Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλής ποιότητας pads έχει η 3M και σε πολλά πάχη , ξεχνάς αυτο που σου είπα μπορεις να  βάλεις λίγη πάστα στο pad και έχεις καλύτερη απαγωγή θερμοκρασίας .

οι ποσότητες μικρές να μην φεύγει εκτός pad όταν πιεστεί στο βίδωμα

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ένας φίλος μου έφερε σήμερα το απόγευμα ένα κομμάτι pad της 3Μ πάχους 2 χιλιοστών .

IMG_20190614_160902.jpg.3b3d6bd91f3a8535e62ee4ee979c597c.jpg

Δεν αποκλείω να έπαιξε και αυτό το ρόλο του στο  αποτέλεσμα . Δυστυχώς δεν είχε να μου δώσει ούτε πιο λεπτό , αλλά ούτε καν δεύτερο κομμάτι με το ίδιο πάχος .

Με το που φόρτωσαν τα windows και είχα έλεγχο  , η θερμοκρασία της gpu είχε φτάσει κοντά στους 80 βαθμούς . Κακά μαντάτα με το καλημέρα  , χωρίς να τρέξω τίποτα εκτός από το  HWiNFO32 . Σκέφτηκα να μη συνεχίσω μιας και ξεκίνησε το σύστημα  τόσο χάλια αλλά τελικά προχώρησα στο στρες τεστ . Λάθος μου . Σε λιγότερο από 1 λεπτό η θερμοκρασία είχε φτάσει στους 109 βαθμούς και πριν προλάβω να αντιδράσω κρασάρισε .

Αποφάσισα να εφαρμόσω λίγη πάστα πάνω και κάτω από το pad , όπως μου είχε προταθεί από τον Aris_ για να έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα . Δυστυχώς όταν πήγα να το βγάλω , είχε κολλήσει τόσο πολύ πάνω στη gpu που ήταν αδύνατο να το βγάλω σε ένα κομμάτι . Οπότε αυτό το μέρος του πειράματος αναβάλλεται για όταν θα πάρω ένα λεπτότερο pad . Δεν ξέρω πόσο θα βελτιωθεί η κατάσταση αλλά είμαι πολύ περίεργος να μάθω. 

Για την ιστορία , την τελευταία φορά που είχα χρησιμοποιήσει πάστα στη gpu , η θερμοκρασία σε φουλ φόρτο μετά από αρκετή ώρα είχε φτάσει στους 103 C.

Καλό βράδυ

Δημοσ.

λάδωσε και το fan με σπρέι λαδιού  βγάλε το αυτοκόλλητο και εχει καπάκι μετά ξανακολας αν όχι ριξε wd40 από το πλάι

Δημοσ.
Στις 16/6/2019 στις 7:06 ΜΜ, Aris_ είπε

λάδωσε και το fan με σπρέι λαδιού  βγάλε το αυτοκόλλητο και εχει καπάκι μετά ξανακολας αν όχι ριξε wd40 από το πλάι

Το fan λειτουργεί καλά . Ένα πρόβλημα που είχα πάντα με αυτό το λαπτοπ ήταν το ότι  η λειτουργία του fan επηρεαζόταν μόνο από τη θερμοκρασία του επεξεργαστή ,

Τέλος πάντων , μέτρησα το κενό μεταξύ gpu και ψήκτρας και είναι  0,8 χιλ. Οπότε λογικά 1 χιλ. pad θα είναι οκ . 

Σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ενδεχομενο να εχει στραβωσει εστω και λιγο η ψυκτρα σου το εχεις σκεγτει?.80 βαθμοι για κανενα λογο δεν ειναι φυσιολογικοι σε καταστημα idle-browsing.

Επισης ποιο μοντελο λαπτοπ εχεις?

Επεξ/σία από giannis22k
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το αποκλείω . Πάντως δεν είναι ορατή η στρέβλωση , αν υπάρχει.

Τους 80 βαθμούς σε idle δεν τους λαμβάνω προς το παρόν υπ' όψιν . Θεωρώ ότι έβαλα πολύ χονδρό pad . Περιμένω να μου έρθει στο 1 χιλ. pad με πολύ καλή θερμική αγωγιμότητα και τα ξαναλέμε.

Ένα turbo-x , το 8227DMP

Επεξ/σία από Diver66
Δημοσ.

Να υποθέσω ότι έβγαλες το αυτοκόλλητο και από τις δυο πλευρές του pad ....

Γιατί εγώ την πρώτη φορά είχα αφαιρέσει μόνο από τη μία :D :D

Δημοσ.
Στις 15/6/2019 στις 12:11 ΠΜ, Diver66 είπε

Καλησπέρα,

Ένας φίλος μου έφερε σήμερα το απόγευμα ένα κομμάτι pad της 3Μ πάχους 2 χιλιοστών .

IMG_20190614_160902.jpg.3b3d6bd91f3a8535e62ee4ee979c597c.jpg

Δεν αποκλείω να έπαιξε και αυτό το ρόλο του στο  αποτέλεσμα . Δυστυχώς δεν είχε να μου δώσει ούτε πιο λεπτό , αλλά ούτε καν δεύτερο κομμάτι με το ίδιο πάχος .

Με το που φόρτωσαν τα windows και είχα έλεγχο  , η θερμοκρασία της gpu είχε φτάσει κοντά στους 80 βαθμούς . Κακά μαντάτα με το καλημέρα  , χωρίς να τρέξω τίποτα εκτός από το  HWiNFO32 . Σκέφτηκα να μη συνεχίσω μιας και ξεκίνησε το σύστημα  τόσο χάλια αλλά τελικά προχώρησα στο στρες τεστ . Λάθος μου . Σε λιγότερο από 1 λεπτό η θερμοκρασία είχε φτάσει στους 109 βαθμούς και πριν προλάβω να αντιδράσω κρασάρισε .

Αποφάσισα να εφαρμόσω λίγη πάστα πάνω και κάτω από το pad , όπως μου είχε προταθεί από τον Aris_ για να έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα . Δυστυχώς όταν πήγα να το βγάλω , είχε κολλήσει τόσο πολύ πάνω στη gpu που ήταν αδύνατο να το βγάλω σε ένα κομμάτι . Οπότε αυτό το μέρος του πειράματος αναβάλλεται για όταν θα πάρω ένα λεπτότερο pad . Δεν ξέρω πόσο θα βελτιωθεί η κατάσταση αλλά είμαι πολύ περίεργος να μάθω. 

Για την ιστορία , την τελευταία φορά που είχα χρησιμοποιήσει πάστα στη gpu , η θερμοκρασία σε φουλ φόρτο μετά από αρκετή ώρα είχε φτάσει στους 103 C.

Καλό βράδυ

Φίλε μου αυτό δεν μου φαίνεται για  thermalpad σύμφωνα με την φωτογραφία μου μοιάζει για Double Sided Adhesive Sticker.

ezgif.com-crop.png.5d248c6e4b5d8814ea09b4400c030b23.png

• Like 1
Δημοσ.

Βρήκα ένα κομμάτι , από αυτό που δοκίμασα και σχίστηκε κατά την αφαίρεση από την ψήκτρα και με ένα αναπτήρα το ζέστανα στην άκρη .

Σε μερικά δευτερόλεπτα η άκρη που το κρατούσα ήταν πολύ ζεστή. Ήταν και πολύ ανθεκτικό στη φλόγα . Δεν ξέρω αν αυτά σου λένε κάτι.

Πάντως επειδή με έβαλες σε σκέψεις , θα το ψάξω και θα σου απαντήσω με σιγουριά  αύριο

Δημοσ.

Το thermal pad που βάζουμε σε gpu, δεν έχουν κολλώδες επιφάνεια. Απλά τοποθετείται ανάμεσα στην gpu και στην ψύκτρα χωρίς να τις κολλάει!

Υπάρχουν και θερμοαγώγιμα αυτοκόλλητα που όμως χρησιμοποιούνται στα chipset των motherboard συνήθως.

Εσύ για την GPU χρειάζεσαι thermal pad!

https://www.skroutz.gr/c/680/diafora-fans/f/645692/Thermal-Pad.html?o=thermal+pad

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Alexandros_D είπε

Φίλε μου αυτό δεν μου φαίνεται για  thermalpad σύμφωνα με την φωτογραφία μου μοιάζει για Double Sided Adhesive Sticker.

Με πήρε ο φίλος που μου το έδωσε και μου είπε το νούμερο του προϊόντος  RS  707-4639 .  Αναφέρεται  σαν Thermal Interface Sheet

10 λεπτά πριν, Alexandros_D είπε

Το thermal pad που βάζουμε σε gpu, δεν έχουν κολλώδες επιφάνεια. Απλά τοποθετείται ανάμεσα στην gpu και στην ψύκτρα χωρίς να τις κολλάει!

Υπάρχουν και θερμοαγώγιμα αυτοκόλλητα που όμως χρησιμοποιούνται στα chipset των motherboard συνήθως.

Εσύ για την GPU χρειάζεσαι thermal pad!

https://www.skroutz.gr/c/680/diafora-fans/f/645692/Thermal-Pad.html?o=thermal+pad

Περιμένω να μου έρθει σήμερα ή αύριο αυτό

https://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200029369

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Diver66 είπε

Με πήρε ο φίλος που μου το έδωσε και μου είπε το νούμερο του προϊόντος  RS  707-4639 .  Αναφέρεται  σαν Thermal Interface Sheet

Ναι αυτός ο κωδικός είναι thermal pad αλλά όχι τύπου που χρησιμοποιείται για λάπτοπ, δες λίγο το link που σου έβαλα παραπάνω.

Δημοσ.

Ελπίζω να σου κάνει δουλειά.

Εγώ πχ στα λάπτοπ χρησιμοποιώ αυτά και κάνουν εξαιρετική δουλειά.

https://www.ebay.com/itm/100pcs-Blue-100x100x1mm-GPU-CPU-Cooling-Heatsink-Silicone-Thermal-Conductive-Pad/362194267343?epid=15011975591&hash=item545475eccf:g:554AAOSwRbtaPf-J

Βέβαια αγοράζω αρκετά με διαφορετικό πάχος για να είμαι σίγουρος γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού thermal pads με 1mm πάχος, κάπου θα χρειαστεί 0.5mm ή 0.25mm κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...