ειχες φυγει νωριτερα απο τους αχαριστους.

Καλη αρχη σου ευχομαι.

• Like 6
Δημοσ.

Όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι, θα χτυπάς το κεφάλι σου που δεν έφευγες νωρίτερα. Και αν στην καινούρια δουλειά δεν είναι καλά, να κοιτάξεις ξανά για αλλού. Ο μόνος τρόπος εξέλιξης μισθολογικά ως υπάλληλος (εκτός από εξαιρέσεις) είναι να αλλάζεις εταιρείες κάθε μερικά χρόνια (στο εξωτερικό είναι 2-3). Μαζί με τα περισσότερα που θα παίρνεις, θα έχεις και καλύτερη αντιμετώπιση, γιατί από κάποιο σημείο και μετά, εσύ θα επιλέγεις τον εργοδότη.

Καλή αρχή!

• Like 8
Δημοσ.
Στις 16/3/2022 στις 9:07 ΜΜ, st@kas είπε

Σημαντικό,  πρώτα να υπογράψεις την πρόσληψη και μετά την παραίτηση. καθώς αυτόν τον ένα μήνα που έχεις ζητήσει πολλά μπορούν να συμβούν και ο καινούργιος εργοδότης να σε κρεμάσει.

Σωστός

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...