Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Πήρα το θάρρος να γράψω εδώ πρώτη φορά σαν μέλος αν και παρακολουθώ γενικά το φόρουμ, γιατί εδώ και καιρό με βασανίζει πολύ η σκέψη της παραίτησης. Κοντινά πρόσωπα αποφεύγουν γενικά το θέμα, λόγω των καιρών και μου συστήνουν να κάνω υπομονή. Παρόλα αυτά βλέπω τις αντοχές μου και τις ανοχές μου να μειώνονται διαρκώς. Παρότι προσπαθώ να ανταποκριθώ στην πίεση, ανάμεσα στις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης πελατών, επιβαρύνομαι με επιπλέον καθήκοντα που διαρκώς αυξάνονται και δεν τα μοιράζομαι με τον συνάδελφο ο οποίος παραμένει κυρίως στο πρώτο κομμάτι. Παρόλα αυτά δέχομαι διαρκώς παρατηρήσεις για καθυστερήσεις για δουλειές γραφείου και μη, τις οποίες αδυνατώ να καλύψω εντός 6ώρου ενώ πρέπει να διακόπτω συνεχώς για να εξυπηρετήσω πελάτες. Ζω σε ένα μόνιμο άγχος, πιάνω τον εαυτό μου στο σπίτι να σκέφτομαι διαρκώς τη δουλειά και τι μπορεί να παρέλειψα ενώ πολλές φορές παίρνω δουλειά και στο σπίτι για να τελειώσει και σπαταλώ τον χρόνο ξεκούρασης μου. Μένω περισσότερη ώρα μετά το σχόλασμα (απλήρωτη) και πρόσφατα έπιασα τον εαυτό μου να πηγαίνει κρυφά μία ώρα νωρίτερα για να μπορέσω να μειώσω τον όγκο της δουλειάς στις κανονικές ώρες εργασίας μου. Παρόλα αυτά οι παρατηρήσεις και τα παράπονα δεν μειώνονται. Μιλάμε επίσης για μια εργασία στην οποία χρειάζεται μία ώρα με το αστικό από το σπίτι μου. Τα βλέπω όλα μαύρα ή είναι παντού έτσι;

Για εμένα πλέον είναι ξεκάθαρο ότι θέλω να παραιτηθώ. Δεν περιμένω να βρω κάτι με λιγότερη πίεση, αλλά νιώθω πως θα ήθελα να αναζητήσω κάτι άλλο,  να μπω κάπου που θα μπορέσω να τοποθετήσω κάποια όρια. Το πρόβλημα μου είναι ότι νιώθω πως ένα βαθμό προδίδω έναν εργοδότη που μου έδωσε μια ευκαιρία όταν κανένας άλλος δεν μου έδινε μετά από αρκετά χρόνια ανεργίας. Είναι λογικό να σκέφτομαι έτσι; Αυτή η σκέψη με αποτρέπει να στείλω βιογραφικό και σε μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου (εργάζομαι σε μικρομεσαία επιχείρηση) τις οποίες ο εργοδότης βλέπει ξεκάθαρα σαν εχθρό. Επίσης το θέμα μου είναι, αν το κάνω και στείλω βιογραφικά σε εταιρίες συνεργατών είναι εύκολο να ενημερωθεί ο εργοδότης; Δεν θα ήθελα να ανακοινώσω παραίτηση πριν βρω κάτι νέο καθώς δεν υπάρχει οικονομικό περιθώριο αλλά φοβάμαι την απόλυση αν τυχόν μαθευτεί. Από την εμπειρία σας τι ξέρετε; Υπάρχει περίπτωση κάποιος που έχει λάβει το βιογραφικό να ενημερώσει;

Εσας τι σας έκανε να παραιτηθείτε; Ποιοι είναι βασικοί οι παραπάνω λόγοι; Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι να παραιτηθεις ??? Εαν νομιζεις οτι σε σκιζουν στην δουλεια σε σχεση με τους συναδελφους ...

Ξεκινα να πετας χαρταετο μεχρι να σε απολυσουν ... ή ζητα αυξηση στο μισθο αφου αυξηθηκαν οι αρμοδιοτητες σου..

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παρατα και το γκομενο-α και την δουλεια ...εκτος αν ο γκομενος-α εχει λεφτα τοτε κρατα τον θα σου χρειαστουν μεχρι να βρεις την επομενη δουλεια….;)…  αν βλέπετε ότι δεν αντεχετε φευγετε... αρκει να μπορεις να την παλεψεις μεχρι να βρεις την επομενη δουλεια

Επεξ/σία από kiriakos500
Δημοσ.

Έπιασες τον εαυτό σου να πηγαίνει κρυφά μια ώρα νωρίτερα;

Ελπίζω να το ανέφερες στο αφεντικό σου, παρακολούθησε τον εαυτό σου κι αν το ξανακάνει, να τον τιμωρήσεις, δεν παίζουν με τέτοια πράγματα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει περιθώριο να μείνω χωρίς δουλειά αφού με το ζόρι μένουν ελάχιστα χρήματα να μπουν στην άκρη, στην καλύτερη θα την έβγαζα ένα μήνα. Αύξηση δεν παίζει, το κάνει ξεκάθαρο με το να μας λέει διαρκώς ότι μας πληρώνει για να βγάζουμε τη δουλειά και δεν το κάνουμε σαν και παίρνουμε κανέναν εξωπραγματικό μισθό, ο βασικός είναι. Είναι σωστός ο δρόμος της απόλυσης; Δηλαδή να μην αποδίδω μέχρι να απολυθώ; Δεν θα έχει άσχημο αντίκτυπο στο βιογραφικό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μενα παλιοτερα ηταν το οικονομικο. Ο καθενας τα ζυγιζει αλλιως ομως. Βεβαια σε αλλη εταιρια που δουλευα οταν ημουν δυσαρεστημενος αυτο εβγαινε στη δουλεια(οχι σκοπιμα) με αποτελεσμα να με ενημερωσουν οτι σταματαμε, οποτε δεν χρειαστηκε να παραιτηθω. Πλεον δουλευω μονος μου οποτε ειναι διαφορετικα.

Γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει να σαι ευχαριστημενος στην δουλεια σου, αν αυτο δεν συμβαινει φευγεις. Το "κατσε εκει δεν υπαρχουν δουλειες" ειναι λαθος, καθως αν τη δουλεια την κανεις αγγαρεια ενδεχομενως οπως εγραψα παραπανω αυτο να χει  αντικτυπο στην αποδοτικοτητα σου, οποτε να καταληξεις ετσι κι αλλιως χωρις δουλεια.

Που θελω να καταληξω, αν δεν νιωθεις καλα εκει που εισαι κι αυτο το κουβαλας και εκτος δουλειας, τοτε φυγε

2 minutes ago, Error205 said:

Δεν θα έχει άσχημο αντίκτυπο στο βιογραφικό;

Πως θα γινει αυτο; Θα σε ρωτησουν γιατι σταματησες και θα απαντησεις. Τι ασχημο αντικτυπο να εχει;

Επεξ/σία από Kostasspil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δουλευα σε εταιρια στο εξωτερικο που ειχε να κανει με τηλεφωνα. Μια μερα ενα ωραιο πρωι πηρα τηλεφωνο στο σπιτι μου στην ελλαδα, αδιαφοροντας για τον manager που ηταν διπλα μου. 

Επεσαν τα μαιλς και μου κλεισανε ενα meeting κατα τις 3. Πηγα εκει και εφαγα κραξιμο οτι δεν πρεπει να παιρνω τηλεφωνο σε γραμμη εκτος δουλειας, ακουστε το λογο!!! γιατι λεει η εταιρια πληρωνει!!!! Φυσικα δεν ειπα τιποτα γιατι ξερω οτι οι γραμμες ολες ηταν voip δηλαδη τζαμπα αλλα το καταπια.

Μαζεψα τα πραγματακια μου και περιμενα μεχρι την μερα την πληρωμης. Μπηκε ο μισθος και μπηκα στο αεροπλανο και γυρισα ελλαδα. Ακομα με ψαχνουν χαχαχα (ειμαι ατομο που δουλευει απο χομπι, οικονομικα ειμαι ανετος και δε σηκωνω πολλα πολλα)

Επεξ/σία από bopeniti
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Error205 είπε

Δεν θα έχει άσχημο αντίκτυπο στο βιογραφικό;

Και γιατι να εχει ?

Πες "Απολυθηκα γιατι μου την επεσε το αφεντικο και δεν γουσταρα" ή περικοπες προσωπικου...

Δεν θα το ψαξει κανεις...

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Kostasspil σε ευχαριστώ για την απάντηση. Μην με παρεξηγείς που ρωτάω, γενικά με αγχώνει το θέμα. Δυστυχώς πριν από αυτή τη δουλειά ήμουν μόνο σε άλλες δύο που ήταν σύμβασης ορισμένου χρόνου και μου είχε γίνει ερώτηση σε συνέντευξη γιατί δεν ανανεώθηκε η προηγούμενη.

Το κακό είναι ότι ξεκίνησα στη συγκεκριμένη δουλειά με πολλή όρεξη και επειδή ήθελα να με κρατήσουν δεν είχα θέση όρια, με αποτέλεσμα να μου ζητάνε πράγματα ακόμη κι μέσα στην άδεια μου κι εγώ να τα κάνω μέχρι που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και μόλις άρχισα να αντιδράω άρχισε και η δυσαρέσκεια.  Μείωση αποδοτικότητας διακρίνω ήδη, όπως και ψυχοσωματικά τα οποία ευτυχώς με βοήθεια ειδικού πλέον τα διαχειρίζομαι καλύτερα και ήταν και ο κύριος λόγος που άρχισα να σκέφτομαι την παραίτηση.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Error205 είπε

ψυχοσωματικά τα οποία ευτυχώς με βοήθεια ειδικού πλέον τα διαχειρίζομαι καλύτερα 

Να δεις εαν τους κατεβασεις τιποτα καντηλια και σηκωθεις να φυγεις τι ωραια που θα νοιωσεις...!!!

• Like 4
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.

Δοκιμασε για αρχη να αλλαξεις τις συνθηκες εργασιας σου, ενω παραλληλα ψαχνεις για κατι καλυτερο. Αφου εισαι αποφασισμενη να φυγεις, δεν χανεις κατι να ζητησεις εξτρα ρεπο, αύξηση, ή ο,τι τελος παντων κρινεις πως θα σε κανει να νιωσεις καλυτερα.

That said, αν εχεις αρχισει τα ψυχοσωματικα εξαφανισου, δεν ειναι να παιζεις με αυτα και μονο εσυ ξερεις τα ορια σου...

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

6 ώρες πληρώνεσαι,6 δουλεύεις ούτε λεπτό παραπάνω.

το τι θα γίνεται όταν επιστρέψεις την επόμενη μέρα και δεν έχεις τελειώσει δουλειές προηγούμενης δεν σε αφορά,ότι προλάβεις.

εφόσον η δουλειά που σου αναθέτουν δεν βγαίνει σε μια βάρδια,δεν φταις εσύ,και πόδι να σου δώσουν δεν σημαίνει ότι θα βρουν κάποιον να βγάζει την δουλειά.οποτε πρόβλημα τους.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στείλε αλλού βιογραφικό, κανονιά απαγορεύεται να σε ρουφιανεύσουν λόγο GDPR. 

Γενικά στην Ελλάδα είσαι, οπότε το να σου τύχει κάνας μπατζανάκης του αφεντικού δεν είναι απίθανο άλλα σπάνιο.

Μην παραιτηθείς χωρίς εναλλακτική γιατί θα τρέχεις σαν το Βέγγο.

Επεξ/σία από Voyaller
Ξεχασα ενα κόμμα.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...