MariosD Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα, Είμαι χομπίστας sys admin και τρέχω και game servers. Οπότε οι απαιτήσεις μου σε hardware specs δεν μου επιτρέπουν κάποια υπηρεσία πέραν του colocation. Για την ώρα έχω ένα σέρβερ που τον έχω κουμπώσει στο γραφείο ενός φίλου που έχει vdsl 30/5. Είμαι στην επαρχία και στο σπίτι δεν μπορώ να πάρω για την ώρα πάνω από 1 upload. Οπότε δίνω 10 ευρώ για ρεύμα - ίντερνετ στο φίλο και το πάμε έτσι. Οι απαιτήσεις μου όμως για γρηγορότερο upload αυξάνονται και σκέφτηκα να κοιτάξω αν μπορώ να βρω οικονομικό Colocation, κατά προτίμηση στην Ελλάδα για να μην φορτωθώ τα έξοδα τεχνικού. Όπως είπα και πριν είμαι χομπίστας, οπότε δεν υπάρχουν τα χρήματα ούτε για τεχνικούς, ούτε για ακριβές λύσεις. Απ' ότι βλέπω στο εξωτερικό οι οικονομικές λύσεις είναι γύρω στα $50. Στην Ελλάδα βρήκα επίσης με €50 και κάποιες εταιρίες με τις οποίες επικοινώνησα με e-mail είτε δεν μου απάντησαν ποτέ, είτε με ρωτούσαν να μάθουν για το πόσο μεγάλη εταιρία έχω (ενώ είχα διευκρινήσει πως είμαι χομπίστας). Καταλαβαίνω πως οι υπηρεσίας τους είναι πολύ καλές και εγώ είναι η αλήθεια πως δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο. Ακόμα και με 20-30 upload θα ήμουν ικανοποιημένος. Υπάρχει κάτι τέτοιο για εμάς τους αρχάριους με κόστος ας πούμε 10-20 ευρώ; Όσο για το σέρβερ μου, τώρα το έχω σε home pc και έχω σκοπό να πάρω κάποιο used workstation. Το τι format θα πάρω εξαρτάται από το που θα τοποθετηθεί. Είμαι ανάμεσα σε tower όπως ο HP Z600 ή σε 1U. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
me3ikan Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Βρες ένα φίλο που έχει Inalan ή HCN (Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο) που έχουν 100/120 upload. Ή κάποιον που έχει Rural VDSL. To 50άρι στο rural έχει 30 upload αντί για 5.
MariosD Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 @me3ikan Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως αυτό θα ήταν πολύ καλή περίπτωση και είναι αυτό που πραγματικά χρειάζομαι. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω κανέναν γνωστό με αυτές τις προϋποθέσεις. Γι' αυτό έγραψα και εδώ, έτσι ώστε αν κάποιος επαγγελματίας ή μικρότερη εταιρία διαθέτει κάποια παρόμοια υπηρεσία. Θεσσαλονίκη θα ήταν ιδανικά γιατί μου είναι 2 ώρες δρόμος.
Voyaller Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Αναφορά σε κείμενο Πυγή: https://www.techopedia.com/definition/29874/data-center-colocation Data center collocation is a process through which an organization can rent physical office space, network or Internet bandwidth and other resources within an existing data center to deploy its own data center. Ο OP θέλει κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο προκειμένου να του παραχωρήσει resources όπως χώρο σε rack, internet και ηλεκτρικό ρεύμα με χρηματικό αντάλλαγμα. Η παραπάνω διαδικασία ονομάζεται collocation. End of story. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα