Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα άπαντες!

Μια που το μωρό μας προσεγγίζει τη φάση μπουσουλήματος, θα πρέπει να ασφαλίσω ΠΟΛΛΑ πράγματα στο σπίτι (αυτό το combo modem/router/NAS με τα καλώδια το βλέπω πολύ προβληματικό...). Ένα από αυτά είναι και η τηλεόραση που πρέπει να ασφαλίσω από πτώσεις.

Τώρα, υπάρχουν διάφορα συστήματα δεσίματος, αλλά ο φόβος μου είναι για πτώση προς τα πίσω, μια που το έπιπλο με την τηλεόραση είναι στη μέση του δωματίου και φοβάμαι ότι θα την τραβήξει από τα καλώδια από πίσω. Δεν βρίσκω όμως κάτι να την ασφαλίσει από αυτό τον κίνδυνο!

Βρήκα π.χ. αυτό: https://www.plowhearth.com/en/p/39563?aff=6443 αλλά είναι unavailable. Δεν βρίσκω, δε, κάποια βάση που να βιδώνει κάτω!

Καμμιά ιδέα κανείς;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το παιδάκι σου να ασφαλισεις πρώτα!

Τα καλώδια να εξαφανιστουν από το πεδίο "δράσης"  του. 

Φιμωτρο με ασφάλεια σε όλες τις χαμηλές πρίζες.

Η τηλεόραση ψηλά στο τοίχο αν γίνεται. 

Αν δεν γίνεται,  σε έπιπλο που να μη φτάνει. 

• Like 1
Δημοσ.

-Σωστό, αυτό προσπαθώ να κάνω

-Σωστό, θα γίνει, λύσεις υπάρχουν

-Κι εγώ και η γυναίκα μου είχαμε πάθει ηλεκτροπληξία με πρίζες μικρά :D

-Δεν γίνεται

-Δεν γίνεται

...γι αυτό ρωτάω για τέτοιο σύστημα στερέωσης.

Δημοσ.

Κάποιες βάσεις τηλεόρασης που έχουν μεγάλο επίπεδο που πατάει πάνω στο έπιπλο (όχι δηλαδή ποδαράκια) έχουν περίπου στο κέντρο τους μια μικρή τρύπα η οποία είναι για να περάσει βίδα / παξιμάδι και να την βιδώσει στο έπιπλο από κάτω. Έτσι όμως τρυπάς το έπιπλο και δεν ξέρω αν σου κάνει αυτή η λύση.

Αν δεν έχει τρύπα προφανώς με ένα τρυπανάκι ανοίγεις μια σε 10 δεπτερόλεπτα.

Όσο η TV είναι στο έπιπλο δεν φαίνεται και τίποτα (από αισθητικής άποψης δηλαδή είναι το καλύτερο).

Τα καλώδια μπορείς να τα μαζέψεις όσο γίνεται με ένα πλαστικό σωλήνα (τον κλασσικό που πιάνουμε τα καλώδια του PC) και να τα δέσεις όσο μπορείς επιπλέον στην πίσω μεριά του επίπλου, ώστε και να τα τραβήξει, ουσιαστικά να τραβάει το έπιπλο και ότι τα μηχανήματα.

Πρίζες καλό θα ήταν να βάλεις ασφάλειες αλλά το σημαντικότερο, τσέκαρε το Ρελέ του σπιτιού ότι λειτουργεί σωστά.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς η τηλεόρασή μου δεν έχει πλατιά βάση αλλά ένα μεταλικό στρογγυλό 'πόδι' κατά μήκος μπροστά (ελπίζω να φαίνεται η φωτό. Στο δικό μου μοντέλο είναι πιο πλατύ, πιάνει όλο το μήκος): 

Image result for sony bravia

Αν αποτύχουν όλα τα άλλα σκέφτομαι να στερεώσω αυτό με βιδωτά κλιπς για σωληνώσεις αλλά δεν μου αρέσει, ούτε ξέρω αν θα είναι αρκετό...

Πολύ σωστή η παρατήρηση για το ρελέ, το τσεκάρω έτσι κι αλλιώς κάθε λίγους μήνες, πρέπει να το έχω περισσότερο στο μυαλό μου!

Δημοσ.

Εγώ σε αυτήν την περίπτωση θα έκανα δουλειά με αυτό εδώ.

https://peristeridis.com/TAINIA-TSERKI-ATSALINI-PLASTIKOPOIIMENI-10METRA-p3551c61c39c320.html

Αν το ξύλο του επίπλου δεν είναι το καλύτερο αντί για βίδες θα πέρναγα παξιμάδι ώστε να ασφαλίσει από την κάτω μεριά (αν το έπιπλο έχει κενό).

Πάλι θα τρύπαγα το έπιπλο αλλά εάν δεν είναι κανένα πολύ ακριβό και καλό κομμάτι χαλάλι να γίνει. Στην τελική χρόνια τώρα την έχω δεμένη με το πρώτο παιδί και παραμένει δεμένη γιατί μεγαλώνει και το δεύτερο σιγά σιγά.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα, και επειδή ήταν βιαστικό έδεσα με σχοινιά τη βάση της τηλεόρασης με τα πόδια του επίπλου, αντιδιαμετρικά.

Πολύ lo-tech και κακάσχημο αλλά αποδείχτηκε αποτελεσματικό σε διάφορα τραβήγματα και σπρωξίματα.

• Like 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Gryzor είπε

Δυστυχώς η τηλεόρασή μου δεν έχει πλατιά βάση αλλά ένα μεταλικό στρογγυλό 'πόδι' κατά μήκος μπροστά (ελπίζω να φαίνεται η φωτό. Στο δικό μου μοντέλο είναι πιο πλατύ, πιάνει όλο το μήκος): 

Αν αποτύχουν όλα τα άλλα σκέφτομαι να στερεώσω αυτό με βιδωτά κλιπς για σωληνώσεις αλλά δεν μου αρέσει, ούτε ξέρω αν θα είναι αρκετό...

Πολύ σωστή η παρατήρηση για το ρελέ, το τσεκάρω έτσι κι αλλιώς κάθε λίγους μήνες, πρέπει να το έχω περισσότερο στο μυαλό μου!

πως τσεκάρουμε το ρελέ ρε παιδιά???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, alexb_10 είπε

πως τσεκάρουμε το ρελέ ρε παιδιά???

Έχει ένα και μοναδικό τετράγωνο μαύρο (ή μπλε) κουμπί που γράφει Test.Το πατάς και πρέπει να ρίχνει τον διακόπτη του.Μετά το τεστ τον ξανασηκώνεις.

Επεξ/σία από tarantules
Δημοσ.

@ZauZ πολύ καλό, νομίζω θα πάρω. Το έπιπλο δεν είναι και κανένα πανάκριβο, αν και είναι καστομιά. Σκεφτόμουνα ότι στη χειρότερη στο μέλλον θα γεμίσω τις τρύπες με ξυλόστοκο και άντε να το ξαναβάψω το πολύ πολύ! Το παξιμάδι πολύ σωστή επισήμανση!

@alexb_10 το ρελέ ενεργοποιείται ("πέφτει") σε περίπτωση διαρροής (νομίζω >30mAh? Δεν είμαι σίγουρος όμως). Το κουμπί "TEST" (στον πίνακά μου είναι κόκκινο νομίζω) προκαλεί μία μικρή διαρροή. Αν δεν πέσει το ρελέ φωνάζεις ηλεκτρολόγο... Πολύ σημαντικό τέστ το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία δεν εκτελεί!

Δημοσ.

Έχω την ίδια Sony TV και έψαχνα κάτι να την ασφαλίσω σε περίπτωση σεισμού (Δυτική Ελλάδα γαρ), και στη συνέχεια και για το παιδί. Είχα πάρει αυτό γύρω στα 20-25 ευρώ. Τώρα δυστυχώς το βρίσκω πολύ ακριβό. Αν κουμπώνει στο έπιπλό σου (κοίτα τις φωτο) είναι πολύ καλή λύση και ασφαλής.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, konnak είπε

Έχω την ίδια Sony TV και έψαχνα κάτι να την ασφαλίσω σε περίπτωση σεισμού (Δυτική Ελλάδα γαρ), και στη συνέχεια και για το παιδί. Είχα πάρει αυτό γύρω στα 20-25 ευρώ. Τώρα δυστυχώς το βρίσκω πολύ ακριβό. Αν κουμπώνει στο έπιπλό σου (κοίτα τις φωτο) είναι πολύ καλή λύση και ασφαλής.

αυτη ειναι η ποιο διαδεδομένη και ασφαλής λύση. επισης πολλα καταστήματα χρησιμοποιουν αυτου του ειδους βαση για ασφαλιση των τηλεοράσεων απο καποια πτώση. 

Τελος το πλεονεκτημα της ειναι οτι δεν απαιτει τρυπες και βιδωματα στο επιπλο αλλα στον αντιποδα το κόστος.

Δημοσ.

Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, έλειπα χθες όλη μέρα...

Λοιπόν, @konnak, είχα βρει κάτι αντίστοιχο αλλά είχα διαπιστώσει πως ταίριαζε με συγκεκριμένα έπιπλα (το έβγαζε μία εταιρεία επίπλων, βασικά). Φαινόταν πολύ καλή λύση, αλλά δεν είχα βρει κάτι παρόμοιο αλλού!!! Δυστυχώς ο συγκεκριμένος κωδικός είναι παντού out of stock. Και ο συγκεκριμένος πωλητής λέει για 1-3 εβδομάδες για dispatch κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι χαλαρά δεν υπάρχει σε στοκ... Του έστειλα μήνυμα όμως. Δεν με πειράζει τόσο το κόστος -παιδί είναι αυτό, το κεφάλι του αξίζει περισσότερα :D -, αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Σ'ευχαριστώ πάντως!

@dmyl: δεν χρειάζεται τρύπημα μόνο αν έχει χείλος για να πιάσεις τη μέγκενη. Αλλά (ωραίο design) ακόμα κι αν δεν έχει χείλος το έπιπλο έχει εναλλακτική για βίδωμα!

Δημοσ.
Στις 11/6/2019 στις 11:11 ΠΜ, Gryzor είπε

https://www.epapantoniou.gr/bash-dematikon-hlektrologikon-egkatastasevn-aytokollhth-mayrh-14193.html

Υπάρχουν και σε λευκό, τα κολλάς στο έπιπλο, δένεις το πόδι και τέλος με 3 ευρώ συν τα δεματικά.

Ατσάλια, βίδες κλπ είναι υπερβολές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

https://www.epapantoniou.gr/bash-dematikon-hlektrologikon-egkatastasevn-aytokollhth-mayrh-14193.html

Υπάρχουν και σε λευκό, τα κολλάς στο έπιπλο, δένεις το πόδι και τέλος με 3 ευρώ συν τα δεματικά.

Ατσάλια, βίδες κλπ είναι υπερβολές.

Ελα τωρα... όντως αυτο το πλαστικο με την ταινια διπλης οψης (που και 3Μ να ηταν ) το προτεινεις να σταθεροποιησει καποιος την τηλεοραση του; Εχεις κανει του τυπους της φυσικης που αναφερονται σε μοχλο βραχιωνα να δεις τι δυναμεις ασκουνται ;; Να ειμαστε σοβαροι οταν δινουμε συμβουλες ασφαλειας, οπως επισης οποιπς της αναζηταει μα τις αξιολογει επισης.

Οι τηλεορασεις σταθεροποιουνται και αγκυρωνονται με μεταλικα στοιχεια και πλαισια , κριμα ειναι μα την φαει καποιος την τηλεοραση καπελο!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...