Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Δεν ειμαι ενα ατομο,συντηρω σπιτι με σουπερμαρκετ,ρευμα,ιντερνετ,εισφορες εφκα,θερμανση και οτι αλλο χρειαζεται ενα σπιτι.Ο πατερας μου πεθανε το 2011 και απο τοτε εχουν πεσει ολα τα βαρη σε μενα,εξοδα σπιτιου και δανεια που μου αφησε,αρκετα χιλιαρικα.Πριν 1,5 χρονο καταφερα και απαγκιστρωθηκα απο τον ζυγο που λεγεται χρεη.Να μην τα πολυλογω,αναγκη απο λεφτα αμεση δεν εχω,δεν πειναω δλδ.Απλα δεν μπορω να κανω πραγματα και μου την εχει βαρεσει,περασα μια 10ετια στον βαλτο και μου την εχει δωσει ασχημα,αυτο ειναι ολο.Θελω να φυγω και να ξεκινησω καπου αλλου τελειως διαφορετικα,απο το μηδεν εντελως,σε δουλεια,ανθρωπους,φιλοσοφια κτλ.

Αν δεν φευγεις για τα λεφτα μονο, φευγεις για τους σωστους λογους. Βεβαια ειναι δυσκολο να απαγκιστρωθεις απο τους συγγενεις, ειδικα οταν προσφερεις τοσα και σου δημιουργουν την ψευδαισθηση πως σε εχουν αναγκη. 

1 ώρα πριν, doctorkostis είπε

Διαβαζω τα περι γερμανιας για ηλεκτρολογο και συμφωνω, φευγεις αμεσα. Ακομα και η δουλεια να ειναι μετρια, η πολη να ειναι σκατα, ο κοσμος περιεργος, ανοιγει μια ευκαιρια σε μια χωρα με πολλες δυνατοτητες. Δε χρειαζεται να μεινεις για παντα στην ιδια πολη, υπαρχουν δουλειες για καταρτισμενο προσωπικο, μολις μαθεις τη γλωσσα και εισαι πιο ανετος οικονομικα υπαρχει Βερολινο, Αμβουργο κλπ που ειναι ζωντανες πολεις με πολυ κοσμο και ζωη. Αλλαζουν δηλαδη δραματικα οι προοπτικες σου. Αν μεινεις Ελλαδα μαλλον θα εισαι στην ιδια δουλεια σε 5 χρονια ή σε μια αντιστοιχη με 1200 αντι για 900.

Τα γραφω γιατι εφυγα το 2015 για Σουηδια. Δεν το εχω μετανιωσει και ας μου λειπει η Ελλαδα. Αλλες δυνατοτητες.

Καλα αν μαθει γερμανικα, υπαρχει και η Ελβετια που ειναι άλλος κοσμος συγκριτικά με την Γερμανία..

Επεξ/σία από xgol
  • Like 2
  • Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Η αληθεια ειναι πως κρατιεμαι με νυχια και με δοντια πλεον στην Ελλαδα.Απλα εχω ενα θεμα με μια απαλλοτριωση ενος χωραφιου 20 στρ απο τον Ε65 και θελω να το ξεμπερδεψω και μετα να δω τι θα κανω.Το παλευω απο το 2014 και τωρα επιτελους φαινεται να φτανει στο τελος η υποθεση.Λογικα μεχρι το καλοκαιρι θα εχω ξεμπερδεψει.Ισως το μοναδικο που σκεφτομαι και πραγματικα με κραταει πισω ειναι η ελευθερια που εχει η τωρινη μου δουλεια.1-1.5 μηνα το καλοκαιρι αδεια και μπορω να γυρισω ολα τα Βαλκανια πχ χωρια αλλους 2 μηνες τον χειμωνα και αν θελω,μπορω να λειψω μια εβδομαδα οποτε μου καπνισει.Γενικα εχω πολυ ελευθερια στην δουλεια που ειμαι τωρα.Τεσπα,θα το σκεφτω λιγο ηρεμα το επομενο διαστημα και θα δω τι θα κανω.

Συγγνώμη φίλε μου που θα στο χαλάσω αλλα εγω δεν θα έφευγα. Απο τα λεγόμενα σου, καταλαβαίνω οτι είσαι "ανωριμος" για την ηλικία σου και σε ευχαριστεί να μην ζορίζεσαι στα πλαίσια της αυτοβελτίωσης. Τι εννοώ:

1) Είσαι 36 χρονών και ζεις στο πατρικό σου ακόμα με την μητέρα σου. Αυτο μας δείχνει ενα άτομο που του αρέσει να απολαμβάνει μια σιγουρία και να έχει κάποια πράματα έτοιμα. Εχω φίλους που φύγανε απο το πατρικό τους στα 26-27 με μισθό 650ευρώ.

2) Είσαι ηλεκτρολόγος με χαμηλό μισθό (σύμφωνα με τα λεγόμενα σου) και δεν κάνεις κάτι να το αλλάξεις αυτό, διότι αυτό που σου αρέσει πολύ στην δουλειά σου είναι "το καθισιό" και οι μέρες που μπορείς να μην δουλεύεις. 

3) Στα 36 σου δεν σου περνάει καν απο το μυαλό να κάνεις οικογένοια διότι, όπως είπες πιο πάνω σε λούζει κρύος ιδρώτας μόνο που το σκέφτεσαι. 

4) Είπες μόνος σου οτι γυρνάς σπίτι και παίζεις Xbox. ή χαζεύεις στο YouTube.

Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι καλώς ή κακώς έχεις στην ζωή σου μια παρατεταμένη εφηβεία και ανωριμότητα, και όλο αυτό σε έχει βάλει στο τρυπάκι να μην θέλεις να ζορίζεσαι όσο αφορά πρωτίστως την επαγγελματική σου ζωή. Το να μεταναστεύσεις σε μια ξένη χωρα δεν θα σε βοηθήσει καθόλου, διότι το πρόβλημα σου δεν είναι η χώρα που ζείς, το πρόβλημα σου είναι η νοοτροπία σου. Και στην Γερμανία να πας εαν έχεις αυτή την νοοτροπία που έχεις τώρα, είναι θέμα χρόνου να νιώσεις το ίδιο πράμα που νιώθεις τώρα στο υπογράφω!

Εαν αντί για Xbox & YouTube έκανες για παράδειγμα σεμινάρια online (εχει δωρέαν) και προσπαθούσες να εξελιχθείς σαν επαγγελματίας πρώτα και μετά σαν χαρακτήρας, θα ήσουν μια χαρά σε όποια χώρα και να βρίσκεσαι.  Τους μήνες που δεν δουλεύεις (που είναι αρκετοί σύμφωνα με το μέσο όρο) θα μπορούσες να απασχοληθείς σε κάποια άλλη δουλεία, ή να κάνεις κάτι άλλο για να εξελιχθείς και να πας στην τωρινή σου δουλειά και απο 900 να ζητήσεις 1000. 

Τα παραπάνω τα λέω τέρμα φιλικά και δεν θέλω να παρεξηγηθείς καθόλου, διότι το ίδιο θα έλεγα σε κάποιον φίλο μου και το σημαντικότερο: Το ίδιο θα ήθελα να μου πει και εμένα κάποιος άλλος! Στην περίπτωση σου δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσύ στράβα αρμενίζεις!

Επεξ/σία από leonidas_fs
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

1) Είσαι 36 χρονών και ζεις στο πατρικό σου ακόμα με την μητέρα σου. Αυτο μας δείχνει ενα άτομο που του αρέσει να απολαμβάνει μια σιγουρία και να έχει κάποια πράματα έτοιμα. Εχω φίλους που φύγανε απο το πατρικό τους στα 26-27 με μισθό 650ευρώ.

Διάβασε όλα του τα ποστ ρε άνθρωπε. Έχασε πριν 11 χρόνια τον πατέρα του ο οποίος τους άφησε χρέη τα οποία κατάφερε να αποπληρώσει πριν από 1,5 χρόνο. Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή, να πάει να νοικιάσει σπίτι για να προσθέσει κι άλλα έξοδα και όλα αυτά στην Ελλάδα στις εποχές των μνημονίων και της λιτότητας;;

Ελπίζω τουλάχιστον το πατρικό να είναι δικό τους γιατί αν δεν είναι φαντάσου πόσα έξοδα θα τους κυνηγούσαν.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Συγγνώμη φίλε μου που θα στο χαλάσω αλλα εγω δεν θα έφευγα. Απο τα λεγόμενα σου, καταλαβαίνω οτι είσαι "ανωριμος" για την ηλικία σου και σε ευχαριστεί να μην ζορίζεσαι στα πλαίσια της αυτοβελτίωσης. Τι εννοώ:

2) Είσαι ηλεκτρολόγος με χαμηλό μισθό (σύμφωνα με τα λεγόμενα σου) και δεν κάνεις κάτι να το αλλάξεις αυτό, διότι αυτό που σου αρέσει πολύ στην δουλειά σου είναι "το καθισιό" και οι μέρες που μπορείς να μην δουλεύεις. 

3) Στα 36 σου δεν σου περνάει καν απο το μυαλό να κάνεις οικογένοια διότι, όπως είπες πιο πάνω σε λούζει κρύος ιδρώτας μόνο που το σκέφτεσαι. 

4) Είπες μόνος σου οτι γυρνάς σπίτι και παίζεις Xbox. ή χαζεύεις στο YouTube.

Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι καλώς ή κακώς έχεις στην ζωή σου μια παρατεταμένη εφηβεία και ανωριμότητα, και όλο αυτό σε έχει βάλει στο τρυπάκι να μην θέλεις να ζορίζεσαι όσο αφορά πρωτίστως την επαγγελματική σου ζωή. Το να μεταναστεύσεις σε μια ξένη χωρα δεν θα σε βοηθήσει καθόλου, διότι το πρόβλημα σου δεν είναι η χώρα που ζείς, το πρόβλημα σου είναι η νοοτροπία σου. Και στην Γερμανία να πας εαν έχεις αυτή την νοοτροπία που έχεις τώρα, είναι θέμα χρόνου να νιώσεις το ίδιο πράμα που νιώθεις τώρα στο υπογράφω!

Εαν αντί για Xbox & YouTube έκανες για παράδειγμα σεμινάρια online (εχει δωρέαν) και προσπαθούσες να εξελιχθείς σαν επαγγελματίας πρώτα και μετά σαν χαρακτήρας, θα ήσουν μια χαρά σε όποια χώρα και να βρίσκεσαι.  Τους μήνες που δεν δουλεύεις (που είναι αρκετοί σύμφωνα με το μέσο όρο) θα μπορούσες να απασχοληθείς σε κάποια άλλη δουλεία, ή να κάνεις κάτι άλλο για να εξελιχθείς και να πας στην τωρινή σου δουλειά και απο 900 να ζητήσεις 1000. 

Τα παραπάνω τα λέω τέρμα φιλικά και δεν θέλω να παρεξηγηθείς καθόλου, διότι το ίδιο θα έλεγα σε κάποιον φίλο μου και το σημαντικότερο: Το ίδιο θα ήθελα να μου πει και εμένα κάποιος άλλος! Στην περίπτωση σου δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσύ στράβα αρμενίζεις!

Σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να γράψεις όλο αυτό το σεντόνι μιλώντας για μένα έχοντας απεριόριστο θράσος λες και με ξέρεις ή λες και είσαι τόσο καλός κριτής χαρακτήρων παίρνοντας δειγμα από τα 5 μηνύματα που έγραψα.Να είσαι καλά και θα σε παρακαλούσα να μην ασχοληθείς ξανά,η γνώμη σου δεν χρειάζεται.Πραγματικα θα μπορούσα να γράψω χίλια δυο πράγματα για να καταλάβεις ότι κάθε άλλο παρά βολεύομαι με την παρούσα κατάσταση αλλά από τον τρόπο και το περιεχομενο της ανάρτησης σου,κάτι τέτοιο θα ήταν χαμένος κόπος εντελως.

Για τους φίλους σου 25-26 χρόνων που φύγανε από το πατρικό τους με 650€ όπως λες,αυτοί ήταν ο εαυτός τους και η κάπα τους.Ετδι έφευγα και εγώ.Εμενα όπως είπα πέθανε ο πατέρας μου όταν ήμουν 25 και κληρονόμησα χρέη,υποχρεώσεις και δεν μπορείς να φανταστείς τι άλλο.Τεσπα,τσάμπα μιλάω.Να είσαι καλά πάντως για τον χρόνο σου.

Το σπίτι δικό μου είναι,για τον φιλο που ρωτάει πιο πάνω.

Επεξ/σία από LouCi4er
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, LouCi4er είπε

Σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να γράψεις όλο αυτό το σεντόνι μιλώντας για μένα έχοντας απεριόριστο θράσος λες και με ξέρεις ή λες και είσαι τόσο καλός κριτής χαρακτήρων παίρνοντας δειγμα από τα 5 μηνύματα που έγραψα.Να είσαι καλά και θα σε παρακαλούσα να μην ασχοληθείς ξανά,η γνώμη σου δεν χρειάζεται.Πραγματικα θα μπορούσα να γράψω χίλια δυο πράγματα για να καταλάβεις ότι κάθε άλλο παρά βολεύονται με την παρούσα κατάσταση αλλά από τον τρόπο και το περιεχομενο της ανάρτησης σου,κάτι τέτοιο θα ήταν χαμένος κόπος εντελως.

Για τους φίλους σου 25-26 χρόνων που φύγανε από το πατρικό τους με 650€ όπως λες,αυτοί ήταν ο εαυτός τους και η κάπα τους.Ετδι έφευγα και εγώ.Εμενα όπως είπα πέθανε ο πατέρας μου όταν ήμουν 25 και κληρονόμησα χρέη,υποχρεώσεις και δεν μπορείς να φανταστείς τι άλλο.Τεσπα,τσάμπα μιλάω.Να είσαι καλά πάντως για τον χρόνο σου.

Όπως είπα και στο μήνυμα μου, δεν θέλω να παρεξηγηθείς γιατι τα λέω με όλη την καλη μου πρόθεση. Το διάβασα οτι πέθανε ο πατέρας σου, και φαντάζομαι οτι θα ήταν τρομερή απώλεια και θα έχασες την γη κάτω απο τα πόδια σου όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό.  Είμαι πάρα πολυ τυχερός που και οι 2 γονείς μου ζούν, και είμαι σίγουρος οτι εαν έχανα τον πατέρα μου στα 25 θα ήμουν χάλια.

Παρ'ολα αυτά η "ένσταση" μου έχει να κάνει οτι ενας άνθρωπος 36 ετών προτιμάει να  παίζει Xbox όταν γυρνάει σπίτι, προτιμάει να κάθετε 2 μήνες τον χρόνο απο το να προσπαθεί να βελτιώσει τον επαγγελματικό εαυτό του. Το 2022 ο ανταγωνισμός είναι στα ύψη και για να μπορείς να βγάλεις αρκετά χρήματα απο την δουλειά σου θα πρέπει κάθε μερα να γίνεσαι καλλυτερος του εαυτού σου. Και στην Γερμανία να πας με αυτή την νοοτροπία το ίδιο αποτέλεσμα με τώρα θα έχεις. 

Για να το γυρίσω σε μένα για να καταλάβεις τι εννοώ: 

Εγω είμαι προγραμματιστής. Τελειώσα το πανεπιστήμιο και έπιασα δουλειά. Όπως κάθε πρώτη δουλειά ήταν του κώλου, έπερνα 700ευρώ. Εδω ξεκινάει η ένσταση που έχω και με σένα. Είχα 2 επιλογές:

1) Να μην κάνω τίποτα και να παίζω πάντα σε μισθό 700-800-900 ευρω.

2) Να διαβάζω και να μαθαίνω νεα πράματα, τεχνολογίες, καινούργιες γλώσσες προγραμματισμού στον ελεύθερο μου χρόνο και να μπορώ να ζητάω πιο πολλά λεφτά σε κάθε εργοδότη. 

Ευτυχώς/δυστυχώς είναι τόσο απλό. Ή θα κάνεις το 1 ή το 2.

Είμαι 34 και χωρίς πλάκα το πολύ 4-5 ΣΚ  τον χρόνο δεν ασχολούμαι με τίποτα και απλά το ξύνω. Μα την παναγία. Τα περισσότερα ΣΚ, μόλις κοιμηθεί το παιδί και η γυναίκα μου ή οταν έχω ελεύθερο χρόνο το απόγευμα, θα κάτσω στο γραφείο μου, θα ανοίξω PC και είτε θα διαβάζω καινούργιες τεχνολογίες είτε θα πειραματίζομαι με καινούργιο κώδικα κτλ κτλ...

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Όπως είπα και στο μήνυμα μου, δεν θέλω να παρεξηγηθείς γιατι τα λέω με όλη την καλη μου πρόθεση. Το διάβασα οτι πέθανε ο πατέρας σου, και φαντάζομαι οτι θα ήταν τρομερή απώλεια και θα έχασες την γη κάτω απο τα πόδια σου όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό.  Είμαι πάρα πολυ τυχερός που και οι 2 γονείς μου ζούν, και είμαι σίγουρος οτι εαν έχανα τον πατέρα μου στα 25 θα ήμουν χάλια.

Παρ'ολα αυτά η "ένσταση" μου έχει να κάνει οτι ενας άνθρωπος 36 ετών προτιμάει να  παίζει Xbox όταν γυρνάει σπίτι, προτιμάει να κάθετε 2 μήνες τον χρόνο απο το να προσπαθεί να βελτιώσει τον επαγγελματικό εαυτό του. Το 2022 ο ανταγωνισμός είναι στα ύψη και για να μπορείς να βγάλεις αρκετά χρήματα απο την δουλειά σου θα πρέπει κάθε μερα να γίνεσαι καλλυτερος του εαυτού σου. Και στην Γερμανία να πας με αυτή την νοοτροπία το ίδιο αποτέλεσμα με τώρα θα έχεις. 

Για να το γυρίσω σε μένα για να καταλάβεις τι εννοώ: 

Εγω είμαι προγραμματιστής. Τελειώσα το πανεπιστήμιο και έπιασα δουλειά. Όπως κάθε πρώτη δουλειά ήταν του κώλου, έπερνα 700ευρώ. Εδω ξεκινάει η ένσταση που έχω και με σένα. Είχα 2 επιλογές:

2) Να διαβάζω και να μαθαίνω νεα πράματα, τεχνολογίες, καινούργιες γλώσσες προγραμματισμού στον ελεύθερο μου χρόνο και να μπορώ να ζητάω πιο πολλά λεφτά σε κάθε εργοδότη. 

Είμαι 34 και χωρίς πλάκα το πολύ 4-5 ΣΚ  τον χρόνο δεν ασχολούμαι με τίποτα και απλά το ξύνω. Μα την παναγία. Τα περισσότερα ΣΚ, μόλις κοιμηθεί το παιδί και η γυναίκα μου ή οταν έχω ελεύθερο χρόνο το απόγευμα, θα κάτσω στο γραφείο μου, θα ανοίξω PC και είτε θα διαβάζω καινούργιες τεχνολογίες είτε θα πειραματίζομαι με καινούργιο κώδικα κτλ κτλ...

Ωραίος,να σου ζήσει η οικογένεια σου και πάντα τα καλύτερα εύχομαι.Δεν παρεξηγήθηκα καθόλου με το ποστ σου,πως θα μπορούσα άλλωστε με μια τυχαία γνώμη ενός τυχαίου αγνώστου στο ίντερνετ.Δεν το λέω για να μειώσω την προσπάθεια σου,προς Θεού αλλά από το ένα μπήκε,από το άλλο βγήκε και ξέρεις γιατί?Γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να βοηθησεις διότι δεν ξέρεις τίποτα για μενα.Λεες κάποια πράγματα τα οποια δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα μου,δυστυχως.Και όπως έγραψα και πιο πάνω,τσάμπα κάθομαι και γραφω.Να είσαι καλά πάντα φίλε μου και σε ευχαριστώ ξανά για τον χρόνο σου 

Επεξ/σία από LouCi4er
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

αλλά από το ένα μπήκε,από το άλλο βγήκε.

Αυτη η νοότροπία φταίει που είσαι στην θέση που είσαι.

Είναι μεγάλο προσών να μπορείς να πεις: ναι εχω λάθος, κάτι πρέπει να αλλάξω στην ζωή μου.  Να είσαι πάντα καλά φίλε μου και σου εύχομαι να βρείς αυτό που θέλεις στην ζωή σου επαγγελματική και προσωπική. 

Επεξ/σία από leonidas_fs
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Εχω προταση για δουλεια ηλεκτρολογου σε μια εταιρια στην Γερμανια με πρωτο μισθο 4000.Την γλωσσα δεν την ξερω αλλα για αρχη δεν ειναι απαραιτητο.Αν ηταν σε καποια αλλη χωρα,θα ειχα φυγει χθες.Τωρα το σκεφτομαι παρα πολυ.36 ειμαι.

Τι σε χαλαει τοσο πολυ στη Γερμανια; Επισης, θα πας σε μεγαλη πολη η σε επαρχια;

Δημοσ.

Οι ελληνες προγραμματιστες εχουν φτασει επιπεδα καλτιλας vegan:

- Πως ξέρεις ότι κάποιος είναι προγραμματιστής στην Ελλάδα; 

- Θα στο πει μόνος του. 

- Πως κάνεις έναν Έλληνα προγραμματιστή να βγει από το δωμάτιο του; 

- Ξεκινάς συζήτηση για τα εργασιακά στην Ελλάδα, θα πεταχτεί να σου πει ότι ευκαιρίες υπάρχουν. 

Και ένα κρύο εμπνευσμένο από το νήμα:

- Πόσοι Έλληνες προγραμματιστές χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα; 

- Ένας για να καλέσει τον ηλεκτρολόγο και δύο για να του εξηγήσουν τη σημασία της αυτοβελτίωσης για την επαγγελματική ανέλιξη. 

• Like 6
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε

Αυτη η νοότροπία φταίει που είσαι στην θέση που είσαι.

Είναι μεγάλο προσών να μπορείς να πεις: ναι εχω λάθος, κάτι πρέπει να αλλάξω στην ζωή μου.  Να είσαι πάντα καλά φίλε μου και σου εύχομαι να βρείς αυτό που θέλεις στην ζωή σου επαγγελματική και προσωπική. 

Πολύ επιπόλαια άποψη και γεμάτη έπαρση.

2 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Έθεσες τη πραγματικότητα σου, τον κατηγοριοποίησες τον άνθρωπο και όλα καλά.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 18/3/2022 στις 6:22 ΜΜ, Liverpool89 είπε

Εννοώ οτι εγω τους είπα μπορώ να κατσω ως της 10 Απριλίου και αυτοι μου είπανε τελη Μαρτίου θα σταματησεις. Παραίτηση θα ναι δεν θέλω κατι παραπάνω, απλα να φυγω.

Μολις υπογραψεις τα τελικα χαρτια και φυγεις πανε για εναν καφε να απολαυσεις την απελευθερωση! την ειχα πατησει παλαιοτερα ετσι, μολις εφυγα απο εκει που ημουν και καταλαβα οτι δεν θα ξαναπατησω εκει εφυγε ενα τεραστιο βαρος απο πανω μου

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Ωραίος,να σου ζήσει η οικογένεια σου και πάντα τα καλύτερα εύχομαι.Δεν παρεξηγήθηκα καθόλου με το ποστ σου,πως θα μπορούσα άλλωστε με μια τυχαία γνώμη ενός τυχαίου αγνώστου στο ίντερνετ.Δεν το λέω για να μειώσω την προσπάθεια σου,προς Θεού αλλά από το ένα μπήκε,από το άλλο βγήκε και ξέρεις γιατί?Γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να βοηθησεις διότι δεν ξέρεις τίποτα για μενα.Λεες κάποια πράγματα τα οποια δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα μου,δυστυχως.Και όπως έγραψα και πιο πάνω,τσάμπα κάθομαι και γραφω.Να είσαι καλά πάντα φίλε μου και σε ευχαριστώ ξανά για τον χρόνο σου 

Το λάθος είναι δικό σου φίλε που κάθισες και άνοιξες ένα τέτοιο θέμα στο ινσόμνια. Εδώ μέσα είναι μόνο για χαβαλεδιάρικα θέματα.

2 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Είσαι 34 χρονών και ακόμα δεν έχεις μάθει ότι δεν είναι όλες οι δουλειές ίδιες και θα πρέπει σε αυτή την ηλικία να βγεις από τη φούσκα σου.

Εγώ φέτος που γίνομαι 40 θα σου πω ότι δεν γνωρίζω ούτε έναν που να θεωρεί τον εαυτό του πετυχημένο developer και να εργάζεται ακόμα στο Ελλαδιστάν. Τη περίοδο 2010-2016 που έγινε το μακελειό στη χώρα όσοι δεν είχαν μπαμπά και μαμά από πίσω πέταξαν για άλλες πολιτείες γιατί τους έδιναν τριπλάσιο και τετραπλάσιο μισθό.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@LouCi4er Εγώ κατάλαβα ότι έχεις 3 μήνες το χρόνο άδεια δηλαδή δουλεύεις 9 μήνες και παίρνεις 14 μισθούς. (Επειδή όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι στην Ελλάδα δουλεύουν 11 μήνες θα κάνω τον υπολογισμό έτσι).

1) Αν στην Γερμανία παίρνεις 12 μισθούς το πιο πιθανό ο μισθός Ελλάδας είναι 1050 ευρώ.

2) Τώρα αν προσθέσουμε ότι έχεις 24 μέρες άδεια παρόμοια με Ελλάδα βάζουμε τα 1800 ευρώ δια 12, δηλαδή παίρνεις 1200 ευρώ.

3) Στην Ελλάδα Παιρνεις 128 ευρώ παραπάνω κάθε μήνα x14 μισθούς. (Δεν το έχω γράψει σωστά μάλλον, η σύγκριση είναι ότι έχει δύο μήνες παραπάνω άδεια από όλες τις υπόλοιπες δουλειές στην Ελλάδα. Δηλαδή για να αλλάξει δουλειά και να τον συμφέρει στην Ελλάδα θα πρέπει να βρει μια δουλειά πάνω από 1028 ευρώ)

Και όλα αυτά σε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον. Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα απλά να δεις πιο μαθηματικά τον μισθό σου αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

θέλω να πω τν γνωμη μου,,,, το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν ειναι οι δουλείες... το πρόβλημα ειναι οτι ο μέσο ελληνας 

δουλειά θεωρεί η να είναι στο δημόσιο η να δίνει συμβουλες και να παίρνει 2.000 ... καπου ειναι λογικο γιατι αν γνωρισεις κοπελα και της πεις οτι εισαι ντελιβερη την εχασες οποτε και οι αντρες αυτο που βλεπω εγω τα παρατανε ....   εγω βλεπω πολλες ευκαιριες εξω παρα πολλες αλλα κανεις δεν κανει το βημα και το προβλημα νουμερο 2 ειναι οτι δεν πρεπει να αποτυχεις  στα πρωτα σου βήματα και αυτο ειναι λαθος ...

εκανα κατι δικο μου μετα απο χρωνια για τν ιδιο λογο αν αποτυχεις σε κατι είσαι καταδικασμένος απο γονείς συγγενεις φιλους θα σου πουν δεν πειραζει αλλα δεν ακουγες δεν επρεπε,, το εξωτερικο ειναι για δουλους εδω ειναι το μελλον

Δημοσ.

Καλός τεχνίτης (ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, ψυκτικός) στην Ελλάδα του 2022 και με τόσες ημέρες άδεια, θα έπρεπε να βγάζει άλλο ένα μισθό τα Σ/Κ (χώρια οι τόσες εβδομάδες άδειας). Θα πρότεινα να κοιτάξεις προς αυτή την κατεύθυνση αντί να ξενιτευτείς για 1700 ευρώ. 

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...