Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, nik416 είπε

Παιδια καταρχην ειμαι ενθουσιασμενος για το ενδιαφερον .λοιπον υδραυλικα ηλεκτρολογικα εχω τον θειομου χτυσηματα ειναι μαστορας ο ξαδερφοσμου πλακακια κανει ο αδεργος της γυναικασμου. Σοβατζι και μαραγκο θα πληρωσω εγω .τα αλλα μονο υλικα θα παρω. το θεμα ειναι τη κοστος μια τετοια κατοικια γραφιοκρατηκα; Φανταζομε θα θελει μηχανικο πολαιοδομια και μετα να παρω νερο ρευμα. αυτα δεν ξερω τη παιζει.η χαρτουρα δηλαδη.Στα αλλα εχω βγαλει ακρη

Ότι και να σας πουν εδώ είναι ανούσιο.

Εκτός και αν κάποιος γνωρίζει (και όταν λέμε γνωρίζει δεν εννούμε να ψάξει στο google και να έρθει εδώ να κάνει αντιγραφή επικόληση κάτι που βρήκε)

Επισκευές είναι το τελευταίο, όπως λέτε το γραφειοκρατικό πρέπει να λύσετε. Νομοθεσία και λοιπά

Η λογική λέει οτι δεν μπορείτε να χτίσετε. Η μαγεία του ελληνικού μπουρ... ε... συγγνώμη, συστήματος, λέει κάτι άλλο.

Παραθέτω μια φωτογραφία  ως παράδειγμα

Screenshot_2.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, -^fallen είπε

Η λογική λέει οτι δεν μπορείτε να χτίσετε. Η μαγεία του ελληνικού μπουρ... ε... συγγνώμη, συστήματος λέει κάτι άλλο.

Συγνώμη, αλλά το κείμενο που παράθεσες πως αποδεικνύει ότι είμαστε ρδελο ; 

Εγώ βλέπω μια τεχνική έκθεση αυτοψίας που περιγράφει μια κατάσταση και τίποτα το μεμπτό 

Δημοσ.

αυτο λεω και εγω .τη λετε να αγορασω 20 μπαλετες 12ρι και μια ωραια πρωια να αρχισω να χτιζει; ενοητετε οτι θα μπει μηχανικος  .ο σκελετος μια χαρα φενετε οπτικα τουλχιστον .και αυτο ρωταω αν καπιος χριστιανος ειχε μια τετοια εμπηρια με ημητελις -λες οπως θετε πεστετο. να μου πει περιπου τα γραφειοκτατικα εξοδα. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εγώ βλέπω μια τεχνική έκθεση αυτοψίας που περιγράφει μια κατάσταση και τίποτα το μεμπτό 

Κατάλαβα οτι αυτό που έγραψα όπως το έγραψα και όπως το διατύπωσα, αντιφάσκει και για αυτό λίγο μετά το διέγραψα. Πριν στείλετε εσείς, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Αλλά ναι, έχετε δίκιο.

Αλλιώς ήθελα να το διατυπώσω αλλά δε μου βγήκε.

12 λεπτά πριν, nik416 είπε

αυτο λεω και εγω .τη λετε να αγορασω 20 μπαλετες 12ρι και μια ωραια πρωια να αρχισω να χτιζει; ενοητετε οτι θα μπει μηχανικος  .ο σκελετος μια χαρα φενετε οπτικα τουλχιστον .και αυτο ρωταω αν καπιος χριστιανος ειχε μια τετοια εμπηρια με ημητελις -λες οπως θετε πεστετο. να μου πει περιπου τα γραφειοκτατικα εξοδα. 

Βήμα 1. : Καλέστε στην πολεοδομία. Ακόμα και τώρα. Αυτή τη στιγμή

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

οταν θες 50 για ν χτισεις και αλλ 50 για να βγαλεις 5 τομους χαρτια.στην πολη που μενω το 30 τις εκατο τ εχουν η αυθερετα η σν αποθηκες δηλωμενα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nik416 είπε

οταν θες 50 για ν χτισεις και αλλ 50 για να βγαλεις 5 τομους χαρτια.στην πολη που μενω το 30 τις εκατο τ εχουν η αυθερετα η σν αποθηκες δηλωμενα

Εγώ θα πρότεινα να πάτε με τον νόμο.

Edit: Έσβησα μέρος του μηνύματος γιατί κατάλαβα πάλι ότι κάτι δε πάει καλά

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Εννοητε θα παω νομιμα. εγω ρωτησα κατι συγκεκριμενο .δεν ρωτησα ουτε κοστος για την καστασκευη ουτε αν ειναι ενταξει ο σκελοτος η οχι.αν καποιοσ του εχει τυχη να φτιαξει  σπιτη απο ημητελις κατασκευη .να μου ελεγε πανω κατω κοστος τις χαρτουρας.Αυτα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nik416 είπε

Εννοητε θα παω νομιμα. εγω ρωτησα κατι συγκεκριμενο .δεν ρωτησα ουτε κοστος για την καστασκευη ουτε αν ειναι ενταξει ο σκελοτος η οχι.αν καποιοσ του εχει τυχη να φτιαξει  σπιτη απο ημητελις κατασκευη .να μου ελεγε πανω κατω κοστος τις χαρτουρας.Αυτα.

Σε αυτό έχετε δίκιο.

Ήθελα να το γράψω πριν αλλά βαριόμουν να γράψω μεγάλο κείμενο.

Το να ζητάτε μια πληροφορία από κάποιον που του έτυχε κάτι άναλογο, ναι μπορείτε.

Θα σας πει όμως τη δική του προσωπική εμπειρία για τη δική του περίπτωση. Μπορεί εκείνος να είχε αυτό που λέμε "βύσμα". μπορεί κάτι άλλο.

Διάλογος γίνεται οπότε γιατί όχι, θα μποούσε κάποιος να πει. Και πάλι όμως θα σας πει τη δική του περίπτωση. Ακόμα και ίδια με τη δική σας να είναι δεν είναι μια "σωστή" απάντηση.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nik416 είπε

Δεν υπάρχει fix πράγμα σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν εννοείτε να το καταλάβετε μερικοί 

Είναι σα να μου λες "θέλω να βάψω το σπίτι μου, πόσο πάει"

Σπίτι είναι και μια γκαρσονιέρα 25 τ.μ. που είχε βαφτεί πέρυσι, σπίτι είναι και μια μεζονέτα 200 τετραγωνικών που είχε βαφτεί το 1985 

Τι λες, θα μπορούσε να πει "πάνω κάτω" κόστος κάποιος ; 

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, nik416 είπε

ο σκελετος μια χαρα φενετε οπτικα τουλχιστον

Μπορώ να σου πω 100 λόγους για τους οποίους ο φέροντας οργανισμός μπορεί να μην είναι καλά. Ο βασικός λόγος είναι ότι εκτίθεται στα στοιχεία της φύσης και δεν έχει καμιά επικάλυψη. Αν είναι να προχωρήσεις σε αγορά, εκτός από τα μαστόρια πρέπει να βρεις έναν μηχανικό να σου κάνει έναν σωστό τεχνικό έλεγχο και όχι απλά με το μάτι. Εφόσον κριθεί στατικά επαρκές το κτίσμα, πρέπει να σκεφτείς ότι θες για 100 τμ γύρω στις 50.000€ (όπως σωστά ανέφερε ένας παραπάνω 500/600€ τμ).

Επειδή είμαι μηχανικός θα σου συνιστούσα να πάρεις προσφορές γιατί δυστυχώς όπου μπλέκουν σογια δε βγαίνει χαϊρι.

Από χαρτούρα θα πρέπει να βρεις την παλιά ΟΑ και να δεις αν γινεται να αναθεωρηθεί.

Για τι περιοχή και τετραγωνικά μιλάμε;

ΥΓ. Όσοι κάνουν δουλείες χωρίς την επίβλεψη/συμβολή εργολάβου μηχανικού να υπολογίζουν ένα καπέλο στο τελικό τους budget περί το 10% .

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, becoming_I είπε

ΥΓ. Όσοι κάνουν δουλείες χωρίς την επίβλεψη/συμβολή εργολάβου μηχανικού να υπολογίζουν ένα καπέλο στο τελικό τους budget περί το 10% .

Mεγάλος μύθος.

Με ψάξιμο και σωστά συνεργεία, είσαι τουλάχιστον ένα 30% κάτω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xgol είπε

Με ψάξιμο και σωστά συνεργεία, είσαι τουλάχιστον ένα 30% κάτω.

Πιστεύεις ότι το συνεργείο θα δώσει την ίδια τιμή σε εσένα και την ίδια στον εργολάβο που έχει μια συνεργασία;

Προσωπικά καταθέτω την εμπειρία μου και προφανώς ο καθένας έχει την άποψη του.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, becoming_I είπε

Πιστεύεις ότι το συνεργείο θα δώσει την ίδια τιμή σε εσένα και την ίδια στον εργολάβο που έχει μια συνεργασία;

Πιστεύεις πως ο εργολάβος θα του πάρει όσα ακριβώς θα δώσει στο συνεργείο?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, becoming_I είπε

Προσωπικά καταθέτω την εμπειρία μου και προφανώς ο καθένας έχει την άποψη του.

Δεν πιστεύω, γνωρίζω.

Με τον εργολάβο δεν έχεις το περιθώριο να διαπραγματευτείς ξεχωριστά την τιμή με κάθε μάστορα, και να επιλέξεις το συνεργείο που θέλεις.

Επίσης, γλυτώνεις και την αμοιβή του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...