skar1983 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Καλημέρα, Το import fees deposit = προπληρωμένο τελωνείο; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Απο το Αμερικανικο ναι οποτε θεωρητικα ισχυει και για το Ιαπωνικο (το JP ειναι Japan?). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratosw Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skar1983 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 16 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Απο το Αμερικανικο ναι οποτε θεωρητικα ισχυει και για το Ιαπωνικο (το JP ειναι Japan?). Ναι, από Ιαπωνία 9 λεπτά πριν, stratosw είπε Ναι Ωραίος, ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rockmas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα, καταρχάς. Για να μην ανοίξω χωρίς λόγο άλλο νήμα, να ρωτήσω εδώ. Θέλω να παραγγείλω κάτι από το ιαπωνικό amazon. Τα χρήματα που μου εμφανίζει πως θα πληρώσω, γύρω στα 50 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενων για shipping και τελωνείο, είναι δεσμευτικά ή εκτιμώμενα; Εννοώ, υπάρχει περίπτωση να μου ζητηθεί εκ των υστέρων να πληρώσω παραπάνω ή σκάω το 50 ευρω και έχω ήσυχο το κεφάλι μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη διαφώτιση ☺ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user2163 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 30 λεπτά πριν, rockmas είπε Καλησπέρα, καταρχάς. Για να μην ανοίξω χωρίς λόγο άλλο νήμα, να ρωτήσω εδώ. Θέλω να παραγγείλω κάτι από το ιαπωνικό amazon. Τα χρήματα που μου εμφανίζει πως θα πληρώσω, γύρω στα 50 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενων για shipping και τελωνείο, είναι δεσμευτικά ή εκτιμώμενα; Εννοώ, υπάρχει περίπτωση να μου ζητηθεί εκ των υστέρων να πληρώσω παραπάνω ή σκάω το 50 ευρω και έχω ήσυχο το κεφάλι μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη διαφώτιση ☺ Αν είναι παραπάνω τα αναλαμβάνει το Amazon αν είναι λιγότερα σου πιστώνει τη διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rockmas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2019 Ευχαριστώ πολύ. Δηλαδή το ανώτερο που θα χρειαστεί να καταβάλλω είναι 50 ευρώ. Πρώτη φορά είναι που λέω να αγοράσω από εκεί, οπότε είχα τη σχετική απορία. Και πάλι ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M6747445 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Συγγνώμη που μπαίνω "σφήνα" στο θέμα, αλλά παιδεύομαι εδώ και μέρες προσπαθώντας να βγάλω άκρη. Θέλω να κάνω μία παραγγελία από Amazon Japan για 10 βιβλία και μαζί με τα μεταφορικα και το import fees deposit, η παραγγελία δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ. Το δέμα μου θα έρθει με Amazon Global shipping. Πωλητής είναι το Amazon. Μίλησα με μια τύπισσα στο τελωνειο του Βόλου και μου είπε πως φτάνοντας το δέμα στο τελωνείο θα μου ζητηθεί να πληρώσω το 6% που ειναι ο ΦΠΑ στα βιβλία και ότι κοστος εκτελωνισμού προκύψει. Διαβάζω για τις τεράστιες διαφορές στα ποσά εκτελωνισμού που προκύπτουν. ανάλογα με το αν το δέμα εκτος ΕΕ έρχεται με ιδιωτικό κούριερ ή αν έρχεται με το δημοσιο ταχυδρομείο της χώρας (που συνεπάγεται εκτελωνισμό στην ελλάδα από τα ελτα), Το Amazon Japan δεν σε αφήνει να επιλέξεις συγκεκριμένο διανομέα για το δέμα σου και δεν μπορεί να σου πει με ποιο διανομέα θα έρθει. Τέλος, αν και import fees deposit θεωρητικά σημαίνει προπληρωμένοι δασμοι, το Amazon διευκρινίζει: A deposit for Import Taxes ("Import Tax Deposit") represents an estimate of the Import Taxes that will be levied on the items in your order for shipment to countries outside of Japan. By placing your order, you agree to allow Amazon to collect the Import Tax Deposit for the applicable items in your order. This deposit will be used, on your behalf, to reimburse the Designated Carriers for Import Taxes that they have paid on your behalf to the appropriate authorities of the destination country. Generally, you will not have to pay when your item arrives, since you already paid the Import Tax Deposit when you placed your order. However, depending on the destination country or region, item type, and/or purchase amount, you may have to pay an extra fee when your item arrives in addition to the Import Tax Deposit—which you paid when you placed your order. Και ερχόμαστε στο δια ταύτα: 1. είχε κανείς ανάλογη εμπειρία για να δούμε με ποια΄εταιρεία διανομής ήρθε τελικά το δέμα από Ιαπωνία? 2. Πλήρωσε κάτι έξτρα, εκτός του import fees deposit? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το "σεντόνι". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, M6747445 είπε Συγγνώμη που μπαίνω "σφήνα" στο θέμα, αλλά παιδεύομαι εδώ και μέρες προσπαθώντας να βγάλω άκρη. Θέλω να κάνω μία παραγγελία από Amazon Japan για 10 βιβλία και μαζί με τα μεταφορικα και το import fees deposit, η παραγγελία δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ. Το δέμα μου θα έρθει με Amazon Global shipping. Πωλητής είναι το Amazon. Μίλησα με μια τύπισσα στο τελωνειο του Βόλου και μου είπε πως φτάνοντας το δέμα στο τελωνείο θα μου ζητηθεί να πληρώσω το 6% που ειναι ο ΦΠΑ στα βιβλία και ότι κοστος εκτελωνισμού προκύψει. Διαβάζω για τις τεράστιες διαφορές στα ποσά εκτελωνισμού που προκύπτουν. ανάλογα με το αν το δέμα εκτος ΕΕ έρχεται με ιδιωτικό κούριερ ή αν έρχεται με το δημοσιο ταχυδρομείο της χώρας (που συνεπάγεται εκτελωνισμό στην ελλάδα από τα ελτα), Το Amazon Japan δεν σε αφήνει να επιλέξεις συγκεκριμένο διανομέα για το δέμα σου και δεν μπορεί να σου πει με ποιο διανομέα θα έρθει. Τέλος, αν και import fees deposit θεωρητικά σημαίνει προπληρωμένοι δασμοι, το Amazon διευκρινίζει: A deposit for Import Taxes ("Import Tax Deposit") represents an estimate of the Import Taxes that will be levied on the items in your order for shipment to countries outside of Japan. By placing your order, you agree to allow Amazon to collect the Import Tax Deposit for the applicable items in your order. This deposit will be used, on your behalf, to reimburse the Designated Carriers for Import Taxes that they have paid on your behalf to the appropriate authorities of the destination country. Generally, you will not have to pay when your item arrives, since you already paid the Import Tax Deposit when you placed your order. However, depending on the destination country or region, item type, and/or purchase amount, you may have to pay an extra fee when your item arrives in addition to the Import Tax Deposit—which you paid when you placed your order. Και ερχόμαστε στο δια ταύτα: 1. είχε κανείς ανάλογη εμπειρία για να δούμε με ποια΄εταιρεία διανομής ήρθε τελικά το δέμα από Ιαπωνία? 2. Πλήρωσε κάτι έξτρα, εκτός του import fees deposit? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το "σεντόνι". Δε θα πληρώσεις κάτι επιπλέον, εφόσoν προπληρώσεις τα τέλη στο amazon. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M6747445 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Στις 25/11/2019 στις 2:33 ΜΜ, spartak1 είπε Δε θα πληρώσεις κάτι επιπλέον, εφόσoν προπληρώσεις τα τέλη στο amazon. Άργησα λίγο, αλλά χίλια ευχαριστώ για την απάντηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Στις 25/11/2019 στις 2:33 ΜΜ, spartak1 είπε Δε θα πληρώσεις κάτι επιπλέον, εφόσoν προπληρώσεις τα τέλη στο amazon. Οπως βλεπεις απο τους ορους χρησης που παραθεσε ο φιλος απο πανω αυτο δεν ισχυει. Το οτι δεν εχει συμβει σε εμας δεν σημαινει πως δεν μπορει να συμβει σε εκεινον. Ναι οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες αλλα ειναι πιθανο βαση των ορων χρησης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Οπως βλεπεις απο τους ορους χρησης που παραθεσε ο φιλος απο πανω αυτο δεν ισχυει. Το οτι δεν εχει συμβει σε εμας δεν σημαινει πως δεν μπορει να συμβει σε εκεινον. Ναι οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες αλλα ειναι πιθανο βαση των ορων χρησης. Δεν ισχύει για την Ελλάδα αυτό. Ισως για άλλες χώρες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, spartak1 είπε Δεν ισχύει για την Ελλάδα αυτό. Ισως για άλλες χώρες. Τι εννοεις δεν ισχυει για την Ελλαδα; Οροι χρησης απο το Αμαζον που αγορασε ο φιλος απο πανω ειναι, λες να αλλαζουν ανα χωρα; (Ασε που και να αλλαζαν το support ξερει οτι μιλαει με Ελληνα). Δεν οριζει η Ελλαδα στο Αμαζον πως θα δουλεψει, το Αμαζον οριζει πως δουλευει. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2019 από Salvation81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cubilone Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Έχει παραγγείλει κανείς τίποτα πρόσφατα από Amazon Ιαπωνίας; Πλήρωσε τελωνείο; Στο checkout δεν περιλαμβάνονται έξοδα τελωνείου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VortexGeo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Στις 15/11/2023 στις 3:26 ΜΜ, cubilone είπε Έχει παραγγείλει κανείς τίποτα πρόσφατα από Amazon Ιαπωνίας; Πλήρωσε τελωνείο; Στο checkout δεν περιλαμβάνονται έξοδα τελωνείου. Έχω παραγγείλει πριν κάνα μήνα, δεν πέρασε από τελωνείο και έχω την εντύπωση πως έτσι όλα πλέον 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα