Ukforthemoment Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 55 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Εχω προταση για δουλεια ηλεκτρολογου σε μια εταιρια στην Γερμανια με πρωτο μισθο 4000.Την γλωσσα δεν την ξερω αλλα για αρχη δεν ειναι απαραιτητο.Αν ηταν σε καποια αλλη χωρα,θα ειχα φυγει χθες.Τωρα το σκεφτομαι παρα πολυ.36 ειμαι. Τίποτα μη σκεφτείς, έφυγες χθες 3
Speculoos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Εχω προταση για δουλεια ηλεκτρολογου σε μια εταιρια στην Γερμανια με πρωτο μισθο 4000.Την γλωσσα δεν την ξερω αλλα για αρχη δεν ειναι απαραιτητο.Αν ηταν σε καποια αλλη χωρα,θα ειχα φυγει χθες.Τωρα το σκεφτομαι παρα πολυ.36 ειμαι. Για τη ζωή στη Γερμανία θα σου πουν πιο ειδικοί, το βασικό είναι να βάλεις και να ζυγίσεις καλά τα οικονομικά. Στο 99.9% των περιπτώσεων τα χρήματα που σου λένε είναι μικτά και όχι καθαρά. Ψάξε για Brutto Netto Rechner για να έχεις μια ιδέα πόσα θα σου μείνουν. Εξαρτάται πολύ από την ηλικία, την οικογενειακή σου κατάσταση και σε ποιο κρατίδιο είναι η δουλειά. Χοντρικά κι εφόσον μιλάμε για σύμβαση μπορεί από τα 4000 να παίρνεις στο χέρι από 2300 μέχρι 2900 ανάλογα της περίστασης. Δες επίσης κατά πόσο θα πρέπει να πληρώνεις από το μισθό σου για ασφάλεια υγείας ή για σύνταξη, ποσό που θα παρακρατείται έξτρα κάθε μήνα. Τέλος απ'όσο γνωρίζω στη Γερμανία o 13oς (ή και 14ος) μισθός καθορίζεται από την κλαδική σύμβαση και το συμβόλαιο με τον εργοδότη, δεν είναι τόσο ξεκάθαρο ή συνήθες όπως συμβαίνει στις γείτονες χώρες της Γερμανίας. Πρέπει να το υπολογίσεις και αυτό στην εξίσωση. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Εχω προταση για δουλεια ηλεκτρολογου σε μια εταιρια στην Γερμανια με πρωτο μισθο 4000.Την γλωσσα δεν την ξερω αλλα για αρχη δεν ειναι απαραιτητο.Αν ηταν σε καποια αλλη χωρα,θα ειχα φυγει χθες.Τωρα το σκεφτομαι παρα πολυ.36 ειμαι. Και εγω 36 χρονων εφυγα. Με ενα παιδι 10 μηνων. Μην το σκεφτεσαι καν, φυγε. Αν και αυτο με την γλωσσα ξανασκεψου το. Εμενα με βοηθησε το γεγονος οτι ηξερα γερμανικα. 31 λεπτά πριν, Speculoos είπε Για τη ζωή στη Γερμανία θα σου πουν πιο ειδικοί, το βασικό είναι να βάλεις και να ζυγίσεις καλά τα οικονομικά. Στο 99.9% των περιπτώσεων τα χρήματα που σου λένε είναι μικτά και όχι καθαρά. Ψάξε για Brutto Netto Rechner για να έχεις μια ιδέα πόσα θα σου μείνουν. Εξαρτάται πολύ από την ηλικία, την οικογενειακή σου κατάσταση και σε ποιο κρατίδιο είναι η δουλειά. Χοντρικά κι εφόσον μιλάμε για σύμβαση μπορεί από τα 4000 να παίρνεις στο χέρι από 2300 μέχρι 2900 ανάλογα της περίστασης. Δες επίσης κατά πόσο θα πρέπει να πληρώνεις από το μισθό σου για ασφάλεια υγείας ή για σύνταξη, ποσό που θα παρακρατείται έξτρα κάθε μήνα. Τέλος απ'όσο γνωρίζω στη Γερμανία o 13oς (ή και 14ος) μισθός καθορίζεται από την κλαδική σύμβαση και το συμβόλαιο με τον εργοδότη, δεν είναι τόσο ξεκάθαρο ή συνήθες όπως συμβαίνει στις γείτονες χώρες της Γερμανίας. Πρέπει να το υπολογίσεις και αυτό στην εξίσωση. Ετσι ειναι οπως τα λες. Τα λεφτα ειναι μικτα. Σωστο αυτο με τον υπολογισμο. Το θεμα ειναι καπως διαφρετικο σε σχεση με την ελλαδα. Εδω εχεις 5 κατηγοριες. Αγαμος,εγγαμος, παιδια ή οχι, δουλεια και οι δυο ή μονο ενας, χωρισμενος. Τα ενοικια ειναι διαφορετικα σιγουρα. Το 2010 οταν εφυγα απο αθηνα πληρωνα ενοικιο για 70 τ.μ πανω κατω 500 ευρω στην Νεα Ιωνια. Το 2010! Επαρχια ειχα δει πιο συμμαζεμενα ενοικια. Σπιτια που στην Αθηνα κανανε 400-600 ευρω στην επαρχια τα εβρισκες με 250-300. (Εχω σοι και τους ειχα επισκεφτει για αυτο και το ξερω). Ε, στην Γερμανια ειναι ακριβα, αλλα το καλυπτεις με την διαφορα μισθου. αν παμε δε στα καθημερινα εξοδα, εκει θεωρω οτι ειναι πιο οικονομικα στην γερμανια. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από Bullrich
LouCi4er Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Για την γλωσσα θα την μαθω εννοειτε,απλα δεν ειναι και τοσο θεμα στην αρχη επειδη δεν την ξερω.Απ οτι μου ειπε ο ανθρωπος,ειναι 4000 απο τα οποια θα αφαιρειται το νοικι,η ασφαλεια και οτι αλλα εξοδα υπαρχουν και αν δεν κανω λαθος,καπου στα 1700 θα μενουν για εμενα,δλδ αμαξι,σουπερμαρκετ προσωπικα εξοδα κτλ.Δεν τον εβαλα να μου τα εξηγησει αναλυτικα διοτι δεν ειμαι και ενα βημα πριν φυγω,απλα μια κουβεντα μου εκανε.Αυτος ειχε 10 χρονια εξω,εφυγε 30 και γυρισε 40 χρονων.Το μετανιωσε χιλιες φορες αλλα δυστυχως τετοιο βημα δεν μπορει να το ξανακανει,να επιστρεψει δλδ.Απλα εδω δουλευω σε μια σχετικα μεγαλη επιχειρηση απολυτα υγειης (τωρα αυτο σχετικο ειναι βεβαια) με μισθο 900€ καθαρα στο χερι ο οποιος δεν παιζει να ανεβει ουτε σε χιλια χρονια.Απο την αλλη,στην συγκεκριμενη δουλεια το κλιμα ειναι απιστευτο,σαν να ειμαι καθημερινα σε εκδρομη με φιλους ξερω γω,περναμε τελεια.Εχω 2 μηνες αδεια τον χειμωνα απο αρχες Δεκεμβρη μεχρι τελος Ιανουαριου (περιπου,δεν ειναι στανταρ αλλα πανω κατω τοσο ειναι,φετος ειχα 37 εργασιμες πχ αδεια) και 1 μηνα το καλοκαιρι,απο 17 Ιουλιου μεχρι 18 Αυγουστου καθε χρονο.Εκτος του χαμηλου μισθου,ειναι λες και ειμαι σε δημοσιο. Απο την αλλη εφτασα 36,δεν εχω κανει τπτ στην ζωη μου γενικα,δεν εχω παει ουτε ενα ταξιδι εξωτερικο (απο τα 19 μεχρι τα 25 εκανα ζωη καλη,δεν εχω παραπονο,την τελευταια δεκαετια ειναι που βαλτωσα) και παντα ημουν με χαμηλους μισθους.Απο τον Σεπτεμβριο που μας περασε,με βαρεσε μια φλασια και ειμαι να σκασω,περναει η ζωη μου χωρις να εχει κανενα νοημα.Μια απλη δουλεια,σπιτι xbox-youtube,καμια μπυρα το Σαββατο στο χωριο στο καφενειο μιας και σχεδον ολοι οι φιλοι μου που μεγαλωσαμε μαζι ή παντρευτηκαν ή το εριξαν στο πιωμα,και ειμαι εγω ετοιμος να εκραγω,δεν παει αλλο.Γνωρισα και πριν 1.5 μηνα μια 25χρονη Ουκρανιδα (ασχετο βεβαια με την φαση μου αλλα τεσπα) η οποια 25 χρονων και εχει 3 παιδια στο Λβιβ,εχει ταξιδεψει σε 6-7 χωρες,κανει την ζωαρα της και με βαρεσε ακομα πιο πολυ,θελω να κανω κατι να αλλαξει η ζωη μου ριζικα.Θα ειχα φυγει χθες αλλα ειναι η Γερμανια που με κολλαει λιγο,αν ηταν σε οποιαδηποτε αλλη χωρα δεν θα το σκεφτομουν καθολου.Βεβαια χρονικος περιορισμος δεν υπαρχει,οποτε του πω το οκ εφυγα.Θα το σκεφτω λιγο ακομα και θα δω.Με 900€ δεν μπορεις να κανεις τιποτα,ουτε να παω να μεινω σε δικο μου σπιτι δεν μπορω,μενω ακομα με την μανα μου.Ποσο τραγικο δλδ? Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από LouCi4er 2
Uptheirons Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Για την γλωσσα θα την μαθω εννοειτε,απλα δεν ειναι και τοσο θεμα στην αρχη επειδη δεν την ξερω.Απ οτι μου ειπε ο ανθρωπος,ειναι 4000 απο τα οποια θα αφαιρειται το νοικι,η ασφαλεια και οτι αλλα εξοδα υπαρχουν και αν δεν κανω λαθος,καπου στα 1700 θα μενουν για εμενα,δλδ αμαξι,σουπερμαρκετ προσωπικα εξοδα κτλ.Δεν τον εβαλα να μου τα εξηγησει αναλυτικα διοτι δεν ειμαι και ενα βημα πριν φυγω,απλα μια κουβεντα μου εκανε.Αυτος ειχε 10 χρονια εξω,εφυγε 30 και γυρισε 40 χρονων.Το μετανιωσε χιλιες φορες αλλα δυστυχως τετοιο βημα δεν μπορει να το ξανακανει,να επιστρεψει δλδ.Απλα εδω δουλευω σε μια σχετικα μεγαλη επιχειρηση απολυτα υγειης (τωρα αυτο σχετικο ειναι βεβαια) με μισθο 900€ καθαρα στο χερι ο οποιος δεν παιζει να ανεβει ουτε σε χιλια χρονια.Απο την αλλη,στην συγκεκριμενη δουλεια το κλιμα ειναι απιστευτο,σαν να ειμαι καθημερινα σε εκδρομη με φιλους ξερω γω,περναμε τελεια.Εχω 2 μηνες αδεια τον χειμωνα απο αρχες Δεκεμβρη μεχρι τελος Ιανουαριου (περιπου,δεν ειναι στανταρ αλλα πανω κατω τοσο ειναι,φετος ειχα 37 εργασιμες πχ αδεια) και 1 μηνα το καλοκαιρι,απο 17 Ιουλιου μεχρι 18 Αυγουστου καθε χρονο.Εκτος του χαμηλου μισθου,ειναι λες και ειμαι σε δημοσιο. Απο την αλλη εφτασα 36,δεν εχω κανει τπτ στην ζωη μου γενικα,δεν εχω παει ουτε ενα ταξιδι εξωτερικο (απο τα 19 μεχρι τα 25 εκανα ζωη καλη,δεν εχω παραπονο,την τελευταια δεκαετια ειναι που βαλτωσα) και παντα ημουν με χαμηλους μισθους.Απο τον Σεπτεμβριο που μας περασε,με βαρεσε μια φλασια και ειμαι να σκασω,περναει η ζωη μου χωρις να εχει κανενα νοημα.Μια απλη δουλεια,σπιτι xbox-youtube,καμια μπυρα το Σαββατο στο χωριο στο καφενειο μιας και σχεδον ολοι οι φιλοι μου που μεγαλωσαμε μαζι ή παντρευτηκαν ή το εριξαν στο πιωμα,και ειμαι εγω ετοιμος να εκραγω,δεν παει αλλο.Γνωρισα και πριν 1.5 μηνα μια 25χρονη Ουκρανιδα (ασχετο βεβαια με την φαση μου αλλα τεσπα) η οποια 25 χρονων και εχει 3 παιδια στο Λβιβ,εχει ταξιδεψει σε 6-7 χωρες,κανει την ζωαρα της και με βαρεσε ακομα πιο πολυ,θελω να κανω κατι να αλλαξει η ζωη μου ριζικα.Θα ειχα φυγει χθες αλλα ειναι η Γερμανια που με κολλαει λιγο,αν ηταν σε οποιαδηποτε αλλη χωρα δεν θα το σκεφτομουν καθολου.Βεβαια χρονικος περιορισμος δεν υπαρχει,οποτε του πω το οκ εφυγα.Θα το σκεφτω λιγο ακομα και θα δω.Με 900€ δεν μπορεις να κανεις τιποτα,ουτε να παω να μεινω σε δικο μου σπιτι δεν μπορω,μενω ακομα με την μανα μου.Ποσο τραγικο δλδ? Να πας Γερμανια ή σε οποια αλλη χωρα σου παρουσιαστει η ευκαιρια για κατι καλυτερο. Προσωπικα μετανιωσα που δεν εφυγα πιο νεα ασχετα αν εχω εδω την οικογενεια μου και ειμαστε και οι 2 με καλες δουλειες. Καταλαβαινεις τις ελλειψεις οταν κανεις και οικογενεια. Κανεις παιδι, τριζει η καρεκλα σου, αρρωσταινει το παιδι τρως την ψυχρολουσια του Παιδων 7 ωρες αναμονη, σχολειο ιδιωτικο γιατι θες μια ενημερωση παραπανω βρε αδερφε. Δεν σχολαμε ολοι στη 1. 7 και 8 το βραδυ γυρναμε. Για τις παροχες υγειας και παιδειας μονο. Ειμαστε καλοπληρωμενοι και λεφτα δεν βλεπουμε γιατι πληρωνουμε για πραγματα που εξω ειναι δεδομενα. Λενε για τον ηλιο της Ελλαδας. Γιατι τον βλεπουμε? 7 το βραδυ σχολαμε. Κι αν μετανιωσεις εδω ειναι η Ελλαδα. Οι ευκαιριες ομως για εξω δεν δινονται συχνα και οι συνθηκες δεν ειναι παντα ευνοικες για μεταναστευση. 10
LouCi4er Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, Uptheirons είπε Να πας Γερμανια ή σε οποια αλλη χωρα σου παρουσιαστει η ευκαιρια για κατι καλυτερο. Προσωπικα μετανιωσα που δεν εφυγα πιο νεα ασχετα αν εχω εδω την οικογενεια μου και ειμαστε και οι 2 με καλες δουλειες. Καταλαβαινεις τις ελλειψεις οταν κανεις και οικογενεια. Κανεις παιδι, τριζει η καρεκλα σου, αρρωσταινει το παιδι τρως την ψυχρολουσια του Παιδων 7 ωρες αναμονη, σχολειο ιδιωτικο γιατι θες μια ενημερωση παραπανω βρε αδερφε. Δεν σχολαμε ολοι στη 1. 7 και 8 το βραδυ γυρναμε. Για τις παροχες υγειας και παιδειας μονο. Ειμαστε καλοπληρωμενοι και λεφτα δεν βλεπουμε γιατι πληρωνουμε για πραγματα που εξω ειναι δεδομενα. Λενε για τον ηλιο της Ελλαδας. Γιατι τον βλεπουμε? 7 το βραδυ σχολαμε. Κι αν μετανιωσεις εδω ειναι η Ελλαδα. Οι ευκαιριες ομως για εξω δεν δινονται συχνα και οι συνθηκες δεν ειναι παντα ευνοικες για μεταναστευση. Τι παιδια και οικογενεια να κανει καποιος σημερα στην Ελλαδα με 7-8-9 κατοσταρικα?Αυτα δεν φτανουν να συντηρησεις ουτε παπακι.Αυτο με τον ηλιο και την ζωη στην Ελλαδα που ακουω συχνα και εγω,το μονο πραγμα που χρειαζεται καποιος (και δυστυχως το καταλαβα τωρα που εγινα 36) για να περναει καλα ειναι τα λεφτα,ουτε ηλιος,ουτε ζεστη,ουτε τιποτα.Αν εχεις λεφτα περνας καλα οπουδηποτε.Δεν ειναι η τοποθεσια που εχει σημασια,δλδ αν εγω αυριο παω να μεινω στο Μαιαμι και δουλευω εκει χαμαλης,επειδη ειμαι στο Μαιαμι θα κατηφοριζω καθε Σαββατο στα κλαμπακια που σκανε μυτη τα P1 και οι Aventator?Θα κανω ζωη δλδ?Οχι,αφου δεν θα εχω λεφτα,την ιδια μιζερια θα εχω οπως εδω που ειμαι.Οποτε ολα αυτα δικαιολογιες ειναι που λενε μερικοι που δεν θελουν να ρισκαρουν. 2
zio10 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Εγώ δεν θα έφευγα έτσι όπως τα λες. Για ένα άτομο 900€ είναι οκ, για οικογένεια σίγουρα θέλει και δεύτερο μισθό.
Uptheirons Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Ετσι ακριβως. Λογω κορονοιου ημουν σε αναστολη 16 μηνες. Σπιτι σπιτι και παλι σπιτι. Χωρις λεφτα τιποτα δεν κανεις. Και μην ακουω πηγαινε παραλια ή περπατα. Δεν ειμαι 15 χρονων να την βγαζω με μπυρα απο το περιπτερο ουτε μπορω να περπαταω σαν την αδικη καταρα χωρις προορισμο για να λιαστω. 3 1
LouCi4er Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 57 λεπτά πριν, zio10 είπε Εγώ δεν θα έφευγα έτσι όπως τα λες. Για ένα άτομο 900€ είναι οκ, για οικογένεια σίγουρα θέλει και δεύτερο μισθό. Δεν ειμαι ενα ατομο,συντηρω σπιτι με σουπερμαρκετ,ρευμα,ιντερνετ,εισφορες εφκα,θερμανση και οτι αλλο χρειαζεται ενα σπιτι.Ο πατερας μου πεθανε το 2011 και απο τοτε εχουν πεσει ολα τα βαρη σε μενα,εξοδα σπιτιου και δανεια που μου αφησε,αρκετα χιλιαρικα.Πριν 1,5 χρονο καταφερα και απαγκιστρωθηκα απο τον ζυγο που λεγεται χρεη.Να μην τα πολυλογω,αναγκη απο λεφτα αμεση δεν εχω,δεν πειναω δλδ.Απλα δεν μπορω να κανω πραγματα και μου την εχει βαρεσει,περασα μια 10ετια στον βαλτο και μου την εχει δωσει ασχημα,αυτο ειναι ολο.Θελω να φυγω και να ξεκινησω καπου αλλου τελειως διαφορετικα,απο το μηδεν εντελως,σε δουλεια,ανθρωπους,φιλοσοφια κτλ. 3
zio10 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Οκ τότε ίσως πρέπει να φύγεις αφού αυτό θα σε βοηθήσει. Γιατί διαφορετικά αυτό που περιγράφεις ότι έχεις τώρα δεν είναι καθόλου άσχημο, κάποιοι δεν το βρίσκουν ποτέ. Δηλαδή μια δουλειά που νιώθεις τόσο καλά όταν είσαι εκεί, καλά λεφτά αναλογικά, άδειες παραπάνω από το κανονικό κτλ.
archer100 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Δεν ειμαι ενα ατομο,συντηρω σπιτι με σουπερμαρκετ,ρευμα,ιντερνετ,εισφορες εφκα,θερμανση και οτι αλλο χρειαζεται ενα σπιτι.Ο πατερας μου πεθανε το 2011 και απο τοτε εχουν πεσει ολα τα βαρη σε μενα,εξοδα σπιτιου και δανεια που μου αφησε,αρκετα χιλιαρικα.Πριν 1,5 χρονο καταφερα και απαγκιστρωθηκα απο τον ζυγο που λεγεται χρεη.Να μην τα πολυλογω,αναγκη απο λεφτα αμεση δεν εχω,δεν πειναω δλδ.Απλα δεν μπορω να κανω πραγματα και μου την εχει βαρεσει,περασα μια 10ετια στον βαλτο και μου την εχει δωσει ασχημα,αυτο ειναι ολο.Θελω να φυγω και να ξεκινησω καπου αλλου τελειως διαφορετικα,απο το μηδεν εντελως,σε δουλεια,ανθρωπους,φιλοσοφια κτλ. Το μεγαλο ερωτημα ειναι ενα: Αν για οποιονδηποτε λογο δε σου αρεσει η Γερμανια θα μπορει να σε περιμενει η τωρινη σου δουλεια στην Ελλαδα; Αν η απαντηση ειναι ΝΑΙ, τοτε δεν υπαρχει λογος να μη δοκιμασεις. Αν ειναι ΟΧΙ, τοτε αναλαμβανεις μεγαλυτερο ρισκο γιατι αν γυρισεις πισω, μπορει να πεσεις σε χειροτερη κατασταση, οπως πχ να εισαι οπως εισαι τωρα στα 45 σου, να μενεις με ακομα στο πατρικο σου και να εισαι ανεργος, η με μισθο 500-600 ευρω και να ζεις στη μαυριλα, αν και πιστευω πως με την ειδικοτητα του ηλεκτρολογου που εχεις, ποτε δε θα μεινεις χωρις δουλεια. Επισης, αυτο που σου λειπει αυτη τη στιγμη περισσοτερο, πιστευω πως ειναι μια καλη συντροφο και να κανεις οικογενεια. 900 εσυ, αν βγαζει και αυτη κανα 600ρι μπορειτε να ανοιξετε μια χαρα σπιτικο στην επαρχια και να ζησεις ζωη χαρισαμενη. 3
LouCi4er Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 43 λεπτά πριν, archer100 είπε Το μεγαλο ερωτημα ειναι ενα: Αν για οποιονδηποτε λογο δε σου αρεσει η Γερμανια θα μπορει να σε περιμενει η τωρινη σου δουλεια στην Ελλαδα; Αν η απαντηση ειναι ΝΑΙ, τοτε δεν υπαρχει λογος να μη δοκιμασεις. Αν ειναι ΟΧΙ, τοτε αναλαμβανεις μεγαλυτερο ρισκο γιατι αν γυρισεις πισω, μπορει να πεσεις σε χειροτερη κατασταση, οπως πχ να εισαι οπως εισαι τωρα στα 45 σου, να μενεις με ακομα στο πατρικο σου και να εισαι ανεργος, η με μισθο 500-600 ευρω και να ζεις στη μαυριλα, αν και πιστευω πως με την ειδικοτητα του ηλεκτρολογου που εχεις, ποτε δε θα μεινεις χωρις δουλεια. Επισης, αυτο που σου λειπει αυτη τη στιγμη περισσοτερο, πιστευω πως ειναι μια καλη συντροφο και να κανεις οικογενεια. 900 εσυ, αν βγαζει και αυτη κανα 600ρι μπορειτε να ανοιξετε μια χαρα σπιτικο στην επαρχια και να ζησεις ζωη χαρισαμενη. Αυτο ειναι το κακο,οτι η τωρινη δουλεια κατα 90% δεν θα με περιμενει.Βεβαια τιποτα δεν ειναι σιγουρο και ολα ειναι θεμα του ποσο καιρο θα λειψω.Το τελευταιο που λες ειναι το μονο που δεν μου λειπει.Μονο και μονο που το διαβασα,με εκοψε κρυος ιδρωτας φιλε.Γυναικα,σπιτι,παντοφλα,παιδια,αστο,για αυτοκτονια μου κανει.Ειλικρινα στην φαση που ειμαι τωρα ουτε για αστειο δεν σκεφτομαι οικογενεια και παιδια.Τεσπα,δεν υπαρχει χρονικο περιθωριο για την προταση,οποτε θελω και αν θελω παω.
Lanike71 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Αυτο ειναι το κακο,οτι η τωρινη δουλεια κατα 90% δεν θα με περιμενει.Βεβαια τιποτα δεν ειναι σιγουρο και ολα ειναι θεμα του ποσο καιρο θα λειψω.Το τελευταιο που λες ειναι το μονο που δεν μου λειπει.Μονο και μονο που το διαβασα,με εκοψε κρυος ιδρωτας φιλε.Γυναικα,σπιτι,παντοφλα,παιδια,αστο,για αυτοκτονια μου κανει.Ειλικρινα στην φαση που ειμαι τωρα ουτε για αστειο δεν σκεφτομαι οικογενεια και παιδια.Τεσπα,δεν υπαρχει χρονικο περιθωριο για την προταση,οποτε θελω και αν θελω παω. Από αυτά που διαβάζω, σε βλέπω έτοιμο και ώριμο να φύγεις. Φύγε και θα μας ευχαριστείς αργότερα. 1
LouCi4er Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Lanike71 είπε Από αυτά που διαβάζω, σε βλέπω έτοιμο και ώριμο να φύγεις. Φύγε και θα μας ευχαριστείς αργότερα. Η αληθεια ειναι πως κρατιεμαι με νυχια και με δοντια πλεον στην Ελλαδα.Απλα εχω ενα θεμα με μια απαλλοτριωση ενος χωραφιου 20 στρ απο τον Ε65 και θελω να το ξεμπερδεψω και μετα να δω τι θα κανω.Το παλευω απο το 2014 και τωρα επιτελους φαινεται να φτανει στο τελος η υποθεση.Λογικα μεχρι το καλοκαιρι θα εχω ξεμπερδεψει.Ισως το μοναδικο που σκεφτομαι και πραγματικα με κραταει πισω ειναι η ελευθερια που εχει η τωρινη μου δουλεια.1-1.5 μηνα το καλοκαιρι αδεια και μπορω να γυρισω ολα τα Βαλκανια πχ χωρια αλλους 2 μηνες τον χειμωνα και αν θελω,μπορω να λειψω μια εβδομαδα οποτε μου καπνισει.Γενικα εχω πολυ ελευθερια στην δουλεια που ειμαι τωρα.Τεσπα,θα το σκεφτω λιγο ηρεμα το επομενο διαστημα και θα δω τι θα κανω.
doctorkostis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Διαβαζω τα περι γερμανιας για ηλεκτρολογο και συμφωνω, φευγεις αμεσα. Ακομα και η δουλεια να ειναι μετρια, η πολη να ειναι σκατα, ο κοσμος περιεργος, ανοιγει μια ευκαιρια σε μια χωρα με πολλες δυνατοτητες. Δε χρειαζεται να μεινεις για παντα στην ιδια πολη, υπαρχουν δουλειες για καταρτισμενο προσωπικο, μολις μαθεις τη γλωσσα και εισαι πιο ανετος οικονομικα υπαρχει Βερολινο, Αμβουργο κλπ που ειναι ζωντανες πολεις με πολυ κοσμο και ζωη. Αλλαζουν δηλαδη δραματικα οι προοπτικες σου. Αν μεινεις Ελλαδα μαλλον θα εισαι στην ιδια δουλεια σε 5 χρονια ή σε μια αντιστοιχη με 1200 αντι για 900. Τα γραφω γιατι εφυγα το 2015 για Σουηδια. Δεν το εχω μετανιωσει και ας μου λειπει η Ελλαδα. Αλλες δυνατοτητες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις