Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, xgol είπε

Εσυ τι εχεις σπουδάσει? 

Με τα λεφτα μου και αν θεωρω πως μπορω να εμπιστευτώ καποιους ανθτωπους και να ελεγξω καποια συνεργεία, θα το κανω. Τι παραπανω κάνει ο εργολάβος? Χρειάζεται καποια επιστημονική γνώση? Μαθηματικά? Φυσική? Τι?

Φίλε μου δεν είπα για εσενα

Μην αρπάζεσαι άδικα. 

Αν και έχεις λάθος αντίληψη για το θέμα, δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί δεν πρόκειται να αλλάξεις γνώμη. 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ξεκινάς με την αιτίαση ότι εσύ μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα επειδή τα έχεις δει να γίνονται 2 φορές, με κάποιον που τα έχει δει 500 και 1000 

Αυτό και μόνο βγάζει τη συζήτηση off

Και δεν είναι μόνο οι κακοτεχνίες, είναι πάμπολλες οι φορές που ιδιώτες ζητάνε πράγματα που είναι τεχνικά λάθος, και οι μάστορες είτε επειδή τους βολεύει, είτε επειδή δε θέλουν να χαλάσουν τη ζαχαρένια του πελάτη, εκτελούν λάθος... 

Τα ιδια γραφουμε τοση ωρα.

Ο οποιοσδηποτε (οχι εσυ) μπορει να ψαχνει πελατακια οπως τον βολευει.

Αλλά το παραξηλωσαμε.

Σπιτι γίνεται, σωστά, και με ποιοτικα υλικά αν εχεις καποια ελαχιστη τριβη με τον χωρο, εμπιστευεσαι 5-6 ανθρώπους, δεν εχεις κατεβει απο τον Αρη και είσαι διατεθειμενος (ή αν γουστάρεις κιολας) να ελέγξεις την ποιότητα και των εργασιων και των υλικων.

Και ας μη επιβλέπει την ανακαίνιση αποφοιτος της .. Ανωτάτης Εργολαβικής.

Αλλιως κατσε να σου βγάζουν ιδιο κοστος, και να σου παραδιδουν σπίτι με ..laminate.

1 λεπτό πριν, stelios18120 είπε

Φίλε μου δεν είπα για εσενα

Μην αρπάζεσαι άδικα. 

Αν και έχεις λάθος αντίληψη για το θέμα, δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί δεν πρόκειται να αλλάξεις γνώμη. 

Οχι δεν αρπαχτηκα.

Απλως είπες "αν εχουν σπουδασει κατι".

Και αναρωτήθηκα, επειδη το ειπες ειρωνικά, αν εισαι εργολαβος και εχεις σπουδασει κάτι για να κανεις αυτη τη δουλειά.

Αλλά καμια προσωπικη αντιπαραθεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, xgol είπε

Αλλιως κατσε να σου βγάζουν ιδιο κοστος, και να σου παραδιδουν σπίτι με ..laminate.

Το laminate είναι καλό BTW απλά πρέπει να βάλεις ποιοτικό και όχι με  πχ 3€ το μέτρο,ούτε να φέρεις μάστορα να στο βάλει με 2 ευρώ. 

Αν δεις δουλειές με πατώματα laminate ποιοτικό και σωστά τοποθετημένο θα πάθεις πλάκα. 

BTW έχω σπουδάσει δόξα το θεό. 

Όταν με καλέσεις για δουλειά μαζί με την δουλειά μου θα σου δείξω και τα πτυχία μου και την τέχνη μου. 😉

Εσυ που θα αναλάβεις τα συνεργεια να είσαι επιβλέπων τι εχεις σπουδάσει; η απλά είσαι πρακτικός και επειδή έκανες 2-3 ανακαινισουλες έγινες εργολάβος και ξέρεις τα πάντα για συνεργεία, υλικά και σωστή εργασία και πως θα γίνει το καθετί; απλά εχεις μια Α' άποψη και ξέρεις λίγο παραπάνω πράγματα από τον απλό πελάτη. 

(δεν τσακωνομαστε μην το πάρει κανείς έτσι, κουβέντα κάνουμε φυσικά) απλα έχεις λανθασμένη αντίληψη, μη νομίζεις επειδή έκανες μερικές εργασίες στο σπίτι-α σου έγινες και γνώστης, και εσύ και όλοι οι άλλοι που το νομίζουν αυτό. Είδαν μερικά βίντεο στο YouTube και νομίζουν μπορούν να κάνουν από μονωσεις σε ταράτσες μέχρι τοιχία αντιστηριξης 😋😂

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stelios18120 είπε

Το laminate είναι καλό BTW απλά πρέπει να βάλεις ποιοτικό και όχι με  πχ 3€ το μέτρο,ούτε να φέρεις μάστορα να στο βάλει με 2 ευρώ. 

Αν δεις δουλειές με πατώματα laminate ποιοτικό και σωστά τοποθετημένο θα πάθεις πλάκα. 

Αν θελεις να με στείλεις στα θυμαρακια με ...αλλεργικό σοκ!! 😂😂

Δηλαδη εσυ θεωρεις ενα ποιοτικο laminate, εφάμιλλο με ενα ποιοτικο πλακακι?

Σαν αισθηση πάντως, μου κανει φτήνια και απομιμιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, xgol είπε

Ναι βρε, δεν είπα ότι συγκρίνεται με καλό πλακάκι, αλλά ένα ωραία τοποθετημένο laminate και καλής ποιότητας όσο να ναι αξίζει. (ξαναλέω όχι σαν πλακάκι, αλλά αξίζει, είναι και πως θέλεις να φαίνεται ο χωρος σου) συνήθως laminate βάζουμε σε χώρους με τζάκια και παρόμοιες φάσεις γιατί δίνει πιο οικεία αίσθηση, κάνει το σπίτι πιο "ζεστο" (ελπίζω να καταλαβαινεται πως το λέω) 😁

Βέβαια το ίδιο μπορείς να πετύχεις με σωστό χρωματισμό στο πλακάκι και κατάλληλο βάψιμο στον χώρο. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν μελέτη και κάποιος να ασχοληθεί να δει τι ταιριάζει στον χώρο, τι έπιπλα θα μπουν μετα, κτλπ κτλπ κτλπ. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xgol είπε

Η αίσθηση του καθενός είναι υποκειμενική. Σε άλλον αρέσει το πλακάκι, σε άλλον το laminate σε άλλον το μάρμαρο και σε άλλο το δρύινο παρκέ.

Όλα έχουν ποιότητες και ποιότητες και φυσικά ο τεχνίτης που θα στο βάλει θα το αναδείξει ή θα στο καταστρέψει.

Με το να δώσεις κάτι εργολαβία, πληρώνεις ότι κάποιος θα ελένξει τα συνεργεία και έχει τον όλο έλεγχο και προφανώς θα πληρωθεί για αυτό.

Ανάλογα με τον  επαγγελματία μπορεί να είναι σωστός στη δουλειά του μπορεί να είναι και σκιτζής. Και εκεί όπως και στα υλικά χρειάζεται έρευνα αγοράς.

Τέλος, συνήθως στο συμβόλαιο που υπογράφεις υπάρχει και ρητή αναφορά ότι για Χ μήνες όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί καλύπτεται από τον εργολάβο χωρίς κόστος για σένα.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν μελέτη και κάποιος να ασχοληθεί να δει τι ταιριάζει στον χώρο, τι έπιπλα θα μπουν μετα, κτλπ κτλπ κτλπ. 

Τι είναι μελέτη;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, xgol είπε

Σπιτι γίνεται, σωστά, και με ποιοτικα υλικά αν εχεις καποια ελαχιστη τριβη με τον χωρο, εμπιστευεσαι 5-6 ανθρώπους, δεν εχεις κατεβει απο τον Αρη και είσαι διατεθειμενος (ή αν γουστάρεις κιολας) να ελέγξεις την ποιότητα και των εργασιων και των υλικων.

Και ας μη επιβλέπει την ανακαίνιση αποφοιτος της .. Ανωτάτης Εργολαβικής.

Γενικά δε διαφωνώ μαζί σου

Όμως

Επειδή έχω δουλέψει σαν επιβλέποντας σε έργα (όχι εργολάβος :P), πολλές φορές είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο φαίνεται να συντονίσεις 2~3 συνεργεία και να γίνουν σωστά οι εργασίες 

Σκέψου ότι πληρωνόμουν για αυτό και πάλι γινόντουσαν τα νεύρα πύραυλος

Άντε τώρα να δουλεύεις αλλού και να πρέπει να κυνηγάς μαστόρια. 

Δράμα

Επειδή τα έχω δει, αν ποτέ με αξιώσει ο Θεός να χτίσω κάτι, σου λέω λοιπόν με βεβαιότητα ότι θα πληρώσω έναν άνθρωπο (που ξέρω και εμπιστεύομαι) και θα του πω και ευχαριστώ :)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τι είναι μελέτη;

Έλα ρε δεν την ξέρεις;  😂😂😂

Eleonora_Meleti.jpg

10 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τι είναι μελέτη;

Εννοώ να ασχοληθεί κάποιος με τον Χωρο, να βγάλει φωτογραφίες, να μάθει τι έπιπλα θα μπουν, ώστε να ταιριάξει χρώματα και πατώματα πως θα γίνουν και τέτοια,ώστε να μην γίνει τσιρκο ο χώρος (σε πειράζω για πριν με την φωτογραφία 😁

11 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Η αίσθηση του καθενός είναι υποκειμενική. Σε άλλον αρέσει το πλακάκι, σε άλλον το laminate σε άλλον το μάρμαρο και σε άλλο το δρύινο παρκέ.

Όλα έχουν ποιότητες και ποιότητες και φυσικά ο τεχνίτης που θα στο βάλει θα το αναδείξει ή θα στο καταστρέψει.

Με το να δώσεις κάτι εργολαβία, πληρώνεις ότι κάποιος θα ελένξει τα συνεργεία και έχει τον όλο έλεγχο και προφανώς θα πληρωθεί για αυτό.

Ανάλογα με τον  επαγγελματία μπορεί να είναι σωστός στη δουλειά του μπορεί να είναι και σκιτζής. Και εκεί όπως και στα υλικά χρειάζεται έρευνα αγοράς.

Τέλος, συνήθως στο συμβόλαιο που υπογράφεις υπάρχει και ρητή αναφορά ότι για Χ μήνες όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί καλύπτεται από τον εργολάβο χωρίς κόστος για σένα.

Σε βρίσκω πολύ σωστό  σε αυτά που είπες. 

👍👍

Δημοσ.

@xgol ξέρεις και από σιδέρωματα; Αφου ξέρεις από αντιπαροχες ξέρεις που κλέβει ο εργολάβος στην οικοδομή; Και δεν είναι στα πλακάκια και στα κουφώματα για να σε βοηθήσω. 

Αν είναι να πάρουμε το δίπλωμα του ΕΜΠ και να τυλιγουμε κανένα πιτογυρο.

Η οικοδομή είναι σχολειό και αν δεν τη φας δε θα μάθεις, δυστυχώς.

• Like 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Ναι βρε, δεν είπα ότι συγκρίνεται με καλό πλακάκι, αλλά ένα ωραία τοποθετημένο laminate και καλής ποιότητας όσο να ναι αξίζει. (ξαναλέω όχι σαν πλακάκι, αλλά αξίζει, είναι και πως θέλεις να φαίνεται ο χωρος σου) συνήθως laminate βάζουμε σε χώρους με τζάκια και παρόμοιες φάσεις γιατί δίνει πιο οικεία αίσθηση, κάνει το σπίτι πιο "ζεστο" (ελπίζω να καταλαβαινεται πως το λέω) 😁

Βέβαια το ίδιο μπορείς να πετύχεις με σωστό χρωματισμό στο πλακάκι και κατάλληλο βάψιμο στον χώρο. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν μελέτη και κάποιος να ασχοληθεί να δει τι ταιριάζει στον χώρο, τι έπιπλα θα μπουν μετα, κτλπ κτλπ κτλπ. 

Σκεψου ήθελα να δώσω πιο industrial ύφος και προσπάθησα να το χωνεψω μεσα μου και να το συνδυάσω με laminate ακριβώς για τον λογο που είπες. Να εχει τη ζεστασια του "ξυλου", γιατι ο χωρος θα εχει σκληρα στοιχεία / χρωματα. Αλλά δε μπόρεσα να το αποφασίσω. 

Στο μπάνιο αν δεις εβαλαα ενα πλακακι με υφη ξυλου, αλλα και πάλι δεν ειναι ξύλο. 

6 λεπτά πριν, becoming_I είπε

@xgol ξέρεις και από σιδέρωματα; Αφου ξέρεις από αντιπαροχες ξέρεις που κλέβει ο εργολάβος στην οικοδομή; Και δεν είναι στα πλακάκια και στα κουφώματα για να σε βοηθήσω. 

Αν είναι να πάρουμε το δίπλωμα του ΕΜΠ και να τυλιγουμε κανένα πιτογυρο.

Η οικοδομή είναι σχολειό και αν δεν τη φας δε θα μάθεις, δυστυχώς.

Οχι βρε κανενα διπλωμα δε χρειάζεται, ποιο ΕΜΠ τώρα..

Λαι οχι δεν ξερω που κλεβει ο εργολαβος στην οικοδομή. Υποθετικό στα ...σιδερα? Τα μπετα?

Σιγουρα παντως το κοστος των υλικών που θα βαλει ειναι προκαθορισμενο και τραβαει το κοστος (γι αυτον) αρκετά χαμηλότερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πάντα στη ζωή είναι σχετικά. Εχεις χρόνο, όρεξη και νεύρα να κάνεις με μαστορια; αναλαμβάνεις να βρεις μάστορες, υλικά κτλ και προχώρα. Θες να έχεις να κάνεις με έναν και μόνο; βρίσκεις εργολάβο. Αλλά μην περιμενεις από εργολάβο ούτε υλικά, ούτε τίποτα. Μόνος σου θα τρέχεις εάν θες να κάνεις αυτό που θες. Τώρα για αυτό που λένε πως οι εργολάβοι θα σου βγουν φθηνότεροι. Ούτε στο εκατομμύριο. Τα ίδια μεροκάματα πληρώνουν οι εργολάβοι. Πως θα βγάλουν κέρδος; η από τα υλικά η τσαπατσουλιες. Δεν υπάρχει περίπτωση εργολάβος να κάθεται πάνω από τον κάθε μάστορα. Συνήθως θα έχει αρκετές δουλειές να τρέχουν και σίγουρα πολύ μεγαλύτερες από έναν όροφο. 

Τσέκαρε σε ΙΚΑ να δεις πόσα ένσημα έχουν μπει, τσέκαρε πολεοδομία και μηχανικό καθώς λογικά θα χρειαστεί νέα άδεια καθώς η παλιά θα έχει λήξει ενώ θα πρέπει να δεις και την κατάσταση του ορόφου. 

Και κάτι ακόμη, για να μην μπλέκεις και για τελειώνεις και γρήγορα τσέκαρε και την ξηρή δόμηση.

Για τους εργολάβους, είμαι όλος αυτιά να ακούσω πως είναι δυνατόν να τελειώνουν οικοδομές με 700 ευρώ το τετραγωνικο και ο ιδιώτης να μην μπορεί να το κατεβάσει κάτω από 1000. Βασικά ξέρω πως γίνεται, αλλά θα προτιμούσα να μην μιλησω

Επεξ/σία από james01gr
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Εννοώ να ασχοληθεί κάποιος με τον Χωρο, να βγάλει φωτογραφίες, να μάθει τι έπιπλα θα μπουν, ώστε να ταιριάξει χρώματα και πατώματα πως θα γίνουν και τέτοια,ώστε να μην γίνει τσιρκο ο χώρος

Δεν χρειαζόμαστε μελέτες στην Ελλάδα, τα βρίσκουμε όλα στην πράξη.

15 λεπτά πριν, xgol είπε

Λαι οχι δεν ξερω που κλεβει ο εργολαβος στην οικοδομή. Υποθετικό στα ...σιδερα? Τα μπετα?

Να το πάρει το ποτάμι; Στα θεμέλια! 🤐

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kirileman είπε

Δεν χρειαζόμαστε μελέτες στην Ελλάδα, τα βρίσκουμε όλα στην πράξη.

Να το πάρει το ποτάμι; Στα θεμέλια! 🤐

Τι κανουν στα θεμελια? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, xgol είπε

Τι κανουν στα θεμελια? 

Eιδες που δεν τα ξέρεις τα κόλπα; 

😋😋

Δεν σου λέμε.... 😁

(μπορείς να κλέψεις στις αναλογίες και σε διάφορα άλλα) 

Αντε και πολλά είπαμε 🤬🤐

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...