Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Πολυ κραξιμο στα αφεντικα αλλα ολοι οι εργαζομενοι  θα θελανε να ειναι αφεντικα, με τα ρισκα του τις σκοτουρες τα χρεη του, ενοικια φοροι ικα εφοριες φεσια...κλπ. Α ναι παρολα αυτα θα ηταν αφεντικα που δεν πιεζουν τον εργαζομενο δινουν αερα μισθους...και στο τελος εργαζομενοι και αφεντικα συναντωνται στον προθαλαμο του ιδιου  ψυχιατρειου ταυτοχρονα να παιρνουν τα ιδια χαπια...παιδια η εργασια ειναι χαρα χομπυ κατι σαν παιγνιδι και δινομαστε ανεξαρτητως ωρων, αμοιβων, δυσκολιων. Αν το δουμε σοβαρα / επαγγελματικα τοτε ψυχιατρος και νεκροθαφτης ειναι τα καλυτερα επαγγελματα....αν και εχουν και αυτοι τα θεματακια τους. Εχετε ακουσει "κορακι" να διαμαρτυρετε για συνθηκες ωραριο αμοιβη?

Την κόρη/γιο το αφεντικό του την/τον θέλει να την/τον έχουν στα οπα οπα στις δουλείες τους βεβαίως βεβαίως. Αλλά στην δουλειά αφου τα κορόιδα δεν μιλάνε συνεχίζουμε και όσο κοιμούνται καλα είναι

• Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πριν από κάποια χρόνια ήμουν ζοχαδιασμενος όσο δεν πάει...τα είχα πάρει στο κρανίο γιατί δεν εκτιμήθηκε η προσφορά μου...οπότε και εγώ τα φόρτωσα στον κόκκορα..σε όλα Ναι αλλά από "παραγωγή"..1 μεγάλο στρογγυλό 0... απλώς πουλούσα ιστορία και επειδή κάποια βασικά έπρεπε να γίνουν απλώς τα έκανα για να περνάει και η ώρα... ευτυχώς κάποια στιγμή βρέθηκε και μια λύση και την έκανα..στο μεταξύ στα χρόνια που τους δούλευα λόγω του πρότερου έντιμου βίου θεωρούσαν ότι είμαι πολύ καλός υπάλληλος και έπαιρνα βραβεία και μπόνους και από το τμήμα προσωπικού μου ζητούσαν την άποψη μου πως να έμπνευσω τους υπόλοιπους..

Οπότε τρελλιτσα... συνέχεια θα τονίζεις ότι έχεις πολύ δουλειά και μοίρασε βιογραφικά όπου μπορείς

.😀

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

Πολυ κραξιμο στα αφεντικα αλλα ολοι οι εργαζομενοι  θα θελανε να ειναι αφεντικα, με τα ρισκα του τις σκοτουρες τα χρεη του, ενοικια φοροι ικα εφοριες φεσια...κλπ. Α ναι παρολα αυτα θα ηταν αφεντικα που δεν πιεζουν τον εργαζομενο δινουν αερα μισθους...και στο τελος εργαζομενοι και αφεντικα συναντωνται στον προθαλαμο του ιδιου  ψυχιατρειου ταυτοχρονα να παιρνουν τα ιδια χαπια...παιδια η εργασια ειναι χαρα χομπυ κατι σαν παιγνιδι και δινομαστε ανεξαρτητως ωρων, αμοιβων, δυσκολιων. Αν το δουμε σοβαρα / επαγγελματικα τοτε ψυχιατρος και νεκροθαφτης ειναι τα καλυτερα επαγγελματα....αν και εχουν και αυτοι τα θεματακια τους. Εχετε ακουσει "κορακι" να διαμαρτυρετε για συνθηκες ωραριο αμοιβη?

"Aφεντικά" με "επιχειρήσεις" που απασχολούν από 1 ως 10 άτομα και "γιε μου κοίτα να κάνεις κάτι δικό σου να μην έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου" 😂

• Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, cd2matheos είπε

τα εισοδηματικα μου αποθεματα φτανουν να καλυψουν 5-6 μηνες μονο σε περιπτωση που μεινω ανεργος.Ολα τα παραπανω ο εργοδοτης τα γνωριζει και στην ουσια με κραταει δεσμεο και με φορτωνει ολο και περισσοτερο.

Αυτο δυστυχως πολλοι το κανουν, προσωπικα το θεωρω τελειως λαθος. Ο εργοδοτης δεν εχει καμια μα καμια δουλεια να γνωριζει τα εισοδηματικα αποθεματα του εργαζομενου. Ισα ισα κατα τη γνωμη μου ο εργαζομενος δεν πρεπει καν να δειχνει ποσο αναγκη εχει τη δουλεια (δεν εννοω σε θεμα αποδοσης φυσικα). 

Μου θυμιζει μια συνεντευξη (απο κατι μανατζαραιους οι οποιοι ειχαν προσπαθησει να μου πουλησουν και mind games τρομαρα τους πριν γινει η συνεντευξη) που ειχα παει σε γνωστο καταστημα με επιπλα κλπ η οποια ειχε παει καπως ετσι:

- Εισαι παντρεμενος?
- Οχι προς το παρον, καποια στιγμη ενδεχεται.
- Μαλιστα, μαλιστα. Σπιτι ενοικιο ή δικο σου?
- Δικο μου.
- Δανεια εχεις?
- Εεεε οχι, βασικα δεν ειμαι της πολιτικης να χρωσταω, οταν ειχα καταστημα ειχα παρει ενα αλλα το ξεχρεωσα μαζι με ολους τους προμηθευτες (μπας και δειξω φιλοτιμος και εντιμος).
- Βασικα εμεις ξερεις, θελουμε εναν να εχει τη σκυλα στο σπιτι (ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ φακην λογια) να εχει και λιγη γκρινια, να εχει εξοδα ρε παιδι μου για να την κυνηγαει τη δουλεια. Να τρεχει για να πληρωθει στο τελος του μηνα.

Aκολουθει η καταληξη για οποιον δεν βαριεται.

Spoiler

Εμεινα εντελως μλκς, φυσικα εφαγε ακυρο η δουλεια αυτη ακριβως την ιδια στιγμη, οποτε το επαιξα ακριβως οπως το θελανε, πουλησα τον εαυτο μου ακριβως σε αυτο που ηθελαν να αγορασουν και σιγουρευτηκα πως την ειχα τη θεση. Εφτασαν σε σημειο να μου λενε πως δεν παιζουν αδειες το καλοκαιρι, αντε κανα τριημερο και αν και αν μπορω να κουβαλαω και επιπλα γενικως ανα διαστηματα, τους ακουγα και απο μεσα μου ηθελα να τους μπινελικωσω ασχημα, αλλα σε ολη τη διαρκεια ημουν σε φαση πως παντα εβαζα τη δουλεια πανω απ'ολα εχοντας και ο ιδιος στο παρελθον καταστημα κλπ.

Αφου τελειωσε η ολη συνεντευξη, λεει ο ενας, θα σε ειδοποιησουμε Παρασκευη αν τελικα μας κανεις. Πεταγεται ο αλλος και λεει "Τι Παρασκευη μλκ, απο Δευτερα και αν". 
Το Σαββατο σκαει τηλεφωνο φυσικα, μου λενε ειμαστε απο το ταδε μαγαζι, αποφασισαμε να σου δωσουμε μια ευκαιρια. 

- Αχ πολυ θα το ηθελα, αλλα ξερετε, μολις χθες με πηραν απο ενα καταστημα ως υπευθυνο, οποτε δυστυχως δεν γινεται, γεια σας. Ε οι τυποι με ειχαν επι 5 λεπτα να με παρακαλανε "να τους δοκιμασω" (δικα τους λογια), σε σημειο που ενιωθα αβολα :lol:

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δουλεψα σε μεγαλο λογιστικο γραφειο το οποιο μου πληρωνε το δευτερο πτυχιο με συμβολαιο κλπ , τα ωραρια κολαση και οι ευθυνες τεραστιες ,σε 1,5 ετος  αποφασισα οτι θα φυγω , εμαθα το ποσο που θα εδινα μια και ουσιαστικα εσπασα το συμβολαιο , εκανα επιστολη παραιτησης με κοινοποιηση στον supervisor και την δευτερα απλα δεν πατησα δουλεια. 

Προσοχη πριν κανεις κατι εξασφαλισε το μελλον σου και την εργασια σου, εγω την εκανα οταν πλεον ειχα εξασφαλισει θεση στο δημοσιο , λιγοτερα λεφτα μεν , λιγοτερες ευθυνες δε....

Επεξ/σία από forgotten
Δημοσ.

Ήμουν σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό με μπλοκάκι. Η συμφωνία ήταν Χ χρήματα, τα οποία περιελάμβαναν και το (τότε) ΤΕΒΕ.
Τα πρώτα χρόνια, όποτε έκλεινα χρόνο, ξαναϋπέγραφα σύμβαση, η οποία περιελάμβανε μια αύξηση στον μισθό+την αύξηση στις εισφορές του ΤΕΒΕ.
Τα δύο τελευταία χρόνια, ούτε σύμβαση, ούτε αύξηση, και το χειρότερο, αυξανόταν το ΤΕΒΕ, χωρίς να παίρνω εξτρά χρήματα, οπότε ουσιαστικά είχα μείωση στα καθαρά που έπαιρνα.
Κάθε 15 μέρες η συζήτηση ήταν η εξής:
- Πότε θα υπογράψουμε σύμβαση;
- Ε...ναι, ναι, θα υπογράψουμε.
- Πότε;
- Σύντομα, πολύ σύντομα θα σε ειδοποιήσουμε.
- Πρέπει να μου βάζετε τα επιπλέον για το ΤΕΒΕ.
- Ε... ναι, ναι, πρέπει να το δούμε και αυτό.

- Αν δεν υπογράψουμε, θα φύγω.
- Ναι... ναι... (σιγά μην φύγεις)

Δεν άντεξα άλλο. Τους πήρα μια Δευτέρα τηλέφωνο από την καινούρια δουλειά.

- Έτοιμη η σύμβαση;
- Όχι ακόμα

- Τα λεφτά του ΤΕΒΕ τα βάλατε;

- Ε, θα δούμε

- Καλά, το ήξερα. Βασικά πήρα να σας πω ότι έχω ήδη φύγει.

- Μα....

- Καλημέραααα

Με έπαιρναν μετά τηλέφωνο, δεν ξαναπάτησα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, stormrain είπε

Αυτο δυστυχως πολλοι το κανουν, προσωπικα το θεωρω τελειως λαθος. Ο εργοδοτης δεν εχει καμια μα καμια δουλεια να γνωριζει τα εισοδηματικα αποθεματα του εργαζομενου. Ισα ισα κατα τη γνωμη μου ο εργαζομενος δεν πρεπει καν να δειχνει ποσο αναγκη εχει τη δουλεια (δεν εννοω σε θεμα αποδοσης φυσικα). 

Μου θυμιζει μια συνεντευξη (απο κατι μανατζαραιους οι οποιοι ειχαν προσπαθησει να μου πουλησουν και mind games τρομαρα τους πριν γινει η συνεντευξη) που ειχα παει σε γνωστο καταστημα με επιπλα κλπ η οποια ειχε παει καπως ετσι:

- Εισαι παντρεμενος?
- Οχι προς το παρον, καποια στιγμη ενδεχεται.
- Μαλιστα, μαλιστα. Σπιτι ενοικιο ή δικο σου?
- Δικο μου.
- Δανεια εχεις?
- Εεεε οχι, βασικα δεν ειμαι της πολιτικης να χρωσταω, οταν ειχα καταστημα ειχα παρει ενα αλλα το ξεχρεωσα μαζι με ολους τους προμηθευτες (μπας και δειξω φιλοτιμος και εντιμος).
- Βασικα εμεις ξερεις, θελουμε εναν να εχει τη σκυλα στο σπιτι (ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ φακην λογια) να εχει και λιγη γκρινια, να εχει εξοδα ρε παιδι μου για να την κυνηγαει τη δουλεια. Να τρεχει για να πληρωθει στο τελος του μηνα.

Aκολουθει η καταληξη για οποιον δεν βαριεται.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Εμεινα εντελως μλκς, φυσικα εφαγε ακυρο η δουλεια αυτη ακριβως την ιδια στιγμη, οποτε το επαιξα ακριβως οπως το θελανε, πουλησα τον εαυτο μου ακριβως σε αυτο που ηθελαν να αγορασουν και σιγουρευτηκα πως την ειχα τη θεση. Εφτασαν σε σημειο να μου λενε πως δεν παιζουν αδειες το καλοκαιρι, αντε κανα τριημερο και αν και αν μπορω να κουβαλαω και επιπλα γενικως ανα διαστηματα, τους ακουγα και απο μεσα μου ηθελα να τους μπινελικωσω ασχημα, αλλα σε ολη τη διαρκεια ημουν σε φαση πως παντα εβαζα τη δουλεια πανω απ'ολα εχοντας και ο ιδιος στο παρελθον καταστημα κλπ.

Αφου τελειωσε η ολη συνεντευξη, λεει ο ενας, θα σε ειδοποιησουμε Παρασκευη αν τελικα μας κανεις. Πεταγεται ο αλλος και λεει "Τι Παρασκευη μλκ, απο Δευτερα και αν". 
Το Σαββατο σκαει τηλεφωνο φυσικα, μου λενε ειμαστε απο το ταδε μαγαζι, αποφασισαμε να σου δωσουμε μια ευκαιρια. 

- Αχ πολυ θα το ηθελα, αλλα ξερετε, μολις χθες με πηραν απο ενα καταστημα ως υπευθυνο, οποτε δυστυχως δεν γινεται, γεια σας. Ε οι τυποι με ειχαν επι 5 λεπτα να με παρακαλανε "να τους δοκιμασω" (δικα τους λογια), σε σημειο που ενιωθα αβολα :lol:

Να τρεχει για να πληρωθει τελος του μηνα...
Συγνωμη κυριε Ελληνα εργοδοτη, δουλεια δε θα σου βγαζει; Γιατι να μη πληρωθει λοιπον; Τι παει να πει να τρεχει για να πληρωθει τελος του μηνα; Μηπως να κανει και κωλοτουμπες;
Νομιζω η κατασταση εχει πιασει πατο, πραγματικα δε ξερω ποσο χειροτερα μπορει να πανε τα πραγματα. Και να πληρωθει κανα σοβαρο μισθο, παει στο καλο, αλλα τοσος ντορος για τι;
Για τα ψυχουλα που δινουν πλεον; 

Για να μη βγω εκτος θεματος, απλα στελνεις αβερτα βιογραφικα οπου μπορεις και εννοειται κυριως σε ανταγωνιστες γιατι αυτοι ειναι που θα "εκτιμησουν" την προυπηρεσια και τη δουλεια σου και πιθανον να σε πληρωσουν περισσοτερο και μετα απλα δηλωνεις παραιτηση. Ενημερωνεις οτι θα αποχωρησεις και πας αλλου και φυσικα λες για ποιον λογο. Ξεκαθαρα πραγματα.

Επεξ/σία από merkon
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, stormrain είπε

Γραφικότητες ελλήνων αφεντικών και managers ... για αυτό ο σοβαρός κόσμος την έχει κάνει έξω με ελαφρά όσοι μπορούσαν. Κάποτε σε ένα interview σε μεγάλη εταιρία, αφού ζητούσαν της παναγιάς τα μάτια σε τεχνικό επίπεδο στον πολύ εξειδεικευμένο τομέα που δουλέυω φτασαμε στα χρήματα, ζήτησα και εγώ το ποσό που θεωρούσα ότι σαν post-doc experienced engineer έπρεπε να πάρω, μου λένε ... "μα η θέση είναι junior" ... Λέω και εγώ "συγνώμη για junior θέση δεν ενδιαφέρομαι, δεν το έγραφε κάπου στη περιγραφή, επομένως ας μην χάνουμε άλλο το χρόνο μας και οι 2 μεριές" και μου λέει ο τύπος του HR (προσέξτε, όχι ο manager που ήταν μηχανικός, του ΗR!), "δεν νομίζω ότι αξίζεις τόσα χρήματα". Είπα και εγώ ότι δεν έχω τίποτα να σχολιάσω, χαιρέτησα ευγενικά και έφυγα. Σε μια βδομάδα με ξαναπήραν να μου πουν ... την κάναμε Senior την ίδια θέση, έλα ξανά για interview :D:D :D Αστειότητες δλδ ... δεν πήγα ποτέ προφανώς.

Υπάρχει το απλό ρητό ... "Ο πόλεμος, οι εκλογές και η αλλαγή εργασίας ποτέ δεν ανακοινώνονται" :). Αν είσαι ρεαλιστής, ποτέ δεν δηλώνεις παραίτηση αν δεν έχεις βρει την επόμενη δουλειά. Και φυσικά ποτέ δεν λες ότι ψάχνεις την επόμενη δουλειά όσο είσαι στην παρούσα, γιατί απλά μπορεί να μην την βρίσκεις για λίγο καιρό και να εγκλωβιστείς. Βιογραφικά συνεντεύξεις κτλ όλα διακριτικά και συνεχίζεις στην δουλειά που είσαι. Ο λόγος που απλά δεν φευγείς χωρίς να έχεις ήδη βρει άλλη δουλειά είναι ότι σε κανονικές δουλειές με κανονικούς μισθούς δύσκολα έχεις μαξιλάρι για να αντέξεις τον "απρόβλεπτο" χρόνο της ανεργίας. Μπορεί να είναι μεγάλος, μπορεί μικρός άγνωστο. Και φυσικά η νέα δουλειά μπορεί να είναι χειρότερη. ΟΚ αν εισαι κάνας λεφτάς ... μπορεί να κάνεις ότι θες (αλλά συνήθως τα πολλά λεφτά, ξοδεύονται και πιο γρήγορα)

Όταν τώρα σαν μαϊμού πιαστείς στο νέο κλαδί και έρθει η ώρα να αφήσεις το παλιό ... ε οκ, εύκολα τα πράγματα ... λες νομίζω πως έκλεισε ο κύκλος, είναι καιρός να πάω παρακάτω, δεν το κάνω για τα χρήματα (τρίχες, πάντα για τα χρήματα είναι :D) αλλά για τις προοπτικές κτλ.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτό το κανόνα, να πρέπει να παραιτηθείς για λόγους υγείας ... εκεί απλά φεύγεις τέρμα δεν χωράνε στρατηγικές και μεγάλα λόγια

Επεξ/σία από gthe
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, forgotten είπε

δουλεψα σε μεγαλο λογιστικο γραφειο το οποιο μου πληρωνε το δευτερο πτυχιο με συμβολαιο κλπ , τα ωραρια κολαση και οι ευθυνες τεραστιες ,σε 1,5 ετος  αποφασισα οτι θα φυγω , εμαθα το ποσο που θα εδινα μια και ουσιαστικα εσπασα το συμβολαιο , εκανα επιστολη παραιτησης με κοινοποιηση στον supervisor και την δευτερα απλα δεν πατησα δουλεια. 

Προσοχη πριν κανεις κατι εξασφαλισε το μελλον σου και την εργασια σου, εγω την εκανα οταν πλεον ειχα εξασφαλισει θεση στο δημοσιο , λιγοτερα λεφτα μεν , λιγοτερες ευθυνες δε....

αυτό πώς ακριβώς παίχτηκε; τους αποζημίωσες; με δικηγόρο μίλησες; ή απλά ήταν ένα συμφωνητικό χωρίς κανένα νόημα; 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετράω 2 σημαντικές παραιτήσεις

Η πρώτη ήτο το σωτήριον έτος 2004 όταν παραιτήθηκα από το δημόσιο που είχα μπει 2 χρόνια πριν με ΑΣΕΠ και αποφάσισα να φύγω στο εξωτερικό σε πολυεθνική.

Οι λόγοι προφανής. Όσοι έχουν εργαστεί στο δημόσιο καταλαβαίνουν πως ένας νέος άνθρωπος με προσδοκίες και διάθεση για καριέρα, δεν αντέχει πολύ, όχι μόνο στο Ελληνικό αλλά σε οποιοδήποτε δημόσιο. Αν με ρωτάτε γιατί μπήκα, ήταν επειδή πίστευα πως αν δουλεύεις σκληρά μπορείς να ανέβεις και πως με τη σκληρή δουλειά αλλάζουν τα πράγματα.

Η δεύτερη  ήταν όταν αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Απλώς τους είπα ότι κουράστηκα και ότι θα ήθελα να παραιτηθώ. Προσπάθησαν να μου αλλάξουν τη γνώμη με δέλεαρ μια ωραία αύξηση (έτσι συμπεριφέρονται οι σοβαρές εταιρίες), αλλά με ενδιέφερε πλέον, μετά από 10 χρόνια στο εξωτερικό να βρίσκομαι κοντά στους φίλους μου. Δέχτηκα μια πολύ καλή πρόταση από άλλη πολυεθνική (εν μέσω κρίσης μάλιστα) και γύρισα.

Σε ότι αφορά τον ts. Στην Ελλάδα, οι εταιρίες που βρίσκονται κοντά στον υπάλληλο, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τα δεδομένα γενικά στην Ευρώπη, θέλουν υψηλό και αθέμιτο ανταγωνισμό (όπως Αμερική), μικρές συμβάσεις εργασίας, πολύωρη εργασία και μικρούς μισθούς.

Αν σε απασχολούν οι πολλές ώρες, η μη αναγνώριση της εργασίας σου κτλ κτλ, καλώς ηλθες στον εργασιακό παρόν του Δυτικού κόσμου. Δύσκολα θα βρεις κάπου αναγνώριση, δύσκολα θα βρεις κάπου εργασία καριέρας που δε θα είσαι υποχρεωμένος να παίρνεις δουλειά στο σπίτι.

(αν και δε κολλάει με το θέμα, τα μούτρα της υπευθυνης προσωπικού και του προιστάμενού μου όταν πήγα να δηλώσω παραίτηση από την υπηρεσία μου το 2004, έχουν μείνει στην ιστορία :P )

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Σε ότι αφορά τον ts. Στην Ελλάδα, οι εταιρίες που βρίσκονται κοντά στον υπάλληλο, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τα δεδομένα γενικά στην Ευρώπη, θέλουν υψηλό και αθέμιτο ανταγωνισμό (όπως Αμερική), μικρές συμβάσεις εργασίας, πολύωρη εργασία και μικρούς μισθούς.

Αν σε απασχολούν οι πολλές ώρες, η μη αναγνώριση της εργασίας σου κτλ κτλ, καλώς ηλθες στον εργασιακό παρόν του Δυτικού κόσμου. Δύσκολα θα βρεις κάπου αναγνώριση, δύσκολα θα βρεις κάπου εργασία καριέρας που δε θα είσαι υποχρεωμένος να παίρνεις δουλειά στο σπίτι.

Σε ποια πλευρά του Ατλαντικού ήσουν αν επιτρέπεται? Γιατί στις πιο πολλές εταιρίες, στην Ευρώπη (εκτός Ελλάδας, στις πολιτισμένες χώρες) κάνουμε διακοπές σε σχέση με απέναντι. Και προφανώς με μισά λεφτά. Μιλάω για ώρες εργασίας, ανταγωνισμός, απολαβές κτλ Α και για τεχνολογικο χώρο επίσης

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gthe είπε

Σε ποια πλευρά του Ατλαντικού ήσουν αν επιτρέπεται? Γιατί στις πιο πολλές εταιρίες, στην Ευρώπη (εκτός Ελλάδας, στις πολιτισμένες χώρες) κάνουμε διακοπές σε σχέση με απέναντι. Και προφανώς με μισά λεφτά. Μιλάω για ώρες εργασίας, ανταγωνισμός, απολαβές κτλ Α και για τεχνολογικο χώρο επίσης

Ευρώπη σε 4 χώρες.

Ισχύει αυτό που λες σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Απλώς η Ευρώπη έχει αρχίσει και υιοθετεί τα ωράρια και τη σκληρότητα των απέναντι, χωρις ομως να πληρώνει ανάλογα αλλά και να αναγνωρίζει τη δουλειά του εκάστοτε εργαζόμενου.

Η Ολλανδία ας πούμε ηταν "καφενείο", σε σχέση με Ιρλανδία, Γερμανία που εργάστηκα. Τη θεωρω τη καλύτερη χωρα για να δουλέψει κανεις. Αλλά θεωρω επισης πως αποτελεί εξαίρεση.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ευρώπη σε 4 χώρες.

Ισχύει αυτό που λες σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Απλώς η Ευρώπη έχει αρχίσει και υιοθετεί τα ωράρια και τη σκληρότητα των απέναντι, χωρις ομως να πληρώνει ανάλογα αλλά και να αναγνωρίζει τη δουλειά του εκάστοτε εργαζόμενου.

Η Ολλανδία ας πούμε ηταν "καφενείο", σε σχέση με Ιρλανδία, Γερμανία που εργάστηκα. Τη θεωρω τη καλύτερη χωρα για να δουλέψει κανεις. Αλλά θεωρω επισης πως αποτελεί εξαίρεση.

Ιρλανδία είμαι (οκ, στο βόρειο κομμάτι, δλδ UK). Σε σχέση με τα τμήματα μας απέναντι τουλάχιστον έχουμε κανονικές μέρες άδεια και δεν πάμε γραφείο στις 8 όπως στο San Jose. Προφανώς δεν έχουμε 6-digits μισθό :) 3 χρόνια εδώ, 2 ΣΚ χρειάστηκε να κάνω κάτι από το σπίτι, και μια βδομάδα κάτσαμε μέχρι 8 στο γραφείο. Οκ τώρα για την πατρίδα ... εγώ δούλευα στις χειρότερες συνθήκες του πλανήτη λογικά ... σε ερευνητικό lab που κυνηγάς το χρήμα ο ίδιος με ένα λάπτοπ στο χέρι Σαββατοκύριακα και αργίες, εξοπιλισμός μηδές, δεν παίρνεις ποτέ λεφτά στην ώρα τους με το "μπλοκάκι" σου και σε κλειδώνει μέσα το ΠΑΜΕ και τα ΕΑΑΚ όταν έχει κατάληψη και εσύ deliverable ή προτάσεις :P

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 13/6/2019 στις 12:29 ΜΜ, pontez2 είπε

Ευρώπη σε 4 χώρες.

Στις 13/6/2019 στις 12:40 ΜΜ, gthe είπε

Ιρλανδία είμαι (οκ, στο βόρειο κομμάτι, δλδ UK). Σε σχέση με τα τμήματα μας απέναντι τουλάχιστον έχουμε κανονικές μέρες άδεια και δεν πάμε γραφείο στις 8 όπως στο San Jose. Προφανώς δεν έχουμε 6-digits μισθό :) 3 χρόνια εδώ, 2 ΣΚ χρειάστηκε να κάνω κάτι από το σπίτι, και μια βδομάδα κάτσαμε μέχρι 8 στο γραφείο. Οκ τώρα για την πατρίδα ... εγώ δούλευα στις χειρότερες συνθήκες του πλανήτη λογικά ... σε ερευνητικό lab που κυνηγάς το χρήμα ο ίδιος με ένα λάπτοπ στο χέρι Σαββατοκύριακα και αργίες, εξοπιλισμός μηδές, δεν παίρνεις ποτέ λεφτά στην ώρα τους με το "μπλοκάκι" σου και σε κλειδώνει μέσα το ΠΑΜΕ και τα ΕΑΑΚ όταν έχει κατάληψη και εσύ deliverable ή προτάσεις :P

Επίσης Γαλλία πολύ χαλαρά σε σχέση με Ελλάδα, με ελάχιστες εταιρείας να είναι εξάιρεση. 'Εχουν και τις συχνές (αδικαιολόγητες κατ'εμέ) απεργίες τους. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...