vs_skg Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 15 λεπτά πριν, armagedwnn είπε @LouCi4er Εγώ κατάλαβα ότι έχεις 3 μήνες το χρόνο άδεια δηλαδή δουλεύεις 9 μήνες και παίρνεις 14 μισθούς. (Επειδή όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι στην Ελλάδα δουλεύουν 11 μήνες θα κάνω τον υπολογισμό έτσι). 1) Αν στην Γερμανία παίρνεις 12 μισθούς το πιο πιθανό ο μισθός Ελλάδας είναι 1050 ευρώ. 2) Τώρα αν προσθέσουμε ότι έχεις 24 μέρες άδεια παρόμοια με Ελλάδα βάζουμε τα 1800 ευρώ δια 12, δηλαδή παίρνεις 1200 ευρώ. 2) Στην Ελλάδα Παιρνεις 128 ευρώ παραπάνω κάθε μήνα x14 μισθούς. Και όλα αυτά σε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον. Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα απλά να δεις πιο μαθηματικά τον μισθό σου αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Αυτο ειναι greconomics😂 Γερμανια καθαρα με ενοικιο πληρωμενο 1700*12=20,400 Ελλαδα καθαρα χωρις ενφια κλπ 900*14=12,600 1
armagedwnn Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, vs_skg είπε Αυτο ειναι greconomics😂 Γερμανια καθαρα με ενοικιο πληρωμενο 1700*12=20,400 Ελλαδα καθαρα χωρις ενφια κλπ 900*14=12,600 Με 2 μήνες παραπάνω άδεια. Και δεν είναι καθόλου Greconomics, όποιος θέλει την βρίσκει την άκρη και στην Ελλάδα και παντού. Παραπάνω προσπάθεια θέλει σίγουρα, αλλά αφού μιλάμε για ηλεκτρολόγο είτε τεχνίτη είτε μηχανικό μπορείς να βγάλεις άνετα 1500 το μήνα. Ειδικά στα 36 σου μπορεί να λέω και λίγα. Αλλά ας μην πιάσουμε το θέμα εξωτερικό η Ελλάδα γιατί θα βγούμε offtopic. Η ουσία είναι απλή ο καθένας τα ζυγίζει και βγάζει ένα συμπέρασμα και κάνει ότι καλύτερο για τον εαυτό του. Υ.Γ.: Δεν σύγκρινα που θα παίρνει περισσότερα, του έγραψα πως πρέπει να βλέπει τον μισθό του με βάση την γενική εικόνα κάνοντας σωστή σύγκριση. Οπότε εσύ είσαι που κάνεις greekonomics. 1
vs_skg Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 37 λεπτά πριν, armagedwnn είπε @LouCi4er 2) Στην Ελλάδα Παιρνεις 128 ευρώ παραπάνω κάθε μήνα x14 μισθούς. Και όλα αυτά σε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον. Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα απλά να δεις πιο μαθηματικά τον μισθό σου αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Εδω κυριολεκτικα λες οτι Ελλάδα παιρνει.... περισσότερα και οτι πρεπει να το δει... μαθηματικα😂 6 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Με 2 μήνες παραπάνω άδεια. Υ.Γ.: Δεν σύγκρινα που θα παίρνει περισσότερα, του έγραψα πως πρέπει να βλέπει τον μισθό του με βάση την γενική εικόνα κάνοντας σωστή σύγκριση. Οπότε εσύ είσαι που κάνεις greekonomics. 37 εργασιμες ειπε, το οτι δουλευει 9 μηνες μονος σου το εβγαλες. Εστω οτι Γερμανια εχει 25 ειναι 12 μερες διαφορα. Οχι δυο μηνες. Γενικα η φαση σε καθε νημα παει: - Με ενοχλει που δεν αμοιβομαι σωστα ελλαδα - Μια χαρα εισαι μη μιλας καθολου, αλλοι ψαχνουν και δεν βρισκουν - Δεν με νοιαζει θα παω εξω - Και εξω δυσκολα ειναι, δεν αξιζει - Βρηκα δουλεια εξω απο τωρα - Τα ενοικια ειναι ακριβα εξω δεν αξιζει - Και με το ενοικιο υπολογισμενο αξιζει - Ναι αλλα ηλιος/παραλια/μπουζουκια/παρταρες-ποταρες/οικογενεια/θα ξενιτευτεις. Και απο ολο το ποιημα το μονο που εχει πραγματικη αξια ειναι η οικογενεια, που αν πραγματικα σε αγαπαει κλωτσια στον κωλο πρεπει να σου δωσει οπως περνας τα συνορα, αν το επιτρεπουν οι οικογενειακες συνθηκες.
Black Demis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 30 λεπτά πριν, vs_skg είπε Αυτο ειναι greconomics😂 Γερμανια καθαρα με ενοικιο πληρωμενο 1700*12=20,400 Ελλαδα καθαρα χωρις ενφια κλπ 900*14=12,600 μονο και στην ελλαδα πάρα πολλοί ειναι με ενοίκιο κλπ αν βγάλεις ρεύμα κλπ κλπ κλπ κανα 100 στην καλύτερη μένει στο τέλος του μήνα (αν παιρνεις κανα 900 100 πάντα) αν ποιο κάτω με δανικά ζεις
armagedwnn Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, vs_skg είπε Εδω κυριολεκτικα λες οτι Ελλάδα παιρνει.... περισσότερα και οτι πρεπει να το δει... μαθηματικα😂 37 εργασιμες ειπε, το οτι δουλευει 9 μηνες μονος σου το εβγαλες. Εστω οτι Γερμανια εχει 25 ειναι 12 μερες διαφορα. Οχι δυο μηνες. Γενικα η φαση σε καθε νημα παει: - Με ενοχλει που δεν αμοιβομαι σωστα ελλαδα - Μια χαρα εισαι μη μιλας καθολου, αλλοι ψαχνουν και δεν βρισκουν - Δεν με νοιαζει θα παω εξω - Και εξω δυσκολα ειναι, δεν αξιζει - Βρηκα δουλεια εξω απο τωρα - Τα ενοικια ειναι ακριβα εξω δεν αξιζει - Και με το ενοικιο υπολογισμενο αξιζει - Ναι αλλα ηλιος/παραλια/μπουζουκια/παρταρες-ποταρες/οικογενεια/θα ξενιτευτεις. Και απο ολο το ποιημα το μονο που εχει πραγματικη αξια ειναι η οικογενεια, που αν πραγματικα σε αγαπαει κλωτσια στον κωλο πρεπει να σου δωσει οπως περνας τα συνορα, αν το επιτρεπουν οι οικογενειακες συνθηκες. Είπε ότι κάθεται 2 μήνες χειμώνα και ένα καλοκαίρι. Το 37 δεν το θυμώμονυ αλλά το είδα τώρα. Πάντως ούτε εδώ τα μαθηματικά βγαίνουν. Οι τρείς μήνες είναι τουλάχιστον 60+ μέρες εργάσιμες άδεια απλά ο συμφορίτης δεν το μετράει γιατί λογικά θα κλείνουν και δεν μετράνε για άδειες. Τώρα στο θέμα σου γιατί φαίνεται ότι έχεις να αποδείξεις κάτι. Εγώ είπα ξεκάθαρα ότι ο καθένας κάνει ότι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του. ΑΦΟΥ ΤΑ ΖΥΓΙΣΕΙ ΣΩΣΤΑ. Δεν έχω κανένα θέμα να πείσω τον α ή β να πάει έξω ή όχι. Δεν με αγγίζει καν, Προσωπικά έχω πάνω από 15 μηνύματα τους τελευταίους μήνες από recruiters να πάω έξω για δουλειά στο Linkedin. Ολλανδία μου δίνουν σχεδόν τα διπλά και επειδή αυτά που αναφέρεις εμένα δεν με αγγίζουν θα σου πω το δικό μου ζύγι. - Μια χαρά είμαι με τα λεφτά που παίρνω για Ελλάδα (Δεν κυνηγάω και κάτι τρελό - μου φτάνουν να συντηρώ σπίτι αμάξι και να βγαίνω 3-4 μέρες την εβδομάδα) - Λόγοι που δεν πάω έξω: α) Δεν θα μπορώ να πάω το ΣΚ μου εύβοια που έχω και το πατρικό μου να κάνω μπανάκι και να δω δυο φίλου όποτε γουστάρω (Σε 2 ώρες για παράδειγμα θα την κάνω) β) Φίλοι και socializing με ανθρώπους που γουστάρω Εγώ. Γιατί έξω θα ανγκαστώ να κάνω παρέα με όποιον να ναι. γ) Γλώσσα και προσωπική ζωή. Να γνωρίσω μια κοπέλα να βγω μαζί της και να μπορώ να την καταλάβω, όχι μόνο από την γλώσσα που θα μιλάμε αναγκαστικά αγγλικά αλλά και από νοοτροπία. Οπότε δεν ξέρω τι λες σε εμένα, αλλά είμαι 31 δεν έχω καμία ανάγκη και δεν πρόκειται να γίνω μετανάστης για μερικά χιλιάρικα παραπάνω που θα τα τρώω σε βλακείες επειδή δεν θα έχω τις παρέες μου να βγω έξω. Ελπίζω να σε κάλυψα, γιατί πραγματικά δουλεύω 10 ώρες την μέρα πενθήμερο αλλά δουλεύω για να ζω όπως θέλω εγώ. 3
vs_skg Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 47 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Είπε ότι κάθεται 2 μήνες χειμώνα και ένα καλοκαίρι. Το 37 δεν το θυμώμονυ αλλά το είδα τώρα. Πάντως ούτε εδώ τα μαθηματικά βγαίνουν. Οι τρείς μήνες είναι τουλάχιστον 60+ μέρες εργάσιμες άδεια απλά ο συμφορίτης δεν το μετράει γιατί λογικά θα κλείνουν και δεν μετράνε για άδειες. Τώρα στο θέμα σου γιατί φαίνεται ότι έχεις να αποδείξεις κάτι. Εγώ είπα ξεκάθαρα ότι ο καθένας κάνει ότι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του. ΑΦΟΥ ΤΑ ΖΥΓΙΣΕΙ ΣΩΣΤΑ. Δεν έχω κανένα θέμα να πείσω τον α ή β να πάει έξω ή όχι. Δεν με αγγίζει καν, Προσωπικά έχω πάνω από 15 μηνύματα τους τελευταίους μήνες από recruiters να πάω έξω για δουλειά στο Linkedin. Ολλανδία μου δίνουν σχεδόν τα διπλά και επειδή αυτά που αναφέρεις εμένα δεν με αγγίζουν θα σου πω το δικό μου ζύγι. - Μια χαρά είμαι με τα λεφτά που παίρνω για Ελλάδα (Δεν κυνηγάω και κάτι τρελό - μου φτάνουν να συντηρώ σπίτι αμάξι και να βγαίνω 3-4 μέρες την εβδομάδα) - Λόγοι που δεν πάω έξω: α) Δεν θα μπορώ να πάω το ΣΚ μου εύβοια που έχω και το πατρικό μου να κάνω μπανάκι και να δω δυο φίλου όποτε γουστάρω (Σε 2 ώρες για παράδειγμα θα την κάνω) β) Φίλοι και socializing με ανθρώπους που γουστάρω Εγώ. Γιατί έξω θα ανγκαστώ να κάνω παρέα με όποιον να ναι. γ) Γλώσσα και προσωπική ζωή. Να γνωρίσω μια κοπέλα να βγω μαζί της και να μπορώ να την καταλάβω, όχι μόνο από την γλώσσα που θα μιλάμε αναγκαστικά αγγλικά αλλά και από νοοτροπία. Οπότε δεν ξέρω τι λες σε εμένα, αλλά είμαι 31 δεν έχω καμία ανάγκη και δεν πρόκειται να γίνω μετανάστης για μερικά χιλιάρικα παραπάνω που θα τα τρώω σε βλακείες επειδή δεν θα έχω τις παρέες μου να βγω έξω. Ελπίζω να σε κάλυψα, γιατί πραγματικά δουλεύω 10 ώρες την μέρα πενθήμερο αλλά δουλεύω για να ζω όπως θέλω εγώ. Δεν προσπαθω να πεισω, εγραψες ενα μηνυμα που ειπες οτι αφορουσε το μαθηματικο κομματι το οποιο ειναι και το μοναδικο κομματι στο οποιο μπορει να γινει συζητηση σε ενα ανωνυμο φορουμ. Στην πορεια δεν σου βγηκε αυτο που πηγες να πεις, αφου μαθηματικα η συγκεκριμενη ευκαιρία προφανώς και συμφερει το μελος που την ποσταρε. Αντι να πεις, οκ λαθος μου, τωρα γραφεις τους λογους που εσυ προσωπικα δεν εχεις φυγει εξω, που οκ, μια αποψη ειναι, αλλα καμια σχεση δεν εχει με το μαθηματικο κομματι στο οποιο θελησες να δωσεις και συμβουλη στο προηγούμενο μηνυμα. Υ.Γ. Επάγγελμα προγραμματιστης οπως ο φιλος πιο πισω;
armagedwnn Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, vs_skg είπε Υ.Γ. Επάγγελμα προγραμματιστης οπως ο φιλος πιο πισω; Τι να μου βγει ακριβώς? Θέλει το παιδί να πάει Γερμανία, μακάρι να το κάνει αν θέλει μια αλλαγή στην ζωή του. Βερολίνο ειδικά παίζει να είναι από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης για τα δικά μου γούστα. Του ανέφερα το μαθηματικό κομμάτι πως πρέπει να τα υπολογίζει για να έχει πιο καθαρή εικόνα. Ούτε γύρισα τίποτα, ούτε προσπάθησα να τον πείσω για κάτι. Το λάθος είναι δικό σου που πετάς ένα greconomics. Δεν έκανα τίποτα του έδωσα μία οπτική που έχω παρατηρήσει πολλοί παραβλέπουν. Ειδικά στην περίπτωση του φίλου που η δουλειά του, του δίνει τέτοια χαλαρώτητα σπάνιο για Ελλάδα. ΑΛΛΑ με μηδέν εξέλιξη όπως κατάλαβα. Τώρα ο δικός μου τομέας δεν σε ενδιαφέρει, άλλωστε όποτε έχει χρειαστεί το έχω αναφέρει εδώ μέσα. Πάντως ο δικός μου τομέας με αλλαγή είδος εταιρίας μπορεί να μου δώσει περισσότερα χρήματα και από Ολλανδία (με κόστος σχεδόν 0 προσωπική ζωή). Εγώ θέλω να έχω την ζωή μου και να κάνω αυτό που κάνω τώρα γιατί μου αρέσει περισσότερο. Τώρα τι θες να αποδείξεις εσύ δεν ξέρω, πάντως τα πράγματα δεν είναι μαύρο η άσπρο όπως τα αναφέρεις, κλείσιμο τα μάτια και βουρ για έξω. Ο καθένας έχει την δική του οπτική και πρέπει να το δει σωστά με τα δικά του κρητήρια για να πάρει αυτή την απόφαση. 1 ώρα πριν, vs_skg είπε Εδω κυριολεκτικα λες οτι Ελλάδα παιρνει.... περισσότερα και οτι πρεπει να το δει... μαθηματικα😂 Και επειδή παρεξηγήθηκε το μήνυμα μου ίσως φταίω εγώ. Δεν σύγκρινα τον Γερμανικό με τον Ελληνικό μισθό. Σύγκριναότι αντί για 11 μήνες δουλεύει 9, άρα παίρνει 2 παραπάνω μισθούς από όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους στην Ελλάδα. (1800/14= 128 ευρώ) Σε θεωρητικό κομμάτι καθαρά για την εργασία που προσφέρει είναι σαν να παίρνει 1028 ευρώ το μήνα. Δηλαδή Ελλάδα για να τον συμφέρει θα πρέπει να βρει μια δουλειά με πάνω από 1028 ευρώ. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από armagedwnn
Black Demis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, armagedwnn είπε βγαίνω 3-4 μέρες την εβδομάδα) λογικά 3 4 μέρες το μήνα το μήνα λες εκτός και αν δουλεύεις 5 ώρες την μέρα και καθαρίζεις πάνω από 1100 1200 το μήνα τοτε πασο
armagedwnn Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, Black Demis είπε λογικά 3 4 μέρες το μήνα το μήνα λες εκτός και αν δουλεύεις 5 ώρες την μέρα και καθαρίζεις πάνω από 1100 1200 το μήνα τοτε πασο Το είπα δουλεύω σχεδόν 10 ώρες την μέρα. Τώρα το πόσα καθαρίζω δεν απασχολεί κανέναν αλλά πρέπει να βγάζεις τόσα ή και περισσότερα από αυτά που αναφέρεις. Έγω Τρίτη, Παρακσευή, Σάββατο βγαίνω σχεδόν πάντα τώρα γιατί αυτό ακούγεται παράλογο δεν ξέρω και όλοι οι γνωστοί / φίλοι αυτό κάνουν.
LouCi4er Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, archer100 είπε Τι σε χαλαει τοσο πολυ στη Γερμανια; Επισης, θα πας σε μεγαλη πολη η σε επαρχια; Σε μεγαλη πολη ειναι,επισης δεν ειναι δουλεια σε συνεργειο για εγκαταστασεις,ειναι σε εργοστασιο κατασκευης ανταλακτικων.Δεν με χαλαει ιδιαιτερα η Γερμανια,απλα ειχα στο μυαλο μου να πηγαινα σε καμια αλλη χωρα,Πολωνια πχ που μου αρεσει απιστευτα.Εχω και εκει 1-2 γνωστους να παω και θα μου βρουνε και δουλεια αλλα οχι με τετοια ποσα.Λιγο καλυτερα απο Ελλαδα για αρχη. 1
Black Demis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Το είπα δουλεύω σχεδόν 10 ώρες την μέρα. Τώρα το πόσα καθαρίζω δεν απασχολεί κανέναν αλλά πρέπει να βγάζεις τόσα ή και περισσότερα από αυτά που αναφέρεις. Έγω Τρίτη, Παρακσευή, Σάββατο βγαίνω σχεδόν πάντα τώρα γιατί αυτό ακούγεται παράλογο δεν ξέρω και όλοι οι γνωστοί / φίλοι αυτό κάνουν. δουλεύω 5 μέρες την εβδομάδα από 10 ώρες κάθε μέρα (όσο και εσυ) βγάζω παραπάνω απο 1000 το πόσο ακριβός δεν εχει σημασία) στην πολύ καλύτερη βγαίνουμε 2 φορές το μήνα....... ουτε οικονομικά δεν βγαινει ενοίκιο + ρεύμα + βενζίνες κλπ και το ποιο σημαντικό σωματικά όταν είσαι πτώμα το μόνο που θέλεις μετά παο 10 ώρες να κοιμηθείς όσο δεν παει για αυτο μου φανικε εξωγήινο αυτο που εγραψες 1
Uptheirons Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 17 ώρες πριν, LouCi4er είπε Η αληθεια ειναι πως κρατιεμαι με νυχια και με δοντια πλεον στην Ελλαδα.Απλα εχω ενα θεμα με μια απαλλοτριωση ενος χωραφιου 20 στρ απο τον Ε65 και θελω να το ξεμπερδεψω και μετα να δω τι θα κανω.Το παλευω απο το 2014 και τωρα επιτελους φαινεται να φτανει στο τελος η υποθεση.Λογικα μεχρι το καλοκαιρι θα εχω ξεμπερδεψει.Ισως το μοναδικο που σκεφτομαι και πραγματικα με κραταει πισω ειναι η ελευθερια που εχει η τωρινη μου δουλεια.1-1.5 μηνα το καλοκαιρι αδεια και μπορω να γυρισω ολα τα Βαλκανια πχ χωρια αλλους 2 μηνες τον χειμωνα και αν θελω,μπορω να λειψω μια εβδομαδα οποτε μου καπνισει.Γενικα εχω πολυ ελευθερια στην δουλεια που ειμαι τωρα.Τεσπα,θα το σκεφτω λιγο ηρεμα το επομενο διαστημα και θα δω τι θα κανω. Ε απο την Γερμανια γυρνας και την Ευρωπη οχι τα Βαλκανια μονο (που πες με και ψωναρα αλλα ΟΚ καλυτερο το βρισκω). Καλη η ελευθερια αλλα δεν πληρωνει. Κι επισης ολοι οι υπολοιποι που παιρνουν λιγοτερη αδεια μια χαρα την βολευουν και κανουν αυτα που θελουν. Κατι χανεις κατι κερδιζεις σε ολες τις αποφασεις. Πραγματικα δεν εχω ακουσει καποιον να φευγει εξω και να μετανιωσει. Σχετικα με οικογενεια, θα την κανεις οποτε εσυ αισθανεσαι ετοιμος. Αλλα ποναει να αισθανθεις ετοιμος και να μην μπορεις λογω οικονομικων. Ή να σε απορριψουν εξ αρχης λογω στενων οικονομικων. Καλως ή κακως αυτο συμβαινει δεν ζουμε το ονειρο. 2
LouCi4er Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, koulkos είπε Καλός τεχνίτης (ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, ψυκτικός) στην Ελλάδα του 2022 και με τόσες ημέρες άδεια, θα έπρεπε να βγάζει άλλο ένα μισθό τα Σ/Κ (χώρια οι τόσες εβδομάδες άδειας). Θα πρότεινα να κοιτάξεις προς αυτή την κατεύθυνση αντί να ξενιτευτείς για 1700 ευρώ. Τελικα ο μοναδικος που ειπε την πιο σωστη κουβεντα ειναι ο φιλος Basilhs1982 που ειπε οτι εκανα μλκια που ανοιξα τετοιο θεμα εδω μεσα.Λες να μην το εχω σκεφτει αυτο που λες φιλε μου?Λες να μην το εχω κανει?Το εργοστασιο που δουλευω ειναι εκκοκκιστηριο.Αυτο σημαινει οτι εχει σεζον οπως την λεμε απο μεσα Σεπτεμβριου μεχρι τελος Νοεμβριου.Κατα την διαρκεια της σεζον,το εργοστασιο δουλευει 24ωρο 7ημερο ασταματητα και εγω ειμαι εκει απο 12 μεχρι και 17 ωρες,το ελαχιστο 12 ομως.Οσους πελατες εχω τους υπολοιπους μηνες,εκεινους τους ~2,5 μηνες τους χανω,και ακουω και βρισιδια.Εσυ αν εχεις μια βλαβη στο σπιτι σου ή αν θελεις να φτιαξεις κατι και με παρεις και μου πεις ποτε θα ερθω,αν σου πω μετα απ ο2 μηνες τι θα πεις,ενταξει?Δεν νομιζω,θα παρεις αλλον. Μην νομιζετε οτι ειστε εξυπνοι και οι αλλοι χαζοι,εχουν και οι αλλοι μυαλο.Δεν απευθυνομαι σε εσενα φιλε koulkos,γενικα μιλαω. 4
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Ελλάδα 900€ τον μήνα.Εχει όλα τα εξοδα να πληρώσει. Γερμανία 1700€ τον μηνα.Εχει ήδη πληρωμένα τα πάγια ,ενοίκιο ρευμα θερμανση νερό. Αναρωτιέμαι στο τέλος του μήνα σε ποιες απο τς δύο περιπτώσεις θα του μένουν λεφτά στην άκρη. 1
Uptheirons Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Εχω συγγενη ψυκτικο Β. Ελλαδα. Ετρεχε απο το πρωι ως το βραδυ και λεφτα δεν εβγαλε ποτε. Πηγαινε εφτιαχνε τις βλαβες και του λεγανε δεν εχω τωρα θα στα δωσω οταν πληρωθω. Εφευγε τι να κανει? Ολοι γνωστοι εκει. Αρχες του μηνα πηγαινε πορτα πορτα να μαζεψει (ή μαλλον να ζητιανεψει γιατι ετσι τον κανανε να αισθανεται) τα χρωστουμενα. Οι ελευθεροι επαγγελματιες στην επαρχια που ολοι γνωριζονται δεν περνανε καλα. Τωρα διδασκει. Λιγα αλλα σιγουρα λεει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις