Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, mindreader είπε Ο μονος λογος που αποχωρουσα απο τις εταιριες, ηταν το ωραριο... 9-5 μου ελεγαν στις συνεντευξεις, και δεχομουν, αλλα μετα δεν τους αρεσε οταν εφευγα στις 5.... και τι να λεει, τελειωνει η δουλεια ποτε; Ειδικα στην Ελλαδα, οπως συχνα τονιστηκε με Ελληνες εργοδοτες, ειναι για πολυ 'ξυλο' και σε αυτο το θεμα... Και πολυ καλα εκανες. Δουλεια περαν του ωραριου ειναι υπερωρια και σαν τετοια πρεπει να αμοιβεται ή να το παιρνεις σαν ρεπο αν μαζευτουν πολλες.
SilentVoice Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε καθε φορα αντι για 23:00 η ωρα το αργότερο να ναι εκεί, ερχοταν και ερχεται 23:15-23:20 με την δικαιολογία εγω μπορει να αργω, Στο στρατό λέγαμε 'Μπιφτέκι' αυτό το τέταρτο που μας το έτρωγαν.
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Στο στρατό λέγαμε 'Μπιφτέκι' αυτό το τέταρτο που μας το έτρωγαν. στα φόρα το λέμε μπέρδεψες τα quote.Δεν το έγραψα εγώ αυτό.
randomcat Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 47 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Τι γινεται ρε παιδια,ολοι στο ινσομνια σε εταιριες δουλευουν; Μεροκαματα κανεις; Βρήκα την υγειά μου ως ελ. επαγγελματίας (καμιά φορά κοιτάζω ακόμα και καμιά εταιρεία ως backup plan), αν και έχω το κράτος να με σκίζει στη φορολογία - τουλάχιστον δεν βλέπω κάποιο φυσικό πρόσωπο κάθε μέρα που να μου ξυπνάει δολοφονικά ένστικτα. Όποιος μπορεί, μακάρι να το επιχειρήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Αν πετύχει, δεν θα θέλει να ξανακοιτάξει τον ιδιωτικό τομέα. Δυστυχώς το κράτος μας μισεί, και το κάνει δύσκολη υπόθεση να γίνεις ελεύθερος, για καλούς λόγους πιστεύω. (1) Ώστε να υπάρχουν τόσες εταιρείες (και να επιβιώνουν οι μεγαλύτερες) όσες πρέπει για να μην είναι πολλοί οι ελεύθεροι, και σε όλη αυτή την ελεγχόμενη εικόνα να είναι εκείνο "αφεντικό" και να τις πηδάει όλες στη φορολογία και (2) ώστε ο μέσος πολίτης να έχει δύο επιλογές... είτε να τον πηδάνε σκληρά στον ιδιωτικό τομέα είτε να ονειρεύεται μια θέση στο Δημόσιο, αφού οι εναλλακτικές του είναι είτε να τον πηδάνε στον ιδιωτικό τομέα ή να ταλαιπωρείται από τη φορολογία και τη γραφειοκρατία ως ελεύθερος. Και κάπως έτσι το Δημόσιο γίνεται μια ονειρική επιλογή και στόχος για πολλούς, ο οποίος για να επιτευχθεί και να μονιμοποιηθεί/κλειδωθεί, συχνά απαιτεί αυτό που λένε alignment ("ευθυγράμμιση") στο χωριό μου - να γίνεις μέρος του συστήματος. Και αυτή η κατάσταση βολεύει τις οικογένειες που έχουν βολευτεί γύρω από το Δημόσιο και όσους κληρονομούν μια θέση σε αυτό. 10
StamTheMan Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 10 λεπτά πριν, randomcat είπε Όποιος μπορεί, μακάρι να το επιχειρήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Αν πετύχει, δεν θα θέλει να ξανακοιτάξει τον ιδιωτικό τομέα. Δεν ειμαι ακριβως Ε.Ε αλλα λειτουργω ως ενας στο efood. Αργησε πολυ ομως να ερθει αυτο,τωρα ειμαι στη δυση μου στον κλαδο. 10 λεπτά πριν, randomcat είπε Και κάπως έτσι το Δημόσιο γίνεται μια ονειρική επιλογή και στόχος για πολλούς, ο οποίος για να επιτευχθεί και να μονιμοποιηθεί/κλειδωθεί, συχνά απαιτεί αυτό που λένε alignment ("ευθυγράμμιση") στο χωριό μου - να γίνεις μέρος του συστήματος. Και αυτή η κατάσταση βολεύει τις οικογένειες που έχουν βολευτεί γύρω από το Δημόσιο και όσους κληρονομούν μια θέση σε αυτό. "the nail that sticks out gets hammered down"
xgol Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Θα στενοχωρήσω κάποιους. Δεν είναι η εργασιακή μας κουλτούρα αυτή μόνο, απο τους ιεραρχικά ανώτερους στους απο κάτω. Είναι η κουλτούρα μας γενικά σαν Έθνος, να επιβιώσω εγώ και παράλληλα, αν μπορώ, να πατήσω και τους υπόλοιπους. Πάντοτε λειτουργούσαμε ατομικά σε βάρος του συνόλου. 12
csontheline Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, xgol είπε Θα στενοχωρήσω κάποιους. Δεν είναι η εργασιακή μας κουλτούρα αυτή μόνο, απο τους ιεραρχικά ανώτερους στους απο κάτω. Είναι η κουλτούρα μας γενικά σαν Έθνος, να επιβιώσω εγώ και παράλληλα, αν μπορώ, να πατήσω και τους υπόλοιπους. Πάντοτε λειτουργούσαμε ατομικά σε βάρος του συνόλου. Νοοτροπία απόρροια της τουρκοκρατίας (παρακαλώ να μην ανοιχθεί συζήτηση για αυτό), όπου συνεχίστηκε και μετέπειτα, το κακό το κράτος που μας κυνηγάει κλπ κλπ, ξεχνώντας ότι το κράτος είμαστε εμείς (και φυσικά κάπου στην πορεία, το κράτος ξέχασε ότι είναι εμείς) και επήλθαν όλα όσα ζούμε. Προσωπικά, και για τους παραπάνω λόγους δεν θα επέστρεφα Ελλάδα μόνο με μία καλοπληρωμένη εργασία (και όχι δουλειά), εκτός αν είχε και άλλους ευνοϊκούς όρους. Όσα έχω διαβάσει στο παρόν θέμα, δείχνουν αυτό που ισχύει γενικότερα. 100 φορές θα προσπαθήσεις, 99 θα αποτύχεις, 1 θα τα καταφέρεις και θα είναι αρκετή. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από csontheline 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, csontheline είπε Προσωπικά, και για τους παραπάνω λόγους δεν θα επέστρεφα Ελλάδα μόνο με μία καλοπληρωμένη εργασία (και όχι δουλειά), εκτός αν είχε και άλλους ευνοϊκούς όρους. Μια απο τα ιδια. Κοιταζω πως ειμαι τωρα και πως ημουν στην ελλαδα και απορω που δεν εχει αδειασει η χωρα. (εξαιρω τους δ.υ και επιχειρηματιες, ολοι οι αλλοι επρεπε να ειχατε φυγει χτες. Και εγω νομιζα οτι ημουν καλα σε μια εταιρια που εργαζομουν στην ελλαδα, ωσπου τα εφερε ετσι και ειδα πως ειναι να εισαι οντως καλα...
xgol Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 14 λεπτά πριν, Bullrich είπε Μια απο τα ιδια. Κοιταζω πως ειμαι τωρα και πως ημουν στην ελλαδα και απορω που δεν εχει αδειασει η χωρα. (εξαιρω τους δ.υ και επιχειρηματιες, ολοι οι αλλοι επρεπε να ειχατε φυγει χτες. Και εγω νομιζα οτι ημουν καλα σε μια εταιρια που εργαζομουν στην ελλαδα, ωσπου τα εφερε ετσι και ειδα πως ειναι να εισαι οντως καλα... Δυστυχως δε το χουν ζησει πολλοι αυτο που περιγραφεις. 2
kostakiss Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 39 minutes ago, Bullrich said: Μια απο τα ιδια. Κοιταζω πως ειμαι τωρα και πως ημουν στην ελλαδα και απορω που δεν εχει αδειασει η χωρα. (εξαιρω τους δ.υ και επιχειρηματιες, ολοι οι αλλοι επρεπε να ειχατε φυγει χτες. Και εγω νομιζα οτι ημουν καλα σε μια εταιρια που εργαζομουν στην ελλαδα, ωσπου τα εφερε ετσι και ειδα πως ειναι να εισαι οντως καλα... 23 minutes ago, xgol said: Δυστυχως δε το χουν ζησει πολλοι αυτο που περιγραφεις. σε ποιες χωρες ειστε?
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, kostakiss είπε σε ποιες χωρες ειστε? Εγω ειμαι Γερμανια.
james01gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Στις 19/3/2022 στις 7:38 ΜΜ, Razgriz είπε Εργαζομουν εξωτερικό τα τελευταία 4 χρόνια πριν αρχίσει ο κοβιντ και αφότου μετα την αρχή του επέστρεψα και καθόμουν για αρκετό καιρό σκέφτηκα να κάνω μια προσπάθεια να εργαστώ πάλι στη χώρα μου που της έχω αδυναμία. Τελικά κατάλαβα ότι πέρα από αυτά που λέτε όλοι σας για τους εργοδότες, πρέπει να πω ότι με εξαίρεση τα 2-3 πολύ βολεμενα άτομα όλοι είχαν παράπονα. Κανένας δεν μιλούσε, κανένας δεν ζητούσε λεφτά. Όλοι στο παράπονο. Από τη πρώτη μέρα ήμουν απόλυτος με το τι θέλω και έθεσα όρια όρος τους προϊσταμένους. Έγινα ξαφνικά ένας χαϊδεμένος και ήμουν αρκετά πιο βολικά σε σχέση με συναδέλφους που είχαν μεγαλώσει μέσα στην εταιρεία και είχαν αφιερώσει τεράστιο κομμάτι του χρόνου τους και μακριά από τις οικογένειες τους. Λυπάμαι αλλά η Ελληνική κουλτούρα δεν έχει μόνο τα αφεντικά που είναι όπως αναφέρετε αλλά και οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχουν ιδέα πως να διεκδικήσουν αυτό που αξίζουν. Λυπάμαι πραγματικά για όλους τους ανθρώπους που πράττουν έτσι γιατί διαιονίζουν τα γούστα και τις συμπεριφορές κακών αφεντικών. Κατέληξα να έχω άριστες σχέσεις με όλους τους συναδέλφους τους και έχουμε κρατήσει επαφές ακόμα και αφότου έφυγα. Φυσικά δεν τους αφήνω να ξεχάσουν ποτέ ότι πρέπει να διεκδικούν. Φίλε μου καλή αρχή στη νέα σου δουλειά και εύχομαι να ηρεμήσει το κεφάλι σου. Προς όλους θερμή παράκληση να μιλάτε μήπως και αλλάξει αυτή η κουλτούρα κάποια στιγμή. έως ένα σημείο έχεις δίκιο αλλά ξεχνάς κάτι. όσοι είναι ήδη σε εταιρείες είναι δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα για αυτούς, όσα περισσότερα χρόνια είσαι τόσο δυσκολότερο. εσύ πήγες ως νέος, απαίτησες πράγματα (προφανώς τίποτα το πρωτοφανές και παράλογο) και σε πήραν. τα γούστα και οι συμπεριφορές των αφεντικών δεν αλλάζουν πάντα θα βρίσκουν κάποιον να του κολλάνε ένσημα για 4ωρο και να δουλεύουν 8ωρο. πολύ μεγάλες εταιρείες έβγαζαν εργαζομένους σε αναστολή και τους πήγαιναν κανονικά στο γραφείο για δουλειά... σε εταιρεία που δούλευα 15 χρόνια, απαίτησα πράγματα και μου τα έδωσαν μόνο για να μην με χάσουν. τελικά αποχώρησα (λόγω ελεύθερου επαγγέλματος πλέον) αλλά κρατάω επαφές αλλά με την εργασιακή συμπεριφορά τους με είχαν χάσει αρκετό καιρό πριν φύγω καθώς προσπαθούσα να βρω δουλειά που θα είμαι πιο ελεύθερος. πήρα πράγματα όταν απέβαλα κόμπλεξ και συνειδοποίησα πόσο άξιζα στην εταιρεία. υπάρχουν πάρα πολλοί εργαζόμενοι που δεν καταλαβαίνουν τι αξίζουν αλλά βολεύονται σε κάποια θέση, συνηθίζουν τις συνθήκες και είναι δύσκολο να αλλάξουν δουλειά με τον φόβο του τι θα βρω παρακάτω. πολλοί καταλαβαίνουν πως δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο ή διαφορετικό και το μόνο όπλο τους είναι πως ξέρουν την δουλειά... 4
csontheline Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Τα έχει πει ο Τσούβι για τον καλό, τον ορθόδοξο τον υπάλληλο.
LouCi4er Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2022 στις 7:16 ΠΜ, Bullrich είπε Εγω ειμαι Γερμανια. Εχω προταση για δουλεια ηλεκτρολογου σε μια εταιρια στην Γερμανια με πρωτο μισθο 4000.Την γλωσσα δεν την ξερω αλλα για αρχη δεν ειναι απαραιτητο.Αν ηταν σε καποια αλλη χωρα,θα ειχα φυγει χθες.Τωρα το σκεφτομαι παρα πολυ.36 ειμαι. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από LouCi4er 1 1
archer100 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Εχω προταση για δουλεια ηλεκτρολογου σε μια εταιρια στην Γερμανια με πρωτο μισθο 4000.Την γλωσσα δεν την ξερω αλλα για αρχη δεν ειναι απαραιτητο.Αν ηταν σε καποια αλλη χωρα,θα ειχα φυγει χθες.Τωρα το σκεφτομαι παρα πολυ.36 ειμαι. Να πας και αν δε σου αρεσει επιστρεφεις. Μπορει να ειναι χρυση ευκαιρια για μια αξιολογη καριερα πανω στη δουλεια σου καθως και μια ανετη ζωη Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από archer100 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις